شاسی خودرو برقی ناجی خودروسازان کوچک

۱۲ بهمن ۱۳۹۹ شاسی خودرو برقی ناجی خودروسازان کوچک

بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، تولید خودروهای بنزینی و دیزلی از سال ۲۰۳۰ ممنوع خواهد بود و خودروسازان فقط مجاز به تولید خودروهای برقی هستند. به همین دلیل شرکت‌هایی که نتوانند با این تغییرات هماهنگ شوند و سازگاری پیدا کنند، خواه ناخواه از صنعت خودروسازی حذف می‌شوند.

نیل یتس، یکی از معروف‌ترین مهندسان خودرو، برای حل این مشکل دست به کار شده و یک شاسی ارزان‌قیمت و انعطاف‌پذیر طراحی کرده که به گفته خودش، می‌تواند نقشی اساسی در گذار خودروسازان کوچک از خودروهای بنزینی به خودروهای برقی ایفا کند.

شاسی خودرو برقی خودروسازان کوچک را نجات می‌دهد

یتس که به عنوان مشاور در پروژه اریل هایپرکار فعالیت می‌کند، معتقد است که خودروسازان کوچک باید از همین امروز به فکر تولید خودروهای برقی باشند و از همین حالا خودشان را با استانداردهای سال ۲۰۳۰ هماهنگ کنند. در غیر این صورت خودروهای تولیدی‌شان روی دستشان باد خواهد کرد و آن وقت پیدا کردن راه حلی برای رفع مشکلاتشان سخت خواهد بود.

طراحی شاسی جدید که با نام پیسز (PACES) شناخته می‌شود، می‌تواند برای ساخت انواع خودرو از تعداد کم تا تعداد متوسط و از رودسترهای کوچک تا خودروهای بزرگ تجاری استفاده شود. پیسز (PACES) مخفف عبارت انگلیسی Passenger and Commercial EV Skateboard، به معنی اسکیت‌بورد خودرو برقی مسافری و تجاری است.

شاسی خودرو برقی پیسز برای همه خودروها در هر اندازه و شکلی که باشند، قابل تنظیم است. فرقی نمی‌کند که اتومبیل دیفرانسیل جلو باشد یا دیفرانسیل عقب و یا چهار چرخ متحرک و یا اینکه موتور در جلوی ماشین باشد و یا عقب.

به گفته یتس، قبل از پایان این دهه خودروسازان کوچک باید بدانند که می‌توانند با استفاده از فناوری‌های نوین و مواد اولیه جدید، خودروهای مدرنی را برای بازارهای جدید تولید کنند. به استثنای شکل ظاهری برخی خودروها، همه چیز تغییر خواهد کرد و دیگر چیزی مثل گذشته نخواهد بود. PACES ساخته شده تا راه حلی برای مشکلات خودروسازان کوچک باشد.

در نگاه اول شاید تفاوت چندانی بین شاسی خودرو برقی PACES با دیگر شاسی‌های آلومینیومی که باتری بین محورهایشان و زیر کابین قرار دارد، وجود نداشته باشد اما این طور نیست. این شاسی خودرو برقی مثل دیگر شاسی‌ها پیچیده نیست و می‌توان آن را در تعداد کم و یا متوسط (از ۱۰ عدد تا بیش از ۱۰۰ عدد) تولید کرد.

یتس برای ساخت شاسی خودرو برقی پیسز، به جای استفاده از قطعات و ریخته‌گری‌های گران‌قیمت و خاص سایر شاسی‌های اسکیت‌بورد، از سیستمی به نام فلکس‌تک (FlexTech) استفاده می‌کند. فلکس‌تک مجموعه‌ای از قطعات آماده است که می‌تواند برای ساخت انواع خودرو به کار رود.

تبدیل پورشه ۷۰ ساله به خودرو برقی

برای نمونه، یک خودرو برقی جدید با استفاده از بدنه قدیمی تولید شده است. بدنه یک دستگاه پورشه ۳۵۶ A (محصول دهه ۵۰ میلادی) روی این شاسی قرار گرفته و آن را تبدیل به یک خودرو برقی فوق‌سبک کرده است. این نمونه اولیه نشان می‌دهد که برای تولید خودرو جدید احتیاجی به طراحی بدنه جدید نیست و فقط باید شاسی را عوض کرد.

این خودرو فوق‌سبک با بدنه پورشه قدیمی و موتور ۱۰۷ اسب بخاری نیسان لیف و همین طور باتری ۳۹.۵ کیلوواتی لیف، کمتر از ۱۰۰۰ کیلوگرم وزن دارد، حداکثر سرعتش به ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و می‌توان با این خودرو ۳۲۲ کیلومتر راه را طی کرد.

 

منبع: autocar

نویسنده: میلاد قزللو

 

فروش خودرو