15 خودرو کلاسیک موجود در ایران

۸ آذر ۱۴۰۱ 15 خودرو کلاسیک موجود در ایران

رشد و پیشرفت روز افزون خودروهای مدرن موجب شدن که نیاکان آن‌ها به کلکسیون‌ها بپیوندند و این خودروهای ریش سفید را انگشت شمار در میان خودروهای مدرن در خیابان‌ها مشاهده کرد. استفاده کمتر از خودروهای کلاسیک دلیل بر این نیست که این خودروها به فراموشی سپرده شود و از ارزش آن‌ها کاسته شود. این خودروها ارزش خود را حفظ کرده‌اند و چه بسا قیمت‌های بسیار بالایی دارند.

علاقه برخی افراد به خودروهای کلاسیک سبب شده که افراد بسیاری این خودروها را با صرف هزینه‌های بسیار بالا در ایران نگه دارند و تنها در نمایشگاه‌ها از آن رونمایی کنند. خودروهای خاص و کلاسیک این روزها مشتری‌های خاص خود را دارند و این عشاق خودروهای کلاسیک از ریش سفیدان موجود در ایران نگهداری می‌کنند و قصد داریم در ادامه به بررسی ۱۵ خودرو ارزشمند و کلاسیک موجود در ایران بپردازیم تا با این خودروهای نوستالژی بیشتر آشنا شوید.

فولکس واگن گلف نسل اول

فولکس واگن گلف نسل اول

نسل اول گلف، خودرو ارزشمند و خاص شرکت خودروسازی فولکس واگن است. این خودرو طی همکاری فولکس واگن و شرکت اتویونیون ساخته شد. فولکس در طراحی این خودرو از آرایش موتور و دیفرانسیل جلو استفاده کرد و هندلینگ کم نظری را در آن بهره گرفت. جیورجتو جیوجارو ایتالیایی با هنرمندی تمام اتاق و بدنه این خودرو را طراحی کرد.

پونتیاک جی تی او (Pontiac GTO) مدل ۱۹۶۸، ریش سفید ۸ سیلندر

پونتیاک جی تی او

کوپه دوست داشتنی زیتونی پس از گذشت بیش از نیم قرن از عمر آن همچنان عشق به خودروهای کلاسیک را در ماشین بازان زنده می‌کند. این خودرو خاص با دیفرانسیل عقب از موتور پونتیاک با حجم ۷.۵ لیتری و ۸ سیلندر تخت ساخته شده است. پونتیاک جی تی او کلاسیک می‌تواند ۳۹۰ اسب بخار قدرت تولید کند. این خودرو به قدری خاص و قدرتمند است که می‌توان آن را با کوپه‌های مدرن قابل قیاس دانست.

مرسدس بنز S ۱۹۷۷، آلمانی با اصالت

مرسدس بنز S

به نظر می‌رسد ایرانی‌ها از دیرباز علاقه شدیدی به خودروهای بی‌نظیر بنز داشته‌اند به طوری‌ که خیابان‌های ایران همچنان شاهد نسخه مدرن و کلاسیک این خودروها است و پیرهای این کمپانی با قدرت در کنار خودروهای مدرن حرکت می‌کنند. مرسدس بنز S امکاناتی از قبیل چراغ پارک، کولر و بخاری صندلی‌های چرم دارد و موتور ۲۸۰۰ سی سی ۶ سیلندری آن سواری راحتی به راننده می‌دهد. مرسدس بنز یکی از خودروهای بی‌نظیر این غول خودروسازی است که علاوه بر آلمان در ونزوئلا نیز تولید شد. این خودرو از خودروهای لوکس خانواده اشرافی در دهه ۵۰ بود.

بیوک سنچوری کوپه ۱۹۷۴، آمریکایی اخمو!

بیوک سنچوری کوپه ۱۹۷۴

خودروهای آمریکایی در بین کلاسیک بازان محبوبیت خاصی دارند. بیوک سنچوری کوپه یک آمریکایی خاص با بدنه پنج متری است. این خودرو در سال‌های ۵۴ تا ۵۵ یکی از نماد‌های تجدد در ایران به شمار می‌رفت. بیوک سنچوری کوپه با موتور ۸ سیلندری و ۷.۵ لیتری خود می‌تواند ۱۱۰ اسب بخار قدرت تولید کند.

تویوتا سلیکا کوپه ۱۹۷۵، سنگین و با قدرت

تویوتا سلیکا کوپه ۱۹۷۵

این کوپه ژاپنی هنوز هم در بین ماشین بازان خواهان زیادی دارد. تویوتا سلیکا (Toyota Celica) از اولین خودروهای اسپرت ژاپنی بود که از ژاپن راهی ایران شد. این خودرو با ظاهری جذاب و موتوری قدرتمند دید ایرانیان را نسبت به ابر خودروسازی ژاپنی تغییر داد. سلیکا با یک تن وزن می‌تواند نیرویی برابر با ۱۴۰ اسب بخار تولید کند.

فیات تیپو کوپه، هاچ بک به تاریخ پیوسته

فیات تیپو کوپه

این هاچ بک جمع و جور در تعدا کمی وارد ایران شده و در مدت زمان کوتاهی نیز نام آن به تاریخ پیوسته است. این هاچ بک کوپه موتور با موتور ۱۴۰۰ سی سی ۷۱ اسب بخار با ۷۱ اسب بخار محصول شهری به شمار می‌رود.

ین هاچ بک کوپه موتور با موتور ۱۴۰۰ سی سی ۷۱ اسب بخار با ۷۱ اسب بخار محصول شهری به شمار می‌رود.

شورولت کاپریس تخم مرغی ۱۹۹۱، محبوب میانسالان

شورولت کاپریس تخم مرغی ۱۹۹۱

این کاپریس تخم مرغی همچنان محبوبیت بسیاری در دنیا دارد. شورولت تخم مرغی در سال ۱۹۹۱ از طرف مجله موتورترند جایزه سال خودروهای آمریکایی را کسب کرد. این خودرو در بین افراد میانسال محبوبیت بسیاری داشت و ۸۰ درصد خریدان آن بالای ۵۰ سال و نیمی از آنها هم بالای ۶۵ سال سن داشتند.

کادیلاک فلیت وود ۱۹۷۶

کادیلاک فلیت وود ۱۹۷۶

سدان کشیده و لوکس ۵.۸ متری ظاهری خشن و کشیده دارد. این خودرو خشن با موتور ۸ سیلندر ۷۷۰۰ سی سی ۲۱۰ اسب بخار نیرو به راننده تحویل می‌دهد و از گران‌ترین کلاسیک‌های حاضر در ایران محسوب می‌شود. کادیلاک فلیت وود ۱۹۷۶ با کد شصت اسپیشیال بروهام نیز شناخته می‌شود.

بیوک اسکای لارک، خودروی خندان

نسل چهار این خودرو با نام بیوک در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۹ و پس از انقلاب اسلامی در سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ تولید شد. بیوک اسکای‌لارک از پلتفرم مشترک شورولت نوا بهره می‌برد اما آپشن‌های بیشتر و پیشرانه قوی تری نسبت به آن داشت. این خودرو یا پیشرانه ۸ سیلندر ۵.۷ لیتری ۱۶۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کند و شتاب ۱۰ ثانیه‌ای به راننده می‌دهد. نکته جالب این خودرو مصرف سوخت ۱۸ لیتری در ‍۱‍۰۰ کیلومتر است.

جگوار xj

  جگوار   xj

این خودرو لوکس با پیشرانه ۸ سیلندری ۴۴۰۰ سی سی به بازار عرضه شد. این جگوار زهوار در رفته سال‌های قبل از انقلاب به تعداد انبوه وارد بازار ایران شد. Xj که با دایملر سورین مشترکات زیادی دارد، بین کلکسیونرهای ایرانی بسیار محبوب است.

کادیلاک سری ۷۵ مدل ۱۹۷۳، لوکس و محبوب

کادیلاک سری ۷۵ مدل ۱۹۷۳

این خودرو محبوب در سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۶ وارد بازار ایران شد. کادیلاک سری ۷۵ مدل ۱۹۷۳ با پیشرانه ۸ سیلندری ۸۲۰۰ سی سی از نمونه‌های پیشرفته کادیلاک است. این خودرو با جعبه دنده ۳ سرعته اتوماتیک و بدنه ۶.۲۸ متری در ایران جزو خودروهای خاص است.

بی ام و مدل ۲۰۰۲

بی ام و مدل ۲۰۰۲

مدل‌های بسیار زیادی از این خودرو در بازار کلاسیک ایران پیدا می‌شود. بی ام و گونه‌های تقویت شده این خودرو را برای شرکت در مسابقه ساخت که ۲۷۵ اسب بخار قدرت داشت و از کمتر از ۷ ثانیه از صفر به ۱۰۰ می‌رسید و حدود ۲۱۰ کیلومتر سرعت می‌گرفت.

فولکس‌واگن کوپه ۲SP مدل ۱۹۷۲ با ظاهری ایتالیایی

فولکس‌واگن کوپه ۲SP مدل ۱۹۷۲

این خودرو توسط مهندس مشهور برزیلی مارچیو پیانکاستلی طراحی شد که به ساخته ایتالیایی‌ها بسیار نزدیک است. موتور ۱۷۰۰ سی سی ۷۵ اسب بخاری با ۴ سیلندر نیرو بخش این کوپه سبک وزن بود.

فورد موستانگ مک وان ۱۹۷۰، آمریکایی جسور

فورد موستانگ مک وان ۱۹۷۰

این سری از خودروهای فورد پس از گذشت نیم قرن همچنان محبوب و با ابهت است. موتور ۸ سیلندری این خودرو ۵.۸ لیتری برابر با ۳۰۰ اسب بخار نیرو تولید می‌کند.

جیپ واگونیر

جیپ واگونیر

این خودرو یکی از خودروهای خاص دو در کوپه شاسی بلند تولید شده در ایران جیپ واگونیر است. این خودرو که در سال ۱۹۷۵ تولید شده مورد توجه آفرود سواران است.

نویسنده: شقایق صفی خانی