سمند سورن پلاس به عنوان جدیدترین ویرایش فیس لیفت سمند سورن از زمستان ۹۸ به طور رسمی توسط شرکت ایران خودرو به نمایش گذاشته شد که البته تا هنگام نگارش این مطلب هنوز اثری از حضور آن در بازار کشور مشاهده نمیشود.
پروژه سمند از سالهای دهه ۷۰ به عنوان نخستین خودرو ملی کشور در دستور کار قرار گرفت اما افتتاح خط تولید آن تا پیش از سال ۸۱ میسر نشد. این خودرو طی مدت حضور خود در ایران فیسلیفتهای جزئی و کلی مختلفی را به خود دیده و سمند سورن اولین فیس لیفت رسمی آن به شمار میرود که از سال ۱۳۸۶ راهی بازار شد؛ علاوه بر اعمال برخی تغییرات ظاهری در جلو پنجره، چراغها و سپرها، سیستم ترمز قویتری نیز در سمند سورن به خدمت گرفته شد تا برخی ایرادات مدلهای پیشین سمند را پوشش داده باشد.
در سال ۱۳۹۰ نیز سمند سورن به پیشرانه ۱.۷ لیتری EF7 و چهار چرخ با ترمز دیسکی مجهز شد که از آن به عنوان سمند سورن elx یاد میشود. از سال ۱۳۹۵ نیز نسخه توربوشارژ سورن به بازار راه پیدا کرد؛ حال و پس از گذشت سه سال، شرکت ایران خودرو تصمیم به بازنگری جزیی در طراحی سمند سورن گرفته و مدل سورن پلاس را به حضور مشتریان معرفی کرده است. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی ویژگیهای مختلف ظاهری، فنی و وضعیت احتمالی فروش این خودرو در بازار ایران بپردازیم.
جدیدترین اخبار درباره قیمت سورن پلاس
(به روز رسانی شده در تاریخ 1399/07/14)
سورن پلاس در جدیدترین فروش فوق العاده به قیمت ۱۴۷ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان در قرعه کشی ۱۴ مهرماه ایران خودرو عرضه شد. این قیمت براساس تصیم شورای رقابت مشخص شده است.
این قیمت تنفس طبیعی سورن پلاس است و این خودرو در بازار ۲۱۶ میلیون تومان قیمت دارد. این خودرو جایگزین سورن ELX به شمار میرود.
طراحی ظاهری سمند سورن پلاس
نمای بیرونی سمند سورن پلاس تفاوت چشمگیری با مدلهای پیشین این خودرو از خود به نمایش نمیگذارد؛ در اولین مواجهه با آن متوجه تغییرات ظاهری نهچندان گسترده همچون تحول گرافیک داخلی چراغهای جلو و عقب و بهروزرسانی ظاهری جلوپنجره مشکیرنگ خواهید شد. همچنین در نمای جانبی این خودرو شاهد حضور رینگهای دو رنگ جدید و دستگیرههای درب آسان بازشو هستیم که پیش از این در دنا و دنا پلاس مورد استفاده قرار گرفته بودند. نمای عقب خودرو نیز دستخوش تحولات اساسی نشده و تغییرات اندکی همچون: تغییر گرافیک داخلی چراغها و جانمایی یک اسپویلر کوچک در لبه صندوق آن، اعمال شده است. به طور کلی طراحی سورن پلاس همچون سایر نسخههای سمند سورن همچنان محافظهکارانه، قدیمی و عاری از المانهای مدرن و اسپرت به نظر رسیده و چندان مهیج جلوه نمیکند. اما با توجه به عدم تنوع کافی بازار سدانهای جمعوجور اقتصادی کشورمان، میتوان انتظار داشت که این خودرو بتواند همچون سایر محصولات همخانوادهاش، محبوبیت نسبتا مناسبی را در میان مشتریان ایرانی به دست آورد.
طراحی داخلی سمند سورن پلاس
طراحی کابین سمند سورن پلاس نیز گرچه دستخوش تحولات بنیادین شده اما اصلاحاتی همچون افزوده شدن روکش فرمان چرمی، دوخت متضاد قرمز رنگ صندلیها و استفاده از طرح فیبر کربن در برخی قسمتهای آن، جذابیت بیشتری به کابین این محصول ملی جدید بخشیده است. همچنین طراحی غربیلک فرمان سورن پلاس بسیار مشابه فرمان دنا بوده که جلوه بصری جذابتری را برای نمای داخلی سورن پلاس در پی خواهد داشت.
داشبورد این خودرو به طور کلی بسیار قدیمی به نظر رسیده و به ویژه حالت مستطیل شکل دریچههای تهویه تعبیه شده در قسمت فوقانی کنسول میانی کاملا کلاسیک و از مد افتاده به نظر میرسد. با این حال چینش دکمهها و کلیدهای روی کنسول میانی از نظم مناسبی برخوردار بوده و از متانت قابل قبولی بهره میبرد.
داشبورد همانطور که انتظار میرود از مواد مرغوب ساخته نشده و همان پلاستیکهای نهچندان باکیفیت گذشته را به خدمت گرفته است. از نظر گنجایش فضای داخلی، سمند سورن پلاس تفاوتی با گذشته نداشته و کابینی نسبتا جادار را برای حضور ۵ سرنشین بزرگسال فراهم آورده است. صندوق عقب 500 لیتری آن نیز ظرفیت مناسبی جهت جای دادن اسباب و وسایل مورد نیاز یک مسافرت خانوادگی پنج نفره را در دسترس کاربران قرار خواهد داد.
آپشنها و امکانات سورن پلاس
سمند سورن پلاس علاوه بر امکانات مدلهای پیشین به تجهیزات جدیدتری همچون کروز کنترل و کامپیوتر سفری مجهز شده است. از جمله مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی مشترک با سمند سورن معمولی نیز میتوان به حسگر فاصلهسنج عقب، سیستم ترمز ضد قفلABS ، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، چراغهای مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک، دکمههای کنترل روی فرمان، سیستم صوتی شش اسپیکر با خروجی ساب ووفر، هندزفری، بلوتوث، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، تهویه مطبوع خودکار به علاوه دریچه تهویه عقب، صندلی راننده با تنظیمات برقی ۶ حالته، صندلی سرنشین جلو با تنظیم برقی ۴ حالته، روکش صندلی پارچهای، تریم مشکیرنگ فضای داخل، دسترسی به صندوق عقب از داخل کابین، آینههای جانبی تاشونده با تنظیم برقی و مجهز به گرمکن، شیشههای سولار، شیشه بالابر آنتیترپ.
مشخصات فنی سمند سورن پلاس
با توجه با توجه به یکسان بودن پلتفرم سورن پلاس با سایر انواع سمند و به ویژه سمندهای سورن ELX و یا ELX توربو، میتوان اینطور نتیجه گرفت که پیشرانه و جعبهدنده این مدلها در سورن پلاس نیز به خدمت گرفته خواهند شد. سمندهای سورن به پیشرانه ۱.۷ لیتری EF7موسوم به موتور ملی مجهز شدهاند. توان خروجی این پیشرانه تنفس طبیعی برابر با ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور است که توسط یک گیربکس ۵ سرعته دستی به سوی چرخهای جلو روانه میشود. بهرهگیری از این پیشرانه سبب شده تا سمند سورن طی مدت زمان ۱۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. همچنین بیشینه سرعت و میانگین مصرف سوخت این خودرو به ترتیب برابر با ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود.
از طرف دیگر با توجه به حضور پیشرانه پرخوران توربوشارژ TC7 در مدل ELX توربو، میتوان انتظار داشت که مدل سورن پلاس توربو نیز در لیست تولیدات شرکت ایران خودرو جای بگیرد. پیشرانه TC7 که نسخه توربوشارژ موتور EF7 به شمار میرود، توانی معادل ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور در اختیار راننده میگذارد که به وسیله یک جعبهدنده ۵ سرعته دستی به سوی محور جلو انتقال داده میشود. شتاب صفر تا صد سورن توربو برابر ۱۰ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت میرسد. میزان مصرف سوخت ترکیبی سمند سورن توربوشارژ نیز به رقم ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در سیکل ترکیبی خواهد رسید. بنابراین میتوان انتظار شتابگیری نسبتا چالاکتری را از این نسخه سمند سورن انتظار داشت و رانندگی مهیجتری را با آن تجربه کرد.
وضعیت فروش سمند سورن در بازار ایران
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، سمند سورن پلاس در هنگام نگارش این مقاله وارد بازار کشور نشده و به دست مشتریان نرسیده است؛ بنابراین هنوز به طور قاطع نمیتوان پیرامون نوع و میزان استقبال مشتریان از این محصول به اصطلاح جدید ایران خودرو سخنی به میان آورد. با این حال نگاهی به سابقه سمند سورن و شرایط آن در بازار کشور میتواند نشاندهنده رفتار مشتریان در برابر نسخه فیس لیفت این خودرو نیز باشد. بنابراین باید اینطور نتیجهگیری کرد که بازار خرید و فروش سمند سورن پلاس از رونقی به میزان بازار معاملات دنا پلاس و پژو پارس برخوردار نخواهد بود اما میتواند توجه شمار نسبتا زیادی از مشتریان را به سمت خود جلب کند و ایشان را نسبت به خرید این محصول فیس لیفت شده متقاعد سازد. با این تفاسیر انتظار میرود بازار خرید و فروش سورن پلاس از گرمای قابل قبولی بهره برده و رونق مناسب معاملات آن دور از انتظار نخواهد بود.
نویسنده: حسین باباپور