بررسی مشخصات فنی لکسوس NX

۸ تیر ۱۳۹۹ بررسی مشخصات فنی لکسوس NX

لکسوس NX از جمله کراس اوورهای جمع‌و‌جور شهری کمپانی خودروسازی تویوتا است که نخستین مرتبه در نمایشگاه اتومبیل پکن ۲۰۱۴ به معرض نمایش عمومی درآمد.

این شاسی بلند جذاب که بر اساس پلتفرم تویوتا راوفور طراحی و ساخته شده یکی از محبوب‌ترین محصولات لکسوس در سطح جهان به حساب آمده و به همین دلیل در قالب مدل‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ به بازار کشورمان نیز راه یافته است. شرکت ایرتویا (نماینده رسمی تویوتای ژاپن در ایران) مدل nx200t بنزینی و nx300h هیبریدی را از این سری به دست مشتریان داخلی رساند که هر دو مدل با استقبال مناسبی روبرو شدند.

در ادامه این مطلب خودرو‌های سری لکسوس NX را از جهات مختلف نظیر طراحی ظاهری، کابین، آپشن‌ها، مشخصات فنی، وضعیت فروش و… مورد بررسی قرار خواهیم داد.

طراحی ظاهری لکسوس NX

محصولات لکسوس برخلاف عموزاده‌های خود که اکثرا نتوانسته‌اند طراحی ظاهری عامه‌پسند و تماما خوشایندی را به مشتریان عرضه کنند، به خوبی از پس حل مشکل طراحی ظاهری محصولات تویوتا برآمده و ظاهری نسبتا خوشایند و جوان‌پسندتر را از خود به نمایش گذاشته‌اند. خطوط زاویه‌دار و شکسته به کار رفته در جای‌جای پروفیل‌های بدنه لکسوس NX نه تنها موجب مهیج‌تر و آینده نگرانه‌تر جلوه کردن ظاهر این شاسی بلند لوکس ژاپنی شده بلکه به نوعی یادآور هنر سنتی تا زدن کاغذ یا اوریگامی نیز بوده و به خوبی توانسته این سنت کهن ژاپنی را در قالب یک محصول مدرن به سطح جهان عرضه کند.

نمای روبرو لکسوس NX سرشار از اشکال هندسی زاویه‌دار و تهاجمی شده که به ویژه در بخش چراغ‌ها و جلوپنجره دوکی شکل حالتی کاملا اسپرت و اخم‌آلود را برای این کراس اوور لوکس پدید آورده است. استفاده از حجم پردازی‌های متنوع روی پروفیل جانبی و درپوش موتور نیز فرمی عضلانی به نمای ظاهری این خودرو بخشیده و ویژگی‌های جوان‌پسند آن را تا حد زیادی ارتقا داده است.

در نمای عقب شاهد چراغ‌های کشیده با فرمی هندسی و هماهنگ با سایر المان‌های بدنه هستیم که در کنار طراحی مناسب درب صندوق و سپر، نمایش جذابی را برای بخش پشت لکسوس NX فراهم آورده است. سراگزوزهای چهارضلعی فرم نیز باعث خوشایندتر جلوه کردن این بخش شده است. به طور کل در یک جمع‌بندی می‌توان اظهار داشت که طراحی ظاهری لکسوس NX نسبت به محصولات تویوتا بسیار زیباتر جلوه کرده و به همین دلیل نیز محبوبیت بالایی از لحاظ بصری در میان کراس اوورهای مختلف موجود در بازار برای خود کسب کرده است.

 

طراحی ظاهری لکسوس NX

طراحی داخلی لکسوس NX

طراحان داخلی لکسوس NX سعی کرده‌اند تا کابینی مطابق با ماهیت لوکس و تشریفاتی این برند محبوب پدید آورند که البته تا حد زیادی نیز در پیشبرد ماموریت خود موفق ظاهر شده‌اند. حالت خاص و z مانند طرح کنسول میانی تلاش دارد تا بخشی از سبک طراحی بیرونی را در داخل کابین نیز به نمایش بگذارد. صفحه نمایشگر با حالت ایستاده به بالای داشبورد منتقل شده و دریچه‌های تهویه به همراه انبوهی از دکمه‌های مختلف در بخش زیرین آن روی کنسول میانی با نظم مناسبی قابل مشاهده هستند.

حضور یک ساعت آنالوگ به سبک محصولات لوکس نیز نشان‌دهنده ذات نسبتا تشریفاتی این کراس اوور ژاپنی است. غربیلک فرمان فرم مناسبی داشته اما به طور کلی طرح ظاهری این بخش به همراه پنل کیلومتر شمار پشت آن چندان مدرن و امروزی به نظر نمی‌رسد؛ با این حال نمی‌توان انتقاد چندانی را به آن وارد دانست. نقاط مختلف کابین با پلاستیک‌ها و رویه‌های چرمی باکیفیت پوشش داده شده و پس از لمس آنها به هیچ وجه حس ارزان‌قیمت و یا کم‌کیفیت بودن در ذهن به وجود نخواهد آمد.

فرم صندلی‌ها نیز مطابق با اصول ارگونومی طراحی شده و بدن را تا حد امکان به خوبی در برمی‌گیرند. گنجایش کابین لکسوس NX تقریبا کافی به نظر رسیده و پنج سرنشین بزرگسال با قد حدود ۱۸۰ سانتی‌متر به راحتی می‌توانند در فضای داخلی لکسوس ان ایکس حضور لذت بخشی را تجربه کنند. به طور کل طراحی داخلی لکسوس NX جلوه‌های بصری نسبتا مناسب و جذابی را از خود به نمایش می‌گذاشته و در عین حال از کیفیت بالایی سود می‌برد.

 

طراحی داخلی لکسوس NX

آپشن‌ها و امکانات لکسوس NX

لکسوس NX در قالب دو مدل ساده و اف اسپرت به بازار کشورمان راه پیدا کرده که این دو نسخه به جز تغییرات اندکی در سیستم تعلیق، جلوپنجره، صندلی‌های اسپرت و حالات رانندگی تفاوت اساسی در بخش تجهیزات با یکدیگر ندارند. در ادامه به مهمترین آپشن‌های رفاهی لکسوس NX نسل اول (۲۰۱۵ – ۲۰۱۷) نسخه فول آپشن‌ اشاره خواهیم کرد:

کروز کنترل تطبیق پذیر،کنترل ایستایی در سربالایی، سه حالت رانندگی(چهار حالت در نسخه اف اسپرت)، اتوهلد، ترمز پارک برقی، فرمان برقی حساس به سرعت، دیلایت، اتولایت، نوربالا اتوماتیک، چراغ چرخشی در سر پیچ، چراغ‌شوی، چراغ بدرقه، گرم‌کن فرمان، پدال شیفتر، سیستم صوتی لوینسون با 14 عدد بلندگو، نمایشگر هفت اینچی، رهیاب، هدآپ دیسپلی، دوربین عقب و جانبی و 360 درجه، بلوتوث، استارت و ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی‌های جلو با تنظیمات 8 حالته برقی، صندلی عقب تاشونده برقی، گرمکن و سردکن صندلی جلو، صندوق برقی، شارژر وایرلس، آینه‌های تاشونده برقی با گرمکن.

ناگفته نماند لکسوس NX موفق به اخذ پنج ستاره ایمنی از موسسه یورو انکپ شده و امنیت بالایی برای سرنشینان خود به ارمغان می‌آورد که بخشی از آن به دلیل حضور تجهیزات زیر است: حسگرهای پارک جلو و عقب و فشار باد تایر، رادار نقطه کور-تغییر لاین، سامانه کنترل کشش و پایداری، هشدار تصادف از جلو و پشت سر، سنسور پارک 360 درجه، ترمز کمکی، ABS،EBD ، 10 عدد کیسه هوا، پشت‌سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده.

مشخصات فنی لکسوس NX

همان‌طور که اشاره شد، لکسوس NX نسل اول با دو نوع قوای محرکه توربوشارژ و تنفس طبیعی هیبریدی (بنزینی برقی) به بازار کشورمان راه پیدا کرده است.

مدل nx200t توربو شارژ نیروی مورد نیاز خود را از یک پیشرانه 2 لیتری پرخوران با قدرت 235 اسب بخار و 350 نیوتن متر دریافت می‌کند. این مدل ظرف مدت 7.2 ثانیه از حالت درجا به سرعت 100کیلومتر بر ساعت رسیده و بیشینه سرعت آن برابر 198 کیلومتر بر ساعت است. میانگین مصرف سوخت مدل  NX200t در سیکل ترکیبی نیز برابر 7.9 لیتر در 100کیلومتر خواهد بود.

مدل nx300h به عنوان نمونه هیبریدی از یک پیشرانه 2.5 لیتری چهار سیلندر بعلاوه دو موتور الکتریکی (مشترک با کمری هیبرید) نیرو می‌گیرد. توان این پیشرانه دورگه برابر 194 اسب بخار قدرت و 210 نیوتن متر گشتاور بوده و یک جعبه دنده CVT ضریب متغیر پیوسته واسطه انتقال نیروی موتور به سوی تمامی چرخ‌ها شده است. لکسوس NX هیبریدی قادر است ظرف مدت زمان ۹.۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. همچنین این کراس‌اوور 1905 کیلوگرمی می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرده و چیزی در حدود ۵.۲ لیتر طی پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف کنند. واضح است که نسخه توربو از چالاکی بیشتری برخوردار بوده اما مدل هیبریدی هم مصرف سوخت بهینه‌تری را به شما ارزانی می‌دارد.

مزایا و معایب لکسوس NX

از جمله مهمترین مزیت‌های سری ان ایکس لکسوس می‌توان به طراحی ظاهری جذاب، کیفیت ساخت بالا، کابین جادار و خوش‌ساخت و باکیفیت، دوام فنی مطلوب و گستردگی خدمات پس از فروش به دلیل تشابه پلتفرم با محصولات تویوتا اشاره کرد. از سوی دیگر پیچیدگی فنی قوای محرکه هیبریدی، فرمان‌پذیری پایین‌تر از حد انتظار و همچنین حساسیت پیشرانه به بنزین کم کیفیت را می‌توان در زمره نکات منفی این خودرو قلمداد کرد.

نمای کناری لکسوس nx

وضعیت فروش لکسوس NX در بازار ایران

لکسوس ان ایکس به دلیل قیمت نسبتا متعادل، همچنین طراحی ظاهری جذاب و کیفیت ساخت بسیار بالا موفق شده جایگاه بسیار مطلوبی در بازار کراس اوورهای لوکس ایران برای خود فراهم کند. در این بین استقبال مشتریان از نسخه هیبریدی برخلاف انتظار کاملا مطلوب بوده و حتی گاهی برتر از نسخه توربوشارژ ارزیابی شده است. بنابراین می‌توان وضعیت فروش لکسوس NX در بازار ایران را نسبتا مساعد و پررونق ارزیابی کرد.

 

نویسنده: حسین باباپور