بررسی GLB، نوبرانه مرسدس بنز!

۱۴ آذر ۱۳۹۹ بررسی GLB، نوبرانه مرسدس بنز!

فراگیری و افزایش سطح محبوبیت کراس اوورها در جهان به جایی رسید که برخی برندهای خودروساز مانند مرسدس بنز، آئودی و بی ام و شور آن را درآورده‌اند. خودروسازان بین المللی از اروپایی‌ها گرفته تا ژاپنی‌ها و مخصوصا چینی‌ها، امروزه حداقل چندین و چند مدل مختلف از این دست خودروها را در برنامه طراحی و تولید خود دارند. اما در این میان خودروسازان اروپایی نظیر مرسدس بنز با استفاده از پلتفرم و زبان طراحی مشترک، به سادگی طیف محصولات خود را با گسترش کلاس کراس اوور بر تمامی پلتفرم‌های سواری افزایش دادند و از این رو تعداد این کلاس از خودروها با نرخ چشم‌گیری در حال رشد است.

کلاس نوظهور GLB که در سال 2019 با کد شناسایی فنی X247 در آمریکا رونمایی شد، یکی از جدیدترین و نوظهورترین محصولات تولیدی این برند اشتوتگارتی است که در کلاس کراس اوورهای ساب کامپکت (بسیار کوچک) لوکس به تولید می‌رسد. این محصول جدید در بخش فنی و طراحی از المان‌های مشترک زیادی با سایر محصولات مرسدس بنز بهره می‌برد که در ادامه با این کلا نوظهور بیشتر آشنا خواهیم شد.

از M به ML و حالا GL

کلاس M دومین تجربه مرسدس بنز در ساخت شاسی بلند (پس از کلاس G در دهه 1970) و اولین تجربه این برند در ساخت کراس اوور شهری بود که در سال 1997 روانه بازار جهانی شد. این کلاس با پیروی از قوانین نام‌گذاری مرسدس بنز به زودی به کلاس ML تغییر نام داد و در چند سال اخیر با تغییر دوباره رویه نام‌گذاری، حالا با نام سری GL شناخته می‌شود. با به کارگیری پلتفرم‌ها و طراحی فنی مشترک با سایر مدل‌ها، طیف گسترده‌ای از کراس اوورهای سری GL نظیر GLA، GLC، GLE و GLS به سری محصولات این برند اضافه شد. حالا کلاس جدید GLB یکی دیگر از این دست محصولات مرسدس بنز است که از دیدگاه کلاس بندی مرسدس بنز، بین دو مدل GLA و GLC قرار می‌گیرد تا طیف خودروهای سری GL را تکمیل کند.

در نتیجه برای درک راحت‌تر سبک نام‌گذاری مرسدس بنز باید در ذهن داشته باشید که کد GL نشان دهنده کلاس کراس اوور/شاسی بلند محصول تولیدی و کد بعدی آن مانند S، E، C و … نشان دهنده اشتراک فنی و کلاس بندی مشترک با آن کلاس در محصولات سواری مرسدس بنز است.

طراحی ظاهری مرسدس بنز GLB

مرسدس بنز GLB وارد می‌شود

کلاس جدید GLB بر پلتفرم MFA2 متحرک جلو مشترک با کلاس A بنز به تولید رسیده است اما از دیدگاه طراحی با پیروی از سبک طراحی قوطی کبریتی کلاس پیشین GLK و کلاس نوین GLS، با تنها 22 میلی‌متر طول کمتر از GLC، درست میان دو کراس اوور GLA و GLC قرار می‌گیرد تا از نظر سایزبندی و استانداردهای علم طراحی، کاملا منطبق و هم رده کلاس B سواری اما در سری کراس اوورهای مرسدس بنز باشد. فاصله محورهای این کلاس 10 میلی‌متر از کلاس A کشیده‌تر است که با وجود ناچیز بودن تاثیر بسزایی در کاربردی‌تر بودن فضای داخلی آن دارد. با وجود آن که GLB به اندازه‌ای ناچیز از GLC کوچک‌تر است اما به لطف طراحی بهتر نمای داخلی، توانسته است سه ردیف صندلی در خود جای دهد تا کراس اووری 5 در و 7 نفره باشد.

طیف پیشرانه‌های به کار رفته در در GLB همانند پلتفرم، کاملا با کلاس A بنز یکسان است. در نتیجه سه پیشرانه 4 سیلندر توربو، دو نمونه بنزینی 1.3 و 2.0 لیتر و یک نمونه 2.0 لیتر دیزل برای این خودرو قابل سفارش است. سیستم انتقال نیرو شامل یک نمونه اتوماتیک 7 سرعت دو کلاچ (7DCT) و برای اولین بار یک نمونه اتوماتیک 8 سرعت دو کلاچ (8DCT) قابل انتخاب است که در حالت متحرک جلو یا مجهز به سیستم چهارچرخ متحرک هوشمند مرسدس بنز با نام تجاری 4-Matic برای این کراس اوور از سوی مشتری قابل انتخاب است.

سیستم تعلیق کاملا بر اساس کلاس خودروهای سواری در جلو از نوع مک فرسون استرات و در عقب از نوع مولتی لینک با قابلیت انتخاب کمک‌های هوشمند تطبیق پذیر است. این سیستم تعلیق ویژه سواری بر مسیرهای آسفالت طراحی شده است و سیستم دو دیفرانسیل 4-Matic نیز به منظور افزایش پایداری و فرمان‌پذیری از خودروهای سواری برای این دست کراس اوورها به کار گرفته شده و به هیچ عنوان قابلیت آفرود ندارد. به همین دلیل این دست خودروها را کراس اوورهای شهری می‌نامند.

این‌طور عنوان شده است که مرسدس بنز برنامه تولید دو نسخه پلاگین هیبرید (برقی/بنزینی با قابلیت شار از طریق پریز برق شهری) و نسخه تمام الکتریکی احتمالا با نام EQB (EQ کد شناسایی تجاری محصولات تمام الکتریکی مرسدس بنز) برای کلاس GLB را در دست بررسی دارد. نمونه پلاگین هیبرید به احتمال قوی از مجموعه فنی مشترک هیبرید کلاس A بهره خواهد برد در حالی که نسخه تمام الکتریکی EQB از دو موتور الکتریکی به همراه گیربکس تک سرعت ضریب ثابت بهره خواهد گرفت.

 

طراحی داخلی مرسدس بنز GLB

عملکرد فنی با حضور AMG

GLB با وجود داشتن پیشرانه‌های کم حجم از سیستم پرخوران توربو بهره می‌گیرد در نتیجه حتی پیشرانه 1.3 لیتری آن به عنوان ضعیف‌ترین پیشرانه بنزینی در ضعیف‌ترین ستاپ ممکن قادر به تولید قدرت 136 اسب بخار و 200 نیوتون متر گشتاور است که با در نظر داشتن بازه وزنی استاندارد 1300 تا 1445 کیلوگرمی (وابسته به تریم و آپشن‌ها) GLB قادر به ثبت شتاب قابل قبول 9.4 ثانیه‌ای است.

 

نمایی از مرسدس بنز GLB

خوشبختانه GLB نیز با پیشرانه و خط انتقال نیرو ارتقا یافته تیونر رسمی کمپانی مرسدس بنز، یعنی AMG همراه شده است تا علاقه‌مندان سرعت و شتاب را نیز راضی نگه دارد. قدرتمندترین نسخه GLB با کد شناسایی تجاری GLB 35 AMG شناخته می‌شود و از پیشرانه 2.0 لیتری توربو به قدرت 302 اسب بخار در دور 5800 تا 6100 و گشتاور 400 نیوتون متر در دور 3000 تا 4000 و سیستم انتقال نیرو 8 سرعت دو کلاچ ستاپ شده از سوی AMG و البته سیستم 4-Matic بهره می‌گیرد که می‌تواند در زمان قابل توجه 5.2 ثانیه از حالت سکون به تندی 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد.

نویسنده: شهاب انیسی