سایبر تراک تسلا، یکی از جنجالیترین خودروهای طراحی و تولید شده کمپانی آمریکایی تسلا است که قصد دارد به زودی و در سال 2021 به عنوان یک خودرو تمام الکترونیک در تولید انبوه به بازار عرضه شود.
شاید کمتر علاقمندی به صنعت خودرو پیدا شود که با نوآوریها و طرحهای خلاقانه برند آمریکایی تسلا (Tesla)، آشنایی نداشته باشد. چرا که این کمپانی، همیشه به دلیل استفاده از تکنولوژیهای روز در صنعت خودروهای الکتریکی، زبانزد خاص و عام بوده است. سایبرتراک، به عنوان یکی از محصولات این کمپانی بوده و از این قاعده مستثنی نیست؛ زیرا وقتی که این پیکآپ را میبینید، انگار که در آینه جادویی به آینده دنیای خودرویی نگاه میکنید.
سایبرتراک یک وان پیکآپ تمام الکتریک است که از باتری تغذیه میکند و در گروه ماشینهای تجاری سبک وزن قرار میگیرد. طراحی آن به قدری خاص و عجیب است که تنها با یک نگاه عاشق آن میشوید و تاکنون سه نسخه از این وانت معرفی و رونمایی شده است.
قطعا پشت هر طراحی خاص و نوآورانهای، یک فکر بزرگ است، خصوصا اگر آن طراحی متعلق به ایلان ماسک و تیمش باشد. هدف از طراحی این پیکآپ، ارائه سوخت جایگزین برای سوختهای فسیلی وانتهایی است که به طور روزانه در بازار ایالت متحده آمریکا به خرید و فروش میرسند. تعداد وانتهایی که از سوختهای غیرپاک استفاده میکنند اصلا کم نیست.
به تازگی گفته شده است که تولید نسخه AWD سایبرتراک، از سال 2021 و تولید نسخه دو موتور آن از سال 2022 آغاز میشود.
طراحی سایبر تراک از چه زمانی کلید خورد؟
حدودا سال 2012 و 2013 بود که ایلان ماسک اعلام کرد میخواهد یک وانت مانند مدل F-250 کمپانی فورد (Ford) بسازد. او پیش بینی کرد که برای شروع به ساخت یک چنین محصولی، به چهار تا پنج سال زمان نیاز دارد. اواسط سال 2016، ماسک اعلام کرد که قصد دارد از بدنه یک ون یا وانت معمولی برای محصولش استفاده کند. ابعاد این پیکآپ اسرارآمیز تقریبا هم اندازه با فورد F-150 تخمین زده شد. تسلا میخواست ابعاد وانتش به قدری بزرگ باشد که بتواند خیلی از مرزها و استانداردها را جا به جا کند. او درست در حال رونمایی یکی از محصولاتش بود که تصویری از سایبرتراک، توجه همه را یه خود جلب کرد. به این پیکآپ، لقب «وانتی که میتواند یک وانت دیگر را حمل کند» تعلق گرفت. در سال 2018 پیش بینی شد مدل اولیه برای سال 2019 آماده باشد. فراموش نکنید که تسلا، یکی از خوش قولترین کمپانیها در صنعت خودروسازی است که بتازگی به با ارزش ترین برند خودرو دنیا نیز تبدیل شده است.
ویژگیها و طراحی ظاهری سایبر تراک
سیستم تعلیق سایبرتراک به گونهای طراحی شده از که بدون توجه به میزان باری که حمل میکند، همیشه یک فاصله معینی را از سطح جاده حفظ خواهد کرد. برخی دیگر از مدلها نیز از سیستم AWD بهره میبرند. یکی دیگر از استانداردهای شگفت انگیز آن، استفاده از اینورترهای قدرت است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل میکنند. برای طراحی آنها، از ژنراتورهای پورتابل استفاده شده است.
هر نکته ایمنی که فکرش را بکنید، در طراحی سایبرتراک استفاده شده است. لایه فلزی که سطح بدنه را میپوشاند ضدگلوله است. تمامی مدلها مجهز به سیستم Tesla Autopilot خواهند بود و از لحاظ سخت افزاری، توانایی عمل کردن به عنوان یک ماشین کاملا خودران را خواهند داشت.
در طراحی داخلی مدل اولیه که 21 نوامبر 2019 رونمایی شد، یک صفحه نمایش 17 اینچی، نیمکتهای دو نفره برای شش سرنشین، دوربین دیجیتال برای دید عقب که مانند آینه است و یوغ فرمانی به سبک فرمان ماشینهای مسابقهای تعبیه شده است. طراحی سطح داشبورد به گونهای است که انگار از سنگ مرمر برای ساخت آن استفاده کرده اند. صندلی وسطی خم میشود و به منظور فضای بیشتر برای بار یا به عنوان بخش پشتی و سر باز وانت مورد استفاده قرار میگیرد.
طبق اعلام کمپانی تسلا، برای طراحی بدنه این وانت از Exoskeleton یا همان استخوان بندی بیرونی استفاده شده است. تمامی استانداردهای در نظر گرفته شده برای طراحی بخش بیرونی، بر اساس استانداردهای معمول دیگر وانتها است. هم چنین فلز بدنه به شکلی طراحی شده است که مانند دیگر خودروها به راحتی آسیب نمیبیند و خش نمیافتد. پیشرانه استفاده شده برای تولید این محصول شبیه به مدل S/X است. آن طور که به نظر میرسد، سایبرتراک به سه صورت تک موتور، دو موتور و سه موتور ارائه میشود که به ترتیب قیمتهای آن معادل 39 هزار 900 دلار، 49 هزار 900 دلار و 69 هزار 900 دلار خواهد بود.
نگاهی به حاشیههای رونمایی از سایبرتراک
در مراسم رونمایی، ایلان ماسک برای نشان دادن مقاوت بدنه و سخت افزار سایبرتراک، یک توپ به سمت شیشه پرتاب کرد که باعث آسیب دیدن شیشه شد. در آزمونها و تستهای قبلی، شیشه و بنده هیچ گونه آسیبی ندیده بود و این موضوع باعث تعجب ماسک شد. او به شوخی گفت:« توپ از شیشه عبور نکرد، اشکال نداره، بعدا درستش میکنیم.» او بعدا گفت که دلیل آسیب دیدن شیشه، ترکهایی بود که به هنگام تست درها با چکش به وجود آمده بودند.
با این حال و با وجود حاشیههایی که سال گذشته در مراسم رونمایی از سایبر تراک تسلا شده بود و پس از آن سهام این شرکت با افت و خیزهای فراوانی همراه شد، ماسک قصد دارد سال 2021 این خودرو را به بازار عرضه کند.
نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان
منابع: https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Cybertruck
https://www.tesla.com/cybertruck