ام وی ام X22 (MVM X22) که در بروشور محصولات شرکت چری با عنوان تیگو ۲ نیز شناخته میشود، یکی از کراس اوورهای جمع و جور و نسبتا جدید این کمپانی چینی به حساب میآید که از اواخر سال ۱۳۹۵ به خط تولید شرکت مدیران خودرو افزوده شد.
ام وی ام ایکس ۲۲ در واقع نمونه کراس اوور هاچبک ام وی ام ۳۱۵ بوده و اشتراکات فنی زیادی با آن مدل دارد. ظاهر کراساوور مانند و همچنین طراحی بیرونی شکیلتر از ام وی ام ۳۱۵ سبب شده تا در همان بدو ورود X22 به بازار ایران، توجه اقشار متوسط و افرادی که به دنبال یک کراس اوور کوچک با قیمت مناسب بودند به سوی این محصول از سری محصولات ام وی ام جلب شود.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا ام وی ام X22 را از جهات مختلف همچون طراحی ظاهری، مشخصات فنی، کابین، امکانات، وضعیت فروش و … مورد نقد و بررسی اجمالی قرار دهیم.
مشخصات فنی ام وی ام x22
ام وی ام X22 به یک پیشرانه چهار سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با توانی معادل ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور مجهز شده است. همچنین یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک و یا ۵ سرعته دستی وظیفه انتقال نیروی پیشرانه را به سوی چرخهای جلو برعهده دارد.
شتاب صفر تا صد ایکس۲۲ برابر ۱۲.۷ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت ترکیبی این کراس اوور ۱۲۲۰ کیلوگرمی نیز معادل ۶.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود. ناگفته نماند که شتاب نسخه دستی معادل ۱۲ ثانیه بوده و مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی به ۵.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر میرسد.
طراحی ظاهری ام وی ام ایکس ۲۲
طرح بدنه ام وی ام X22 با آنکه از ام وی ام ۳۱۵ گرفته شده اما از لحاظ ظاهری بسیار جذابتر و اسپرتتر به نظر میرسد. ظاهر کراس اور مانند این خودرو توانسته نظر مثبت مشتریان و خانوادهها را به طور کامل نسبت به خود جلب سازد. طراحان موفق شدهاند تا ظاهر قدیمیتر مدل ۳۱۵ را با نوعی طرح مهیج و البته آینده نگرانهتر جایگزین سازند. بنابراین در قسمت چهره این خودرو با گونهای از طراحی شکیلتر و البته در عین حال نه چندان پیچیده مواجه هستیم که توانسته از آن فرم کلاسیک فاصله گرفته و چهره ویژهای از خود به نمایش بگذارد. استفاده از خطوط نهچندان سیال در طراحی المانهای اصلی همچون چراغها، جلوپنجره و مجاری هواکش سپر منجر به پدید آمدن چهرهای نسبتا مهیج و جوان پسند برای ام وی ام x22 شده است.
همچنین نمای جانبی با استفاده از حجمپردازیهای مناسب و فلاپهای مشکی رنگ از سادگی درآمده و نسبتا خوشفرم به نظر میرسد. در قسمت عقب نیز شاهد طراحی سهبعدی سپر و درب صندوق هستیم که جلوه تقریبا مدرن و خوشایندی برای این قسمت از mvm x22 رقم زده است. با این حال طرح چراغهای عقب آنچنان جذاب نبوده و از هماهنگی کمتری با سایر المانها برخوردار است.
به طور کلی طراحی ظاهری ام وی ام ایکس22 توانسته به یکی از نقاط قوت اصلی این خودرو در میان محصولات مشابه بدل شود. به همین دلیل نیز کراس اوور ریزنقش چینی موفق شده ضمن برخورداری از قیمت متعادل، مشتریان زیادی را به سوی خود جلب کند.
طراحی داخلی وی ام X22
پس از پا گذاشتن به درون کابین MVM X22 با نوعی طراحی اسپرت و جوان پسند مواجه خواهید شد که در عین حال شاخصههای ظاهری مطابق با سلایق خانوادگی را نیز در خود جای داده و به طور کل شمایلی زیبا از داشبورد و پنل دربها را به کاربران ارائه میدهد. این سبک از طراحی در مقایسه با برخی محصولات همرده داخلی همچون رنو ساندرو بسیار جذابتر و مدرنتر جلوه میکند، به نحوی که یک گام فراتر از سبک طراحی داخلی محصولات هم قیمت ایکس۲۲ به نظر میرسد.
استفاده از اشکال هندسی چندضلعی و خطوط صاف با زوایای شکسته نشانگر تمایل طراحان به اسپرت جلوه دادن نمای داخلی ایکس ۲۲ است تا بتوانند به این ترتیب مشتریان جوانتر را به سوی این کراس اوور ارزانقیمت بکشاند. طراحی غربیلک فرمان در نوع خود جذاب و خوشفرم بوده و نوع آرایش المانهای صفحه کیلومتر نیز تا حدودی متمایز و مهیج به نظر میرسد.
کیفیت متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین ام وی ام ایکس۲۲ در حد سایر محصولات چینی این رنج قیمت بوده و چندان مرغوب نیست. با این حال توانسته رضایت نسبی مشتریان را در پی داشته باشد. همچنین وی ام ایکس ۲۲ میتواند پذیرای حضور ۴ تا ۵ سرنشین بزرگسال با قد متوسط در کابین خود باشد. البته افراد بلندقد احتمالا با محدودیتهایی از ناحیه زانوها یا سر مواجه خواهند شد.
ناگفته نماند که ام وی ام x۲۲ میتواند ۴۲۰ لیتر فضا در اختیار لوازم کاربران در بخش پشت صندلیهای عقب قرار دهد. بنابراین باید گفت که فضای نسبتا کافی جهت جای دادن اسباب و وسایل یک مسافرت خانوادگی ۴ نفره در محفظه بار این خودرو یافت میشود. به طور کلی طراحی داخلی ام وی ام ایکس ۲۲ از لحاظ بصری توانسته مشتریان را نسبت به خود راضی نگاه داشته و در حد نیازهای ایشان ظاهر شود.
آپشنها و امکانات MVM X22
از حیث امکانات و آپشنهای رفاهی – ایمنی نسخههای مختلفی از ام وی ام ایکس۲۲ با نامهای لاکچری (پایه)، اسپرت، اکسلنت، اسپرت اکسلنت و اکسلنت اسپرت (فول آپشن) راهی بازار شده که مقداری تغییرات ظاهری و اختلاف آپشنها میان آنها وجود دارد. در ادامه به مهمترین تجهیزات رفاهی و ایمنی ام وی ام ایکس۲۲ اکسلنت اسپرت اشاره شده است:
کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، دیلایت، دکمههای کنترل روی فرمان، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، بلوتوث، usb، تهویه دستی، صندلی راننده با تنظیمات شش حالته دستی و چهار حالته سرنشین، روکش چرمی صندلیها، آینههای جانبی با تنظیم برقی و سانروف.
همچنین وجود برخی امکانات ایمنی در این خودرو میتواند دلیلی بر امنیت نسبتا مناسب x22 به ویژه در قیاس با رقبای موجود در بازار باشد. از جمله مهمترین آپشنهای ایمنی حاضر در نسخه فول آپشن ام وی ام ایکس ۲۲ میتوان به موارد زیر اشاره کرد: سامانههای کنترل کشش و پایداری، حسگر فاصلهسنج عقب، سنسور فشار باد تایر، ترمز ضد قفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، دو عدد کیسه هوای جلو.
مزایا و معایب ام وی ام x22
از جمله مهمترین مزیتهای ام وی ام ایکس ۲۲ باید به مواردی همچون: طراحی ظاهری جذاب، کابین چشمنواز، گستردگی مراکز خدمات پس از فروش و قطعات یدکی در سطح کشور و قیمت متعادل اشاره کرد. از سوی دیگر میتوان به فنربندی نسبتا خشک این خودرو به عنوان یکی از نکات انتقاد برانگیز پیرامون x22 اشاره کرد.
وضعیت فروش ام وی ام ایکس۲۲ در بازار ایران
قیمت متعادل و طراحی ظاهری جذاب ایکس ۲۲ سبب شده تا این خودرو یکی از محبوبترین و پرفروشترین کراس اوورهای کوچک موجود در بازار ایران لقب بگیرد. همچنین گستردگی خدمات پس از فروش مدیران خودرو در سطح کشور نیز خیال مشتریان را از بابت تامین قطعات یدکی و فرآیند نگهداری این خودرو تا حد زیادی آسوده کرده است. این موارد دست به دست هم دادند تا وضعیت خرید و فروش ام وی ام x22 در بازار ایران نسبتا مطلوب و پررونق رقم بخورد.
نویسنده: حسین باباپور