نکات فراوانی وجود دارد که باید در زمان سوخت گیری رعایت و از ابتلا به کرونا در پمپ بنزین جلوگیری کرد.
حدود یک سال پیش، شاهد شیوع و گسترش یک بیماری بودیم که همه جوانب زندگی ما را به شدت تحت تاثیر قرار داد. از ماسک زدن و ضدعفونی دستها با مایعها ضدعفونیکننده گرفته تا قرنطینه شدن در خانه و انجام کارهای اداری از منزل و به طور کل سبک زندگی را دچار تغییرات و تحولاتی کرد.
دنیای خودرو نیز از تاثیرات بیماری کووید ۱۹ در امان نماند. اوایل شیوع ویروس کرونا، شرکتهای خودروساز و قطعهسازی مجبور به رعایت دستورالعملهای بهداشتی شدند و بر اساس این دستورالعملها، اقدام به کاهش نیروی انسانی کردند و تولیداتشان کاهش یافت.
رانندگی هم در دوران کرونا سبک و سیاق جدیدی پیدا کرد و رانندگان مجبور شدند تا برای حفظ سلامتی خود و پیشگیری از ویروس کرونا، بیشتر به تمیزی و پاکیزگی اتومبیلهایشان توجه نشان دهند و به ضدعفونی کردن خودرو اقدام کنند و حتی در فضای بسته خودرو نیز ماسک به صورت بزنند.
اگرچه این روزها تعداد مبتلایان به ویروس کرونا کاهش یافته و همین طور مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ به کمتر از ۱۰۰ نفر رسیده و واکسنهای مختلفی برای مقابله با این بیماری تولید شده، اما باز هم باید مراقب بود.
مراقب شیوع کرونا در پیک چهارم باشید
پیک چهارم کرونا درست از ابتدای سال 1400 آغاز شده و این روزها حتی تهران را به مرز تعطیلی 10 روزه و محدودیت تردد در پایتخت کشانده است. گرچه اکثر مشاغل تعطیل و دورکار هستند، اما برخی مشاغل هنوز باید برای خدمات رسانی فعال باشند. با این حال یکی از مهمترین و خطرناکترین مکانهای انتقال ویروس کرونا، پمپ بنزینها هستند که باید نکات مهم رعایت پروتکلها در پمپ بنزینها و پمپ گازها رعایت شود.
ویروس کرونا در پمپ بنزین
در کنار بیمارستانها و سوپرمارکتها، یکی دیگر از مکانهایی که بیشترین احتمال انتشار و شیوع ویروس کرونا در آن وجود دارد، پمپ بنزین و جایگاههای سیانجی است. روزانه افراد زیادی به پمپ بنزین و جایگاههای سیانجی مراجعه میکنند و به نازل سوخت دست میزنند و هزینه سوخت را به صورت اسکناس و پول نقد پرداخت میکنند. بدین ترتیب پمپ بنزینها به محل تجمع ویروس کرونا تبدیل میشود.
بر اساس تحقیقات پژوهشگران، ویروس کرونا میتواند تا ۵ روز روی سطوح فلزی باقی بماند. به خاطر اینکه بیشتر تجهیزات موجود در این مکان، از جنس فلز است، ویروس کرونا مدت زمان بیشتری در جایگاههای سوخت زنده میماند.
دستورالعمل وزارت بهداشت برای پیشگیری از ویروس کرونا در پمپ بنزین
بلافاصله بعد از اینکه ویروس کرونا در ایران شناسایی شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعملهایی را برای پیشگیری از ویروس کرونا در اماکن مختلف صادر کرد. یکی از این دستورالعملها مربوط به پمپ بنزینها و جایگاههای سیانجی بود که 10 اسفند ۱۳۹۸، توسط شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردههای نفتی به جایگاههای سوخت ابلاغ شد.
از این رو مهمترین نکاتی که باید متصدیان و کارکنان پمپ بنزین و جایگاههای سیانجی و سوختگیری رعایت کنند، به شرح زیر است:
- استفاده از ماسک و دستکش توسط متصدیان جایگاه و رعایت فاصله یک متری با رانندگان
- شستشوی دستها با آب و صابون و استفاده از مایعها و ژلهای ضدعفونیکننده
- باز و بسته کردن در باک خودرو و وارد کردن کارت سوخت با استفاده از دستکش توسط رانندگان
- انجام عملیات سوختگیری توسط متصدیان جایگاه
- نظافت و گندزایی درها، دستگیرهها و سرویسهای بهداشتی
- ممنوعیت نوشیدن و خوردن در هنگام کار توسط متصدیان و رانندگان
- عدم دریافت وجه نقد
نکات ایمنی برای پیشگیری از ویروس کرونا در پمپ بنزین
نکاتی که در بخش قبلی نوشته شد، برای متصدیان و کارکنان پمپ بنزینها و جایگاههای سوخت اعلام شده است. اما رانندگان و سرنشینان خودرو هم باید هنگام حضور در جایگاههای سوخت کارهایی را برای پیشگیری از ویروس کرونا انجام دهند.
- کاهش دفعات مراجعه به پمپ بنزین و جایگاههای سیانجای برای سوختگیری
- استفاده از دستکش یک بار مصرف برای وارد کردن کارت سوخت و صفحه کلید پمپ بنزین
- عدم پرداخت وجه نقد برای پرداخت هزینه سوخت
- حفظ فاصله یک متری با سایر افراد حاضر در پمپ بنزین
- ضدعفونی کردن دستها پیش از سوار شدن به خودرو و لمس کردن فرمان و صندلی
نویسنده: میلاد قزللو