مشخصات فنی رنو ال 90

۲۲ مرداد ۱۴۰۰ مشخصات فنی رنو ال 90

رنو ال ۹۰ (L90)،  با نام دقیق‌تر داچیا لوگان، یک خودرو کامپکت کاملا اقتصادی است که از سال ۲۰۰۴ توسط زیرشاخه رومانیایی کمپانی رنو،  به تولید رسید. مسئولان وقت شرکت رنو پس از آن که فروش بالای محصولات قدیمی شرکت لادا را در روسیه مشاهده کردند، فهمیدند که نیاز به یک محصول ارزان قیمت ویژه بازار کشورهای در حال توسعه و مجامع فقیرتر دارند. از این جا بود که ایده اولیه تولید ال ۹۰ در ذهن گردانندگان رنو فرانسه شکل گرفت.

این محصول تاکنون در دو نسل به دست مشتریان ‌المللی رسیده و در قالب بدنه‌های سدان، استیشن واگن، ناچبک یا پیکاپ نیز در دسترس بوده است. رنو ال ۹۰ که با نام تندر ۹۰ در ایران شناخته می‌شود، به دلیل قیمت نسبتا پایین قرار بود تا به عنوان جایگزین خودرو پیکان در خطوط تولید ایران‌خودرو و البته سایپا قرار بگیرد که البته هرگز این چنین نشد؛ چرا که پس از سال ۸۶ و ورود ال ۹۰ به بازار ایران، این محصول رفته رفته مورد توجه روز افزون مشتریان قرار گرفت و با توجه به کیفیت فنی برتر آن نسبت به محصولات مشابه، توانست قشر نسبتا وسیعی از خریداران را به سوی خود بکشاند؛ بنابراین قیمت آن نیز به تدریج بالاتر از بسیاری محصولات داخلی قرار گرفت و امروز به عنوان یکی از گرانترین تولیدات داخلی در بازار کشورمان حضور دارد. مشتقات این خودرو نظیر پارس تندر (تولید شده توسط پارس خودرو)، تندر پلاس (ایران خودرو)، رنو ساندرو و ساندرو استپ وی نیز جزو گرانترین خودروهای اقتصادی تولید داخل محسوب می‌شوند.

طراحی ظاهری رنو تندر ۹۰

پارس تندر

نمای بیرونی تندر ۹۰ حالتی جعبه‌ای، ساده و عاری از خطوط سیال داشته و کاملا از مد افتاده به نظر می‌رسد. البته دلیل این سادگی طراحی بدنه رنو ال ۹۰ پایین آوردن هزینه تولید آن و در نتیجه کمتر شدن قیمت نهایی این خودرو مربوط می‌شود؛ چرا که هدف رنو از ساخت این خودرو تولید محصولی ویژه اقشار ضعیف جامعه بوده تا آنها نیز بتوانند از یک اتومبیل ارزان‌قیمت و نسبتا باکیفیت برخوردار شوند. در بازار ایران نیز طراحی ظاهری رنو در ابتدا با انتقادات بسیار فراوانی روبرو شد اما پس از مدتی و با عادت کردن چشم‌ها به ظاهر این خودرو، کم‌کم انتقادات پیرامون آن فروکش کرد و رنو ال ۹۰ به یکی از محبوب‌ترین خودروهای تولید داخل تبدیل شد.

المان طراحی قابل توجهی در بدنه این خودرو به چشم نمی‌خورد به جز آنکه اشکال هندسی چند ضلعی کنار یکدیگر قرار داده شده و نماهای مختلف بدنه ال ۹۰ را تشکیل داده‌اند. چراغ‌های جلو، سپر، فریم پنجره‌ها و چراغ‌های عقب و سایر قسمت‌ها به صورت کاملا ابتدایی و بی‌آلایش ترسیم شده‌اند. در مجموع باید عنوان داشت که طراحی ظاهری رنو ال۹۰ در مقایسه با بسیاری از محصولات تولید داخل نظیر پژو پارس، سمند یا حتی پژو ۴۰۵ چندان دلچسب نبوده و نمی‌تواند احساسی مهیج را به بینندگان منتقل کند.

 طراحی داخلی رنو ال ۹۰

با ورود به کابین رنو ال ۹۰ شاهد سبک طراحی بسیار قدیمی و داشبوردی کاملا ساده خواهید بود که به هیچ وجه زیبا به نظر نخواهد رسید. طراحی داشبورد، کنسول میانی، غربیلک فرمان، پنل کیلومترشمار و رودری‌ها و سایر بخش‌ها نیز کاملا رنگ و بوی اقتصادی به خود گرفته و به هیچ وجه نمی‌توانند مورد پسند قرار بگیرند. سطح کیفی متریال به خدمت گرفته شده در نقاط مختلف کابین نیز چندان مطلوب نبوده و پلاستیک خشک نقاط مختلف داشبورد و رودری‌ها را به تسخیر خود درآورده است.

صندلی‌های این خودرو از لحاظ طراحی ارگونومیک آن چنان مناسب ساخته نشده‌اند و پس از نشستن نه چندان طولانی روی آنها احتمال بروز کوفتگی، کمر درد و خستگی در بدن سرنشینان وجود دارد. نکته مثبت کابین ال ۹۰ جادار بودن آن است که به خوبی می تواند ۴ تا ۵ سرنشین بزرگسال را با حداقل محدودیت به ویژه در ردیف عقب خود جای دهد. صندوق عقب وسیع ۵۱۰ لیتری این خودرو نیز یکی دیگر از نکات مثبت آن محسوب شده و به راحتی قادر به پاسخگویی نیازهای مسافرتی یک خانواده پنج نفره خواهد بود.

در یک جمع‌بندی باید عنوان داشت که کابین رنو ال ۹۰ به عنوان یک خودروی اقتصادی از لحاظ کیفی و طراحی حرف زیادی برای گفتن ندارد اما جادار بودن آن می‌تواند ویژگی کاربردی مطلوبی برای خانواده‌ها و مشتریان ایرانی باشد.

طراحی داخلی ال 90

آپشن ها و امکانات ال ۹۰

تندر۹۰ در پکیج‌ها و تیپ‌های مختلف به بازار ایران وارد شد اما نسخه فول آپشن این خودرو موسوم E2 از تجهیزات زیر سود می‌برد: سنسور پارک عقب، دزدگیر فابریک، توزیع نیروی ترمزEBD، ترمز ضد قفلABS، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک با روکش چرم، سیستم صوتی با چهار اسپیکر، نمایشگر لمسی ۷ یا ۱۰ اینچی، مانیتور عقب، نویگیشن، دوربین عقب، USB، نمایشگر دنده عقب در آینه، دی وی دی پلیر با دسته گیم دو عدد، کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، سیستم تهویه دستی، صندلی راننده و سرنشین ۶ حالت دستی، روکش صندلی پارچه‌ای یا چرمی، کفپوش کابین و صندوق، آینه جانبی با تنظیم برقی و گرمکن. لازم به ذکر است که بسیاری از تجهیزات یاد شده به صورت سفارشی در رنو تندر90 قابل دسترسی هستند.

مشخصات فنی رنو L90

رنو ال۹۰  به یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپ به حجم ۱.۶ لیتر مجهز شده است. حداکثر توان این پیشرانه برابر با ۱۰۵ اسب بخار بوده و بیشینه گشتاور آن به رقم ۱۴۰ نیوتن متر می‌رسد. این میزان نیرو توسط یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک و یا ۵ سرعته دستی به سوی چرخ‌های جلو ارسال خواهد شد. شتاب صفر تا صد رنو ال ۹۰ در حدود ۱۰ تا ۱۱ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت خواهد بود. میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود.

 مزایا و معایب رنو ال ۹۰

از جمله مهمترین مزیت‌های رنو ال ۹۰ می‌توان از عملکرد فنی مناسب پیشرانه، کیفیت بالاتر قطعات موتور و گیربکس نسبت به تولیدات داخل، دوام فنی مطلوب، بازار دست دوم بسیار مناسب، استهلاک و هزینه نگهداری پایین و استفاده از گیربکس جی اچ کیو در مدل های ۹۶ به بعد نام برد.

از سوی دیگر مواردی همچون عدم فرمان پذیری مطلوب، کمبود امکانات رفاهی، طراحی ظاهری نامناسب، کیفیت پایین کابین و مشکل گردگیر پلوس در مدل‌های مجهز به گیربکس JH3 که موجب تخلیه ناگهانی روغن می‌شود را می‌توان به عنوان نقطه ضعف ال ۹۰ در نظر گرفت.

مزایا و معایب ال 90

وضعیت فروش رنو ال ۹۰ در بازار ایران

ال ۹۰ به عنوان یک خودروی اقتصادی وارد بازار ایران شد و به دلیل آن که از لحاظ کیفی و فنی نسبت به محصولات مشابه تولید داخل یک سر و گردن بالاتر قرار گرفت، توانست نظر مثبت بسیاری از مشتریان داخلی را به سوی خود جلب کرده و به عنوان یک محصول پرفروش در دسترس مشتریان ایرانی قرار گیرد. بنابراین به راحتی می‌توان عنوان داشت که وضعیت خرید و فروش رنو ال ۹۰ در ایران بسیار مطلوب بوده و معاملات آن با رونق بسیار بالا همچنان در حال پیگیری و انجام است.

پارس تندر

پارس تندر در واقع نسخه فیس لیفت تندر ۹۰ است که طی سال ۱۳۹۱ از سوی شرکت پارس خودرو به مشتریان ایرانی ارایه شده است. این محصول از لحاظ فنی تفاوتی با تندر ۹۰ ندارد اما تغییراتی در سپرها و چراغ‌های عقب، و درب صندوق آن نسبت به ال ۹۰ صورت پذیرفته و با قیمتی بالاتر به دست مشتریان رسیده است.

تندر پلاس

تندر پلاس نیز نسخه فیس لیفت ال ۹۰ است که تغییرات جزیی در ظاهر آن صورت گرفته و توسط شرکت ایران خودرو به بازار عرضه شده است. چراغ‌ها، جلوپنجره، درب صندوق و برخی بخش‌های جزیی دیگر این خودرو دستخوش تغییر شده‌اند.

 

تندر پلاس

رنو ساندرو

رنو ساندرو در ظاهر با ال ۹۰ تفاوت دارد اما در واقع باید آن را نسخه هاچبک خودرو مذکور دانست. این خودرو از سال ۲۰۰۷ به سبد محصولات گروه خودروسازی داچیا رومانی اضافه شد و طی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی پارس خودرو به دست مشتریان داخلی رسید. این خودرو از لحاظ فنی و تجهیزات تفاوت چندانی با تندر۹۰ ندارد.

رنو ساندرو

رنو ساندرو استپ وی

رنو ساندرو استپ وی نسخه کراس اوور مدل ساندرو به حساب آمده و به استثنای اضافه شدن برخی تزیینات ظاهری به آن و اندکی افزایش ارتفاع، تفاوت محسوسی با رنو ساندرو معمولی ندارد.

ساندرو استپ وی

ال ۹۰ ایرانی در راه است

ال ۹۰  توسط سایپا منطبق با استاندارد‌های ۸۵ گانه بومی‌سازی شده است و این خودرو تا ۱۸ ماه دیگر به بازار می‌آید.

شرکت خودروسازی سایپا تا قبل از آغاز تحریم‌ها برای تامین نیمی از قطعات خودرو ال ۹۰ به رنو فرانسه وابسته بود. تحریم صنعت خودروسازی که قطع همکاری با شرکت‌های خارجی را به دنبال داشت سبب شد تا تامین قطعات برای خودروسازان کمی سخت شود. خودرو ال ۹۰ یکی از خودروهایی بود که سایپا قادر به تامین قطعات آن نبود به همین دلیل تولید آن متوقف شد.

مدیرعامل سایپا گفته که این شرکت خودروسازی توانسته با ایجاد تغییراتی در موتور، گیربکس و به‌روز رسانی قطعاتی که از رنو فرانسه تامین می‌شد،  تولید خودرو ال ۹۰ را بومی سازی کند. همچنین تولید برخی قطعات مانند کاتالیست در ایران امکانپذیر نیست و باید از راه واردات تامین شود تا تولید این خودرو از سر گرفته ‌شود. ال ۹۰ جدیدکه با ایجاد تغییراتی داخلی سازی شده است تا ۱۸ ماه دیگر به بازار می‌آید.

مشخصات و تصویر ال ۹۰ ایرانی منتشر شد

ال ۹۰ ایرانی (p90) نسخه تغییر یافته ظاهری و باطنی ال ۹۰ است و نسبت به نسخه قدیمی خود تفاوت‌های بسیار زیادی دارد.

گروه خودروسازی سایپا کاسه‌ چراغ‌های جلو را با چراغ‌های روشنایی روز، لنز پرتاب نور و… به روز رسانی کرده است.

طراحی در موتور، سپر و گلگیرها روی پلتفرم B0  گروه رنو-نیسان ارتقا یافته است.  لبه دار بودن درب موتور، نوع زاویه سپر و ساختار لایه ای جدید در محفظه موتور از جمله تغییراتی است که سایپا سعی کرده با استانداردهای  ECE و استاندارد حفاظت از عابر پیاده  را در آن رعایت کند.

 

در قسمت عقب خودرو بخش‌های از اجزای چراغ روی در صندوق، سپر و گلگیر طراحی شده‌اند.

این خودرو قرار است در نسخه‌های مختلف وارد بازار شود. سایپا ال ۹۰ ایرانی را با تغییراتی در ال ۹۰ اصلی عرضه خواهد کرد.

نویسنده: حسین باباپور- شقایق صفی خانی

فروش فوری خودرو کارکرده