بررسی مشخصات هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

۵ آبان ۱۴۰۰ بررسی مشخصات هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

هاوال، برند انحصاری زیر مجموعه شرکت بزرگ گریت وال موتورز (Great Wall Motors) چین است که تنها در زمینه تولید انواع شاسی بلند‌ها و وانت هاوال H6 هیبرید فعالیت دارد. این برند از همان ابتدا با تمرکز بر تولید تنها بازه بخصوصی از خودروها، توانست از دیدگاه کیفی، خود را در سطح جهانی به اثبات برساند.

این برند پیش از دوران تحریم‌های جدید و بر هم خوردن برجام، از سوی بهمن موتور در ایران عرضه می‌شد که البته با تغییر شرایط پای هاوال نیامده از بازار ایران برچیده شد، اما در همان مدت زمان بسیار محدود، استقبال ملی از این برند باکیفیت در بازار داخلی کاملا محسوس بود.

مدل H6 نسل سوم در سال ۲۰۲۰ به بازار معرفی شد. نسخه هیبرید جدید این خودرو با مدل ۲۰۲۲ قرار است به زودی در استرالیا و نیوزیلند به فروش برسد.

مزایا و معایب

+ کیفیت ساخت بالا

+ توان فنی قابل توجه

+ اعتبار برند

+ ذات لوکس/اسپرت

– طراحی تکراری

ـ عدم عرضه در بازار کشور

مشخصات فنی هاوال H6 هیبرید

نمای جلویی هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

با توجه به اعتبار برند و محصولات هاوال، مخصوصا سابقه حضور این خودروساز در بازار ایران، ارائه مدل جدید این خودرو در بازار آزاد و پرکاربرد استرالیا بسیار اهمیت دارد. این خودروساز که به دلیل چینی بودن معمولا از بیشتر بازارهای صادراتی باز می‌ماند، استرالیا و نیوزیلند را به عنوان بزرگ‌ترین بازار صادراتی خود می‌شناسد.

مدل H6 در خانواده محصولات هاوال به دلیل به همراه داشتن ابعاد منطقی، توان فنی قابل قبول و قیمت نهایی بسیار خوب، به پرفروش‌ترین کراس‌اوور تولیدی هاوال بدل شد. این مدل از دیدگاه ابعادی بین H2 و H9 بازار ایران قرار می‌گیرد اما به دلیل داشتن قیمت نهایی قابل توجه، در کشور ما با مدل ارزان‌تر H2 جایگزین شد.

مدل جدید H6 با توجه به تلاش و تمرکز خودروسازان چینی بر تولید خودروهای پاک بازار جهانی، دارای سیستم انتقال نیرو هیبرید (برقی/بنزینی) است. این مجموعه فنی ضمن به همراه داشتن مصرف سوخت کمتر، توان فنی بیشتری را نیز برای این خودرو به همراه می‌آورد. البته ناگفته نماند، هاوال H6 هیبرید نیز همانند هر خودرو برتر دیگر، با تریم فنی متعدد روانه بازار جهانی می‌شود. در نتیجه قدرتمندترین نسخه هیبرید این خودرو با پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر به بازار عرضه می‌شود.

این خودرو هیبرید می‌تواند به صورت مستقل با نیرو برق یا بنزین حرکت کند. در نتیجه گیربکس موتور برقی که بر روی محور جلو قرار دارد، یک نمونه دو سرعت اتوماتیک است و محور عقب تنها از پیشرانه بنزینی نیرو می‌گیرد. این موضوع باعث می‌شود هاوال H6 یکی از معدود خودروهای تولید انبوه جهان باشد که از انتقال نیرو دارای بیش از یک دنده، در بخش برقی بهره می‌گیرد و در عین حال قادر است حالت سواری انتقال نیرو دو دیفرانسیل نوع موقت انتخابی (4WD) را به سرنشینان عرضه کند. گیربکس هفت سرعت دو کلاچ هاوال H6 از نمونه نسل دوم این برند است و در ترکیب با سیستم دو دیفرانسیل این خودرو، می‌تواند در مدت زمان ۱۱۰ میلی ثانیه، نیرو را از حالت دیفرانسیل جلو به دو دیفرانسیل تغییر دهد تا در هر لحظه، بیشترین میزان کشش را در اختیار راننده قرار دهد. در نتیجه این خودرو بیشتر به یک شاسی بلند شباهت دارد تا یک کراس‌اوور معمولی. با این حال هنوز اطلاعات تکمیلی این خودرو جدید ویژه بازار استرالیا، منتشر نشده است.

مشخصات کلی

نوع موتور ۴ سیلندر خطی بنزینی + موتور الکتریکی
حجم موتور ۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴/۱۶
تنفس موتور طبیعی
حداکثر قدرت ۲۴۰ اسب بخار (مجموع)
حداکثر گشتاور ۵۳۰ نیوتن متر (مجموع)
جعبه دنده ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچ
محور محرک دو دیفرانسیل
شتاب
حداکثر سرعت
مصرف سوخت ۵.۲ لیتر در هر صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۶
سیستم فرمان برقی
نوع بدنه شاسی بلند سایز کوچک
نوع رینگ آلیاژی
نوع شاسی بدنه یکپارچه/مونوکوک
ترمز جلو دیسکی خنک‌ شونده
ترمز عقب دیسکی خنک‌ شونده

ابعاد و ظرفیت‌ ها

طول ۴۶۵۳ میلیمتر
عرض ۱۷۲۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۸۸۶ میلیمتر
فاصله بین محور جلو و عقب ۲۷۳۸ میلیمتر
وزن خالص ۱۷۲۰ کیلوگرم (کوپه)
تعداد سرنشین ۵ نفر
حجم فضای صندوق ۶۰۰ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ (۱۹ اینچ سفارشی)
چرخ جلو و عقب

طراحی هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

نمایی از کابین هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

سبک طراحی بدون شک یکی از نقاط قوت محصولات هاوال است. این خودروساز هرچند که دوران کپی‌برداری از سایر خودروسازان جهانی را پشت سر گذاشته است، اما امروز این نسخه نسل سوم خودرو است که روانه بازار جهانی می‌شود.

سبک طراحی مدل ۲۰۲۰ نسل سوم هاوال را بسیاری به سبک طراحی نسل پیشین پژو ارتباط داده‌اند، با این حال ظاهر این خودرو بیش از هر چیز دیگری به نسخه پیشین شبیه است. با این حال جلوپنجره بزرگ، چراغ‌های باریک ادغام شده در جلوپنجره و چراغ‌های پیوسته عقب، به اندازه‌ای از سوی خودروسازان چینی تکرار شده است که ذهن بیننده را خسته و مخاطب را در شناسایی محصول سردرگم می‌کند.

البته نباید از یاد ببریم که همانند سایر خودروسازان چینی دیگر، نسخه H6 برند هاوال در دو ساختار طراحی مجزا بدنه، شاسی بلند استیشن واگن و شاسی بلند کوپه به تولید می‌رسد که نمونه استیشن واگن نسخه کاربردی‌تر و نسخه کوپه نمونه اسپرت‌تر و جوان پسندتر است. تا همین جای داستان، H6 با داشتن فضای ۶۰۰ لیتری صندوق عقب در وضعیت چندان مطلوبی قرار ندارد. حال تصور کنید که ساختار سقف در نسخه کوپه تا چه اندازه از این ظرفیت کاسته و از دیدگاه کاربری آن را به یک خودرو سواری بدل می‌کند.

نمای داخلی این خودرو خوشبختانه حرف‌های متفاوت‌تری برای زدن دارد. این فضا به سبکی مینیمالیسیتی که به نوعی از تخصص طراحی هاوال به شمار می‌آید، قلم خورده است. دو نمایشگر مرکزی سیستم مولتی مدیا در وسط داشبر و نمایشگر پشت فرمان، شاید تنها المان‌های مدرن نمای داخلی هاوال H6 جدید باشد. باقی این فضا تنها با خطوط ساده افقی داشبرد مزین شده و حتی در کنسول میانی، با تبدیل اهرم دنده به کلید چرخشی، تقریبا تمامی المان‌های شلوغ کننده محیط را حذف شده است. اگر به نسل گذشته محصولات هاوال نگاه کنید، درمی‌یابید که ساده‌سازی و دوری از طراحی فضایی و اغراق‌آمیز، یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این خودروساز بزرگ چینی به حساب می‌آید که آن را به سادگی از رقبای دیگر وطنی خود متمایز می‌سازد.

آپشن‌ ها و امکانات

نمایی از بخش پشتی هاوال H6 هیبرید ۲۰۲۲

H6 جدید ویژه بازار استرالیا و نیوزیلند، در شش رنگ بیرونی متمایز و تریم تک رنگ داخلی (مشکی رنگ) عرضه می‌شود که تلاش زیادی در ارائه جلوه‌ای لوکس دارد تا اسپرت. تمامی نسخه‌های استاندارد H6 جدید با ریم‌های آلیاژی اسپرت ۱۸ اینچی روانه بازار می‌شوند اما مالک می‌تواند از گزینه ۱۹ اینچی سفارشی نیز در این مورد بهره بگیرد. آپشن‌های دیگری نظیر صندلی‌های برقی، نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ لینچی (۱۲.۳ اینچی سفارشی)، نورپردازی محیطی مخفی داشبرد، سانروف پانورامیک، صندلی برقی تنظیم شونده هشت جهته راننده، سیستم روشنایی جلو و عقب تمام LED به همراه سیستم مشایعت، رادار تصادف جلو، رادار هشدار نقاط کور، سیستم تشخیص خواب آلودگی راننده، سیستم کنترل بین خطوط، رادار عبور از خط و تغییر لاین، ورود و استارت بدون کلید، سیستم صوتی باکیفیت با شش یا هشت بلندگو، سیستم HUD، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه‌ای با خروجی مجزا برای سرنشینان عقب، تنها گوشه‌ای از ده‌ها امکانات به کار رفته در H6 هیبرید ۲۰۲۲ است.

این خودرو در سه تریم آپشنی متمایز پریمیوم، لوکس و اولترا (Ultra) به بازار عرضه می‌شود که نسخه اولترا با داشتن بیشترین سطح آپشن‌های رفاهی، لوکس‌ترین نسخه این خودرو به شمار می‌آید.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند دارد
کنترل ایستایی در سربالایی دارد
کنترل سرعت در سرازیری ندارد
کنترل کشش دارد
کنترل پایداری دارد
کنترل دینامیکی دارد
اتو پارک ندارد
سنسور جلو دارد
سنسور عقب دارد
سنسور فشار باد تایر دارد
رادار نقطه کور دارد
رادار تغییر لاین دارد
رادار تصادف جلو دارد
رادار تصادف عقب دارد
هشدار توجه راننده دارد
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی دارد
ترمز اضطراری دارد
ترمز پارک برقی دارد
اتولایت دارد
چراغ روز دارد
نور بالا خودکار دارد
چراغ بدرقه دارد
روشنایی کابین دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان دارد
نمایشگر دارد
بلوتوث دارد
وای فای دارد
شارژ USB موبایل دارد
ناوبری دارد
نمایشگر هدآپ دارد
دوربین عقب دارد
دوربین جانبی ندارد
دوربین ۳۶۰ درجه ندارد
کیسه هوا دارد
ورود بدون کلید دارد
استارت بدون کلید دارد
تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده دارد
صندلی برقی سرنشین جلو دارد
گرم‌کن صندلی جلو دارد
سردکن صندلی جلو ندارد
ماساژور صندلی ندارد
مموری صندلی دارد
صندلی برقی عقب ندارد
در برقی صندوق دارد
خروجی ۱۲ ولت دارد
ایزوفیکس ندارد
کامپیوتر سفری دارد
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما دارد
سانروف دارد

نتیجه گیری

هاوال به دفعات به عنوان برترین خودروساز بازار استرالیا شناخته شده است. این برند در ساخت و تولید شاسی بلند و وانت بارها ثابت کرده است که در صورت ورود به بازار رقابتی، برترین خود را ارائه خواهد کرد. اگرچه برند فوتون چین نیز به عنوان رقیبی قدرتمند در بازار استرالیا حضور دارد، اما این دو خودروساز از دیدگاه سگمنت محصولات تولیدی و بخصوص میزان لوکس‌گرایی برند هاوال، جز در بخش تولید وانت با یکدیگر اشتراک ندارند.

هاوال یکی از بهترین برندهای چینی راه‌یافته به بازار ایران بود. هرچند این برند در بازار کشور دوام چندانی نیافت، اما به خوبی ثابت کرد که در صورت حضور مداوم می‌تواند استقبال چشمگیری را رقم بزند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی