تیگو ۷ و هایما اس7 دو شاسی بلند چینی موجود در کشور هستند که با حضور خود توانستند تا حدی خلا بازار را از بابت کراس اوورهای نسبتا لوکس و گرانقیمت پر کنند و به مدلهای حاضر تنوع بیشتری ببخشند. تیگو ۷ مدیران خودرو از مرداد ۹۶ در قالب تیپ اکسلنت و سپس در پاییز ۹۷ با مدل ie مهمان جادههای کشورمان شد. اگرچه به استثنای برخورداری از رینگهای جدید ۱۰ پرهای نمیتوان تفاوت چندانی میان تیگو ۷ جدید با مدل قبلی آن مشاهده کرد، اما باید گفت که عمده تغییرات این محصول به درون کابین آن باز میگردد.
تفاوت تیگو ۷ ie و اکسلنت در مواردی همچون: بهبود سیستم صوتی و صدای پیشرانه، حذف ترمزدستی و اضافه شدن ترمز پارک برقی، ۲ عدد پورت USB برای ردیف دوم، اتوهلد و کنترل سرعت در سرازیری، چراغ مطالعه ردیف عقب، اضافه شدن دستگیره برای برداشتن تایر زاپاس، افزودن محفظه کارت به کنسول، روکش جدید صندلیها و رودریها، روکش نرم برای قسمت بالای داشبورد، طراحی متفاوت کنسول وسط و جانمایی دکمه حسگر پارک و دوربین ۳۶۰ درجه بر روی کنسول خلاصه میشود.
به گزارش خودرو ۴۵، ایران خودرو در سال ۹۴ به سراغ کراس اووری تک دیفرانسیل و نسبتا خوش هیبت به نام هایما اس ۷ رفت و آن را در نسخه اتوماتیک روانه بازار کرد. این مدل از یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی برخوردار بود که عملکرد آن نتوانست آنچنان رضایت مشتریان ایرانی را در پی داشته باشد. بنابراین شرکت ایران خودرو هایما اس ۷ موتور ۲۰۰۰ را در سال ۹۶ کنار گذاشت و به سراغ نسخه فیس لیفت این خودرو با موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ رفت که در بازار ایران به هایما اس ۷ توربو معروف شد.
هایما اس ۷ توربو علاوه بر پیشرانه متمایز، دارای تفاوتهای ظاهری در بخشهایی نظیر جلوپنجره، قاب مهشکنها، دیفیوزر جدید سپر عقب، وجود پایه باربند و رینگهای جدید است. در این مطلب قصد داریم تیگو ۷ و هایما اس ۷ توربو را از جوانب گوناگون مورد مقایسه قرار دهیم؛ پس لطفا با خودرو ۴۵ همراه باشید تا اطلاعاتتان پیرامون این مقایسه جذاب دوچندان شود.
مقایسه طراحی تیگو ۷ و هایما اس ۷ توربو
گرچه طراحی بیرونی هر دو شاسی بلند چری تیگو 7 IE و هایما اس ۷ توربو زیبا و خوشایند جلوه میکند، اما با این حال تیگو ۷ از ظاهر جسورانهتری بهره برده و المانهای طراحی مدرن بیشتری را در رخسار خود جای داده است.
سبک و سیاق خاص طراحی چراغهای جلو و فرم جذاب نوارهای کرومی جلوپنجره نمایی دلپسند، جذاب و گیرا را برای تیگو۷ رقم زده است. وجود خطوط حجم دهنده و استفاده از فلاپهای مشکی رنگ در اطراف گلگیرها و پای درها نیز شمایل به روز و عضلانیتری برای کراس اوور چری رقم زدهاند. در کل شاهد یک نوع طراحی مدرن، گیرا و تقریبا هماهنگ هستیم که در پس چهره خود نیم نگاهی به زبانهای طراحی آینده داشته و چهره متفاوتی را برای تیگو هفت پدید آورده است.
از سویی دیگر هایما S7 حضور دارد که اگرچه به اندازه تیگو ۷ از طراحی ظاهری خاص و مدرن بهره نمیبرد و میتوان اظهار داشت که برخی قسمتهای آن از روی دست محصولات برندهای معتبر الگوبرداری شده است، اما در کل شاهد ظاهری نسبتا هماهنگ و یک نوع طراحی عامهپسند برای این خودرو هستیم که قادر است بسیاری از مشتریان را با خود همراه سازد؛ به ویژه در نسخه توربو که از جلو پنجره، سپر و قاب مهشکنهای اصلاح شده با طراحی زیباتر استفاده گردیده و چهره آن را نسبت به هایما اس ۷ موتور ۲۰۰۰ خوشایندتر ساخته است.
در مورد فضای داخلی نیز میتوان گفت که کیفیت متریال به کار رفته در هر دو خودرو مناسب ارزیابی میشود و همچون بحث طراحی بیرونی، کابین تیگو ۷ مدرنتر به نظر رسیده و همراه با شلوغی کمتری طرحریزی شده است. با این حال شاید عدهای از مشتریان طراحی سنتیتر هایما اس ۷ را بیشتر بپسندند و تمایلی به فرم نسبتا متمایز داشبورد تیگو از خود نشان ندهند.
در ضمن با وجود آن که کابین هر دو خودرو فضای کافی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد، اما به دلیل فاصله محوری و عرض بیشتر اتاق تیگو ۷ IE، این خودرو فضای بیشتری را به سرنشینان خود اختصاص داده است. با این حال درون هر دوی این کراس اوورهای چینی، سرنشینان با محدودیت چندانی از نظر فضای سر، پا و زانوها مواجه نخواهند بود. همچنین گنجایش صندوق عقب تیگو ۷ معادل ۴۱۴ لیتر و هایما S7 برابر ۴۰۰ لیتر است که برتری خفیف تیگو ۷ را نشان میدهد.
به طور کل اگرچه ایراد چندانی در بخش طراحی ظاهری و داخلی به هایما اس ۷ توربو وارد نیست، اما با اختلافی اندک میتوان چری تیگو ۷ ie را برتر دانست و آن را برنده این قسمت به شمار آورد.
مقایسه توان فنی چری تیگو ۷ ie و هایما اس ۷ توربو
چری تیگو ۷ از یک پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.5 لیتر نیرویی معادل ۱۴7 اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور دریافت میکند و آن را به واسطه یک گیربکس ۶ سرعته دو کلاچه به سوی چرخهای جلو روانه میسازد.
برخورداری از یک چنین مجموعه فنی سبب شده تا تیگو ۷ ie ظرف مدت ۱۰.۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. همچنین بیشینه سرعت و مصرف سوخت ترکیبی این شاسی بلند شهری معادل ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.
از سوی دیگر هایما اس ۷ توربو به یک پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوشارژ مجهز شده و نیرویی معادل ۱۷۰ اسب بخار و را از آن دریافت میکند؛ گشتاور حاصل از این موتور نیز به رقم ۲۳۰ نیوتن متر میرسد که از طریق یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به سوی محور جلو روانه میشود. شتاب صفر تا صد هایما اس ۷ توربو معادل ۱۰.۵ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی این شاسی بلند چینی نیز معادل ۹.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده که بسیار بیشتر از مصرف سوخت تیگو ۷ به نظر میرسد.
همانطور که مشاهده میکنید علیرغم بالاتر بودن توان پیشرانه هایما اس ۷، عواملی نظیر: وزن بیشتر، قابلیتهای آیرودینامیکی محدودتر و نوع عملکرد گیربکس سبب شده تا شتابگیری هر دو خودرو تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و حتی تیگو ۷ بتواند تا حدی چابکتر عمل کند. کیفیت سواری هر دو خودرو نیز مناسب ارزیابی میشود و سرنشینان میتوانند از نرمی سیستم تعلیق هر دو خود لذت ببرند. بنابراین برخلاف آنچه روی کاغذ وجود دارد، مشخصات فنی هایما اس ۷ توربو نسبت به تیگو ۷ تفاوت چندانی در عمل نداشته و میتوان آنها را همسطح بهحساب آورد.
مقایسه آپشن ها و امکانات رفاهی – ایمنی
تیگو ۷ IE از نظر آپشن و امکانات رفاهی – ایمنی در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد؛ کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل کشش، کنترل پایداری، حسگرهای پارک جلو و عقب، حسگر باران و فشار باد تایر، ترمز ضد قفل همراه با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، دیلایت، اتولایت، چراغهای مه شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، تنظیم برقی ارتفاع نور، فرمان برقی حساس به سرعت، نمایشگر لمسی ۹ اینچی، سیستم صوتی ۶ اسپیکر، هندزفری، دوربین عقب، دوربین جانبی، دوربین ۳۶۰ درجه، بلوتوث، میرورلینک، USB، نمایشگر ۴.۸ اینچی صفحه کیلومترشمار، دوربین جلو، ۶ کیسه هوا جلو-جانبی-پردهای، کمربندهای ایمنی پیشکشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، تهویه مطبوع خودکار دوگانه، صندلی راننده با تنظیم ۶ حالته برقی به علاوه تنظیم گودی کمر، گرمکن صندلیهای جلو، روکش چرمی صندلیها، آینههای جانبی تاشونده برقی با گرمکن و سانروف پانوراما، ازجمله مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی چری تیگو ۷ ie به شمار میآیند.
از طرفی دیگر هایما اس ۷ فاقد برخی تجهیزات فوق است که از جمله میتوان به کنترل سرعت در سرازیری، حسگر پارک جلو، ترمز پارک برقی، اتوهلد، نمایشگر ۹ اینچی (دارای نمایشگر ۷ اینچی) میرورلینک، دوربین جلو، تهویه اتومات دوگانه (دارای تهویه اتومات معمولی) و سقف پانوراما اشاره کرد. در ضمن هایما اس ۷ توربو دارای ۴ کیسه هوا، سامانه رهیاب و صندلی برقی ۸ حالته راننده خواهد بود.
همانطور که مشخص است وضعیت رفاهی تیگو ۷ ie در مقایسه با هایما s7 سطح نسبتا بالاتری قرار داشته و رفاه بیشتری را برای سرنشینان خود به ارمغان میآورد.
نتیجه گیری
با توجه به شواهد و قرائن ارائه شده میتوان گفت که چری تیگو ۷ ie به دلیل برخورداری از ظاهر شیکتر، کابین جادارتر (به صورت خفیف)، تجهیزات ایمنی رفاهی بیشتر و چابکی نسبتا بهتر میتواند کراساور مناسبتری در مقایسه با هایما اس ۷ توربو برای مصارف شهری خانوادههای ایرانی باشد.
البته باید در نظر داشته باشید که قیمت هایما اس ۷ توربو در مقایسه با قیمت تیگو ۷ مقداری پایینتر است و بنابراین همین مورد میتواند تا حدی کمبودهای اس7 را توجیه کند. به هر حال اگر عامل قیمت را در نظر نگیریم، چری تیگو ۷ آی با اختلافی اندک برنده نهایی این رقابت خواهد بود؛ چرا که علاوه بر نکات ذکر شده از خدمات پس از فروش گسترده مدیران خودرو نیز برخوردار است و مالکان آن از بابت خدمات پس از فروش دغدغه کمتری خواهند داشت.
نویسنده: حسین باباپور
انتهای پیام/