جیلیx7 که در اصل با نام جیلی GLEagle GX7 از سال ۲۰۱۲ به جمع تولیدات کمپانی خودروسازی جیلی (GEELY) پیوست، یک کراس اوور جمعوجور و شهری است که پس از محصولاتی همچون امگرند 7، طی سال ۲۰۱۴ روانه بازار ایران شد تا شاید بتواند بخشی از مشتریان کراس اوورهای کرهای دست دوم همچون هیوندا توسان و کیا اسپورتیج را به سمت خود بکشاند.
وجود برخی مشکلات و عدم عرضه مناسب این محصول سبب شد تا حضور جیلی ایکس ۷ در ایران مدت زمان زیادی به طول نکشد و تنها یک سال بعد پرونده واردات این خودرو به کشورمان به طور کامل بسته شد. جیلی ایکس ۷ علیرغم شایستگیهایش به دلیل حواشی به وجود آمده و قیمت نهچندان معقول نتوانست آنطور که باید و شاید به جایگاه مناسبی در بازار خودرو ایران دست پیدا کند. به هر حال جیلی ایکس ۷ یکی از کراس اوورهای نسبتا کم شمار موجود در کشورمان است که در این مطلب قصد داریم آن را از جهات مختلف همچون طراحی، مشخصات فنی، موتور، امکانات، وضعیت فروش و غیره مورد بررسی و نقد قرار دهیم.
طراحی ظاهری جیلی x7
اگر جزو علاقهمندان به دنیای خودرو باشید در همان نگاه اول میتوانید ش ظاهری شباهتهای این محصول و یکی از نسلهای گذشته تویوتا راوفور را تشخیص دهید. در نمای روبرو از چراغهایی با طراحی نسبتا ساده استفاده شده که دو طرف یک جلو پنجره چهار ضلعی آرام گرفتهاند و به همراه سایر المانها همچون قابهای مه شکن و دریچه هوای مشکی رنگ روی سپر، نمایی نسبتا ساده اما قابل قبول و متناسب را برای چهره جیلی ایکس ۷ رقم زدهاند. فرم برجسته درب کاپوت نیز که ستون A را به اطراف جلو پنجره پیوند داده، سبب به وجود آمدن چهره استخوانیتر برای ایکس ۷ شده است.
در نمای بغل طراحان تلاش داشتهاند تا با ایجاد حجمهای نسبتا بزرگ در فضای اطراف گلگیرها و بخش پایین بدنه، سایز این خودرو را کمی بزرگتر از آنچه که هست نمایش داده و جلوه عضلانیتری برای پروفیل جانبی جیلی X7 پدید آورند. در بخش عقب از چراغهای یک تکه نسبتا کوچک استفاده شده که تناسب چندانی با سایر المانهای این قسمت ندارد. سایز مناسب درب صندوق و شیشه عقب هم موجب افزایش دید به سمت پشت و همچنین سهولت جای دادن اسباب وسایل در محفظه بار خواهد شد؛ بعلاوه طراحی سپر عقب هم در نوع خود مناسب و زیبا به نظر میرسد. به طور کل طراحی بیرونی جیلی ایکس ۷ از هماهنگی قابلقبولی سود برده و با توجه به شباهت آن با تویوتا راو ۴ میتوان گفت که نمای ظاهری این خودرو توانسته رضایت اکثر مشتریان را به حد قابل قبولی جلب سازد.
طراحی داخلی جیلی X7
فضای داخلی این کراس اوور چینی به حالتی نسبتا با اصالت، پخته و قابل قبول طراحی شده است؛ به ویژه سبک طراحی داشبورد و قسمت میانی آن در نوع خود جالب توجه بوده و اگرچه نسبت به محصولات جدید چندان امروزی جلوه نمیکند، اما نظم مناسب و نحوه چینش ادوات آن به خوبی رضایت خاطر مشتریان را جلب خواهد کرد. سبک طراحی اسپرت غربیلک فرمان و پنل کیلومترشمار پشت آن نیز حس و حال رانندگی با این خودرو را به طرز مناسبی ارتقا بخشیده است.
متریال به کار گرفته شده در ساخت کابین کیفیت قابل قبولی داشته و در ردیف رقبای حاضر در این کلاس ارزیابی میشود. از سوی دیگر کابین جیلی X7 جهت حضور پنج سرنشین با قد متعارف تقریبا مناسب خواهد بود و محدودیت چندانی را متوجه ایشان نخواهد کرد. از سوی دیگر صندوق عقب 320 لیتری نمیتواند فضای چندان گستردهای را جهت جای دادن اسباب وسایل مسافرت خانوادگی در اختیار کاربران قرار دهد. به طور کل باید عنوان داشت که فضای داخلی جیلی x7 چه از لحاظ سبک طراحی، کیفیت و چه میزان گنجایش میتواند نیازهای اکثر مشتریان و خانوادهها را به طور مناسب برآورده سازد.
آپشنها و امکانات Geely X7
جیلی ایکس ۷ از آپشنهای نسبتا قابل قبولی برخوردار است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد: کروز کنترل، حسگر پارک جلو و عقب، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، دیلایت، اتولایت، چراغهای مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک با روکش چرم و دکمههای کنترل از نوع دو حالته، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر ۶.۵ اینچی، نویگیشن، هفت عدد کیسه هوای راننده و سرشین جلو و زانویی راننده و پردهای و جانبی، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده با تنظیمات برقی هشت حالته، صندلی سرنشین جلو با تنظیمات چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده دو تکه، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی چرم مشکی و خاکستری، ایزوفیکس صندلی، آینههای جانبی با تنظیم برقی و گرمکن، سانروف، شیشه بالابر آنتیترپ جلو.
مشخصات فنی جیلی X7
جیلی ایکس7 نیروی مورد نیاز خود را از یک پیشرانه چهار سیلندر ۲.۴ لیتری به همراه یک جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک دریافت میکند. این پیشرانه حدود ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتن متر گشتاور را به سوی چرخهای جلو فرستاده و شتاب ۰ تا 100 حدودا ۱۲ ثانیه را برای این کراس اوور ۱۵۶۴ کیلوگرمی رقم زده است. حداکثر سرعت و مصرف سوخت ترکیبی جیلی ایکس ۷ نیز به ترتیب برابر با ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و ۱۰.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.
مزایا و معایب جیلی x7
این خودرو کراس اوور دارای نکات مثبتی همچون: طراحی ظاهری نسبتا پخته و قابل قبول، طراحی داخلی رضایتبخش، ظرفیت مناسب کابین و عملکرد فنی متناسب است. از طرف دیگر مواردی نظیر: مصرف سوخت نسبتا بالا که البته با توجه به حجم پیشرانه چندان نیز نمیتوان به آن ایراد گرفت و همچنین عرضه محدود که باعث خدمات پس از فروش نهچندان قابل قبول برای این خودرو شده را میتوان به عنوان نقاط ضعف جیلی ایکس ۷ در نظر گرفت.
وضعیت فروش جیلی x7 در بازار ایران
محصولات وارداتی شرکت جیلی به ایران از جمله جیلی GC6، امگرند ۷ و کراس اوور جیلی ایکس ۷ از لحاظ کیفیت ساخت از درجه محبوبیت نسبتا بالایی در میان مشتریان ایرانی و به ویژه در قیاس با سایر محصولات چینی برخوردار هستند اما با توجه به عرضه محدود کراس اوور جیلی ایکس ۷، در حال حاضر مشتریان ایرانی که مجبورند بخش نسبتا زیادی از سرمایه خود را جهت خرید یک محصول خودرویی به ویژه انواع شاسی بلند و کراس اوور هزینه کنند، ریسک خرید محصولی باکیفیت اما کم شمار همچون ایکس ۷ را کمتر به جان خریده و با تردید بیشتری به سوی این خودرو کم تعداد در بازار ایران گام برمیدارند. با این حال کیفیت مناسب و قیمت قابل قبول در نمونههای دست دوم سبب شده تا مشتریان با توانایی مالی متوسط که به دنبال یک کراس اوور نسبتا باکیفیت و خوش قیمت هستند، تمایل به خرید جیلی x7 داشته باشند.
در مجموع باید عنوان داشت که وضعیت فروش جیلی X7 در بازار ایران چندان پر رونق نبوده و مالکان این خودرو معمولا جهت فروش اتومبیل خود لازم است مدتی صبر پیشه کنند تا مشتری با پیشنهاد مناسب برای خودروشان یافت شود.
نویسنده: حسین باباپور