زمانی نه چندان دور، حدود دو سه سال پیش با ۴۰۰ میلیون تومان میشد بهترین خودروهای وارداتی از برندهایی همچون هیوندای، تویوتا، رنو و… را خرید. اما به دلیل شرایط خاص اقتصاد کشور که ناشی از تحریمهای خارجی و برنامههای اقتصادی داخلی است، تورم سال به سال افزایش یافته و به تبع آن، قیمت خودروها نیز چند برابر شده است.
حالا در روزهای نزدیک به پایایان سال 99 با ۴۰۰ میلیون تومان میتوان خودروهای ملی مثل دنا پلاس و یا خودروهای چینی مونتاژ داخل مثل ام وی ام، چری، دانگ فنگ، زوتی، لیفان، برلیانس و بسترن و یا خودروهای قدیمی اروپایی ساخت داخل مثل پژو و رنو را خریداری کرد.
ام وی ام ۳۱۵ هاچبک پلاس:
ام وی ام ۳۱۵ هاچبک پلاس در تابستان ۹۹ توسط مدیران خودرو عرضه شد و این مدل، سومین فیسلیفت این خودرو محسوب میشود. طراحی این هاچبک به طور کامل عوض شده و فقط قسمت عقب دستنخورده باقی مانده است. علاوه بر بدنه، کابین ۳۱۵ نیز بهروز شده است. این هاچبک چینی دارای جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک است و از امکانات جدید مانند کروز کنترل، سنسور فشار باد تایر، نمایشگر ۸ اینچی، فرمان برقی و آینه بغل دارای گرمکن بهره میبرد.
ام وی ام X22 لاکچری:
ام وی ام X22 چینی نسخه کراس اوور خودرو هاچبک ۳۱۵ است که در پایان سال ۹۵ و با مونتاژ در کارخانه مدیران خودرو به بازار آمد. حسگر فشار باد تایر، کنترل کشش، کمکی در حرکت سربالایی، کنترل پایداری و ترمز کمکی از تابستان ۹۷ به امکانات ام وی ام X22 لاکچری اضافه شد.
ام وی ام X22 اسپرت اکسلنت:
ام وی ام X22 اسپرت اکسلنت یکی از تیپهای X22 است. این تیپ دارای ویژگیهای دو تیپ اسپرت و اکسلنت شامل سقف مشکی، حالت رانندگی اسپرت، گارد و رکاب اسپرت است و بعد از اضافه شدن امکانات جدیدی مثل حسگر فشار باد تایر، کنترل کشش، کمکی در حرکت سربالایی، کنترل پایداری و ترمز کمکی، نامش به اکسلنت اسپرت تغییر پیدا کرد.
ام وی ام X33 S اسپرت:
ام وی ام X33 در سال ۹۹ و بلافاصله پس از عرضه در بازار چین توسط مدیران خودرو به خریداران داخلی معرفی شد. در حقیقت این شاسیبلند سومین فیسلیفت چری تیگو است که نامش برای عرضه در ایران عوض شده است. تنها تغییرات X33 S در چهره خودرو رخ داده است.
برلیانس کراس:
برلیانس کراس یک هاچبک بزرگ است و از سال ۹۶ در کارخانه پارس خودرو تولید میشود. این خودرو رقیب ساندرو استپوی است اما به دلیل آپشنها و همین طور کیفیت ساخت نمیتواند با این خودرو فرانسوی رقابت نزدیکی داشته باشد.
برلیانس H320 (اتوماتیک):
تولید برلیانس H320 هاچبک چینی در سال ۹۴ توسط سایپا شروع شد اما بعد از مدتی پارس خودرو تولید این خودرو را بر عهده گرفت. طراحی ظاهری مشابه خودروهای اروپایی و همین طور امکانات و تجهیزات مناسب باعث شده تا مشتریان جذب برلیانس H320 اتوماتیک شوند.
برلیانس H330 (اتوماتیک):
برلیانس H330 از سری H300 برلیانس و نسخه صندوقدار H320 است و از سال ۹۴ زیر پای مشتریان ایرانی قرار دارد. در آخرین بهروزرسانی، با موتور ۱.۶۵ لیتری و جعبهدنده جدید عرضه میشود.
بسترن B30:
بسترن B30 از سال ۱۳۹۶ و توسط گروه خودروسازی بهمن به دست مشتریان ایرانی رسید. این خودرو محصول شرکت چینی FAW و تولید سال ۲۰۱۵ میلادی است. این سدان روی پلتفرم فولکس واگن آلمان ساخته شده و از مدل B50 بزرگتر است.
پژو ۲۰۷ (اتوماتیک):
پژو ۲۰۷ به لحاظ شباهت ظاهری خیلی زیادش به ۲۰۶ و البته امکانات بیشتر یکی از محبوبترین خودروهای داخلی است که توسط شرکت ایران خودرو تولید و عرضه میشود. این خودرو در سال ۹۵ زیر پای مشتریان قرار گرفت و نسخه پانوراما نیز در سال ۹۹ به بازار آمد.
پژو ۲۰۷ صندوقدار:
پژو ۲۰۷ صندوقدار به جز فرمان برقی و آینه بغل برقی تفاوتی با مدل هاچبک ندارد. اولین ۲۰۷ صندوقدار در خرداد ۹۷ به دست خریداران رسید و فقط با جعبه دنده اتوماتیک عرضه میشود.
چری آریزو ۵ لاکچری:
آریزو ۵ محصول شرکت چینی چری است و در ایران توسط مدیران خودرو مونتاژ میشود. این خودرو در سال ۱۳۹۵ عرضه شد و دارای امکاناتی همچون ایربرگ جانبی و پردهای، ترمز کمکی و سانروف برقی است.
دانگ فنگ H30 کراس:
دانگ فنگ H30 کراس در کارخانه ایران خودرو و با موتور پژو ۲۰۶ تولید میشود. این هاچبک قدبلند در سال ۹۵ به دست مشتریان رسید و یکی از رقبای ارزانقیمت استپوی محسوب میشود.
دنا پلاس توربو (اتوماتیک):
دنا پلاس دو سال بعد از عرضه دنا و در سال ۹۶ به بازار آمد. در حقیقت این خودرو مدل اسپرت دنا است که تغییراتی در طراحی ظاهری داشته است. دنا پلاس توربو در سال ۹۷ به دست مشتریان رسید و تفاوتش با مدل قبلی فقط افزوده شدن توربو به پیشرانه بود و البته ظاهر اسپرتتری پیدا کرد. این خودرو در سال ۹۹ با جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته تحویل مشتریان شد.
رنو ساندرو (اتوماتیک):
رنو ساندرو روی پلتفرم لوگان ساخته شده و در حقیقت مدل هاچبک تندر ال ۹۰ است. این خودرو در شرکت سایپا تولید میشد اما به دلیل افزایش تحریمها و قطع همکاری شرکتهای خارجی، ساخت آن از سال ۱۳۹۸ متوقف شده است.
رنو ساندرو استپ وی (دندهای):
استپ وی مدل اسپرت ساندرو است و تولید آن از سال ۱۳۹۵ در کارخانه پارس خودرو انجام میشود. این خودرو ارتفاعی بیشتری نسبت به ساندرو داشته و تغییرات ظاهری آن هر چند جزئی است اما حس اسپرت بودن را منتقل میکند.
رنو تندر۹۰ پلاس (اتوماتیک):
تندر ۹۰ پلاس در سال ۱۳۹۶ و بر اساس رنو لوگان (ال ۹۰) عرضه شد. البته مدل ابتدایی این خودرو ۱۰ سال قبل به ایرانیان معرفی شده بود. تولید تندر۹۰ پلاس در ایران خودرو انجام میشود و البته پارس خودرو هم این خودرو را در خط تولید دارد.
زوتی آریو:
آریو نام ایرانی خودرو چینی زوتی Z300 است که در کارخانه سایپا تولید میشود. با توجه به وجود رقبای بهتر و همین طور حذف بعضی از امکانات و تجهیزات، آریو نتوانسته به موفقیتی دست پیدا کند.
لیفان X60 (اتوماتیک):
لیفان X60 چینی برای علاقهمندان به مدلهای شاسیبلند و با بودجه کم، خودرو مناسبی است. این خودرو در سال ۱۳۹۵ با جعبه دنده اتوماتیک در کارخانه کرمان موتور تولید شد.
نویسنده: میلاد قزللو