تفاوت‌های تویوتا کرولا و کرونا در چیست؟

۱۰ اسفند ۱۳۹۸ تفاوت‌های تویوتا کرولا و کرونا در چیست؟

تویوتا کرولا که گاهی با مدل کرونا اشتباه گرفته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین خودروهای ژاپنی است که از سال ۱۹۶۶ میلادی روی خط تولید شرکت تویوتا حضور دارد. این سدان جمع‌وجور طی سال ۱۹۷۴ موفق شد در زمره پرفروش‌ترین خودروهای جهان قرار بگیرد و در سال ۱۹۹۷ نیز پس از پشت سر گذاشتن فولکس واگن بیتل، عنوان پرفروش‌ترین اتومبیل جهان را به خود اختصاص داد. نزدیک به دو دهه پس از آن تاریخ و در سال ۲۰۱۶ میلادی، میزان فروش جهانی تویوتا کرولا از ۴۴ میلیون دستگاه فراتر رفت و کمپانی تویوتا تا زمان حاضر ۱۲ نسل از این خودرو را راهی بازارهای بین‌المللی کرده است.

به گزارش خودرو ۴۵، تشابه اسمی میان کرونا و کرولا موجب شده تا برخی این دو خودرو را با یکدیگر اشتباه بگیرند. جهت اطلاع باید به استحضار برسانیم که تویوتا کرونا یک سدان شهری با ابعادی بزرگتر نسبت به کرولاست که طی سال‌های ۱۹۵۷ تا ۲۰۰۱ نامش در میان تولیدات شرکت تویوتا به چشم می‌خورد. کلمه کرونا تلفظ لاتین واژه انگلیسی «crown» به معنای تاج است و از یک محصول تویوتا به همین نام اقتباس شده است.

تویوتا کرونا در کنار برادر کوچکترش کرولا از جمله مهمترین محصولات صادراتی شرکت تویوتا بود که با توجه به برخورداری از قیمت مناسب، گزینه‌ شایسته‌ای برای مشتریان مختلف سراسر جهان به حساب می‌آمد. کرونا از نظر سایز دومین سدان تویوتا پس از کِرون به شمار می‌رفت تا اینکه در سال ۱۹۶۸ با یک مدل بزرگتر به نام «کرونا مارک ۲» جایگزین شد. شایان ذکر است که در بازارهای اروپایی کرونا را با نام کارینا نیز می‌شناسند.

تویوتا کرونا ده نسل مختلف را در دوران زندگانی خود تجربه کرد که اولین آنها با کد T10 طی سال‌های ۱۹۵۷ تا ۱۹۶۰ به تولید می‌رسید. نسل دوم کرونا با کد T20و T30 که با نام‌های تیارا و تویوتا ۱۹00 نیز شناخته می‌شد، طی چهار سال بعدی روی خط تولید حضور داشت. نکته جالب توجه در این مدل به‌کارگیری یک جعبه‌دنده 2 سرعته اتوماتیک به منظور انتقال نیروی پیشرانه به سوی چرخ‌های عقب بود. نسل‌های سوم، چهارم و پنجم تویوتا کرونا تا سال ۱۹۷۹ وارد بازار شدند و سپس نوبت به ششمین فرزند خاندان کرونا رسید؛ جالب است بدانید نسل ششم کرونا با ۱۳ نوع پیشرانه مختلف و پنج گونه جعبه‌دنده متفاوت در بازارهای مختلف جهانی عرضه شد.

تویوتا کرونا به واسطه نسل هفتم و نهم خود در ایران شناخته شد و هر دو این مدل‌ها به پیشرانه‌هایی با حجم ۱.۶ و 2 لیتر مجهز بودند. سرانجام در اوایل قرن ۲۱ میلادی کرونا به انتهای دوران پادشاهی خود رسید و پس از عرضه مدل پریمیو T210 به حضور خود در بازارهای جهانی را پایان داد.

اما همانطور که اشاره شد کرونا با کرولا متفاوت است و سدان کوچکتر تویوتا کرولا هم‌چنان در لیست محصولات شرکت سازنده حضوری بسیار ویژه دارد. از میان ۱۲ نسل تویوتا کرولا که تاکنون راهی بازارهای سراسر جهان شده‌اند، سه نسل نهم، دهم و یازدهم این خودرو طی سال‌های اخیر به وفور در کشورمان مشاهده می‌شوند که در ادامه هر کدام را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

• تویوتا کرولا نسل نهم (۲۰۰۵-۲۰۰۸)

نسل نهم تویوتا کرولا از آگوست سال ۲۰۰۰ میلادی با کد E120 در لیست تولیدات کمپانی ژاپنی حاضر شد و در قالب مدل‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ و در دو تیپ GLi و XLi به بازار کشورمان راه یافت. قلب تپنده تویوتا کرولا ۲۰۰۵ -۲۰۰۸ از نوع ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۸ لیتر است که نیرویی معادل ۱۲۶ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور در چهار 4۴۰۰ دور در دقیقه تولید می‌کند و توان حاصل توسط یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی به سوی چرخ‌های جلو ارسال می‌شود.

 

تویوتا کرونا کلاسیک
شتاب صفر تا صد کرولا ۲۰۰۵-۲۰۰۸ معادل ۱۰.۴ ثانیه بوده و قادر است به حداکثر سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت دست یابد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز به رقم ۷.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد. از جمله مهمترین تجهیزات و امکانات کرولا نسل نهم می‌توان به دو کیسه هوا، ABS، تهویه دستی، حسگر پارک عقب، شیشه‌بالابرهای برقی، تنظیم برقی آینه‌های جانبی، سانروف ریموت کنترل و ترمز دیسکی خنک شونده جلو اشاره کرد.

• تویوتا کرولا نسل دهم (E140)

تویوتا کرولا E140 از سال ۲۰۰۶ رسما وارد خط تولید کمپانی تویوتا شد و در قالب مدل‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ به پارکینگ منازل ایرانیان راه پیدا کرد. مشخصات فنی تویوتا کرولا نسل هشتم شامل یک پیشرانه ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی است که نیرویی معادل ۱۳۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۷۳ نیوتن‌متر گشتاور را تولید و توان حاصل را به وسیله یک جعبه‌دنده ۵ سرعته دستی یا گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک روانه محور جلو می‌کند. شتاب صفر تا ۱۰۰ مدل دستی برابر ۱۲ ثانیه و نسخه اتوماتیک معادل ۱۳ ثانیه است. حداکثر سرعت تویوتا کرولا نسل دهم نیز به رقم ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت برای نمونه مجهز به گیربکس دستی و ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت در مدل اتومات می‌رسد. مقدار مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز حدود ۶ تا ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود که رقم مناسبی برای یک اتومبیل ۱۲۰۰ کیلوگرمی خواهد بود.

 

معایب تویوتا کرونا

از جمله مهمترین تجهیزات کرولا E140 فول آپشن (GLI) می‌توان به سانروف، کروز کنترل، تهویه اتوماتیک، شیشه‌های برقی، دو عدد کیسه هوا، حسگر پارک عقب، ABS و EBD اشاره کرد.

• نسل یازدهم تویوتا کرولا E170

تویوتا کرولا E170 در بازه ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ حضور خود را در کارخانجات تویوتا تجربه کرد. این نسل در قالب مدل ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ و در دو تیپ XLi و GLi وارد بازار ایران شد. این خودرو که از ظاهری متفاوت و اسپرت‌تر نسبت به گذشته بهره می‌برد، در بخش فنی به یک پیشرانه تنفس طبیعی ۴ سیلندر ۲ لیتری با توان ۱۴۳ اسب بخار و ۱۸۷ نیوتن متر گشتاور مجهز است. این مقدار نیرو به واسطه یک جعبه‌دنده ۴ سرعته اتوماتیک راهی چرخ‌های جلو می‌شود.

تویوتا کرونا ۱۹۹۲

شتاب صفر تا صد این سامورایی چندان هیجان برانگیز نبوده و معادل ۱۱ ثانیه ارزیابی شده است. مصرف سوخت ترکیبی تویوتا کرولا E170 در هر ۱۰۰ کیلومتر معادل ۷.۷ لیتر و بیشینه سرعت آن نیز برابر 195 کیلومتر بر ساعت خواهد بود. از جمله مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی این نسل در نسخه فول آپشن GLi می‌توان به تهویه اتوماتیک، کروز کنترل، سنسور پارک جلو و عقب، نمایشگر هفت اینچی، ورود و استارت بدون کلید، آینه‌های جانبی برقی، ABS، EBD، ترمز کمکی، دیلایت، ارتفاع نور اتومات، فرمان برقی چهار حالته، بلوتوث،USB ، دو کیسه هوا، آینه‌های جانبی تاشونده برقی و سانروف اشاره کرد.

 

نویسنده: حسین باباپور

انتهای پیام/