تفاوت ۲۰۶ صندوقدار و معمولی

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ تفاوت ۲۰۶ صندوقدار و معمولی

پژو 206 در دو دهه گذشته یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای تولدی بازار ایران است که از ابتدای دهه  ۸۰ تاکنون بر خط تولید شرکت ایران خودرو (ایکو) قرار دارد. ۲۰۶ یک هاچ‌بک شهری و اقتصادی با کیفیتی قابل قبول به طراحی پژو فرانسه است که در مدت زمانی کوتاه محبوبیتی چشمگیر در بازار ایران پیدا کرد.

ایران خودرو که محصول چهار در صندوق‌دار کوچک‌تر از خانواده۴۰۵ نداشت، شرایط را مساعد دید تا با همکاری پژو فرانسه این هاچ‌بک درون شهری محبوب را به یک صندوق عقب مناسب تجهیز کرده تا بر محبوبیت این خودرو برای خانواده‌ها به منظور استفاده در مسافرت‌های بین شهری بی‌افزاید. نتیجه کار تولید نسخه سدان (چهار در صندوق‌دار) ۲۰۶ با کد شناسایی SD بود که در سال ۱۳۸۶ روانه بازار ایران شد.

تفاوت ظاهری ۲۰۶ صندوقدار و معمولی

اولین تمایز قابل توجه میان دو خودرو تفاوت در ابعاد خارجی آن‌ها است. با توجه به اشتراک پلتفرم و بر اساس اطلاعات فنی موجود بر سایت رسمی ایکو، نسخه صندوق‌دار معادل ۳۵۳ میلی‌متر از نسخه هاچ‌بک کشیده‌تر است. همچنین به دلیل تفاوت در سیستم تعلیق محور عقب، نسخه صندق‌دار ۳۰ میلی‌متر ارتفاع بیشتر دارد.

یکی دیگر از مهم‌ترین تفاوت‌های بین خودروهای صندوق‌دار و نمونه‌های هاچ‌بک آن‌ها، اختلاف میان فاصله محورها است که در هر دو نسخه ۲۰۶ این فاصله برابر است. از آن گذشته حتی برش درهای عقب خودرو در دو نسخه با یکدیگر کاملا یکسان است. مزیت این موضوع در کاهش هزینه‌های تولید برای شرکت خودروساز و همچنین فراوانی در عقب خودرو در بازار برای مشتریان است که از دیدگاه قیمتی تفاوتی با در عقب نسخه هاچ‌بک ندارد. اما در مقابل تنگ  بودن فضای ورودی به ردیف دوم صندلی‌ها در نسخه صندوق‌دار درست همانند نسخه هاچ‌بک، یکی از معایب بزرگ این سبک اجرا است.

یکی از محدودیت‌های خودوهای هاچ‌بک کوچک‌ بودن در عقب و در نتیجه دشواری سوار و پیاده شدن سرنشینان است. به همین دلیل در نسخه‌های سدان خودروهای هاچ‌بک خوردوسازان تلاش می‌کنند تا برش در‌های عقب را به منظور هماهنگی بیشتر با اجزا بدنه و سهولت سوار و پیاده شدن سرنشینان به شکل کشیده‌تر و متفاوت طراحی کنند اما این مهم در 206 SD اجرا نشده است و دقیقا همین موضوع به بهانه مطبوعات برای تمسخر این خودرو در زمان عرضه بدل شد.

از آن گذشته، فاصله محورها در دو خودرو هیچ تفاوتی با هم ندارد. در نتیجه فضای نشیمن سرنشینان عقب در نسخه صندوق‌دار به هیچ‌ عنوان جادارتر از نسخه هاچ‌بک نیست. به عبارت ساده‌تر تنها پس از چند دقیقه سواری در نسخه 206 صندوق‌دار به سادگی می‌توانید حضور صندوق عقب دربخش انتهایی خودرو را فراموش کنید چرا که این خودرو هیچ تمایز محسوسی در نمای داخلی با نسخه هاچ‌ بک ندارد. به همین دلیل پارک کردن نسخه صندوق‌دار با حدود ۳۵ سانتی متر طول بیشتر، تقریبا به سادگی پارک کردن نسخه هاچ‌بک است.

مزیت های ۲۰۶ هاچ بک

بعد از بررسی اختلاف میان ابعاد خارجی، به مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تمایز میان دو خودرو ۲۰۶ هاچ‌بک و ۲۰۶ صندو‌ق‌دار می‌رسیم، یعنی فضای صندوق عقب. پژو ۲۰۶ هاچ‌بک در کلاس خود فضای صندوق باری برابر با ۲۴۵ لیتر در اختیار سرنشینان می‌گذارد که فضای به واقع قابل قبول است. اما زمانی که نسخه هاچ‌بک 206 به وسیله نقلیه خانواده چهار نفره شما بدل شود، عدم داشتن فضای کافی برای حمل لوازم و تجهیزات هر چهار سرنشین به شدت به چشم می‌آید.

در مقابل هدف از تولید نسخه سدان دقیقا برطرف کردن همین مشکل بود. در نتیجه فضای صندوق عقب در 206 SD به ۴۰۰ لیتر افزایش یافته است که هرچند از تند ۹۰ با حجم ۵۱۰ لیتر و خانواده سمند با ۵۰۰ لیتر کمتر است اما نباید ابعاد خارجی و کلاس تولیدی خودرو ۲۰۶ را از یاد برد. بنابرین حجم ۴۰۰ لیتری صندوق عقب نسخه سدان ۲۰۶ حجمی قابل احترام و کاملا کاربردی است.

نسخه صندوق‌دار 206 ترکیبی از یک هاچ‌بک شهری کم‌ مصرف و محبوب با فضای بار قابل احترام و بسیار بزرگ است که باعث می‌شود مشتری نهایی ترکیبی از ویژگی‌هایی چون مصرف سوخت اقتصادی و ابعاد جمع و جور را به صورت همزمان در کنار فضای حمل بار قابل توجه تجربه کند. شاید این یکی از جذابیت‌های انواع۲۰۶باشد.

تفاوت مشخصات فنی 206 معمولی و صندوقدار

هر دو نسخه هاچ‌بک و صندوق‌دار ۲۰۶ در ابتدای تولید در تیپ‌های متعدد و متمایزی به تولید می‌رسیدند. در گذر زمان، ایکو با حفظ دو تیپ ۲ و ۵ نسخه هاچ‌بک و تیپ V8 نسخه سدان، تنوع تریم این دو خودرو را به حداقل ممکن کاهش داد.

هر دو خودرو هاچ‌بک تیپ 5 و صندوق‌دار تیپ V8 از پیشرانه مشترک ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی انژکتوری ۱۶ سوپاپ TU5 پژو بهره می‌گیرند که با داشتن ضریب تراکم نسبتا بالا ۱۰.۵:۱ (۱۰.۵ به ۱) قادر به تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت در دور ۵۸۰۰ و ۱۴۲ نیوتون.متر گشتاور در دور ۴۰۰۰ است. توان و گشتاور تولیدی در هردو خودرو از طریق گیربکس پنج سرعت دستی به محور جلو منتقل می‌شود اما در عین حال نسخه صندوق‌دار طبیعتا به دلیل داشتن اندک وزن بیشتر، در عملکرد فنی و میزان مصرف سوخت با نسخه هاچ‌ بک اندکی متفاوت خواهد بود.

از این رو نسخه صندوق‌دار ۲۰۶ با داشتن ۳۲ کیلوگرم وزن بیشتر در زمانی مشابه به نسخه هاچ‌بک (حدود ۱۱.۵ ثانیه) به تندی ۱۰۰ کیلومتر برساعت می‌رسد اما تمایز خود را در میزان مصرف سوخت به نمایش می‌گذارد. این اعداد و ارقام هر چقدر منطقی یا کمی عجیب و غریب، با استناد به اطلاعات رسمی ارائه شده از سوی شرکت ایران خودرو به شرح جدول زیر است.

دیگر تفاوت جزئی و دور از چشم میان ۲۰۶ صندوق‌دار و هاچ‌ بک، اندک تفاوت در سیستم تعلیق محور عقب خودرو است که در حقیقت اختلاف ارتفاع میان دو خودرو را نیز باعث می‌شود. سیستم تعلیق ۲۰۵ هاچ‌بک از نوع میل پیچشی است که تقریبا در بیشتر خودروهای دیفرانسیل شهری سبک به کار می‌رود و به ارزان‌ترین نوع سیستم تعلیق در خودروهای دیفرانسیل جو (FWD) مشهور است چرا که از دیدگاه تولید و نگهداری کمترین هزینه را با خود به همراه دارد.

نسخه سدان۲۰۶ از محور مشابهی در بخش عقب بهره می‌گیرد با این تفاوت که به دلیل نیاز این خودرو برای افزایش پایداری، به دو بازو عرضی نیز تجهیز شده است. طراحی این محور کاملا برگرفته از محور عقب 206 RC و 206 GTI به عنوان نسخه‌های اسپرت ۲۰۶ است که هر دو نیازمند پایداری بیشتر سیستم تعلیق در عقب هستند.

استفاده از این سیستم تعلیق در عقب نسخه صندوق‌دار۲۰۶ به افزایش پایداری و ثبات حرکتی خودرو در پیچ‌ها و مانورها کمک قابل توجهی می‌کند تا برخلاف نسخه هاچ‌بک در سرعت‌های بالا و پیچ‌های تند تمایل کمتری به واژگون شدن داشته باشد.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی