بررسی جک S3، کراس اوور خانوادگی چینی در ایران!

۱ مرداد ۱۳۹۹ بررسی جک S3، کراس اوور خانوادگی چینی در ایران!

جک اس ۳ (Jac S3) به عنوان یک کراس اوور جمع و جورِ خانوادگی از سال ۲۰۱۳ در نمایشگاه خودرو شانگهای به بازار معرفی شد. این محصول با نام اصلی جک ریفاین اس ۳ از سال 1396 توسط شرکت کرمان موتور به بازار ایران راه پیدا کرد تا شاید بتوانند همچون برادر بزرگتر خود یعنی جک اس ۵ موفقیت دیگری را برای محصولات کرمان موتور در ایران رقم بزند.

با این حال ظاهر نسبتا نامانوس و نه چندان گیرای آن به همراه تلاقی قیمت جک اس ۳ با برخی محصولات پرفروش سبب شده تا مشتریان کمتری تمایل به خرید این محصول جمع و جور داشته باشند. به هر حال جک اس ۳ هم اینک یکی از کراس اوورهای موجود در بازار ایران بوده و در مقاله پیش رو قصد داریم تا این خودرو را از جهات گوناگون همچون طراحی و وضعیت فروش مورد بررسی و نقد قرار دهیم.

طراحی ظاهری جک اس ۳

یکی از مشکلات اصلی جک s3 ظاهر نه چندان ایرانی پسند و هماهنگ آن است که سبب شده تا استقبال از این محصول به اندازه جک S5 پررونق و قابل توجه نباشد. در نمای روبرو شاهد طرح نازیبای جلو پنجره بزرگ با لوگوی ستاره جک هستیم که تناسب چندانی با حالت خشن چراغ‌های ذوزنقه مانند این خودرو نداشته و نمای روبروی این شاسی بلند جمع و جور را به گونه‌ای نافرم و نسبتا زشت رقم زده است. چراغ‌های مه شکن به صورت نواری در جوانب تحتانی سپر نیز تاثیر چندانی بر زیباتر شدن چهره خودرو نداشته‌اند.

در نمای جانبی طراحان سعی کرده‌اند تا با خلق برخی حجم پردازی‌ها و خطوط برجسته روی پروفیل جانبی، جلوه خوشایندتر و عضلانی‌تری را به نمایش بگذارند. با این حال در اینجا نیز قدری ناهماهنگی در طراحی به ویژه در طرح پنجره‌ها در قیاس با سایر المان‌ها نظیرِ سایز گلگیرها و چرخ‌ها قابل مشاهده است. طرح نمای عقب نسبتا جذاب‌تر و مناسب‌تر ترسیم شده و می‌توان آن را تا حدودی مدرن و خوشایند برآورد کرد. چراغ‌های دو تکه و طرح جذاب سپر به ویژه در نیمه پایینی آن سبب ایجاد صحنه‌ای نسبتا مدرن برای بخش عقب جک اس ۳ شده است.

در مجموع باید عنوان داشت که طراحی ظاهری جک S3 از در بخش‌های مختلف دارای ناهماهنگی‌هایی است که سبب افت ارزش طراحی ظاهری آن شده و همین امر نیز پیامد استقبال کمتر مشتریان را در پی داشته است.

 

طراحی ظاهری جک اس 3

طراحی داخلی جک اس ۳

فضای داخلی جک s3 به ویژه داشبورد، غربیلک فرمان، پنل کیلومتر شمار و رودری‌ها از طراحی نسبتا جذاب و زیبایی بهره‌مند شده و شاید بتواند تا حدی از دلخوری‌ها پیرامون طراحی بیرونی خودرو بکاهد. کنسول میانی به شیوه برخی وانت‌بارهای فول سایز آمریکایی طراحی شده و نمای روبروی راننده شامل غربیلک فرمان و پنل کیلومتر شمار نیز حالت جذاب و اسپرت را مقابل وی پدید آورده است.

متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین جک اس ۳ از لحاظ کیفیت چندان دلنشین به نظر نمی‌رسد اما با این حال در مقایسه با سایر تولیدات چینی هم‌رده می‌توان کیفیت پلاستیک‌های بخش‌های مختلف کابین جک را نسبتا قابل قبول ارزیابی کرد. از سوی دیگر فرم صندلی‌ها مناسب طراحی شده و بدن را تا حد امکان در بر می‌گیرند. گنجایش فضای کابین نیز جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال با قد متوسط تقریبا کافی ارزیابی می‌شود؛ البته این احتمال وجود دارد که افراد بلند قدتر در ردیف عقب از برخی محدودیت‌ها رنج ببرند.

از طرف دیگر ظرفیت فضای محفظه بار نیز جهت جا دادن اسباب و وسایل کاربران از سایز کافی بهره می‌برد. در مجموع می‌توان عنوان داشت که طراحی داخلی جک S5 در مقایسه با نمای بیرون آن چشم نوازتر بوده و می‌تواند رضایت مشتریان را تا حد امکان جلب کند.

طراحی داخلی جک اس ۳

آپشن ها و امکانات JAC S3

جک اس ۳ دارای امکانات مناسبی بوده که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل پایداری، سنسور پارک عقب، سنسور فشار باد تایر، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، ترمز کمکی، دیلایت، اتولایت چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، فرمان برقی دو حالته با روکش چرم و از نوع حساس به سرعت به همراه دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث USB، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده و سرنشین جلو با تنظیمات چهار جهته دستی، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس صندلی، پورت ۱۲ ولت، آینه جانبی با تنظیم برقی و گرمکن، سانروف.

مشخصات فنی جک اس 3

جک S3 از یک پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۶ لیتر نیرویی برابر با ۱۰۷ اسب بخار قدرت و 1۵۵ نیوتن متر گشتاور دریافت می‌کنند این میزان نیرو توسط یک جعبه دنده سی وی تی به سوی چرخ‌های جلو روانه می‌شود و شتاب صفر تا صد ۱۰.۸ ثانیه را برای جک اس تری به ارمغان می‌آورد. بیشینه سرعت و مصرف سوخت ترکیبی این کراس اوور ۱۲۵۰ کیلوگرم نیز به ترتیب برابر با ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت و ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.

نمای عقب جک اس 3

مزایا و معایب S3 شاسی بلند

در زمینه نقاط قوت جک اس ۳ می‌توان به تعلیق نرم، عملکرد فنی قابل قبول، طراحی داخلی جذاب‌ و امکانات رفاهی مناسب اشاره کرد. از سوی دیگر عایق‌بندی کابین و متریال آن می‌تواند موجب بروز انتقاداتی پیرامون این خودرو شود.

وضعیت فروش جک S3 در ایران

شرکت کرمان موتور امید داشت تا با ارائه جک اس ۳ بتواند فروش مناسبی را همچون جک S5 تجربه کرده و رقیب نسبتا قدری برای محصولاتی همچون ام وی ام x22 را روانه بازار کند تا بخشی از مشتریان آن را به سوی خود بکشاند. با این حال طراحی ظاهری نامناسب جک اس ۳ سبب شد تا انتظارات از این خودرو در بحث فروش چندان برآورده نشود. بنابراین باید اعلام کرد که وضعیت فروش جک S3 در بازار ایران تقریبا در سطح متوسط رو به پایین ارزیابی می‌شود.

 

نویسنده: حسین باباپور