جالب است که در دهه 70 و 80 میلادی، اعتماد مردم به ماشینهای بازار بسیار بیشتر بود. نه این که ماشینهای فعلی بی کیفیت یا بد باشند؛ اما در آن زمان ماشینهای آلمانی، خصوصا محصولات مرسدس بنز (Mercedes-Benz) و بی ام و (BMW) به داشتن کیفیت بالا معروف بودند. چرا؟ چون به طور کلی، تکنولوژی و مهندسی محصولات آلمانی، از فناوری محصولات آمریکایی یا ژاپنی کمی پیچیدهتر است.
حالا که روزگار عوض شده است، ماشینهای ژاپنی از هر محصول دیگری پیشی میگیرند و به سوی بهتر شدن میتازند. از نظر عدهای هزینههای نگهداری از یک ماشین آلمانی سرسام آور است. از طرفی دیگر ماشینهای آسیایی هم با کیفیت و هم ساده هستند. برای نگهداری با تعویض قطعات آنها لازم نیست پول زیادی بپردازید.
نکته اینجاست که بر خلاف آنچه دیگران تصور میکنند، مشکلات برخی از خودروهای بی ام و به آن قدری بزرگ و زیاد نیستند که برای رفع آنها مجبور شوید زیاد هزینه کنید. ما نمیگوییم که ماشینهای ژاپنی و آمریکایی بی کیفیت هستند، اما در بازار برخی از مدلهای بی ام، خصوصا مدلهای کمی قدیمیتر، از بعضی محصولات دیگر قابل اعتماد تر هستند!
سه خودروی بی ام و مورد اعتماد بازار
بی ام و (E83 BMW X3)
نمیتوان گفت که این ماشین یکی از باحالترین و محبوبترین بی ام و های تاریخ است، اما از آنجایی که به عنوان نسل اول بی ام و X3 شناخته میشود، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بدون شک یکی از بهترینها است. این خودروی بی ام و بسیار پرفروش بود و همه معتقد اند که رانندگی با آن و کنترلش بسیار لذت بخش و آسان است. با اینکه مدتها از تولید آن میگذرد، این محصول هنوز هم یکی از قابل اعتمادترینهای بازار زمان خود و حتی تاریخ است. نسل اول، در بین سالهای 2003 تا 2010 به فروش میرسید.
بی ام و E83 X3 مجهز به یک موتور شش سیلندر خطی دیزلی یا بنزینی و یک جعبه انتقال قدرت شش سرعته اتوماتیک ZF بود. البته بگوییم که هیچ مدلی مطلقا بی نقص و کامل نیست. نسل اول X3 هم قطعا مشکلاتی داشت، اما این دردسرها نسبت به دیگر مدلها جزئی بودند یا برطرف کردن آنها اصلا کار سختی نبود.
بی ام و E46 سری 3 (E46 3 Series)
یکی از خوبیهای این مدل، نداشتن مشکلاتی بود که صاحبان سریهای قدیمیتر مجبور بودند با آنها سر کنند. مثلا ممکن بود که پمپ هوای ثانویه مدلهای قدیمیتر دردسر ساز یا سیستم خنک کننده هوا دچار مشکل شود، اما از آنجایی که بی ام و از مشکلات سری قدیمیتر درس گرفته بود، دیگر همان اشتباهات را در ساخت E46 سری 3 تکرار نکرد. موتور شش سیلندر خطی این مدل هم به دو شکل بنزینی و دیزلی ارائه میشد و استقامت بالایی داشت. برای این موتور، سه نوع گیربکس اتوماتیک، دستی و SMG-II در نظر گرفته شده بود. این ماشین به مدت 10 سال، یعنی از 1997 تا 2006 در بازار حضور پررنگی داشت و طرفداران زیادی به دست آورد.
مدل E46 هم مانند دیگر مدلها مشکلات کوچکی داشت که در طول زمان و با رسیدن مدلهای جدیدتر به بازار، همگی رفع شدند. حتی اگر لازم بود که قطعهای جایگزین شود، هزینه تعمیر و تعویض آن بالا نبود.
بی ام و E90 سری 3 (E90 3 Series)
این محصول جدیدتر به عنوان جایگزینی برای مدل پیشین در نظر گرفته شد. از آنجایی که این مدل جدیدتر و پیشرفتهتر بود، پیچیدگیهای مخصوص به خود را داشت، اما با این حال، E90 هم توانست جزو ثابل اعتمادترینهای زمان خود باشد. در حقیقت این مدل به قدری خوش ساخت بود که حتی منتقدان هم نمیتوانستند از آن زیاد ایراد بگیرند. مثلا شاید بتوان مشکلات کوچکی را مانند فشار بالای پمپ موتور مثال زد که همگی بدون هیچ مشکلی قابل حل بودند.
جدای آن، در مدلهای جدیدتر این مشکل به طور کلی توسط BMW برطرف شد.
این سه خودروی بی ام و نشان میدهند که پیچیدگی به معنای دردسر و تبدیل یک محصول به یک ماشین بی کیفیت نیست. این را فراموش نکنید که بعضی از مدلها میتوانند حادثه آفرین باشند و جان افراد را به خطر اندازند. در مقایسه با چنین مشکلاتی که کم هم نیستند، تعویض پمپ موضوع بزرگ و غیر قابل حلی نیست.
با در نظر گرفتن این که هیچ ماشینی کامل و بی نقص نیست، میتوان مدلهای خوش ساخت و قابل اعتماد زیادی را در بازار پیدا و از میان آنها بهترین را انتخاب کرد.
بی ام و آلمانی، در صدر لیست پرفروشترین و موفقترین برندهای لوکس سال 2020
بی ام و (BMW) به موفقیت و درخشش عرصه بهترینها در بازار عادت دارد. این کمپانی لوکس آلمانی توانست در سال میلادی گذشته، به پرفروشترین برند لوکس تبدیل شود. BMW با فروش 278 هزار 732 دستگاه خودرو، توانست در صدر لیست قرار بگیرد. بنابراین «اول شدن» برایش عجیب و جدید نیست.
این آمار و ارقام بد نبود، اما نسبت به سال 2019 حدودا 18 درصد کاهش پیدا کرده بود. البته که این امر طبیعی است، چرا که به دلیل غافلگیریها، محدودیتها و مشکلاتی که ویروس کرونا با خود به همراه آورد، هیچ یک از کمپانیها نتوانستند آنطور که باید عمل کنند. تقریبا میتوان گفت که همه برندهای نسبت به سالهای گذشته دچار ضرر و زیان شدند.
این کمپانی بخش عمدهای از عملکرد خود را مدیون بازار آمریکا است، چرا که توانست در این کشور عملکرد بسیار خوبی داشته باشد و تبدیل به محبوبترین برند لوکس آن شود. مدل X3 (BMW X3)، موفقترین مدل این بی ام و، و البته مهمترین عامل درخشش آن بود. حدودا 60 هزار دستگاه از این مدل پرطرفدار در این سال پر فراز و نشیب به فروش رسید.
جایگاه دوم و سوم، به ترتیب متعلق به لکسوس (Lexus) و مرسدس بنز (Mercedes-Benz) است. این کمپانی آسیایی توانست با اختلاف بسیار کمی مرسدس بنز دوست داشتنی را پشت سر بگذارد و پس از بی ام و، روی سکوی دوم بایستد. این کمپانیهای معتبر، سه برند برتر سال، به خصوص در بازار آمریکا بودند. جایگاههای بعدی متعلق به آئودی (Audi)، کادیلاک (Cadillac)، ولوو (Volvo)، لینکلن (Lincoln)، اینفینیتی (Infiniti) و پورشه (Porsche) است.
منبع: BlogBMW
نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان