جیلی هومتراک؛ رقیب چینی تسلا سِمی

۲۲ آبان ۱۴۰۰ جیلی هومتراک؛ رقیب چینی تسلا سِمی

موج برقی‌سازی و هوشمندسازی خودروهای سواری، این روزها به دیگر حوزه‌های وسایل نقلیه رسیده و کمپانی‌ها انواع و اقسام کامیون، موتورسیکلت، یدک‌کش، قایق و تراکتور طراحی و تولید کرده‌اند. از جمله این وسایل نقلیه برقی می‌توان به تراکتور خودران اسمارت، خودرو موتور سایک رایزر و یدک‌کش فرودگاهی تویوتا اشاره کرد.

جدیدترین وسیله نقلیه هوشمند برقی، توسط فریزان اتو، یکی از زیرمجموعه‌های جیلی رونمایی شده است. این وسیله کامیون هوشمند هومتراک است که مدل مفهومی آن معرفی شده و تولید و تحویل آن در اوایل سال ۲۰۲۴ شروع می‌شود.

کامیون پاک هومتراک

هومتراک با کانتینر

کامیون هومتراک روی پلتفرم ماژولار ساخته شده که برای ساخت بعضی از خودروهای سواری برقی نیز از این پلتفرم استفاده شده است و بعد از تولید و تحویل به مشتریان، یکی از پیشترفته‌ترین و پاک‌ترین وسایل نقلیه تجاری در جاده‌ها و خیابان‌ها خواهد بود.

پلتفرم ماژولار این امکان را به مهندسان جیلی و فریزان اتو می‌دهد تا از پیشرانه‌های مختلف و متنوع متانول، تمام برقی و باتری قابل تعویض استفاده کنند. در صورتی که این کامیون به باتری‌های قابل تعویض مجهز شود، می‌توان طی چند دقیقه باتری استفاده‌شده را با باتری شارژشده تعویض کرد، تا بار و کالاها سر وقت به مقصد برسند.

هنوز هیچ اطلاعات و جزییاتی از مشخصات فنی هومتراک منتشر نشده، با این حال جیلی ادعا می‌کند که این کامیون پیشرفت بزرگی در زمینه پیشرانه‌های پایدار خواهد بود و در طراحی و ساخت آن به ایمنی راننده و عابران پیاده توجه شده است.

کابین هومتراک

علاوه بر این، مهندسان فریزان اتو، با استفاده از تحقیقات بازار که از رانندگان و شرکت‌های باربری به عمل آمده، راهکارهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را برای حل مشکلات حمل و نقل جاده‌ای ارائه داده‌اند.

برای مثال، هومتراک به شبکه لجستیک و حمل و نقل متصل می‌شود تا اطلاعات لازم درباره زمان و شرایط تحویل کالاها و همین طور هزینه‌های عملیاتی را در اختیار راننده قرار دهد. حسگرهای سیستم کامیون داده‌های ترافیکی را دریافت، تجزیه و تحلیل می‌کنند و بهترین مسیر را به راننده نشان می‌دهند.

همچنین سیستم مدیریت انرژی هومتراک می‌تواند انرژی یا سوخت را مدیریت کرده و مسیرها و زمان سوختگیری یا شارژ باتری را به راننده اعلام کند.

سیستم خودران سطح چهار این کامیون مجهز به لیدار، رادار موج میلیمتری و رادار اولتراسونیک، همراه با سیستم‌های ارتباطی 5G و V2X است. همچنین هومتراک قابلیت رانندگی کاروانی (چند خودرویی) دارد و کامیون‌ها می‌توانند با هم در ارتباط باشند.

کامیون خودران جیلی این قابلیت را دارد تا در طول مسیر، به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را از طریق (OTA – Over the Air) دریافت کند.

خانه‌ای دور از خانه

آشپزخانه هومتراک

هومتراک فضای کار، زندگی و سرگرمی را با هم ترکیب کرده و نیازهای حیاتی و ضروری راننده را تامین می‌کند و به نوعی خانه متحرک محسوب می‌شود.

کابین راننده شامل دو قسمت رانندگی و استراحت است. در قسمت استراحت، راننده به حمام، دستشویی، تخت یک نفره، یخچال، چای‌ساز، آشپزخانه و حتی یک ماشین لباسشویی کوچک دسترسی دارد.

در بخش رانندگی، هومتراک دارای صندلی ارگونومیک و دوربین نظارت روی راننده است تا از خوابیدن راننده در زمان رانندگی جلوگیری کند. سیستم دستیار راننده هم از یک دوربین ۳۶۰ درجه استفاده می‌کند و همه زوایای اطراف کامیون و نقاط کور را پوشش می‌دهد.

اروپا، کره جنوبی، ژاپن و آمریکای شمالی بازارهای هدف هومتراک هستند و مدل تمام برقی آن رقیبی برای تسلا سِمی خواهد بود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: میلاد قزللو