دلیل جریمه سنگین کمپانی های کیا و هیوندای چیست؟

۲ دی ۱۳۹۹ دلیل جریمه سنگین کمپانی های کیا و هیوندای چیست؟

کمپانی‌های خودروسازی عموما در مواجه با خودروهایی که به مشتریان خود تحویل داده اما دچار ایراد هستند اقدام به اعلام فراخوان می‌کنند.

فراخوان خودرو عموما با برطرف کردن ایراد وارده و همچنین ارائه یک سری طرح‌های تشویقی همواره است. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که فراخوان خودرو دردسرهای فراوانی را نیز برای خودروسازان ایجاد می‌کند. به همین جهت نیز گاها خودروسازان از فراخوان سرباز می‌زنند.

به تازگی سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‎‌های آمریکا که به اختصار NHTSA نامیده می‌شود اعلام کرد که هر دو خودروساز کره‌ای هیوندای و کیا را به دلیل عدم صدور به موقع فراخوان جریمه خواهد کرد. این دو کمپانی خودروسازی همچنین به دلیل ارائه گزارش‌های غیر دقیق از عملکرد خود جریمه خواهند شد. رقم جریمه آن‌ها احتمالا تا 210 میلیون دلار نیز بالا خواهد رفت.

یکی از اصلی‌ترین مواردی که سبب شده این دو خودروساز کره‌ای با چنین چالشی مواجه شوند مربوط به فراخوان بیش از 1.6 میلیون مدل مجهز به موتورهای سری Theta II است.

این موتورها که در واقع نسل دوم موتورهای Theta هستند مدل‌های مختلفی را شامل شده و در هر دو کمپانی هیوندای و کیا به وفور مورد استفاده قرار گرفته‌اند. طراحی موتورهای سری Theta II به صورتی است که در مقایسه با نمونه‌هایی با حجم مشابه کارایی بالاتری داشته و قدرت بیشتری تولید می‌کنند.

سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‎‌های آمریکا اعتقاد دارد که هیوندای و کیا باید زودتر نسبت به فراخواندن محصولات مجهز به موتورهای سری Theta II اقدام می‌کردند.

ایراد وارده به این سری از موتورها مربوط به فرآیند تولید آن‌هاست. گفته می‌شود فرآیند تولید آن‌ها به نحوی است که ممکن است خرابی موتور را در پی داشته باشد و به همین جهت نیز بهتر است که هرچه سریعتر موتور مورد بازبینی قرار گیرد.

مدل‌های مشمول این فراخوان عبارت بودند از:

هیوندای سوناتا تولید شده بین 2011-2014

هیوندای سانتافه اسپرت تولید شده بین 2013-2014

کیا اپتیما تولید شده بین 2011-2014

کیا سورنتو تولید شده بین 2012-2014

کیا اسپرتیج تولید شده بین 2011-2013

البته تمامی این مدل‌ها به یکباره فراخوانده نشدند و کیا و هیوندای به مرور خودروهای مذکور را به این لیست اضافه کرد.

 

هیوندای سوناتا 2011

 

به عنوان نمونه هیوندای در ابتدا تنها سوناتای مدل 2011 و 2012 را به علت مشکلات احتمالی قوای محرکه فراخواند اما با گذشت زمان مشخص شد که نه تنها این مدل‌ها که تمامی مدل‌های مجهز به موتور 2 و 2.4 لیتری Theta II GDI نیز باید برای رفع عیب فراخوانده شوند.

به غیر از هیوندای کیا نیز در ابتدای امر تصور می‌کرد که مشکلات مربوط به سری موتورهای Theta II مربوط به تمامی مدل‌ها نیست و به همین جهت نیز حتی در سال 2015 اعلام کرد اپتیما نیازی به فراخوان ندارد.

علت این موضوع نیز آن بود که کمپانی کیا تصور می‌کرد به علت استفاده از روشی متفاوت نسبت به هیوندای و همچنین با توجه به تعداد بسیار کم شکایت خریداران اپتیما؛ این خودرو شامل حال فراخوان نمی‌شود اما در نهایت در سال 2017 این کمپانی خودروسازی کره‌ای ناچار شد به علت قطعات ریز فلزی باقیمانده در مجرای روغن میل‌لنگ، برخی از مدل‌های اپتیما، سورنتو و اسپرتیج را برای رفع عیب فرا بخواند.

طی مدتی که هیوندای و کیا در حال تحقیق بر روی فراخوان محصولات خود بودند سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‎‌های آمریکا نیز تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کرد تا میزان درستی عملکرد این دو خودروساز کره‌ای را بررسی کند. بر اساس نتایج این تحقیقات مشخص شد هیوندای و کیا به چند دلیل از جمله تاخیر در فراخوان و ارائه اطلاعات نادرست باید جریمه شوند.

به هر صورت و با توجه به توافقاتی که بین NHTSA و کیا و هیوندای صورت پذیرفته است این دو خودروساز باید در حدود 210 میلیون دلار به عنوان جریمه پرداخت کنند. سهم هیوندای از این میزان جریمه 140 میلیون دلار و سهم کیا 70 میلیون دلار است.

جالب است بدانید کیا به غیر از پرداخت این رقم ملزم شده است تا یک دفتر مخصوص ایمنی را نیز در ایالات متحده تاسیس کند. سهم هیوندای نیز از جریمه غیر نقدی ساخت یک مجموعه تست مخصوص تحقیقات ایمنی در ایالات متحده است.

در کنار تمامی موارد مطرح شده هر دو خودروساز مذکور موظف هستند برنامه‌های پیچیده‌ای را برای تحلیل داده و شناسایی بهتر عیوب مرتبط با ایمنی تولیدات خود تهیه کرده و در همین راستا نیز گام بردارند.

با توجه به گفته‌های معاون NHTSA برای این سازمان بسیار مهم است که خودروسازان به مسئولیت‌های خود عمل کرده و نسبت به اهمیت فراخوان خودروها به خصوص در بخش ایمنی واقف باشند. به خودروسازان توصیه شده که اطلاعات مرتبط با عملکرد خود را به موقع و دقیق در اختیار NHTSA  بگذارند.

 

منبع:  carscoops

نویسنده: زهرا ملکی