پژو ۲۰۷ یکی از محبوبترین و مورد توجهترین هاچبکهای اقتصادی بازار ایران بوده که در مقایسه با سایر تولیدات این رنج قیمتی بهای بالاتری داشته و توجهات اقشار ثروتمندتر در میان دهکهای پایینتر جامعه را به سوی خود جلب کرده است. در ابتدای کار لازم است این نکته را خاطرنشان سازیم که پژو ۲۰۷ موجود در ایران تفاوت بسیاری با پژو ۲۰۷ فرانسوی دارد؛ زیرا اساسا این دو مدل با یکدیگر متفاوت بوده و پژو ۲۰۷ بازار ایران بیش از یک مدل فیس لیفت شده پژو ۲۰۶ چیز دیگری محسوب نمیشود.
بسیار از کارشناسان بر این باورند که از لحاظ فنی تفاوتی میان پژو ۲۰۷ و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مشاهده نمیشود. هر دوی این خودروها به پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ تیوفایو مجهز بوده و از لحاظ پلتفرم تقریبا مشابه یکدیگر هستند. پژو 207i یا در اصل پژو ۲۰۶ پلاس به جهت عرضه به بازار کشورهای مختلف اروپایی از سال ۲۰۰۹ وارد سبد کمپانی پژو شد و شرکت ایران خودرو نیز از سال 13۸۹ این خودرو را روانه بازار کشورمان کرد؛ به استثنای وقفهای که طی سالهای ۹2 تا ۹۴ در تولید این مدل رخ داد، پژو ۲۰۷ تاکنون به طور مداوم روی خط تولید شرکت ایران خودرو حضور نسبتا فعالی داشته است.
در این مطلب قصد داریم تا پژو ۲۰۷ را از لحاظ فنی، ظاهری و همچنین وضعیت فروش آن در بازار ایران مورد بررسی قرار دهیم؛ جهت کسب اطلاعات دقیقتر پیرامون مشخصات فنی، ویژگیهای ظاهری و شرایط بازار پژو ۲۰۷ با ما همراه باشید.
طراحی ظاهری پژو ۲۰۷
پژو 207 موجود در ایران تفاوت بنیادی با پژو ۲۰۶ ندارد و در اصل از همان بدنه، منتهی با اعمال برخی تغییرات ظاهری به ویژه در نمای روبرو پدید آمده است. بارزترین و آشکارترین تفاوت ظاهری پژو ۲۰۷ در مقایسه با برادر بزرگترش یعنی مدل ۲۰۶ طرح نسبتا اغراقآمیز چراغهای بزرگ و کشیده هلالی شکل در نمای جلو است که سبب شده چهرهای به مراتب مهیج و جوانپسندتر برای این هاچبک جمعوجور فرانسوی در مقایسه با پژو ۲۰۶ رقم بخورد.
طراحی سپر جلو نیز همان حالت خندان پژو ۲۰۶ را به یاد میآورد، با این تفاوت که در اینجا لبخندی به مراتب آشکارتر و شیواتر بر چهره خودرو نشان داده شده است. نمای جانبی پژو ۲۰۷ در مقایسه با ۲۰۶ تغییرات زیادی را شاهد نبوده و عمدهترین تحول صورت گرفته در این ناحیه به تغییر آینههای جانبی باز میگردد. در نمای پشت پژو 207 نیز شاهد تحول گرافیک داخلی چراغهای عقب هستیم که در کنار تغییرات نهچندان اساسی سپر، جلوه جذابتری به نمای پشت پژو ۲۰۷ بخشیده است. به طور کل با توجه به تغییرات اعمال شده در چهره این خودرو، طراحی بیرونی پژو ۲۰۷ توانسته شمار زیادی از هاچبک سواران را به سوی خود جلب کند؛ به ویژه مشتریان جوانتر در صورت بهرهمندی از تمکن مالی، ظاهر هیجان برانگیزتر و به روزتر پژو ۲۰۷ را بر بسیاری از هاچبکهای این رده قیمت و به خصوص پژو ۲۰۶ ترجیح میدهند.
طراحی داخلی پژو ۲۰۷
فضای داخلی پژو ۲۰۷ در مقایسه با کابین پژو ۲۰۶ کاملا تغییر کرده و از داشبوردی جدیدتر به همراه غربیلک فرمان متفاوت در این جا استفاده شده است. طراحی داشبورد پژو ۲۰۷ در مقایسه با انواع امروزی چندان جدید، زیبا و مدرن به نظر نمیرسد؛ با این حال مشتریان بازار کمتنوع ایران از سبک طراحی داخلی پژو ۲۰۷ به ویژه ظاهر خوشایند غربیلک فرمان سه شاخه این خودرو رضایت نسبی خود را اعلام خواهند کرد. وجود نمایشگر لمسی در مدلهای جدیدتر نیز بر جنبههای تکنولوژیک کابین پژو ۲۰۷ افزوده و جلوهای نسبتا مدرنتر به این محیط بخشیده است.
متریال کابین پژو ۲۰۷ در حد خودروهای این رنج قیمت بوده و نمیتوان از این منظر آن را در سطوح بالا دستهبندی کرد. در بحث گنجایش فضای کابین نیز باید گفت که پژو ۲۰۷ همچون پژو ۲۰۶ خودروی چندان جاداری نبوده و سرنشینان ردیف عقب با محدودیتهایی از لحاظ فضای پا و زانوها مواجه خواهند بود. با این حال چهار سرنشین بزرگسال میتوانند با حداقل محدودیت درون کابین این هاچبک جمعوجور شهری فرانسوی حضور یابند. صندوق عقب نیز فضای نهچندان وسیعی را جهت قرار دادن اشیا و لوازم در اختیار کاربران خواهد گذاشت.
در پایان این بخش به نظر میرسد طراحی فضای داخلی پژو ۲۰۷ از لحاظ بصری توانسته باشد توجه مشتریان ایرانی را به سوی خود جلب کند؛ با این حال کیفیت آن چندان زبانزد نبوده و فضای وسیعی در اختیار اعضای یک خانواده پرجمعیت قرار نمیدهد. در یک کلام میتوان گفت کابین پژو 207 مناسب زوجهای جوان و خانوادههای کمجمعیت ساخته شده است.
آپشنها و امکانات پژو ۲۰۷
نسخه جدید پژو 207i از سال ۹۵ مجددا وارد خط تولید ایران خودرو شد که به امکانات بیشتری از جمله نمایشگر لمسی، دیلایت و فرمان دارای دکمههای کنترل مجهز شد. در ادامه مهمترین تجهیزات رفاهی ایمنی پژو ۲۰۷ فول آپشن به استحضار شما مخاطبان گرامی رسیده است: کروز کنترل، حسگر فاصلهسنج عقب، دزدگیر فابریک سفارشی، ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، دیلایت، چراغهای مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک (فرمان برقی در مدلهای جدیدتر به صورت سفارشی)، دکمههای کنترل روی فرمان، سیستم صوتی ۶ اسپیکر با هندزفری، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، مانیتور ردیف عقب (سفارشی)، نویگیشن، دوربین عقب، دوربین شب، بلوتوث، USB، گیرنده تلویزیون، دی وی دی پلیر با دسته گیم (سفارشی)، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی پیشکشنده، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم دستی صندلیهای جلو، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس، آینههای جانبی با تنظیم برقی، سقف پانوراما، آینه راهنمادار، شیشه سولار (سفارشی).
مشخصات فنی پژو ۲۰۷
پژو 207i از همان پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیرو دریافت میکند. توان حاصل از این پیشرانه برابر با ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور است که توسط یک جعبهدنده ۵ سرعته دستی و یا ۴ سرعته اتوماتیک AL4 به سوی چرخهای جلو روانه میشود. شتاب ۰ تا ۱۰۰ نسخه دستی پژو ۲۰۷ برابر با ۱۱.۶ ثانیه بوده در مدل اتوماتیک برابر ۱۲.۶ ثانیه است. حداکثر سرعت پژو ۲۰۷ نیز از رقم ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت فراتر نخواهد رفت. همچنین میزان مصرف سوخت ترکیبی خودرو حدود ۶.۶ تا ۷.۱ لیتر در 100 کیلومتر برآورد میشود. با توجه به آمار فنی ارائه شده باید گفت که این خودرو ۱۰۹۶ کیلوگرمی از شتابگیری نسبتا معقولی جهت انجام مانورهای روزمره شهری به ویژه در نسخه دستی برخوردار است و میتواند تجربه رانندگی تقریبا هیجانبرانگیزی را در مقایسه با سایر تولیدات اقتصادی بازار ایران در اختیار کاربر بگذارد.
مزایا و معایب پژو ۲۰۷
پژو 207 از مزایایی همچون ظاهر جذابتر از ۲۰۶، کیفیت ساخت مناسب، مصرف سوخت متعادل، فرمان برقی (در مدلهای جدید)، تجهیزات رفاهی معقول، عملکرد بهتر جعبهدنده دستی نسبت به
پژو ۲۰۶، وفور قطعات یدکی در سراسر کشور و گستردگی خدمات پس از فروش سود میبرد. در سمت دیگر کابین نسبتا تنگ، عملکرد نهچندان مناسب و دقیق جعبهدنده اتوماتیک، حذف برخی آپشنهای استاندارد و سفارشیسازی آن ها در مدلهای جدید، از جمله معایب پژو 207 به حساب میآیند.
وضعیت فروش پژو ۲۰۷ در بازار ایران
پژو ۲۰۷ با توجه به بهرهمندی از ظاهر جذابتر و تشابه فنی کامل آن با پژو 206، شرایط نسبتا مطلوبی را در بازار ایران تجربه میکند؛ با این حال قیمت نسبتا زیاد آن در مقایسه با مدلهای مختلف ۲۰۶ سبب شده تا برخی از مشتریان قید خرید این خودرو را بزنند و به سراغ پژو ۲۰۶ یا مدلهای دیگری همچون پژو پارس بروند. در کل میتوان چنین اظهار کرد که گرچه بازار خرید و فروش پژو ۲۰۷ به علت قیمت نسبتا بالای آن به اندازه برادر بزرگتر یعنی پژو ۲۰۶ پررونق نیست اما همچنان مدلهای کارکرده و صفر این خودرو در بازار ایران جایگاه ویژهای داشته و توسط بسیاری از مشتریان خرید و فروش میشود.
نویسنده حسین باباپور
من ۲ سال پژو ۲۰۷ داشتم.مدل ۹۷ بود از قدیمی ها با کرو ز و رینگ آلومینیومی و همه چی .گرفته بودم ۴۲۹۰۰۰۰۰.
شاید ماشینواقعا شانسی هستش و بعضی هاش خوب درمیان و بعضیهاش بد ولی یه سری ایرادات داره که وقتی میرفتم نمایندگی تو اکثر ماشینها میگفتن هست.مشکلاتی که ماشین من داشت:
۱- کیفیت بد سیم کشی و برق: چون پدال گازش برقی بود بعد یه مدت ارور میداد وگاز نمیخورد .پدال عوض کردیم و هر کاری کردیم درست نشد مجبور شدیم کل سیم کشی ماشین رو عوض کنیم تا درست شه.یه ایرادی داره سیم کشی و برق ماشینکه نمیتونن پیدا کنن مجبورن سیم کشی رو عوض کنن
۲- بعد یه مدت احتراق ناقص داشت که یه سیلندرش کارنمیکرد و هر کاری کردن تو نمایندگی مرکزی همدرست نشد که نشد. صدا میده بعد یه مدت به خاطر همین احتراق ناقص.شمع و وایر و همه چی عوض کردم فایده نداشت.مصرفش رو هم میبرد بالا همین احتراق ناقص وگاهی چراغ چکش روشن میشدبه خاطر همین ایراد فروختمش.وقتی حرارت ماشین بالا میرفت خوب کار نمیکرد.فقط تو زمستون و هوای سرد شتابش عالی بود تو ترافیک و گرما ماشین هن میشد واقعا.
۳-کروزش قاطی میکرد و چند بار میزدی عمل نمیکرد یا با تاخیر عمل میکرد.گاهی تو سرعتهای بالا تو جاده کروز میزدی ماشین یهو شتابش گرفته میشد و چراغ چکش روشن میشد.که هیچوقت نفهمیدن چرا.
۴-گیربکس صدادار و بد. منو میکشت تا میزدی دنده عقب.جا نمیرفت و صدا میداد لگد داشت دنده ش و قاطی میکرد گاهی
۵-کلاج سفت و اینکه جای پاش برای کلاج و ترمز و گاز خیلی کمه و پدالها خیلی خیلی بهمنزدیکن و گاهی میخوای گاز بدی ترمز میکنی با بالعکس. و طراحی کلاجش یه طوریه وقتی کلاج میگیری به جای اینکه مستقیم و خطی بره تو یه حالت نیم دایره وار و چرخشی میره تو که وقتی کلاج رو ول میکنی بالای پا میخوره به پایین فرمون.
و خیلی عیبهای ریز و درشت دیگه ای که یادم نمیاد.
با سلام
از اشتراک گذاری تجربیات خود درباره خودرو ۲۰۷ سپاسگزاریم.