10 نکته برای خرید خودرو کارکرده

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ 10 نکته برای خرید خودرو کارکرده

انتخاب خودرو دلخواه و خرید آن هم‌زمان تجربه جذاب و استرس‌زایی است. جذاب از این نظر که صاحب وسیله نقلیه‌ای می‌شوید که می‌تواند رفت و آمدتان را راحت‌تر کند و با خیال راحت‌تری به هر جایی که می‌خواهید بروید و استرس‌زا از این نظر است که آیا خودروی خریداری شده ارزش پولی که می‌دهید را دارد یا خیر؟

به همین خاطر قبل از انتخاب ماشین و خرید آن، باید همه جوانب را در نظر گرفت و با افراد خبره و اهالی فن مشورت کرد تا خودرویی که می‌خرید از هر نظر مناسب و دلخواهتان باشد. در فرآیند انتخاب خودرو توجه به برخی نکته‌ها و رعایت بعضی موارد می‌تواند خرید خوبی را برایتان رقم بزند.

۱. تعیین بودجه خودرو پیش از خرید

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که همیشه باید در خرید خودرو و یا هر کالای دیگری به آن توجه کرد، بودجه‌ای است که در اختیار دارید و مقدار پولی که می‌توانید هزینه کنید. پس اول از همه باید مشخص کنید که بودجه‌تان چقدر است و یا چه مقدار پول می‌توانید فراهم کنید. این کار باعث می‌شود تا رنج قیمتی خودروهایی که می‌توانید بخرید مشخص شود.

در حال حاضر ارزان‌ترین خودرو صفر در بازار سدان کوچک پراید ۱۳۱ است که ۱۱۰ میلیون تومان قیمت دارد و گران‌ترین اتومبیل هم سدان‌های لوکس بنز، بی ام و و لکسوس ۷ میلیارد تومانی است. اما با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان هم می‌توانید خودروهای سالمی را در بازار دست دوم پیدا کنید.

۲. کاربرد خودرو را مد نظر قرار دهید

نکته بعدی که می‌تواند به کارتان بیاید این است که هدفتان از خرید خودرو را مشخص کنید و اینکه ماشین دلخواهتان چه کاربردی برایتان دارد. آیا فقط می‌خواهید در شهر رفت و آمد کنید یا شرایطتان به گونه‌ای است که سفرهای بین شهری زیادی می‌روید. آیا علاقه‌مند به طبیعت هستید و می‌خواهید به کنار کوه‌ها و دریاچه‌ها بروید و یا اینکه عشق سرعت و ماشین‌های اسپرت هستید و یا خودرو همه‌کاره و همه فن حریف می‌خواهید.

۳. انتخاب نوع و کلاس خودرو قبل از خرید

خودروسازان برای جذب مشتریان با سلیقه‌های متفاوت، خودروهای مختلفی در کلاس‌های گوناگون را تولید می‌کنند. از هاچبک‌های کوچک گرفته تا سدان‌های بزرگ، از کراس اوورها گرفته تا ون‌ها و خودروهای چند منظوره، از وانت‌های شهری گرفته تا پیکاپ‌های آفرود. هر کدام از این انواع خودرو می‌توانند سلایق مختلفی را راضی کنند و کاربردهای متفاوتی داشته باشند.

۴. توجه به آپشن‌ها و امکانات پیش از خرید

یکی دیگر از نکاتی که در زمان خرید خودرو، چه صفر و چه دست دوم باید به آن توجه داشت، آپشن‌ها، امکانات و تجهیزات خودرو است. با الزامی شدن استاندارد ۸۵ گانه خودرویی، بعضی از این امکانات مثل ایربگ و کمربندهای پیش‌کشنده روی همه خودروهای جدید وجود دارد و خودروهای ارزان قیمت بازار ایران هم حداقل برای راننده و سرنشین جلو دارای کیسه هوا هستند.

استارت دکمه‌ای، سنسور جلو و عقب، دوربین عقب، کیسه هوای پرده‌ای و جانبی، ورود بدون کلید، سنسور باران، کنترل ایستایی در سربالایی، نمایشگر لمسی و… از آپشن‌هایی هستند که می‌توانند در خودرو دلخواهتان وجود داشته باشد. هر چند برای استفاده از امکانات بیشتر باید پول بیشتری خرج کنید.

۵.  توجه به سلامت مشخصات فنی

همان طور که خودروها با بدنه‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود، از موتورها و گیربکس‌های متنوعی هم استفاده می‌کنند. معمول‌ترین پیشرانه‌ها بنزینی و دیزلی است و چند سالی است خودروهای هیبریدی هم عرضه شده و روز به روز هم به تعداد ماشین‌های برقی اضافه می‌شود. این تنوع در مورد گیربکس‌ها هم وجود دارد و بیشترین مواردشان دستی و بعد اتوماتیک است.

هر کدام از این پیشرانه‌ها و گیربکس‌ها مزیت خاص خودشان را دارند. افرادی که می‌خواهند راحت‌تر رانندگی کنند، گیربکس اتوماتیک را می‌پسندند و افرادی که به خود عمل رانندگی علاقه دارند، از جعبه دنده دستی استفاده می‌کنند.

هر چند این تنوع پیشرانه‌ها در خودروهای تولید داخل وجود ندارد و بیشتر خودروهای سواری دارای موتور بنزینی هستند اما جدیدا علاوه بر گیربکس‌های دستی، خودروهای ارزان قیمت هم با جعبه دنده اتومات تولید می‌شوند.

۶. دقت در میزان مصرف سوخت پیش از خرید

میزان مصرف سوخت در هر خودرو بسته به نوع مصرف آن، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید پیش از خرید خودرو مورد توجه قرار گیرد. میانگین مصرف سوخت خودروهای موجود در بازار ایران معمولا قابل قبول و حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

۷. آینده نگری در هزینه تعمیر و نگهداری

هر ساله Consumer Report و سایت‌های مشابه فهرستی از مطمئن‌ترین خودروها منتشر می‌کنند. هدف از این فهرست معرفی خودروهایی است که دیرتر خراب می‌شوند، عمر مفید بیشتری دارند و خرج کمتری روی دست صاحبانشان می‌گذارند. هوندا، آکورا، کیا، هیوندای و مزدا پنج برندی هستند که خودروهای کم‌خرج تولید می‌کنند.

هر چند سه سال از ممنوعیت واردات خودرو گذشته اما مدل‌های ۲۰۱۸ برندهای مطمئن خارجی را می‌توان در ایران خریداری کرد. اما خودروهای کم‌خرج لزوما خودروهای گران‌قیمتی نیستند. قطعات بعضی از ماشین‌های ارزان داخلی نیز قیمت کمی دارند و خرج کمی روی دست صاحبشان می‌گذارند.

۸. گارانتی و خدمات پس از فروش

گارانتی به تعهداتی است که خودروساز در یک دوره زمانی و مقدار کارکرد مشخص در قبال ایرادات و اشکالات و قطعات معیوب دارد و موظف است تحت شرایطی که در برگه ضمانت‌نامه درج شده، خودرو را تعمیر و یا قطعه خراب را عوض کند.

حداکثر مدت گارانتی محصولات ایران خودرو و سایپا از ۲۴ ماه یا ۴۰ هزار کیلومتر کارکرد شروع می‌شود و تا ۶۰ ماه یا ۱۵۰ هزار کیلومتر ادامه دارد. گارانتی فقط مختص خودروهای تولید داخل نیست و خودروهای وارداتی هم مشمول گارانتی می‌شوند.

۹. تصمیم نهایی را بگیرید: خودرو صفر یا کارکرده

یکی از نکاتی که همیشه در زمان خرید خودرو با آن مواجه می‌شوید، انتخاب بین خودرو صفر یا کارکرده است. طبیعتا همه دوست دارند تا خودرو صفر داشته باشند و خودشان اولین نفری باشند که پشت فرمان می‌نشینند و استارت اول را می‌زنند.

اما بعضی اوقات این کار امکان‌پذیر نیست. اولین دلیل کافی نبودن پول خرید خودرو است. در این حالت مجبور می‌شوید تا خودرو دست دوم و کارکرده بخرید. دلیل دوم که می‌شود به آن اشاره کرد، موجود نبودن مدل صفر خودروی مورد نظر است. علاقه‌مندان به خودروهای کلاسیک به این دلیل اقدام به خرید ماشین دست دوم می‌کنند.

۱۰. سلیقه و توجه به ظاهر خودرو

آخرین نکته در انتخاب خودرو دلخواه، سلیقه شما است. با توجه به سلیقه‌تان می‌توانید خودروی یک برند خاص را بیشتر از بقیه برندها دوست داشته باشید، یا رنگ خاصی مدنظرتان باشد.

جمع‌بندی

انتخاب خودرو با توجه به گزینه‌هایی که در بازار موجود است، کاری است سهل و ممتنع. هم گزینه‌های متنوعی پیش رویتان قرار دارد و هم اینکه انتخاب خودرو دلخواه که از همه نظر شما را راضی کند، سخت است. با این حال، با توجه به نکات گفته‌شده و جمع‌بندی این موارد می‌توان به یک گزینه مناسب دست یافت که دلخواهتان باشد.

بین گزینه‌های موجود در بازار و از میان ماشین‌های داخلی و خارجی، خودرو دلخواه شما کدام است؟

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: میلاد قزللو