رنو سیمبل ۲۰۱۵ – ۲۰۱۷؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

۱۶ فروردین ۱۴۰۴ رنو سیمبل ۲۰۱۵ – ۲۰۱۷؛ بررسی جامع و مشخصات فنی

رنو سیمبل به‌عنوان نسل دوم رنو تندر ۹۰ در نمایشگاه خودرو استانبول ۲۰۱۲ برای نخستین مرتبه به نمایش درآمد. این خودرو در اصل نسل سوم رنو کلیو است که از سال ۱۹۹۹ در نسخه سدان و هاچبک در بازار حضور پیدا کرد.

رنو سیمبل در شهر بورسا ترکیه تولید می‌شود و در سال ۲۰۱۵ توسط شرکت نگین خودرو (نماینده رسمی رنو در ایران) به بازار کشورمان راه پیدا کرد. رنو سیمبل از همان پیشرانه رنو تندر ۹۰ بهره می‌برد و از اشتراکات فنی فراوانی با آن خودرو پرفروش برخوردار است.

در این مطلب بر آن شده‌ایم تا بررسی رنو سیمبل ۲۰۱۵ – ۲۰۱۷ موجود در بازار کشورمان را از جنبه‌های مختلف فنی، ظاهری، کابین، امکانات و وضعیت فروش خودرو در بازار ایران را انجام دهیم.

طراحی ظاهری رنو سیمبل

رنو سیمبل به‌عنوان نسل دوم تندر ۹۰ به بازار کشورمان عرضه شده است. این محصول با قیمتی کمتر از ۷ هزار یورو، در سطح بین‌المللی به‌عنوان خودرویی اقتصادی و ارزان‌قیمت به بازار راه پیدا کرده و بنابراین از لحاظ ظاهری نمی‌تواند با سدان‌های جمع‌وجور گران‌قیمت به رقابت پردازد. بدنه رنو سیمبل تقریبا به‌صورت جعبه‌ای و عاری از خطوط سیال و مدرن ترسیم شده، اما در مقایسه با نسل اول رنو ال۹۰ تا حدود زیادی روان‌تر و خوشایندتر طراحی شده است‌‌.

رنو سیمبل

چراغ‌های جلو ظاهر پیچیده‌ای نداشته و از حالتی نسبتا ساده و فرم هندسی چهارضلعی برخوردار هستند. جلوپنجره سیمبل از محصولات مدرن‌تر رنو نظیر تلیسمان و کولیوس برگرفته شده و فضای خالی میان چراغ‌ها را به طرز مناسبی پوشش داده است. دریچه تهویه بزرگ در قسمت پایینی سپر و قاب‌های مه‌شکن در دو طرف آن که به رنگ مشکی در قسمت پایین سپر حضور یافته‌اند، جلوه‌ای متناسب و تا حدودی اسپرت را برای چهره سیمبل پدید آورده‌اند.

نمای جانبی این خودرو شباهت زیادی به نسل اول آن، یعنی رنو ال ۹۰ دارد، با این تفاوت که از خطوط و زوایای نرم‌تری در ترسیم آن استفاده شده است. یک خط شانه‌ای نه‌چندان واضح نیز در پروفیل این بخش به خدمت گرفته شده تا ضمن کاستن از سادگی نمای کناری سیمبل، ظاهر آن را از حالت پفکی و حجیم تا حدودی خارج سازد. ناحیه پشت نیز چندان مدرن و پرجزئیات طراحی نشده است.

چراغ‌های یک تکه در دو طرف درب صندوق با حالت ساده و بی‌آلایش جای گرفته‌اند. فرم سه‌بعدی و حجیم سپر عقب نیز هیبت این بخش را کمی جسورانه‌تر به رخ می‌کشد. قوس و برآمدگی لبه درِ صندوق عقب هم به خوش‌فرم‌تر جلوه کردن ناحیه پشت سیمبل کمک کرده است.

طراحی ظاهری رنو سیمبل

به‌طور کل طراحی ظاهری رنو سیمبل گرچه چندان مدرن و شکیل به نظر نمی‌رسد، اما در میان سدان‌های جمع‌وجور اقتصادی، به‌ویژه انواع موجود در بازار ایران، حرف‌های بسیار بیشتری برای گفتن خواهد داشت. البته به شرطی که محدوده قیمتی این خودرو با مدل‌های دست دوم برندهای کره‌ای نظیر هیوندای اکسنت، النترا یا کیا سراتو تلاقی پیدا نکند.

طراحی داخلی رنو سیمبل

فضای کابین و نوع طراحی داخلی رنو سیمبل بسیار مدرن‌تر و جذاب‌تر از نسل اول آن یعنی انواع مدل‌های تندر ۹۰ به نظر می‌رسد. طراحی داشبورد و به‌ویژه کنسول میانی نسبت به گذشته کاملا تغییر کرده و جلوه‌های مدرن‌تری را به نمایش می‌گذارد؛ به‌ویژه در تریم‌های دورنگ سرنشینان این خودرو لذت بیشتری از کابین این سدان فرانسوی خواهند برد.

چینش دکمه‌های سیستم تهویه روی کنسول میانی داشبورد که کاملا مشابه با رنو کپچر صورت پذیرفته است، حالت دلنشین و خوشایندی داشته، اما دریچه‌های تهویه مستطیل‌شکل در بخش بالایی نمایشگر لمسی مرکزی چندان دل پسند به نظر نمی‌رسد.

طراحی داخلی رنو سیمبل

متریال داشبورد و رودری‌ها گرچه چندان باکیفیت نیست، اما در مقایسه با خانواده تندر ۹۰ حس بهتری از لمس آنها در ذهن به وجود خواهد آمد. کابین رنو سیمبل نسبتا جادار بوده و برای حضور پنج سرنشین بزرگسال کفایت خواهند کرد.

صندوق عقب این خودرو نیز فضایی در حدود ۵۱۰ لیتر را در اختیار اسباب و وسایل مورد نیاز جهت مسافرت خانوادگی قرار خواهد داد؛ بنابراین دغدغه چندانی از این بابت برای مشتریان به وجود نخواهد آمد. همچنین با جمع کردن صندلی‌های عقب حدود ۱۲۷۵ لیتر گنجایش در پشت صندلی‌های جلو پدیدار خواهد شد.

در یک جمع‌بندی می‌توان گفت که فضای داخلی رنو سیمبل گرچه از لحاظ ظاهری و کیفی نسبت به رنو ال ۹۰ ارتقا پیدا کرده است اما همچنان در مقایسه با سبک‌های طراحی نوین حرف چندانی برای گفتن نداشته و صرفا می‌تواند مشتریان سدان‌های بسیار ارزان‌قیمت را از خود راضی نگه دارد. حتی در مقایسه با دنا پلاس نیز سبک طراحی فضای داخلی ‌سیمبل چندان مهیج و جذاب به نظر نمی‌رسد.

مشخصات فنی رنو سیمبل

همان‌طور که اشاره شد سیمبل از لحاظ پیشرانه تفاوت چندانی با رنو ال ۹۰ ندارد؛ بنابراین یک موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی به قدرت ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۵ نیوتن متر که نیروی آن توسط جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک AT به سوی چرخ‌های جلو ارسال می‌شود، وظیفه تامین قوای این سدان جمع‌وجور ۱۰۸۱ کیلوگرمی را بر عهده دارد.

شتاب صفر تا ۱۰۰ رنو سیمبل تحت شرایط استاندارد تقریبا برابر با ۱۱ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. همچنین رنو سیمبل چیزی در حدود ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد و باک سوخت آن حدود ۵۰ لیتر ظرفیت دارد.

موتور رنو سیمبل

بنابراین به‌طور کلی شتاب‌گیری و مشخصات فنی رنو سیمبل خیلی هیجان‌انگیز نیست، اما در مقایسه با خودروهای هم‌رده موجود در بازار نظیر تارا اتوماتیک، می‌تواند شتاب بهتر و کیفیت سواری کمی نرم‌تری را به کاربران خود هدیه دهد. ضمن آنکه کیفیت و دوام فنی موتور و گیربکس این خودرو نسبت به محصولات داخلی بسیار بالاتر بوده و در طول زمان کمتر دچار خرابی و نیازمند هزینه تعمیرات بوده است.

مشخصات کلی

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۶ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار
گشتاور ۱۴۵ نیوتن.متر
گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک
محور محرک جلو
شتاب ۱۱ ثانیه
سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه سدان کوچک
نوع رینگ آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۳۴۸ میلیمتر
عرض ۱۹۹۴ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۱۷ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۳۴ میلیمتر
وزن خالص ۱۰۸۱ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۱۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ

آپشن های رنو سیمبل

رنو سیمبل در قالب دو تیپ LE و PE به بازار کشورمان راه پیدا کرده که در این میان مدل LE در حکم نسخه فول آپشن شناخته می‌شود. از جمله مهم‌ترین امکانات و آپشن‌های رفاهی ایمنی موجود در رنو سیمبل LE می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کروز کنترل، کامپیوتر سفری، حسگر فاصله‌سنج عقب، حسگر فشار باد تایر، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، دی لایت، چراغ‌های مه شکن در بخش جلو و عقب، فرمان هیدرولیک دو حالته با دکمه‌های کنترل، کنترل سیستم صوتی پشت فرمان، میکروفون داخلی، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، دوربین عقب، درگاه USB، بلوتوث، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، اتولاک، تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده با تنظیمات ۶ حالته دستی، صندلی سرنشین جلو ۴ حالته دستی، ایزوفیکس، صندلی آینه‌های جانبی با تنظیم برقی.

کروز کنترل دارد
کروز کنترل هوشمند
کنترل ایستایی در سربالایی
کنترل سرعت در سرازیری
کنترل کشش
کنترل پایداری
ضد واژگونی
اتو پارک
سنسور جلو
سنسور عقب دارد
سنسور باران
سنسور فشار باد تایر دارد
سنسور خواب‌آلودگی راننده
رادار نقطه کور
رادار تغییر لاین
رادار تصادف جلو
رادار تصادف عقب
رادار تابلوخوان
ترمز ضدقفل دارد
توزیع نیروی ترمز دارد
ترمز کمکی
ترمز اضطراری خودکار
ترمز پارک برقی
اتولایت
دی لایت دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان دارد
گرم‌کن فرمان
پدال شیفتر
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی ۷ اینچ
سیستم صوتی دارد
ناوبری
دوربین عقب دارد
دوربین ۳۶۰ درجه
هداپ
کیسه هوا ۲ عدد
ورود بدون کلید
استارت بدون کلید
تهویه اتوماتیک دارد
صندلی برقی راننده
صندلی برقی سرنشین جلو
گرمکن صندلی جلو
سردکن صندلی جلو
ماساژور صندلی جلو
آینه بغل برقی دارد
گرم‌کن آینه بغل دارد
پانوراما
سانروف

مزایای رنو سیمبل

+ طراحی ظاهری جذاب‌تر نسبت به تندر۹۰

+طراحی داخلی دلنشین

+هزینه نگهداری و استهلاک فنی پایین

+کیفیت ساخت بالا

+پیشرانه مشترک با رنو ال ۹۰

+ گستردگی خدمات پس از فروش و لوازم یدکی

رنو سیمبل

معایب رنو سیمبل

– واردات محدود این خودرو می‌تواند مشکلاتی را در زمینه تامین لوازم بدنه آن برای مالکان به وجود آورد

– فرمان‌پذیری خودرو

– کمبود لوازم بدنه نسبت و گرانی آنها نسبت به حریفان داخلی

قیمت رنو سیمبل در بازار

رنو سیمبل از لحاظ فنی و عملکردی تفاوت زیادی با تندر۹۰ ندارد. واردات محدود آن نیز باعث شده تا مشتریان نسبت به خرید رنو از این مدل هیجان چندانی از خود بروز ندهند. همچنین برخی از مشتریان، رنو فلوئنس تیپ پایه را که از لحاظ طراحی ظاهری بسیار جذاب‌تر به نظر می‌رسد، به سیمبل ترجیح می‌دهند.

بنابراین نمی‌توان بازار فروش خودرو پررونق را برای خرید ماشین رنو سیمبل در ایران ارزیابی کرد و باید گفت که وضعیت خرید رنو سیمبل در کشورمان تقریبا در سطوح متوسط رو به پایین قرار گرفته است. به‌ویژه که قیمت خودرو هم با نوسان روبرو شده و بعضا مبالغ بالایی در حد یک میلیارد تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان توسط مالکان برای فروش رنو سیمبل مدل ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در اواخر سال ۱۴۰۳ طلب می‌شود که برای یک خودروی اقتصادی با عمر ۷ تا ۸ سال چندان منطقی نیست.

نویسنده: حسین باباپور