بررسی مشخصات سوزوکی ویتارا

۱۵ تیر ۱۴۰۰ بررسی مشخصات سوزوکی ویتارا

سوزوکی ویتارا یک شاسی بلند-کراس‌اوور خانوادگی جمع و جور است که از سال ۱۹۸۸ میلادی در سبد تولیدات کمپانی ژاپنی سوزوکی حضور داشته و تاکنون در قالب چهار نسل به دست مشتریان در مجامع مختلف رسیده است.

نسل سوم سوزوکی ویتارا از سال ۱۳۸۵ توسط گروه خودروساز ایران خودرو به خیابان‌های کشورمان راه پیدا کرد. نمونه‌های ابتدایی این خودرو که به دست مشتریان ایرانی رسیدند، عمدتا به پیشرانه‌های دو لیتری مجهز بودند. پس از آن در سال ۱۳۸۹ تولید مدل ۲ لیتری متوقف شد و مدل ۲.۴ لیتری ویتارا مهمان پارکینگ منازل مشتریان ایرانی شد. این خودرو در دو تیپ نیمه‌فول و فول آپشن در ایران حضور داشت و با توجه به عرضه مداوم و  طولانی مدت آن از سوی شرکت ایران خودرو، استقبال بسیار مناسب مشتریان را تجربه کرد.

از سال ۱۳۹۵ نیز نمونه فیس لیفت سوزوکی ویتارا از سوی شرکت ایران خودرو به بازار ایران معرفی شد. در ادامه این مطلب اطلاعات تکمیلی پیرامون طراحی بیرونی، فضای کابین، مشخصات فنی، امکانات و وضعیت فروش سوزوکی ویتارا را به استحضار شما مخاطبان گرامی خواهیم رساند.

مطالب مرتبط:

مشخصات فنی سوزوکی ویتارا

همان‌طور که اشاره شد سوزوکی ویتارا با دو نوع پیشرانه ۲ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی و ۲.۴  لیتری به دست مشتریان داخلی رسید. در این بین پیشرانه ۲ لیتری ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۱۸۳ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند که توسط یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی و دو عدد دیفرانسیل به تمامی چرخ‌ها قابل ارسال است. شتاب صفر تا ۱۰۰ این مدل ۱۲.۵ ثانیه برآورد می‌شود و مصرف سوخت ترکیبی آن حدود ۹.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

از طرف دیگر سوزوکی ویتارا نیوفیس تنها با پیشرانه ۲.۴ لیتری به دست مشتریان ایرانی رسیده که نیرویی برابر با ۱۶۹ اسب بخار قدرت و ۲۲۷ نیوتن متر گشتاور را توسط یک جعبه دنده چهار سرعته اتوماتیک و یا ۵ سرعته دستی به سوی دو عدد دیفرانسیل چهار حالته و تمامی چرخ‌ها ارسال می‌کند. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این مدل حدود ۱۲ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف سوخت ترکیبی سوزوکی ویتارا نیوفیس در حدود ۹.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی می‌شود.

طراحی ظاهری سوزوکی ویتارا

سوزوکی ویتارا نمای جلو

با توجه به آن که حدود ۱۵ سال از زمان عرضه اولیه این محصول به بازار می‌گذرد، طراحی بیرونی سوزوکی گرند ویتارا در مقایسه با کراس اوورهای مدرن جهانی و یا چینی نسبتا ساده، بی‌آلایش و قدیمی به نظر می‌رسد. حتی مدل نیوفیس که دارای تحولاتی در بخش چهره خود بوده و نمای مدرن‌تری را به نمایش می‌گذارد نیز در مقایسه با محصولات به‌روز چندان مدرن و خلاقانه جلوه نمی‌کند. با این حال شمایل این خودرو نمای کاربردی از یک شاسی بلند کراس اوور را به نمایش گذاشته و فارغ از پیچیدگی‌های امروزی به مفهوم اصلی کراس اوور اشاره کرده است.

در نمای روبرو از اشکال هندسی ساده چهارضلعی به همراه چراغ‌های مه شکن دایره‌ای بهره گرفته شده تا چهره‌ای ساده اما مصمم از این خودرو ژاپنی به نمایش گذاشته شود. در مدل نیوفیس طراحی چراغ‌ها، جلو پنجره و سپر تا حد زیادی تغییر کرده که موجب مهیج تر به نظر رسیدن چهره ویتارا شده است. گلگیرهای برجسته و برخی از حجم‌پردازی‌های دیگر در نمای جانبی نیز موجب بزرگتر جلوه کردن سایز خودرو شده و از سادگی نمای کناری آن تا حد زیادی کاسته است. در قسمت عقب خودرو شاهد چراغ‌های بزرگ روی ستون C هستیم که به همراه جایگاه لاستیک زاپاس روی درب صندوق و سایر المان‌ها، کراس اووری مشابه با شاسی بلندهای تمام‌عیار ژاپنی ترسیم کرده است. در مجموع می‌توان عنوان داشت که طراحی ظاهری سوزوکی ویتارا نمایی کلاسیک و ساده اما مطابق با اصول طراحی یک کراس اوور واقعی را به نمایش گذاشته و به ویژه در بازار کم تنوع ایران توانسته مشتریان را نسبت به ظاهر خود راضی نگاه دارد.

طراحی داخلی سوزوکی ویتارا

سوزوکی ویتارا نمای داخل

سبک طراحی ادوات مختلف کابین سوزوکی ویتارا به ویژه داشبورد و غربیلک فرمان گرچه چندان مهیج به نظر نمی‌رسد اما در عین سادگی از دلنشینی خاصی بهره برده و توانسته نکات مثبت خود را بر قدمت طراحی کابین ارجحیت بخشد. طرح کنسول میانی به ویژه با حضور دریچه‌های تهویه مستطیل شکل در بالای آن بسیار ساده جلوه می‌کند اما چینش منظم دکمه‌های مختلف روی آن توانسته وزن خاصی به نمای داخلی ویتارا ببخشد. در مدل‌های جدیدتر نیز حضور صفحه نمایشگر لمسی تا حدی موجب فراموش شدن طراحی قدیمی داشبورد خواهد بود.

غربیلک فرمان سه شاخه کاملا ساده طراحی شده و پنل کیلومترشمار سیلندری پشت آن نیز چندان مهیج جلوه نمی‌کند. کیفیت متریال به کار گرفته شده در ساخت کابین نیز در نوع خود قابل قبول بوده و از سطح کیفی مناسبی بهره می‌برد. از سوی دیگر کابین سوزوکی ویتارا جهت حضور ۵ سرنشین بزرگسال از فضای کافی برخوردار بوده و محدودیت چندانی بر ایشان تحمیل نمی‌کند. صندوق بار سوزوکی ویتارا فضای مناسب و کافی را جهت جای دادن اسباب وسایل کاربران به ویژه طی مسافرت‌های طولانی در اختیار قرار می‌دهد. در مجموع باید عنوان داشت که فضای داخل کابین هیوندای سوناتا گرچه از طراحی به روز و مدرن بهره نمی‌برد اما از لحاظ کاربردی توانسته به خوبی نیازهای مشتریان را پاسخ دهد.

آپشن ها و امکانات سوزوکی ویتارا

سوزوکی ویتارا فیس قدیم در قالب دو مدل نیمه‌فول و فول آپشن به دست مشتریان ایرانی رسید. از سوی دیگر سوزوکی ویتارا نیوفیس نیز در دو کلاس ۹ و ۱۰ وارد بازار ایران شد که در این بین کلاس ۱۰ سوزوکی ویتارا به‌عنوان نمونه فول آپشن از تجهیزات زیر بهره می‌برد: کروز کنترل، سنسور پارک عقب، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، ترمز کمکی، چراغ مه شکن جلو و عقب، فرمان هیدرولیک حساس به سرعت چهار حالته با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر لمسی هفت اینچی، مانیتور ردیف عقب، نویگیشن، دوربین عقب، بلوتوث، اس دی کارت، شش عدد کیسه هوا راننده  و سرنشین و پرده‌ای و جانبی، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، قفل مرکزی لمسی، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سیستم تهویه اتوماتیک، صندلی راننده شش حالته دستی، صندلی سرنشین چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده دو تکه، ایران خودرو جلو، روکش صندلی چرمی، پورت ۱۲ ولت، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سان‌روف.

مزایا و معایب سوزوکی ویتارا

از جمله مهمترین مزیت‌های سوزوکی ویتارا می‌توان به کیفیت ساخت مناسب، دوام فنی بالا، قدرت ترمزگیری مناسب، توانایی آفرود بهتر نسبت به رقبای مشابه کره‌ای، عملکرد مناسب گیربکس، امکانات فنی قابل قبول و ایمنی بالا اشاره کرد. از سوی دیگر مواردی نظیر سواری نه چندان نرم، امکانات رفاهی کمتر از رقبا و حذف سیستم کنترل پایداری را می‌توان در زمره نقاط ضعف سوزوکی ویتارا در نظر گرفت.

بازار سوزوکی ویتارا

همانطور که اشاره شد سوزوکی ویتارا به پشتوانه خدمات پس از فروش گسترده شرکت ایران خودرو و همچنین بهره‌مندی از کیفیت ساخت مناسب توانست خیلی زود به یکی از کراس اوورهای پرفروش بازار ایران تبدیل شود و همچنان مدل‌های دست دوم آن از بازار خرید و فروش قابل قبولی در میان مشتریان ایرانی سود می‌برند. در نتیجه باید عنوان داشت که وضعیت خرید و فروش سوزوکی ویتارا در ایران گرچه به رقبای کره‌ای نمی‌رسد اما نسبتا پررونق و پرحرارت دنبال می‌شود.

نویسنده: حسین باباپور