شرکت خودروسازی سانگ یانگ چندین دوره پیاپی متحمل ضرر و زیان شد و سپس از دادگاه کره جنوبی تقاضای اعلام ورشکستگی کرد.
سانگ یانگ موتور، خودروساز کرهای و از زیرمجموعههای شرکت هندی ماهیندرا و ماهیندرا (Mahindra & Mahindra) است. این شرکت ۱۳۵ میلیون دلار به بانک توسعه کره (KDB) و دیگر موسسات مالی بدهکار است.
ورشکستگی سانگ یانگ موتور
بعد از اینکه سهامداران سانگ یانگ در مجمع فوقالعادهای در مورد مذاکره با بانک توسعه کره برای افزایش زمان پرداخت بدهی موافقت کردند، دادگاه ورشکستگی کره جنوبی حکم به مصادره شرکت سانگ یانگ داد. پنج ماه قبل، بانک توسعه کره زمان پرداخت بدهی این خودروساز را تا ۲۱ دسامبر اعلام کرده بود.
شرکت سانگ یانگ در بیانیهای اعلام کرد: «به علت اینکه بازپرداخت بدهیهای معوقه، شرکت را با مشکلات بیشتری مواجه خواهد کرد، تصمیم بر آن شد تا از دادگاه تقاضای ورشکستگی کنیم.»
اعلام این حکم به این معنی است که سانگ یانگ موتور به طور داوطلبانه وارد برنامه حمایت و بازسازی میشود، به گفته کارشناسان این اتفاق منجر به اخراج ۲۰ درصد از کارکنان شده تا در ازای آن کمکهای مالی برای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و همچنین هزینههای شرکت انجام شود.
همچنین تمامی داراییهای شرکت سانگ یانگ موتور مسدود شده تا از فروش آنها برای پرداخت بدهیهای معوقه شرکت جلوگیری شود.
بر اساس اعلام وزارت بازرگانی کره جنوبی، اقدامات دادگاه برای نهایی کردن طرح و برنامه بازسازی سانگ یانگ سه ماه زمان لازم دارد.
در بیانیه وزارت بازرگانی کره جنوبی نوشته شده است که: «پس از مذاکره و گفتگو با طرفهای ذینفع و طلبکاران سانگ یانگ موتور، جزئیات برنامه و طرح دادگاه اعلام خواهد شد.»
پیش از توقف نماد سانگ یانگ موتور در بورس کره جنوبی (KRX)، قیمت هر سهم این شرکت از ۳.۳۶ دلار به ۲.۵۰ دلار سقوط کرد. در صورتی که ارزش هر سهم سانگ یانگ موتور در طی سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۶.۴۵ درصد رشد پیدا کرده بود.
ارسال پرونده سانگ یانگ موتور به دادگاه بعد از آن رخ داد که شرکت ماهیندرا در ۱۴ دسامبر اعلام کرد که امکان پرداخت ۵۴ میلیون دلار بدهی خود به جیپی مورگان چیس را ندارد. ماهیندرا و ماهیندرا ۷۴.۶۵ درصد از کل سهام سانگ یانگ موتور را در اختیار دارد.
همچنین این شرکت ۸۱ میلیون دلار به بانک توسعه کره (KDB) و ۹ میلیون دلار هم به پیانبی پاریباس بدهکار است.
با وجود اینکه سانگ یانگ موتور انتظار داشت تا شرکت ماهیندرا سرمایه خود را برای نجات این شرکت کرهای وارد کند، ماهیندرا تصمیم گرفته بود تا سهم مدیریتی خود از این شرکت کرهای را به اچایایاچ اتومتیو (HAAH Automotive) واگذار کند که با مخالفت دولت هند مواجه شد.
سانگ یانگ موتور، شرکت همیشه بدهکار
سانگ یانگ برای مدت طولانی دچار مشکلات عدیدهای بوده است. این شرکت در سال ۱۹۹۷ که تحت مالکیت شرکت دوو (جنرال موتورز کره) قرار گرفت و سپس در سال ۲۰۰۴ میلادی، ۵۱ درصد از سهام آن به شرکت چینی سایک موتور (SAIC Motor) فروخته شد.
این شرکت در سال ۲۰۰۹ نیز اعلام ورشکستگی کرده بود و پس از پایان دوران مدیریت سایک موتور، با اعلام اینکه این شرکت چینی فناوری انحصاری را دزدیده و منجر به ورشکستگی سانگ یانگ شده، در سال ۲۰۱۱ با قیمت ۴۶۳.۶ میلیون دلار به ماهیندرا فروخته شد.
نویسنده: میلاد قزللو