به محض اینکه کرونا به صورت جدی وارد ایران شد، پروتکلهای بهداشتی از طرف وزارت بهداشت ارائه و رعایت آن جزء الزامات قرار گرفت. به مرور شهرها بر اساس دستورالعملهایی که وزارت بهداشت اعلام میکرد یک رنگبندی تازه به خود گرفت. شهرهایی که بیشتر در معرض خطر بودند و آمار ابتلا و مرگ و میر در آنها شدت یافته بود به رنگ قرمز و به ترتیب شهرهایی که وضعیت بهتری داشتند، نارنجی یا زرد شدند.
با همین رنگبندیها بود که دولت اعلام میکرد وضعیت کرونایی هر استان به چه صورت است. وقتی وضعیت کرونایی بیشتر استانها وخیم میشد، نقشه ایران قرمزتر و وقتی وضعیت قدری بهتر میشد، رنگ نقشه قدری به زرد متمایل میشد تا جایی که محدودیت تردد خودروها هم هم روزانه و هم شبانه شکل گرفت. در حال حاضر با ادامه روند نزولی ابتلا به کرونا و فروکش کردن بیماری، هیچ شهر قرمز رنگی در نقشه کرونایی کشور وجود ندارد.
حذف رنگ قرمز از نقشه
در مهر ماه ۱۴۰۱ روند نزولی همهگیری کرونا همچنان ادامه دارد. در حال حاضر ۲۰۳ شهر زرد، ۱۹ شهر نارنجی، ۲۲۶ شهر آبی رنگ در نقشه کرونایی کشور وجود دارد و هیچ شهر قرمزی دیده نمیشود.
آخرین رنگ بندی شهرهای قرمز و نارنجی
براساس آخرین بروز رسانی انجام شده سامانه ماسک مبنی رنگبندی شهرهای قرمز و نارنجی در اپلیکیشن ماسک نمایش داده میشود. در حال حاضر با گسترش واکسیناسیون در شهرها و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از کرونا، اکثر شهرهای کشور نارنجی و زرد هستند.
برای اطلاع از رنگ بندی شهر ها به آدرس زیر مراجعه نمایید.
آخرین وضعیت نقشه شهرهای کرونایی
شروط سفید شدن برخی شهرها
در این میان برخی شهرها در مقاطعی توانستند سفید شوند که البته به معنای بدون مخاطره بودن آن شهر یا استان نبود. اما شرط وزارت بهداشت برای سفید شدن یک شهر چه بود؟ آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده بود، اگر شهرستانی طی دو هفته بتواند برخی شروط را داشته باشد، میتواند به عنوان شهرستانی سفید شناخته شود.
شروطی همچون متوسط یک نفر بستری روزانه به ازای هر صدهزار نفر جمعیت و حداکثر یک نفر بستری روزانه. یعنی به عنوان مثال اگر شهرستانی با ۲۰۰هزار نفر جمعیت باشد و روزانه ۲ نفر بستری را ثبت کند، میتواند سفید اعلام شود. به نظر میرسد که با شرایط فعلی همهگیری کرونا، این رنگبندی و محدودیتهای تردد تا زمانی که وضعیت استانها به یک ثبات برسد، ادامه داشته باشد.
درباره رنگ بندی شهرها و استان ها
این رنگبندی به صورت جدی از آذر ماه سال قبل آغاز شد. به محض ورود یک استان به وضعیت وخیم کرونایی، دولت آن را قرمز اعلام میکرد و محدودیتهای بیشتری را در نظر میگرفت. حتی در برخی مقاطع، بیشتر استانهای کشور به وضعیت قرمز رسیدند و تنها با کاهش آمار تلفات کرونایی از وضعیت قرمز درآمدند.
البته بخش مهمی از این قرمز شدن شهرها مربوط به رفتارهای مردم بود. به عنوان مثال هر بار که سفرهای بیناستانی بیشتری ثبت میشد، رنگبندیها هم بیشتر به سمت قرمز حرکت میکرد. حتی گاهی این رشد سفرها با وجود هشدارهایی بود که دولت و برخی مقامات دولتی اعلام میکردند.
تهیه و تنظیم: تیم تولید محتوا خودرو۴۵