بررسی نسل های هیوندای توسان

۱۵ شهریور ۱۴۰۲ بررسی نسل های هیوندای توسان

هیوندای توسان به عنوان پرفروش‌ترین خودرو شاسی بلند و کراس اوور تاریخ این شرکت شناخته می‌شود و یکی از بازیگران اصلی هیوندای در بازارهای دنیاست. این خودرو در حال حاضر در نسل چهارم خودش به سر می‌برد و با عمری در حدود ۲ دهه، در اکثر نقاط دنیا طرفدارانی دارد و به فروش می‌رسد.

تولد هیوندای توسان

با افزایش تب کراس‌اوورسازی در شرکت‌های مطرح دنیا، هیوندای به همراه کیا موتورز که از بیش از دو دهه به عنوان یک خودروساز درجه یک شناخته می‌شوند، با قدرت بیشتری وارد این حوزه شدند تا دست بالاتری در فروش خودرو، خصوصا در بازار کراس‌اوورها داشته باشند. توسان از نظر پلتفرم با نسل دوم کیا اسپورتیج مشابه بود.

از آنجایی که کراس‌اوورها برای داشتن رانندگی شهری‌تر و همچنین کاهش هزینه‌ها، از پلتفرم‌هایی مشابه با خودروهای سدان بهره می‌برند، برای نسل اول توسان، پلتفرم النترا مد نظر قرار گرفت و روی آن تغییراتی اعمال شد تا برای ساخت کراس اوور مناسب شود. توسان بعد از سانتافه معرفی شد و مثل برادر بزرگ‌ترش، نام یکی از شهرهای آمریکا را به خود گرفت.

روندی که بعد از آن برای محصول جدید هیوندای یعنی وراکروز ادامه پیدا کرد که در برخی از بازارها به نام ix55 فروخته می‌شد. هیوندای توسان نیز در بعضی از بازارها به اسم هیوندای ix35 بازاریابی و فروخته می‌شود اما نام توسان برای آن جهانی‌تر شده است.

نسل اول: ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹

نسل اول توسان

نسل اول هیوندای توسان در سال ۲۰۰۵ معرفی شد و برای ساخت پلتفرم آن، هیوندای النترا زیر تیغ تغییرات قرار گرفت. چهره این خودرو به صورت تهاجمی طراحی شد و هرچند از نظر بسیاری، زیبایی سانتافه را نداشت اما برای بیراهه نوردی، توانایی‌های بالاتری از خود نشان داد. نسخه پایه به نام GL از یک موتور ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۲ لیتر با ۱۴۰ اسب بخار قدرت استفاده می‌کرد که برای آن، یک گیربکس خودکار ۴ سرعته یا دستی ۵ سرعته نیز در نظر گرفته شد.

نسخه ۶ سیلندر هیوندای توسان، حرف‌های بیشتری برای گفتن داشت. موتور این نسخه با سانتافه و هیوندای کوپه و همچنین کیا اسپورتیج مشترک بود و با ۲.۷ لیتر حجم، توانی برابر با ۱۷۳ اسب بخار داشت. این نسخه همچنین به صورت 4WD نیز قابل سفارش بود. البته دو پیشرانه  دیزلی نیز برای این خودرو در نظر گرفته شد تا امکان فروش آن در اروپا نیز بالا باشد که خریداران در این منطقه به موتورهای دیزلی علاقه بیشتری دارند. موتور ۲ لیتری گازوییل‌سوز این خودرو با قدرت‌های ۱۱۲ و ۱۴۰ اسب بخار به میدان آمد که در ادامه، با افزایش خروجی به ۱۵۰ اسب بخار رسید.

این اتاق، ایمنی بالایی داشت و در تست‌های تصادف از جلو و بغل برای هر دو سمت راننده و سرنشین، توانست پنج ستاره ایمنی کسب کند که در آمار فروش این خودرو بسیار موثر بود. همچنین هیوندای، نسل دوم پیل سوختی خود را روی این خودرو نیز نصب کرد تا نظر افراد بیشتری را جلب کند. هیوندای توسان نسل اول در چین با یک فیس‌لیفت و به نام ix35 عرضه شد.

نسل دوم: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵

نسل دوم توسان

نسل دوم هیوندای توسان در نمایشگاه فرانکفورت رونمایی شد و با تفاوت‌ها و پیشرفت‌هایی که نسبت به نسل اول داشت، توانست نظر افراد زیادی به خصوص نسل جوان را به خود جلب کند و آمار خرید و فروش دست دوم خوبی نیز داشته باشد. در نسل دوم، آن حالت جعبه‌ای بدنه از بین رفت و البته از ویژگی‌های آفرود آن هم به‌شدت کاسته شد.

نسل دوم که باز هم بر اساس النترا ساخته می‌شد، در حالت دو دیفرانسیل به صورت AWD بود و یک خودرو دائم چهار چرخ به حساب می‌آمد. در این نسل دیگر خبری از موتور ۶ سیلندر نبود، ولی در عوض، موتور ۱.۶ لیتری با تزریق مستقیم سوخت به لیست پیشرانه‌هایش اضافه شد. این موتور ۱۳۵ اسب بخاری، در کنار موتور ۲ لیتری ۱۶۳ و ۲.۴ لیتری ۱۷۶ اسب بخاری قرار گرفت. همچنین دو گیربکس نیز برای آن در نظر گرفته شده بود که ۶ سرعته اتوماتیک و ۵ سرعته دستی بود. همچنین برای افرادی که خواهان پیشرانه دیزل بودند، یک موتور ۲ لیتری ۱۳۴ اسب بخاری و یک موتور ۱.۷ لیتری ۱۱۷ اسب بخاری در لیست سفارشات دیده می‌شد.

هیوندای توسان نسل دوم در سال 2013 فیس‌لیفت شد و با تغییر در چراغ‌ها، جلوپنجره و سپر، چهره به‌روزتری به خود گرفت. داخل اتاق نیز تغییراتی کرد و با افزایش فاصله محوری، فضای داخلی نیز بزرگ‌تر شد. این نسل از توسان، نتایج خوبی در تست های تصادف گرفت، اما در تصادف جلو از گوشه، کمی ضعیف عمل می‌کرد.

نسل سوم: ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵

نسل سوم توسان

نسل سوم هیوندای توسان با شبیه شدن به برادر بزرگ‌ترش یعنی سانتافه و با داشتن ویژگی‌ها و امکانات جدیدتر نسبت به نسل قبل، توانست به سرعت نظر خریداران خودرو را به خود جلب کند.

اتاق بزرگ‌تر شده بود و فضای بیشتری به سرنشینان می‌داد و کیفیت ساخت نیز بالاتر رفته بود. فرم کلی اتاق، از حالت کراس اوور بیشتر به سمت یک SUV رفت و با تایرهای ۱۹ اینچی، چهره قلدرتری به خود گرفت. پیشرانه‌های در نظر گرفته شده برای این خودرو، یک موتور ۲ لیتری ۱۶۳ اسب بخاری، به همراه پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ ۱۷۵ اسب بخاری بود که برای این مدل، گیربکس دوکلاچه ۷ سرعته در نظر گرفته شده بود. توسان هم به صورت دیفرانسیل جلو و هم دائم چهارچرخ فروخته می‌شد و سیستم‌های کمکی نظیر بالا رفتن و پایین آمدن از سربالایی، رادار نقطه کور، رادار خط‌خوان، ترمز خودکار اضطراری و… نیز در آن وجود داشت.

در سال ۲۰۱۹، یک فیس‌لیفت برای هیوندای توسان نسل سوم عرضه شد که پیشرانه با افزایش حجم، به ۲.۴ لیتر و ۱۸۱ اسب بخار رسید. موتورهای دیزل این نسل تنوع بالایی داشتند و شامل ۱.۶ لیتر حجم و ۱۱۳ و ۱۳۴ اسب بخار قدرت، به همراه موتورهای ۱.۷ لیتری ۱۱۴ و ۱۳۹ اسبی و ۲ لیتری ۱۸۲ اسب بخاری بودند. این خودرو ایمنی بالایی داشت و ۵ ستاره در تست‌های تصادف کسب کرد.

نسل چهارم: ۲۰۲۰ تا امروز

نسل چهارم توسان

هیوندای در نسل چهارم توسان، از زبان طراحی جدیدش استفاده کرده و چهره‌ای خاص به این خودرو داده است. حالا هیوندای توسان با فرم کراس اوور کوپه عرضه می‌شود و جلوپنجره بزرگ و خاص آن با ترکیب چراغ‌هایی که کاملا LED است و طرحی یکپارچه با جلوپنجره دارد، نمایی متفاوت از بسیاری از خودروها به خود گرفته است. در این نسل توسان، هیوندای برای بار اول از سیستم پلاگین هیبرید استفاده کرده است تا بازار فروش خوبی نیز در آمریکا داشته باشد.

پیشرانه‌های متنوعی برای این نسل در نظر گرفته شده است که شامل ۱.۵ و ۱.۶ لیتری توربو با قدرت ۱۸۷ و ۱۹۷ اسب بخار، موتور بنزینی تنفس طبیعی ۲ و ۲.۵ لیتری به قدرت ۱۵۴ و ۱۸۴ اسب بخار و همچنین گازوییل‌سوزهای ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۱۳ و ۱۳۴ اسب بخار و ۲ لیتری به قدرت ۱۸۳ اسب بخار می‌شود.

همچنین نسخه هیبریدی نیز فقط با موتور ۱.۶ لیتری عرضه شده است که در مدل هیبریدی معمولی، مجموع قدرت در حدود ۲۲۷ اسب بخار است و در مدل پلاگین هیبرید به ۲۶۱ اسب بخار می‌رسد. این خودرو نیز، امتیازات بالایی در تست‌های تصادف گرفته است. این نسل توسان مثل بسیاری از خودروها که در بازار چین با طول بیشتری عرضه می‌شوند، با فاصله بیشتر محوری و به نام هیوندای توسان L فروخته می‌شود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: علیرضا داودی