بررسی رنو کولیوس جدید، جذاب، جادار  و جنتلمن!

۲۵ شهریور ۱۳۹۹ بررسی رنو کولیوس جدید، جذاب، جادار  و جنتلمن!

پس از شروع قرن جدید میلادی و روشن شدن این موضوع که تمایل مشتریان به‌تدریج از خودروهای هاچبک و سدان به سمت شاسی بلندهای شهری در حال گذر هستند، شرکت‌های فرانسوی نظیر پژو و رنو که تا پیش از آن عمده تمرکز خود را بر تولید محصولات سدان و هاچبک معطوف کرده بودند، به این نتیجه رسیدند که جهت حفظ و ارتقاء سهم خود از بازار جهانی نیاز دارند تا خیلی زود به سمت تولید کراس اوورهای شهری در ابعاد مختلف گام بردارند.

این خودروسازان ضمن ارتقاء کیفی و ظاهری سایر محصولات خود، توجهاتی ویژه را‌ به تولید شاسی بلندهای شهری اختصاص دادند. نتیجه این امر برای شرکت رنو به طراحی و ساخت مدل رنو کولیوس در سال ۲۰۰۶ منجر شد؛ البته طرح اولیه رنو کولیوس پیش از این و طی نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۰۰ به نمایش درآمده بود اما نسخه عملی و کاربردی این خودرو شش سال بعد و در نمایشگاه خودرو پاریس در معرض دید عموم قرار گرفت.

نسل اول رنو کولئوس که در ایران توسط شرکت پارس خودرو به دست مشتریان داخلی نیز رسید، حدود ۱۰ سال روی خط تولید شرکت رنو حضور داشت؛ با این حال طراحی نسبتا عجیب و نه چندان جذاب این مدل دست‌اندرکاران شرکت رنو را بر آن داشت تا زبان طراحی جدید و مدرنی را برای تمامی محصولات خود به ویژه رنو‌کولئوس خلق کنند. نتیجه‌ این امر تولید نسل دوم رنو کولیوس بود که از سال ۲۰۱۶ و در نمایشگاه خودرو پکن مورد پرده‌برداری قرار گرفت. این محصول بر پلتفرم CMF_CD کمپانی رنو و نیسان طراحی و توسعه یافته و در مدل‌هایی همچون نیسان ایکس تریل و رنو کجار نیز از آن استفاده شده است.

رنو کولئوس جدید توسط شرکت نگین خودرو (نماینده رسمی رنو در ایران) در قالب مدل‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ وارد بازار شد و به دلیل طراحی ظاهری بسیار جذاب به همراه قیمت‌گذاری منطقی توانست به عنوان رقیبی قدر و صاحب سبک در برابر محصولات پرطرفدار کره‌ای همچون هیوندای سانتافه و کیا سورنتو عرض‌اندام کند. با وجود این به دلیل توقف واردات خودرو طی یکی دو سال اخیر، ورود مدل‌های جدیدتر کولیوس به همراه سایر خودروهای وارداتی به ایران با تعلیق مواجه شده و در حال حاضر خبری از ورود نسخه‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ این محصول به بازار ایران به گوش نمی‌رسد.

طراحی زیبای نسل دوم، دقیقا نقطه مقابل نسل اول رنو کولیوس

هرچه طرح و شمایل بدنه رنو کولئوس نسل دوم زیبا، مدرن و دلربا به نظر می‌رسد، نسل اول این خودرو به شیوه برخی طراحی‌های عجیب فرانسوی که پیش از این نیز شاهد آن بوده‌ایم، از فرمی غریب و نه چندان دلنشین برخوردار شده که نتوانست خود را به اندازه کافی در دل مشتریان ایرانی و یا بین‌المللی جای دهد. به هر حال مسئولان رنو به خوبی به ضرب‌المثل ایرانی «جلوی ضرر را از هر جا گرفتن منفعت است» عمل کرده و در نسل دوم تمامی کمبودها ظاهری نسل اول را به طرز بسیار مطلوب جبران کردند.

فرم طراحی چراغ‌های جلو به ویژه چراغ‌های دیلایت نواری C شکل و جلوپنجره که در رنو تالیسمان یا رنو مگان جدید نیز مشابه آن یافت می‌شود، سبب شده تا چهره این محصولات رنو در قیاس با مدل‌های پیشین از جذابیت بصری بسیار بالاتری بهره برده و نمای فوق‌العاده جذاب‌تر و نسبتا منحصربه‌فرد برای این محصولات به ویژه رنو کولئوس ایجاد کند. تزیینات مختلف کروم رنگ که به‌صورت نوارهای گوناگون در بخش‌های همچون فریم پنجره‌ها، ناحیه رکاب و سپر عقب حضور دارند نیز موجب لوکس‌تر به نظر رسیدن بدنه این خودرو شده‌اند.

استفاده از حجم پردازی‌های منطقی روی پروفیل‌های مختلف بدنه رنو کولئوس جدید نیز فرم بدنه نسبتا عضلانی و خوش‌تراش برای آن به ارمغان آورده است. در نمای عقب نیز شاهد نکات مثبتی همچون طرح زیبای چراغ‌های اصلی، فرم جذاب سپر و سایر المان‌ها هستیم که در مجموع نمایی زیبا و هماهنگ با سایر قسمت‌ها را برای ناحیه پشت رنو کولیوس رقم‌زده است.

طراحی ظاهری رنو کولیوس

طراحی کابین و فضای داخلی رنو کولیوس جدید؛ مدرن اما آشنا

همان‌طور که طرح بیرونی بدنه رنو کولئوس در مقایسه با نسل قدیم به میزان بسیار زیاد دستخوش تحولات شده، نمای داخلی این دو محصول هم نسبت به یکدیگر از تفاوت‌های بنیادی برخوردار هستند. در کولیوس جدید دیگر خبری از دریچه‌های تهویه گرد روی داشبورد نیست؛ پنل کیلومتر شمار آنالوگ جای خود را به یک نمایشگر دیجیتال با گرافیک جذاب و اسپرت بخشیده است.

طراحی غربیلک فرمان نیز به طور کامل متحول شده و از حالت استخوانی متمایل به طرح دی-کات بهره می‌برد. اما مهم‌ترین شاخصه داشبورد کولیوس جدید به نمایشگر مرکزی بزرگ آن بازمی‌گردد که بسیاری از دکمه‌ها را به‌صورت مجازی درون خود جای داده و طرحی نسبتا مینیمالیستی برای کنسول میانی این خودرو رقم‌ زده است.

استفاده از تزیینات طرح چوب، آلومینیوم و غیره نیز از دیگر تزیینات مرسوم در خودروهای نسبتا مدرن به شمار می‌رود که در اینجا نیز شاهد آن هستیم. صندلی‌ها از راحتی مناسبی بهره برده و بدن سرنشینان را به خوبی در برمی‌گیرند. کیفیت مواد به کار رفته در ساخت داشبورد، تو‌دری‌ها و سایر بخش‌ها نیز در نوع خود مناسب و قابل‌قبول ارزیابی می‌شود. همچنین از لحاظ گنجایش می‌توان رنو‌ کولئوس جدید را خودرویی مناسب جهت حضور پنج سرنشین برآورد کرد. صندوق عقب های خودرو معادل 600 لیتر گنجایش داشته و محدودیت چندانی برای مسافرت‌های خانوادگی ایجاد نمی‌کند؛ به ویژه که صندلی‌های عقب قابلیت تا شدن نیز دارند.

طراحی داخلی رنو کولیوس

موتور و گیربکس کولیوس

مشخصات فنی پیشرانه هر دو مدل رنو کولیوس تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و عملکردی مشابه از توانایی فنی را در هر دو خودرو به نمایش می‌گذارد. پیشرانه رنو کولیوس از نوع تنفس طبیعی چهار سیلندر به حجم ۲.۵ لیتر است که 171 اسب بخار قدرت و ۲۳۳ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این میزان نیرو توسط یک گیربکس سی وی تی و دو دیفرانسیل به سوی تمامی چرخ‌ها قابل ارسال است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ رنو کولئوس جدید حدود ۹.۸ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید. همچنین این کراس اوور شهری فرانسوی معادل ۸.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به‌صورت میانگین سوخت مصرف خواهد کرد.

ایمنی بالا؛ تجهیزات رفاهی قابل!

رنو کولئوس یک خودرو کاملا ایمن به شمار می‌رود؛ این حرفی نیست که ما به خودی خود آن را بر زبان برانیم بلکه موسسه معتبر یورو انکپ با اعطای پنج ستاره ایمنی خود به این کراس اوور فرانسوی، گواه محکمی برای این ادعا است. 90 درصد امنیت برای سرنشینان بزرگسال، ۷۹% ایمنی برای سرنشینان کودک و ۶۲ درصد ایجاد امنیت برای عابرین پیاده، از جمله مهمترین نمرات رنو کولئوس جدید در تست ایمنی موسسه یوروانکپ به شمار می‌روند. دلیل این هم امنیت بالا نیز علاوه بر استحکام و طراحی مناسب پلتفرم و بدنه، به تجهیزات ایمنی زیر بازمی‌گردد:

شش عدد کیسه هوا (برای راننده و سرنشین جلو به علاوه ایربگ پرده‌ای و جانبی)، کمربند ایمنی پیش کشنده، دوربین عقب، سیستم هشداردهنده نقاط کور، حسگر فشار باد تایر به علاوه سامانه‌های کنترل پایداری و کنترل توقف در سربالایی، ترمز ABS و EBD و ترمز کمکی.

از طرف دیگر تجهیزات رفاهی نسبتا قابل قبولی نیز در این شاسی بلند فرانسوی حضور دارند که از جمله می‌توان موارد ذیل اشاره کرد: کروز کنترل، اتو پارک، حالت رانندگی اکو، سنسور باران، دیلایت، چراغ خودکار، تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، مه شکن‌های جلو و عقب، چرخش نور چراغ در سر پیچ، فرمان برقی حساس به سرعت با روکش چرم، سیستم صوتی پرقدرت bose + سیزده بلندگو، نمایشگر مرکزی ۸.۷ اینچی لمسی، سامانه رهیاب، بلوتوث، usb ، نمایشگر دیجیتال پشت فرمان، ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه مطبوع دوگانه به علاوه دریچه تهویه برای سرنشینان عقب، کول باکس، تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین، گرمکن و سردکن ویژه صندلی‌های ردیف جلو، تودوزی چرمی، صندوق برقی هوشمند، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه‌های بغل تاشونده برقی به همراه گرمکن، سقف پانوراما و سانروف.

نمای عقب رنو کولیوس

وضعیت فروش رنو کولیوس در ایران

گرچه نسل قدیم کولیوس نتوانست خود را از میان رقبای کره‌ای بیرون کشیده و سری در میان سرها برآورد اما نسل جدید رنو‌ کولیوس با طراحی بسیار جذاب‌تر و قیمت متعادل، خیلی زود موفق شد مشتریان ایرانی را به سمت خود جلب کرده و بازار خرید و فروش مناسبی را برای خود ایجاد سازد. با اینکه این مدل در قیاس با محصولات کره‌ای مدت زمان بسیار کمتری در بازار ایران حضور داشت اما طی همین مدت به نسبت کم هم مشتریان زیادی را شیفته خود ساخت و در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین شاسی بلند های بازار کشور به شمار می‌رود بنحویکه خرید و فروش رنو کولیوس حتی در بین خودرو های کارکرده نسبتا پرحرارت و از رونق بالایی برخوردار است.

 

نویسنده: حسین باباپور