بررسی میتسوبیشی میراژ، هاچبک کم فروغ ژاپنی

۱۵ مرداد ۱۳۹۹ بررسی میتسوبیشی میراژ، هاچبک کم فروغ ژاپنی

میتسوبیشی میراژ یک خودرو جمع و جور با کاربردهای خانوادگی و نه اسپرت است که طی دو بازه زمانی ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۳ و سپس از سال ۲۰۱۲ تاکنون در لیست تولیدات کمپانی معتبر میتسوبیشی ژاپن حضور یافته است.

نسل ششم این محصول در قالب بدنه هاچبک از سال ۲۰۱۲ به سبد تولیدات میتسوبیشی اضافه گردید و تاکنون نیز با ارائه یک فیس لیفت به حضور خود در جمع اعضای محصولات میتسوبیشی تداوم بخشیده است. میتسوبیشی میراژ نسل ششم نخستین مرتبه در سال 2015 مهمان جاده‌های کشورمان شد اما به دلیل وجود رقبای سرسخت کره‌ای و همچنین ضعف‌هایی همچون عدم توانایی فنی مهیج و امکانات رفاهی اندک، نتوانست جایگاهی درخور نام بزرگ میتسوبیشی در میان مشتریان ایرانی برای خود دست‌وپا کند. مدل فیس‌لیفت میتسوبیشی میراژ نسل ششم نیز در قالب مدل‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ به بازار ایران راه پیدا کرد که از طراحی ظاهری جذاب‌تر و تجهیزات رفاهی بیشتر سود می‌برد. در ادامه مهم‌ترین شاخصه‌های فنی، رفاهی، ویژگی‌های کابین و وضعیت فروش این خودرو در بازار ایران را مورد نقد و بررسی قرار دهیم.

طراحی ظاهری میتسوبیشی میراژ

اگر بخواهیم به صورت عام نسبت به نمای ظاهری میتسوبیشی میراژ اظهار نظر کنیم، باید گفت که طراحی بدنه و شمایل بیرونی این خودرو چندان اسپرت و جذاب طراحی نشده و همین امر سبب می‌شود تا اقشار جوان‌تر با تردید بیشتری به سوی آن گام بردارند. البته این سخن به آن معنا نیست که با خودرویی نازیبا طرف هستیم، بلکه شاید آن حس و حال اسپرتی که برخی مدل‌ها همچون لنسر اولوشن در ذهن مشتریان نسبت به برند میتسوبیشی ثبت کرده‌اند، مانع تمایل خریداران به سمت میتسوبیشی میراژ شود. در غیر این صورت این خودرو به عنوان یک هاچبک خانوادگی از لحاظ طراحی ظاهری نسبتا مناسب ظاهر شده و بدنه هماهنگ و جالب توجهی را به مشتریان ارائه داده است.

در نمای روبرو از چراغ‌هایی با حالتی نسبتا خشن و نه چندان بزرگ استفاده شده که دو طرف یک شکاف باریک بالای سپر که می‌توان از آن به عنوان جلوپنجره نام برد را به خود اختصاص داده‌اند. طراحی سپر در میراژ فیس قدیم به همراه یک دریچه هواکش بزرگ و قاب‌های مه شکن به صورت ساده و نه چندان خلاقانه طراحی شده و حالت چندان جالبی به چهره این خودرو نبخشیده است.

با این حال در مدل نیوفیس به دلیل تغییرات مناسب صورت پذیرفته در طراحی مجدد جلوپنجره و سپر، شاهد نمایی جذاب‌تر و به‌روزتر در میتسوبیشی میراژ نیوفیس بودیم. استفاده از برخی خطوط حجمی و برجسته روی درب کاپوت مدل نیوفیس و همچنین پروفیل جانبی خودرو سبب عضلانی و اسپرت‌تر جلوه کردن بدنه میتسوبیشی میراژ 2017 شده و استقبال بیشتر مشتریان را در پی داشته است. در نمای عقب نیز حضور یک اسپویلر در بالای شیشه پشت و همچنین چراغ‌های یک تکه با طراحی ساده در دو طرف درب صندوق وجهه‌ای نسبت خانوادگی و نه چندان اسپرت به این هاچ بک اضافه کرده است. طراحی سه بعدی سپر عقب آنچنان جذاب و مدرن به نظر نمی‌رسد و بهتر بود یک طراحی ساده‌ اما اسپرت‌تر برای این بخش در نظر گرفته می‌شد.

در مجموع باید عنوان داشت که طراحی میتسوبیشی میراژ به عنوان یک هاچ‌بک خانوادگی می‌تواند نیازهای عموم مشتریان را برآورده سازد اما به عنوان یک هاچبک اسپرت مدل‌های جذاب‌تر و هیجان برانگیزتری در بازار موجود است که مشتریان را به سوی خود می‌کشاند.

 

طراحی ظاهری میتسوبیشی میراژ

طراحی داخلی میتسوبیشی میراژ

نمای داخلی میتسوبیشی میراژ نیز چندان مدرن و اسپرت به نظر نمی‌رسد و بیشتر سعی شده تا با استفاده از المان‌های ساده یک نوع طراحی عامه‌پسند و در عین حال ساده و بی‌آلایش به مشتریان عرضه شود. طراحی کنسول میانی در اوج سادگی صورت پذیرفته اما نظم خاصی در چینش اجزای آن به چشم نمی‌خورد. طرح غربیلک فرمان سه شاخه و پنل کیلومتر شمار پشت آن نیز چندان بویی از طراحی آینده‌نگرانه نبرده و طراحان سعی داشته‌اند نمایی ساده و مطابق با سلیقه عموم به دور از هرگونه آلایش را از آب درآورند.

کیفیت متریال به کار گرفته شده در ساخت کابین در نوع خود مناسب به نظر رسیده و می‌تواند رضایت نسبی مشتریان را جلب سازد. فضای کابین جهت حضور چهار سرنشین بزرگسال تقریبا کافی بوده و در مقایسه با خودرویی همچون پژو ۲۰۶ صندلی‌های ردیف عقب آن جادارتر طراحی شده است. گنجایش صندوق عقب خیلی وسیع نبوده و تنها ۲۳۵ لیتر فضا را در اختیار اسباب و وسایل کاربران قرار می‌دهد. در مجموع باید عنوان داشت که نمای داخلی میتسوبیشی میراژ در مقایسه با حریفان کره‌ای چندان مدرن طراحی نشده و نمی‌تواند نظر مثبت همه مشتریان را جلب سازد. با این حال انتقاد چندانی نیز بر آن وارد نیست و سطح کیفی آن به همراه کابین نسبتا جادارش می‌تواند پاسخگوی نیازهای متعارف مشتریان این‌گونه هاچبک‌های خانوادگی باشد.

 

طراحی داخلی میتسوبیشی میراژ

آپشن ها و امکانات Mitsubishi Mirage

میتسوبیشی میراژ نیوفیس ۲۰۱۷-۲۰۱۸ به عنوان نسخه فول آپشن این خودرو از تجهیزات و امکانات رفاهی ایمنی زیر بهره می‌برد:

کروز کنترل، سنسور پارک عقب، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، چراغ روشنایی در روز، مه شکن جلو، چراغ‌های جلو از نوع زنون، فرمان برقی دو حالته با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با چهار عدد اسپیکر به علاوه هندزفری، بلوتوث، USB، نمایشگر دنده عقب در آینه، شش عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و پرده‌ای و جانبی جلو، کمربند ایمنی پیش‌کشنده، ورود و استارت بدون کلید، تهویه دستی، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات دستی، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی پارچه‌ای، ایزوفیکس صندلی، آینه‌های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن.

 

آپشن ها و امکانات Mitsubishi Mirage

مشخصات فنی میتسوبیشی میراژ

میتسوبیشی میراژ نیروی مورد نیاز خود را از یک پیشرانه جمع و جور سه سیلندر به حجم ۱.۲ لیتر دریافت می‌کند. حداکثر قدرت این موتور برابر با ۷۹ اسب بخار بوده و بیشینه گشتاور آن به رقم ۱۰۰ نیوتن متر می‌رسد. این میزان نیرو توسط یک جعبه دنده سی وی تی به سوی محورهای جلو انتقال خواهد یافت. شتاب صفر تا صد این هاچبک ۹۴۰ کیلوگرمی برابر با ۱۳.۸ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۱۷۳ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو بسیار مناسب بوده و حدود ۴.۶ درصد کیلومتر برآورد می‌شود. با توجه به آمار ارائه شده می‌توان فهمید چرا میراژ در بازار ایران چندان مورد استقبال واقع نشده است؛ زیرا این خودرو از لحاظ عملکرد فنی به هیچ عنوان به پای بسیاری از محصولات حتی خودروهای اقتصادی تولید داخل نمی‌رسد و چالاکی آنها را ارائه نمی‌دهد. البته از یک پیشرانه سه سیلندر نمی‌توان بیش از این انتظار داشت و باید گفت که به عنوان یک موتور سه سیلندر توان فنی قابل قبولی را ارائه می‌دهد. با این حال مصرف سوخت بسیار پایین خودرو موجب رضایت مشتریان از سامانه‌های فنی میراژ شده است.

نمای عقب میتسوبیشی میراژ

مزایا و معایب میتسوبیشی میراژ

از جمله مهم‌ترین مزیت‌های میتسوبیشی میراژ می‌توان به کیفیت ساخت بالا، مانورپذیری مناسب، مصرف سوخت بسیار پایین، جعبه‌دنده نرم cvt، صندلی‌های راحت و امکانات رفاهی بیشتر در مدل نیوفیس اشاره کرد. از سوی دیگر نیز باید به عملکرد فنی نسبتا ضعیف و چابکی نه چندان مهیج این محصول به عنوان نقاط ضعف آن نگریست.

 

میتسوبیشی میراژ 2020

نمایی از میتسوبیشی میراژ 2020

 وضعیت فروش میتسوبیشی میراژ در بازار ایران

همان‌طور که اشاره شد میتسوبیشی میراژ به دلایلی همچون عدم طراحی ظاهری مهیج و همچنین توان نه چندان بالای پیشرانه سه سیلندر نتوانست نظر مثبت عمده مشتریان هاچبک سوار ایرانی را به سوی خود جلب سازد و از همین رو بسیاری از مشتریان ترجیح دادند تا خودروهایی همچون هیوندای i20 و i10 و… را به جای این خودرو برگزینند. بنابراین باید اعلام کرد که وضعیت خرید و فروش میتسوبیشی میراژ در ایران چندان پررونق نبوده و از حرارت زیادی بهره نمی‌برد.

 

نویسنده: حسین باباپور