بر اساس گزارشی که به تازگی در نشریه فایننشال تایمز (Financial Times) منتشر شده است در آیندهای نزدیک کارخانجات رنو در فرانسه مسئولیت تولید محصولات میتسوبیشی را به عهده خواهند گرفت.
بر این اساس میتسوبیشی دیگر خود مستقلاً خط تولیدی در قاره سبز در اختیار نداشته و خطوط تولید رنو در اختیار این خودروساز قرار خواهد گرفت.
پیش از این شایعاتی منتشر شده بود که حکایت از توقف تولید فعالیت کمپانی میتسوبیشی در اروپا داشت و حالا به نظر میرسد که گزارش فوق در راستای رفع ابهامات و شایعات مطرح شده است. البته لازم به ذکر است که نه رنو و نه میتسوبیشی هنوز نسبت به این گزارش واکنشی از خود نشان ندادهاند.
استراتژی کوچک اما زیبا
سال ۲۰۱۶ نیسان در حدود ۳۴ درصد از سهام کمپانی میتسوبیشی را خریداری کرده و ائتلاف بزرگ رنو نیسان و میتسوبیشی شکل گرفت. نیسان در آن زمان موفق شد سهام مذکور را با بهای نسبتا کمی خریداری کند و علت این موضوع نیز رسوایی میتسوبیشی بود که سبب کاهش ارزش سهام این شرکت شده بود. در آن زمان میتسوبیشی بخاطر ارائه اعدادی غیر واقعی از میزان مصرف سوخت محصولات خود به شدت مورد سرزنش قرار گرفته و محکوم شد.
در سال میلادی گذشته و با توجه به شیوع ویروس کرونا بازار جهانی خودرو با یک شک همهگیر مواجه شد. شکی که البته نه تنها در این بازار که در بازارهای دیگر نیز خود را نشان داد. در مجموع شرایط و میزان فروش فعلی میتسوبیشی به نحوی است که این کمپانی ژاپنی ناچار است محصولات خود را در کارخانجات رنو به فروش برساند.
پیش از این رنو، نیسان و و میتسوبیشی در یک ائتلاف ژاپنی-فرانسوی اعلام کرده بودند که به علت شرایط خاصی که دارند استراتژی کوچک اما زیبا (Small But Beautiful) را پیادهسازی خواهند کرد. این استراتژی در واقع نتیجه بازنگری در اصول و خطمشی قبلی است.
به این ترتیب برندهای گروه رنو، نیسان و میتسوبیشی بیشتر روی بازارهای اصلی خود تمرکز خواهند کرد و تلاش میکنند که رضایت مشتریان خود را در مناطقی که فروش مدلهای تولیدی در آنها بیشتر از بقیه است بالا ببرند. در کنار این مواضع احتمالا محصولات میتسوبیشی دیگر در بازارهای ضعیف ارائه نخواهد شد.
یک درصد از بازار اروپا را هم از دست نخواهیم داد
این استراتژی سبب شد که برخی تصور کنند میتسوبیشی دیگر در اروپا محصولی را ارائه نخواهد داد. چرا که این کمپانی تنها ۱ درصد از بازار این قاره را در اختیار دارد. حال اما این گزارش میگوید که میتسوبیشی همچنان در اروپا به فعالیت خود ادامه خواهد داد اما دیگر از خطوط تولید خود استفاده نمیکند.
میتسوبیشی پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد روی کشورهای جنوب آسیا تمرکز بیشتری صرف کند چرا که در این کشورها مدلیهایی همچون پاجرو از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند.
با توجه به آنکه میتسوبیشی تنها ۱ درصد از بازار خودرو اروپا را در اختیار دارد طبیعی است که این کمپانی بیشتر به بازار کشورهای آسیایی متمایل باشد. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که برخی از محصولات این کمپانی ژاپنی از محبوبیت بالایی در اروپا برخوردار هستند و میتسوبیشی بهتر است که به جای تمرکز روی آمار کلی فروش خود به هر مدل به صورت خاص و منحصربهفرد بنگرد. قطعا در این حالت نتیجه به دست آمده نیز مطلوبتر خواهد بود.
به عنوان نمونه کراساوور اوتلندر PHEV یکی از پرفروشترین محصولات هیبریدی شارژی در بازار اروپاست که تولیدی میتسوبیشی است. همچنین هاچبک کوچک و شهری میراژ نیز دیگر خودرو تولیدی این کمپانی است که در اروپا مورد استقبال قرار گرفته است.
برای کاهش بیشتر هزینهها چه کنیم؟
به احتمال قوی میتسوبیشی و رنو برای کاهش هزینههای خود علاوهبر استفاده از ظرفیت کارخانههای رنو به صورت مشترک اقدام به بهرهگیری از پلتفرم و قطعات یکسان نیز خواهند کرد و مصداق عینی این موضوع نیز نسل جدید اوتلندر خواهد بود. این خودرو کامپکت بر اساس پلتفرم مشترک بین میتسوبیشی و نیسان ساخته خواهد شد و بسیاری از قطعات آن با نیسان اکستریل (روگ) مشترک است.
جالب است بدانید رنو در راستای کاهش هزینههای خود حتی قصد دارد در فرانسه تعدادی از نیروهای خود را تعدیل کند.
نویسنده: زهرا ملکی