رنو یکی از برندهایی است که به گوش هر ایرانی، چه قدیمی باشد و چه از نسل جدید، مانند نام شورولت و کیا و چندین برند دیگر نام آشنا و شناخته شده است. اما بسیاری از ما با شنیدن نام رنو اگر اهل ماشین شناخت خودروها نباشیم ناخودآگاه یاد رنو 5 و رنو PK و در بهترین حالت یاد رنو L90 و خودروهایی به این نام میافتیم و همانطور که از راحتی و توانایی فنی خودروهای فرانسوی تعریف میکنیم اما چندان دل خوشی از ظاهر آنها نداریم. باید گفت که کمپانی رنو جدا از این خودروهای نامبرده، صاحب و خالق اتومبیلهای دیگری مانند رنو فلوئنس و کلیوس و لتیتیود هم هست که از لحاظ فنی رضایت بخش و هم از نظر زیبایی، دلربا هستند. در میان این اتومبیلهای نوظهور رنو، امروز به بررسی رنو فلوئنس خواهیم پرداخت.
معرفی رنو فلوئنس
این خودرو فرانسوی از محصولات شرکت رنو است. فلوئنس یکی از سدانهای متناسب و یا به اصطلاح متوسطی است که در دو نوع مختلف تا به امروز تولید شده است؛ این خودرو در دو نوع E2 و E4 در بازارهای جهانی از جلمه بازار خودرو ایران عرضه میشود و از طرفداران بسیاری برخوردار است. این اتومبیل چه از لحاظ فنی و زیبایی و چه از نظر فناوری خودروهای جدید حرفهای زیادی برای گفتن دارد. البته گفتنی است که فاصله امکانات و فنی این دو مدل آن چنان از هم دور نیست و به اختلاف بسیاری کمی، حکم برادری را در میان محصولات دیگر رنو ایفا میکنند. خودرو رنو فلوئنس مانند دیگر خودروهایی که در بازار ایران خرید و فروش میشوند شناخته شده نیست و هنوز مهجور مانده است اما با توجه به توانایی و زیبایی که دارد و البته قیمت مناسباش به زودی به یکی از گزینههای به صرفه در صف خرید خودرو قرار میگیرد. این خودرو در سال 2014 وارد خط تولید شد و به سرعت وارد بازار شد.
طراحی ظاهری فلوئنس
یکی از اولین نکاتی که در مورد رنو فلوئنس در ظاهر آن نظر بسیاری را به خود جلب کرده است این است که رنو فلوئنسی که در ایران مورد استفاده قرار گرفته است از نظر طراحی ظاهری کمی شکل و شمایلاش با نمونه مشابه آن در کشورهای دیگر متفاوت است. این تفاوت ظاهری مربوط به قسمت جلوی اتومبیل میشود که بسیاری متوجه تفاوت جلو پنجره این اتومبیل با نسخه دیگر کشورها میشوند. به انصاف نمیتوان گفت که نسخهای که ما در دسترس داریم بدتر و یا حتی بهتر از نسخه خارجی آن است اما این نکته که کدام را بپسندیم دیگر به سلیقه خودرو سواران برمیگردد. یکی از ویژگیهای ظاهری خودرو رنو فلوئنس تناسبی است که بین اجزای آن رعایت شده است. همه میدانیم بیش از زرق و برق، ویژگی که زیبایی را برای یک جسم همیشگی میکند تناسب بین اجزا است. فلوئنس نیز پیرو همین سیاست توانسته ظاهری برای خود به هم بزند که تا مدتها از مد نیافتد. طراحی چشم گربهای فلوئنس باعث شده با چهرهای جنگنده در زمان حرکت و ظاهری نجیب در زمانی که خودرو خاموش است به شمایل او داده شود. خطوطی که در هر دو طرف، درب ها و در قسمت جلو و عقب اتومبیل قسمتهای صندوق عقب و کاپوت و چراغها را از هم جدا کرده است بسیار منظم و در عین حال با رعایت زیبایی شناختی انجام شده است. دو چراغ زیر چراغهای اصلی جلو خودرو تعبیه شده است که دید در شب را برای راننده آسانتر میکند. آرم رنو هم که مثل همیشه در میان پرههای از جنس پلاستیک خاص این خودرو چشم نواز به نظر میرسد. آینه بغلهای این خودرو نیز به چراغهای راهنما مجهز است و قابلیت تاشو دارند. چراغهای قسمت عقب خودرو که با درب صندوق عقب آن همتراز هستند نیز از طرحی منحصر به فرد شبیه به نوک نیزه بهره گرفتند. دو چراغ کوچک هم در قسمت انتهایی عقب خودرو تعبیه شده اند که برای نشان دادن راهنما به کمک میآیند.
طراحی داخلی رنو فلوئنس
به محض ورود به خودرو رنو فلوئنس باز با همان هارمونی که در طراحی ظاهری این خودرو دیدهاید رو به رو میشوید. در واقع، طراحی جادار و مرتب داخلی این خودرو یک سر و گردن از طراحی ظاهری آن بالاتر است. اگر بخواهیم در مورد صندلیهای خودرو صحبت کنیم باید بگوییم که ارگونومی ستون فقرات به خوبی در تمام صندلیهای رنو فلوئنس رعایت شده است. نشیمنگاه صندلیها نیز به طور کاملا استاندارد طراحی شده تا تمام قسمتهای نشیمن سرنشینان را پوشش دهد. صندلی های عقب این خودرو مانند صندلیهای جلو ابعاد استاندارد یک سرنشین را در نظر گرفته و جاگیری سرنشینان را به خوبی پوشش میدهد. در قسمت کنسولی و رو به صندلیهای عقب، دو خروجی سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است که تهویه هوا در قسمت عقب خودرو را به خوبی انجام میدهد. برای طرفداران موسیقی و صدای خوب این مژده داده میشود که در کنار هر کدام از صندلیهای عقب یک بلندگو و یک توییتر قرار دارد و یک ساب ووفر نیز در قسمت پشت سر صندلیهای عقب قرار گرفته است. در میان دو صندلی عقب یک زیر دستی با دو جای لیوان تعبیه شده است که سفر را دلچسب تر میکند. روکشهای صندلیهای رنو فلوئنس نیز از کیفیت و جنس خاصی میان پارچه و چرم درست شده است و ویژه خودروهای نسل جدید رنو است. صندوق عقب این خودرو نیز بسیار جادار است و برای جا دادن وسایل موردنیاز احتیاج به سوار کردن وسایل روی صندلیهای ماشین نخواهید داشت.
امکانات و آپشن های رنو فلوئنس
در کنار فرمان فلوئنس امکانات بسیاری مانند دکمه استارت تعبیه شده است که با فشار دادن آن و بدون نیاز به کلید ماشین میتوانید اتومبیل را روشن کنید. دسته سنسور نور هم در کنار فرمان قرار گرفته است که به راننده این امکان را میدهد که بر اساس نور محیط، نور چراغها را تنظیم کند. سنسور باران نیز در قسمت راست فرمان و در دسترس راننده قرار گرفته است که با استفاده از آن میتوانید به راحتی در مواقع موردنیاز میتوانید آن را فعال کنید. سیستم تهویه مطبوع این خودر نیز که در قسمت بالای سیستم صوتی قرار گرفته است به صورت اتوماتیک عمل میکند؛ البته در مورد سیستم تهویه هوای مطبوع خودرو نکته جالب این است که برای هر کدام از سرنشینان خودرو به طور جداگانه این امکان را ایجاد میکند که هر کدام به طور جداگانه بتوانند دمای هوای دلخواهشان را انتخاب کنند. برای تنظیم آینههای بغل رنو فلوئنس نیز نیاز به تنظیم دستی ندارید و به خاطر برقی بودنشان به راحتی می توانید تنظیمشان کنید. سانروف هم یکی دیگر از امکانات این خودرو به حساب میآید که البته نوع سانروف آن ساده است و به اصطلاح سانروف پاناروما نیست. در کنار دو صندلی جلو این خودرو نیز دو دکمه وجود دارد که میتوان با کمک این دکمهها گرم کنهای صندلیها را به طور مجزا فعال کرد. اگر کلید خودرو را در دست داشته باشید و به طرف خودرو بیاید، فقط لازم است دستگیره درب را بگیرید و با فشار دادن دکمه روی دستگیره، درب خودرو را باز کنید. به عبارت سادهتر، این رنو فلوئنس مجهز به سیستم بدون کلید است.
مشخصات فنی رنو فلوئنس فرانسوی تبار
برای بسیاری از افراد نرم بودن فرمان در حین حرکت بسیار مهم است و رنو فلوئنس بخوبی از پس این مهم برآمده است. حتی این نرمی شامل حال جعبه دنده این خودرو نیز میشود و به راحتی عملیات تعویض دنده صورت میگیرد. نقطه کور در فلوئنس نیست به خودروهای دیگر بسیار کمتر است و راننده دید مناسبی نسبت به اطراف دارد. در دو طرف فرمان دو دکمه وجود دارد که برای تنظیم کروز موتور استفاده میشود. دو دکمه هم در سمت راست فرمان به نام های R و O قرار گرفته اند که O کروز موتور را خاموش میکند و اگر دکمه R را بزنید، سرعت موتور به حالت تنظیم برمیگردد. شتاب 0 تا 100 رنو فلوئنس 15 ثانیه است. پیشرانه این خودرو 4 سیلندره است و با 16 سوپاپ تولید نیرو میکند. حجم موتور 2000 سی سی است و قدرت موتور به 143 اسب بخار می رسد. گشتاور آن نیز 195 نیوتون متر است و حداکثر سرعت آن به 195 کیلومتر در ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی خودرو رنو فلوئنس نیز 8/7 لیتر در هر صد کیلومتر است.
نویسنده: احسان والیان
سلام . اینو مینویسم واسه کسی که قصد خرید فلوئنس داره ، من مدل دنده ایش گرفتم با کارکرد ۱۸۵ هزارتا و مدل ۲۰۱۵ . چون واسه همسرم گرفتم تقریبا میشه گفت اکثریت قطعه های مصرفی و غیر مصرفیشو تعویض کردم که از نظر هزینه ای مقدار کمی از لوازم ال نود گرون تر بود . ( دلیل این کارم هم این بود که خیلی ترسونده بودنم که لوازمش گیر نمیاد و نیست ولی همه چیش بود و سه روزه از تهران واسم ارسال کردن مشهد ) از نظر امکانات و آپشن حیلی قوی نیست ولی واقعا ضعیف هم نیست که بگیم هیچی نداره . از نظر قیمتی هم افتش کرده و شما اگه همون مدل رو بخوای از رقباش بگیری ( مثل الانترا یا مزدا یا سراتو ) باید نزدیک ۳۰۰ تومنی بیشتر پول بدی . از نظر سواری که واقعا برابری میکنه با کرولا چون خودم دارم و واقعا از سراتو سواری بهتری داره علی الخصوص به طور واضح و چشمگیری در جاده . از نظر طراحی هم به لطف محبوبیت بالای تالیسمان در جامعه و تشابه نسبی فلوئنس به تالیسمان واقعا ارضاتون میکنه ( الان حدود یک میلییارد و صد قیمت میخوره تمیزش که مهر ماه ۱۴۰۳ هستیم ولی واقعا رخ ماشین خیلی بیشتر میخوره و میارزه ، هزینه دنا پلاس میکنین ولی ماشینی به مراتب متفاوت تر دستتون میاد چه از نظر وجهه اجتماعی و کلاسش و چه از نظر کیفیت و سواری ) از نظر بازار فروش هم بده واقعا ولی به لطف بالا رفتن قیمتای ماشینای ایرانی بی کیفیت مثل ۲۰۷ و دنا پلاس و شاهین الان بهتر خرید و فروش میشه و مشتری خودشو داره ولی حدود یکی دو ماهی شاید زمان ببره . و مطمئن باشین اونقدر ماشین خوبی هست که مشتریش از بین دوستان و نزدیکان خودتون خواهد بود