سگمنت سدانهای executive یکی از جالب توجهترین کلاسهای خودرویی به شمار میرود که محصولات آن، هم از لحاظ ویژگیهای خانوادگی و هم از لحاظ توانایی فنی باید در جایگاه بالا قرار بگیرند تا بتوانند مشتریان عمدتا ثروتمند را به سوی خود بکشاند.
خودروهایی همچون ب ام و سری ۵ و مرسدس بنز کلاس E در این خطه حاضر هستند. شرکت ژاپنی تویوتا هم به جهت عقب نماندن از قافله تصمیم به ارائه یک سدان متوسط لوکس گرفت و این ماموریت را به زیرشاخه خود یعنی لکسوس سپرد.
کمپانی لکسوس بعد از مدتها تلاش محصولی به نام لکسوس GS را از سال ۱۹۹3 به بازار فرستاد. البته در ابتدا این خودرو با نام تویوتا آریستو و از ساب 1991 وارد بازار ژاپن شد و سپس در سال ۱۹۹3 با نشان لکسوس به بازارهای بینالمللی راه پیدا کرد. این سدان لوکس تاکنون چهار نسل را تجربه کرده که نسل آخر آن از سال ۲۰۱۱ و با مدل ۲۰۱۲ تاکنون به حیات خود ادامه داده است.
ناگفته نماند که نسل چهارم لکسوس جی اس در سال ۲۰۱۵ دستخوش فیس لیفت شد و بخشهایی همچون چراغها، جلوپنجره بو رخی جزئیات ظاهری دیگر آن به صورتی تهاجمیتر طراحی شدند.
نسل سوم لکسوس جی اس از سال ۲۰۰۸ در قالب دو مدل GS430 و GS460 مجهز به پیشرانه هشت سیلندر به ایران راه پیدا کرد. نسل چهارم لکسوس GS نیز با مدلهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ وارد ایران شد که به GS250 معروف است. مدل GS250 نیز به دو نسخه معمولی و اسپرت اف دستهبندی میشود که تفاوت آنها در برخی جزئیات همچون تریم داخلی، چرم صندلیها، فرمان، سیستم تعلیق و بعضی آپشن ها خلاصه میشود.
طراحی ظاهری لکسوس GS
شمایل لکسوس جی اس نسل چهار نسبت به مدل پیشین بسیار تغییر کرده و ظاهری بسیار تهاجمی، خصمانه و اسپرتتر به خود گرفته است. جلوپنجره به همراه دریچه هواکش سپر حالت دوکی شکل دارند که در مدلهای جدیدتر لکسوس به صورت یکپارچه و نماد اصلی زبان طراحی لکسوس درآمده است. چراغها با گوشههای تیز برای بدخواهان خطونشان میکشند و فرم عضلانی بدنه را میتوان در نواحی مختلف لکسوس GS250 مشاهده کرد. نمای جانبی نیز خبر از یک سدان لوکس کشیده با طراحی دلنشین و خط ملایم سقف میدهد. نمای پشت همچون نیمه جلو به چراغهای تهاجمی با طراحی نسبتا خشن اما ساده مجهز شده که در کنار طرح متناسب درب صندوق و سر اگزوزهای کروم رنگ، جلوه کاملا متعادل و متناسب با ویژگیهای باطنی این سدان لوکس اسپرت را ارایه میدهند. درمجموع باید گفت که ظاهر لکسوس جی اس ۲۵۰ نسبت به نسل پیشین به شدت ارتقا یافته و حتی با وجود گذشته حدود ده سال از زمان عرضه اولیه این خودرو، همچنان یک سبک طراحی نسبت بهروز و متقاعدکننده را از این محصول شاهد هستیم به نحوی که با وجود گذشت این مدت، لکسوس اقدام به ارائه نسل جدید GS نکرده و صرفا نسخه فیس لیفت آن را ارسال ۲۰۱۵ با طراحی بهروزتر روانی میدان ساخته است.
طراحی مجلل و متین کابین لکسوس GS
ورود به کابین لکسوس جی اس مساوی با حضور در یک محیط لوکس سرشار از متریال بسیار مرغوب، طراحی ظاهری مجلل، صندلیهای بسیار راحت و محیطی جادار است. کنسول میانی به یک ساعت آنالوگ نیز مجهز شده که جنبه تشریفاتی کابین را ارتقا میبخشد. از سوی دیگر غربیلک فرمان سهشاخه جلوه مناسبی داشته و خوشدست به نظر میرسد. نمایشگر بزرگ بالای کنسول میانی داشبورد نیز بر جنبههای تکنولوژیک کابین این خودرو سدان ژاپنی تاکید دارد.
کابین لکسوس GS250 از لحاظ میزان فضای پا و سر محدودیتی بر سرنشینان خود تحمیل نکرده و محیطی کاملا راحت را در اختیار ایشان قرار میدهد. طراحی ارگونومیک صندلیها نیز سبب شده که آسایش سرنشینان حتی پس از نشستن طولانی بر آنها چندان دچار لطمه نشود و بدن ایشان چندان احساس خستگی نکند. از طرف دیگر صندوق عقب لکسوس جی اس محیطی وسیع با گنجایش 505 لیتر را به لوازم کاربران خود اختصاص داده تا دغدغه چندانی از باب قرار دادن چمدانها در پشت خودرو وجود نداشته باشد. درمجموع باید گفت که کابین لکسوس GS250 چه از لحاظ طراحی و چه سطح کیفی متریال و میزان راحتی در جایگاه بالایی رتبهبندی شده و بهراحتی میتواند با رقبای آلمانی رقابت کند.
امکانات رفاهی سرشار، تجهیزات ایمنی مطلوب
لکسوس جی اس به عنوان یک سدان لوکس امکانات رفاهی بسیار مناسب و تجهیزات ایمنی مطلوبی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد؛ به نحوی که این خودرو در زمان خود یکی از پرآپشنترین محصولات موجود در بازار به شمار میرفت. البته از لحاظ سیستمهای ایمنی فعال یا همان رادار به پای برخی محصولات جدیدتر نمیرسد. در ادامه به مهمترین امکانات موجود در لکسوس جی اس ۲۵۰ اسپرت اشاره کردهایم:
ترمز پارک برقی، ترمز کمکی، ABS و EBD، رادار نقطه کور، حسگرهای پارک، سنسور باران و فشار باد تایر، نوربالای خودکار، تنظیم ارتفاع نور خودکار، دیلایت، اتولایت، فرمان برقی چهار حالته با روکش چرم و حساس به سرعت، سیستم صوتی با دوازده اسپیکر( سیستم صوتی مارک لوینسون با ۱۷ اسپیکر ۸۳۵ وات سفارشی )، نمایشگر ۱۲.۳ اینچی یا ۸ اینچی، مانیتور ردیف عقب، سامانه رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، usb، 10عدد کیسه هوا، پشت سری فعال، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، سیستم تهویه مطبوع دوگانه، دریچه تهویه عقب، صندلی راننده با تنظیمات ۱۶ حالته برقی، تنظیم چهارگانه برقی، گودی کمر و مموری صندلی، صندلی سرنشین جلو با تنظیمات ده حالته برقی، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، روکش صندلی چرمی، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن سانروف، پرده برقی.
مشخصات فنی لکسوس GS250
این خودرو ژاپنی لوکس نیروی مورد نیاز خود را از یک پیشرانه شش سیلندر به حجم ۲.۵ لیتر دریافت میکند. حداکثر قدرت و بیشینه گشتاور حاصل از موتور لکسوس GS250 برابر با ۲۰۹ اسب بخار و ۲۵۳ نیوتن متر است که در کنار یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک، شتاب صفر تا صد ۸.۳ ثانیه را برای سدان ژاپنی ۱۶۴۰ کیلوگرمی رقم زده است. بیشینه سرعت و میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز به ترتیب ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت و ۷.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است.
نقاط قوت و ضعف لکسوس GS250
از جمله مهمترین نقاط قوت لکسوس جی اس ۲۵۰ میتوان به تعدد تجهیزات رفاهی، ایمنی مطلوب، کابین جادار و مرغوب، کیفیت ساخت بسیار بالا، طراحی ظاهری لوکس و در عین حال اسپرت، طراحی داخلی مجلل و استهلاک کمتر از رقبای آلمانی اشاره کرد. از سوی دیگر بازار خریدوفروش نسبتا ضعیفتر این محصول در برابر رقبای آلمانی و صندلی غیرتاشو عقب را میتوان به عنوان نکات انتقاد برانگیز پیرامون لکسوس GS250 در نظر گرفت.
وضعیت فروش لکسوس جی اس ۲۵۰ در ایران
این سدان ژاپنی برخلاف حریفان آلمانی نظیر ب ام و سری ۵ و مرسدس E کلاس نتوانست آنطور که باید به جایگاه مطلوبی در بازار فروش ایران دست پیدا کند که از جمله دلایل آن میتوان به عملکرد فنی ضعیفتر و همچنین نزدیک بودن قیمت آن به لکسوس ES 250 دانست. بنابراین درمجموع باید عنوان داشت که وضعیت فروش لکسوس gs در ایران چندان به اندازه حریفان پررونق نیست؛ با این حال اگر نیاز به یک سدان لوکس باکیفیت و نسبتا کماستهلاکتر از محصولات بی ام و و مرسدس بنز دارید، لکسوس جی اس ۲۵۰ بهراحتی میتواند نیازهای شما را در طول زمان تامین کرده و سواری بسیار راحت و نرم را به شما هدیه دهد.
نویسنده: حسین باباپور