بررسی مشخصات فنی برابوس ۹۰۰ کراولر

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی برابوس ۹۰۰ کراولر

یکی از برترین خودورهای آفرودر که در دهه‌های اخیر روانه بازار جهانی شد، مرسدس بنز کلاس G سری اول بود که از سال ۱۹۷۹ میلادی و بسیار دیرتر از رقبای توانمند آمریکایی خود به جهان معرفی شد. این خودرو توانمند با ریشه‌ای نظامی به تولید رسید اما در نسخه‌های مدل بالاتر (مخصوصا از ۲۰۰۰ به بعد)، از آن ذات آفرودی خود فاصله گرفت و بیشتر در جایگاه یک خودرو شاسی بلند لوکس درون ‌شهری ایفای نقش کرد.

ار آنجایی که کلاس G دیگر همانند یک شاسی بلند حقیقی توان آفرود ندارد، برند نام‌آشنا و قدیمی صنعت تیونینگ محصولات مرسدس بنز به نام برابوس (Brabus/با تلفظ انگلیسی براباس) دست به کار شده و نسخه‌ای ۹۰۰ اسب بخاری، تولید محدود و فاقد مجوز خیابانی را تنها ویژه استفاده در پیست و مسیرهای غیر شهری به بازار معرفی کرده است که برابوس ۹۰۰ کراولر (Crawler/صخره‌نورد) نام گرفته است.

مزایا و معایب

+ قابلیت آفرود سنگین

+ پیشرانه قدرتمند

+ طراحی منحصر به فرد

+ اعتبار برند برابوس

– تولید بسیار محدود

– فاقد مجوز تردد خیابانی

– قیمت نهایی قابل توجه

– بازار بسیار منحصر به فرد

مشخصات فنی

برند برابوس در سال ۱۹۷۷ از سوی بودو بوشمن تاسیس شد. این برند که تخصص در زمینه تقویت و ارتقا فنی محصولات مرسدس بنز دارد، شرکت تیونینگ و تقویت فنی به حساب می‌آید که همانند AMG، به صورت انحصاری فقط با مرسدس بنز در تماس نیست. به عبارت دیگر، نام برابوس را شاید بتوان بر روی برخی محصولات دیگر به جز مرسدس بنز نیز یافت اما تخصص اصلی این شرکت، به نوعی رقابت با AMG است.

کراولر یا صخره‌نورد جدیدی که برابوس به بازار معرفی کرده است بر پلتفرمی متشکل از شاسی رایج مرسدس بنز G کلاس سوار شده است که البته نه تنها در قسمت‌های مختلف تقویت شده بلکه از شاسی لوله‌ای استیل برای افزایش استقامت بخش بالایی (بخش اتاق) خودرو و کاهش وزن نهایی بهره می‌گیرد که به رنگ قرمز انحصاری برند برابوس نقاشی شده است.

سیستم تعلیق خودرو در جلو از نوع جناغی دوبل مستقل است که برای آفرود ستاپ شده اما در عقب از محور یکپارچه فعال از نوع پورتال (Portal Axle) بهره می‌گیرد. این ستاپ تعلق به ۹۰۰ کراولر برابوس ارتفاع کف از سطح زمین برابر با ۵۳ سانتی‌متر ارائه می‌دهد که در کنار سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل دائمی، در مسیرهای آفرودی بسیار موثر ایفای نقش می‌کند. برای دستیابی به این ارتفاع خیره کننده و مناسب برای مسیرهای آفرودی، برابوس سیستم تعلیق خودرو را کاملا به صورت تنظیم پذیر طراحی کرده است و در هر چهار گوشه خودرو از تایرهای ۴۰ اینچی سوار بر ریم‌های یک تکه آلیاژ آلومینیومی فورج شده ۲۰ اینچی بهره می‌گیرد. تنها با آگاهی از این ابعاد است که می‌توان به عظمت پیکر این شاهکار مهندسی پی ‌برد.

پیشرانه این خودرو بدون تردید مهم‌ترین بخش از پروژه ۹۰۰ کراولر است. این پیشرانه با تغییرات مهندسی اعمال شده از سوی برابوس، از نوع V8 تویین توربو (۲ توربو) است که تا مرز ۴.۵ لیتر به روش استروکر (Stroker/افزایش کورس پیستون به کمک تغییر میلنگ) افزایش حجم داشته است. برابوس این پیشرانه را 900 Rocket V8 Twin-Turbo خطاب می‌کند که از پیستون‌های فورج شده و میلنگ و شاتون‌های سفارشی بهره می‌گیرد تا توان تحمل فشارهای قابل توجهی که به صورت ناگهانی در آفرود به آن وارد می‌شود را داشته باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

بنزینی تزریق مستقیم V8

حجم موتور

۴.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ

۸ / ۳۲

تنفس موتور

تویین توربو
قدرت

۹۰۰ اسب بخار

گشتاور

۱۲۵۰ نیوتون.متر
گیربکس

۹ سرعت اتوماتیک

محور محرک

دو دیفرانسیل دائمی
شتاب

۳.۴ ثانیه

سرعت

۱۶۰ کیلومتر بر ساعت (محدود شده)
مصرف سوخت

استاندارد آلایندگی

یورو ۶
فرمان

برقی

نوع بدنه

باگی صخره‌نورد
نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۶۲۴ میلی‌متر

عرض

۲۱۰۵ میلی‌متر
ارتفاع

۲۳۳۷ میلی‌متر

فاصله محورها

۳۳۰۲ میلی‌متر
وزن خالص

۲۰۶۵ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۴ نفر
ظرفیت صندوق

حجم مخزن سوخت

۱۰۰ لیتر
قطر رینگ

۲۰ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

ندارد
کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

ندارد

کنترل سرعت در سرازیری

ندارد
کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

ندارد
سنسور عقب

ندارد

رادار نقطه کور

ندارد
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

دارد
ترمز پارک برقی

ندارد

اتولایت

ندارد
چراغ روز

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

دارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد
ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد
دوربین عقب

دارد

دوربین جانبی

ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد
ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد
تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد
سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

ندارد
گرم‌کن آینه بغل

ندارد

پانوراما

ندارد
سانروف

ندارد

طراحی خارجی

برابوس ۹۰۰ کراولر

نمای خارجی و اجزا بدنه این صخره‌نورد تماما با فیبرکربن رنگ نشده (فیبر کربن خام) ساخته شده است تا ضمن کاهش وزن، زیبایی و وقار متریال گران‌قیمت فیبر کربن را نیز به رخ خریدار و بیننده بکشد. آنچه در این نما بسیار جالب است، حفظ سبک طراحی نمای جلو خودرو به مانند G کلاس‌های نسل پیشین است که سبک طراحی جعبه‌ای با خطوط شکسته بیشتری دارد. در نتیجه در نمای خارجی 900 Crawler نمی‌توان اثری از سبک طراحی نرم شده آخرین نسل کلاس G دید.

درهای خودرو، آینه‌های جانبی، سقف و حتی شیشه‌های خودرو به صور کامل حذف شده است، اما در عوض، این خودرو به همراه سیستم رادیویی داخلی و چهار کلاه ایمنی مجهز به بلندگو و میکروفون ارائه می‌شود تا ضمن حفظ ایمنی سرنشینان، قابلیت گفت و گو میان آن‌ها در هر شرایطی ممکن باشد.

طراحی داخلی

برابوس 900 کراولر 3

مجموعه نشانگرهای پشت فرمان همان نمایشگر دیجیتال رایج مورد استفاده در خانواده کلاس G است اما یک نمایشگر ۱۲.۰ اینچی دیگر در سمت شاگرد قرار داده شده است که تمامی نقشه‌های از پیش نصب شده، نقشه‌های ناهمواری‌های زمین و نقشه‌های ماهواره‌ای در آن قابل دسترسی خواهند بود. البته نقشه مورد نیاز هر مشتری برای منطقه مورد نظر وی قابل سفارش و استفاده است که در مراحل پیش از تحویل خودرو انجام می‌گیرد. این نمایشگر ۱۲.۰ اینچ دارای استاندارد ضد آب IPX7 و امکان اتصال کارت حافظه SD است و در دمای منفی ۱۵ تا مثبت ۵۵ درجه سانتیگراد ایفای نقش می‌کند.

صندلی‌های خودرو از نوع مخصوص مسابقه دارای کمربند ایمنی چهار نقطه‌ای و از جنس کربن هستند که با روکش سیلورتکس (Silvertex/نوعی پارچه پوشیده شده با وینایل یا چرم صنعتی) صنایع دریایی با قابلیت شست و شو پوشیده‌ شده‌اند. فرمان خودرو دارای روکش قرمز رنگ چرم آلکانترا و کلید‌های کنترلی با قابلیت شست و شو، مزین به نشان BRABUS است.

سخن نهایی

برابوس ۹۰۰ کراولر 2

محصولات استاندارد مرسدس بنز با قرارگیری در بازه خودروهای لاکچری، به خودی خود گران قیمت هستند. حال در این میان، مدل‌های کلاس G در زمره گران‌قیمت‌ترین سری محصولات تولیدی این برند اشتوتگارتی در کنار مدل‌های کلاس S به شمار می‌آیند. حالا تصور کنید برند برابوس قرار است تنها ۱۵ دستگاه از این خودرو ارتقا یافته تولید محدود را روانه بازار کند.

در نتیجه نباید از شنیدن رقم خالص ۷۴۹ هزار یورو (۷۸۹ هزار دلار) برای خرید خودرو ۹۰۰ کراولر متعجب شوید. این رقم خالص در صورت پوشش مالیات و هزینه‌های حمل و نقل، از مرز رقم قابل توجه ۸۹۱ هزار یورو (۹۳۹ هزار دلار) نیز عبور می‌کند.

البته ناگفته نماند که مبلغ یک میلیون دلاری این خودرو تولید محدود برای مشتریان ثروتمند کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به هیچ عنوان زیاد به نظر نمی‌رسد. در عوض تعداد تولید محدود ۱۵ دستگاهی برابوس ۹۰۰ کراولر از این خودرو یک محصول منحصر به فرد و شاخص می‌سازد که معمولا برای مشتریان ثروتمند، از قیمت نهایی خودرو بسیار مهم‌تر است.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی