بررسی مشخصات فنی میتسوبیشی اِرترِک ۲۰۲۲

۳ آذر ۱۴۰۰ بررسی مشخصات فنی میتسوبیشی اِرترِک ۲۰۲۲

میتسوبیشی ژاپن هم به جرگه خودروسازان تمام الکتریکی جهان پیوست، البته این بار ویژه بازار چین و آن هم با یک خودرو کراس‌اوور. این خودروساز نام آشنای ژاپنی که با خودروسازی GAC چین و تحت قرارداد همکاری مشترک GAC-میتسوبیشی موتورز فعالیت می‌کند، شاسی بلند تمام الکتریکی جدیدی را در کلاس کراس‌اوورهای کامپکت با نام اِرترِک (Airtrek) از سال آینده روانه بازار چین خواهد کرد.

مزایا و معایب

+ طراحی مدرن و آینده‌نگر

+ فضای داخلی جادار

+ برد مفید مناسب

_ قدرت نه چندان قابل توجه

مشخصات فنی ارترک

بخش جلویی میتسوبیشی ارترک ۲۰۲۲

نام ارترک در صنعت خودرو چندان غریب و ناآشنا نیست. در حقیقت این نام برای مدل میتسوبیشی اوتلندر در بازار داخلی کشور ژاپن به کار گرفته شد، اما ارترک در نمایشگاه خودرو گوانژو سال میلادی جاری کشور چین، به یک خودرو مفهومی اختصاص داده شده بود که حالا نسخه آماده تولید آن ویژه بازار این کشور از سوی میتسوبیشی رونمایی شده است و در سال آینده وارد خیابان‌های این کشور پهناور خواهد شد.

هنوز اطلاعات کاملی از این کراس‌اوور کامپکت تمام الکتریکی منتشر نشده است، اما رسانه‌های داخلی کشور چین اعلام کرده‌اند که ارترک توانی برابر با ۱۸۱ اسب بخار خواهد داشت که برای وزن دو تنی آن چندان جذاب به نظر نمی‌رسد. با این حال باتری ۶۹.۹ کیلووات.ساعت آن این کراس‌اوور را قادر می‌سازد تا مسافتی برابر با حدود ۵۲۰ کیلومتر را بدون تولید هیچ گونه آلایندگی پشت سر بگذارد. البته سنجش این برد مسافتی بر اساس استانداردهای داخلی کشور چین انجام گرفته است و احتمال دارد که برد واقعی بر اساس استاداردهای جهانی، رقمی کمتر از این مقدار باشد.

مشخصات کلی

نوع موتور

الکتریکی
حجم موتور

سیلندر / سوپاپ

تنفس موتور

حداکثر قدرت

۱۸۱ اسب بخار
حداکثر گشتاور

جعبه دنده

محور محرک

شتاب

حداکثر سرعت

برد مفید

۵۲۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگی

سیستم فرمان

برقی
نوع بدنه

کراس‌اوور سایز کوچک

نوع رینگ

آلیاژی
نوع شاسی

بدنه یکپارچه/مونوکوک

ترمز جلو

دیسکی دو جداره
ترمز عقب

دیسکی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۶۳۰ میلی‌متر

عرض

۱۹۲۰ میلی‌متر
ارتفاع

۱۷۲۸ میلی‌متر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۸۳۰ میلی‌متر
وزن خالص

۱۹۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
حجم فضای صندوق

قطر رینگ

چرخ جلو و عقب

طراحی میتسوبیشی ارترک

نمایی از کابین میتسوبیشی ارترک ۲۰۲۲

نمای خارجی ارترک از دیدگاه سبک، کاملا منطبق بر زبان طراحی سال‌های اخیر میتسوبیشی قلم خورده است. از این رو نمای جلو ظاهری کاملا شبیه به اوتلندر یا سایر کراس‌اوورهای این برند دارد. جلوپنجره بسیار بزرگ با خطوط افقی، سیستم روشنایی در روز بسیار باریک قرار گرفته بر بالای سیستم روشنایی اصلی LED و تریم کرومی تزئیناتی به شکل عدد هفت در زبان انگلیسی، کامل‌کننده نمای جلو این کراس‌اوور جدید است.

نمای عقب خودرو از چراغ‌های سه گوش بهره می‌برد که المان طراحی آن در ابتدا در محصولات کادیلاک رویت شد اما تویوتا در طراحی وانت تاندرا و حالا میتسوبیشی (و برخی خودروهای چینی) از این سبک طراحی الهام گرفته‌اند. با وجود تعلق به کلاس کراس‌اوورهای کوچک، در نمای جانبی ارترک از دستگیره‌های مخفی استفاده شده و تلاش شده است تا با به کارگیری از تزئینات پلاستیکی مشکی رنگ، جلوه آفرود گونه‌ای به خودرو تزریق شود. البته طراحی فضایی ریم‌های آلیاژی آلومینیومی دو رنگ این کراس‌اوور نیز به سبک طراحی فضایی مانند آن نیز کمک شایانی می‌کند.

قدم‌های بزرگ میتسوبیشی به منظور آینده‌نگری و القا حس پیشرفت و تکنولوژی در نمای داخلی ارترک بسیار بیشتر دیده می‌شود. این نما در اوج سادگی، داشبرد افقی بسیار ساده را در بر می‌گیرد که به دلیل استفاده از نمایشگر لمسی بسیار بزرگ در وسط، موفق به حذف تمامی کلید‌های کنترلی شده است تا ظاهر تمیز‌تر و مینیمالی را به نمایش بگذارد. این حجم از ساده‌پردازی در طراحی کنسول میانی که با شیبی ملایم به داشبرد خودرو متصل شده است نیز به خوبی رویت می‌شود.

خوشبختانه میتسوبیشی هنوز طراحی ساده و اسپرت فرمان سه شاخه خود را کنار نگذاشته است، اما در پشت غربیلک فرمان، یک نمایشگر دیجیتال جایگزین نشانگرهای آنالوگ قدیمی شده است که جلوه تکنولوژی و پیشرفت را در نمای داخلی ارترک کامل می‌کند.

تریم‌های تزئیناتی مشکی پیانویی و دوخت دو رنگ سفید/مشکی داشبرد، رودری‌ها و صندلی‌ها، در کنار سیستم نورپردازی انتزاعی نمای داخلی، جلوه بسیار تمیز و آرامش‌بخشی را برای سرنشینان فراهم می‌آورد.

آپشن‌ها و امکانات

بخش پشتی میتسوبیشی ارترک ۲۰۲۲

همان‌طور که پیش‌تر عنوان شد، هنوز اطلاعات دقیقی از ویژگی‌های جزئی میتسوبیشی ارترک منتشر نشده است، اما این خودرو به رادار جلو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، دوربین چشم عقب (دید ۳۶۰ درجه)، درب عقب برقی، قابلیت اتصال به تلفن همراه هوشمند و کنترل آپشن‌های حیاتی و ویژگی‌های شارژ، سانروف، تریم دو رنگ بدنه و ریم‌های اسپرت، سیستم مسیریاب جهانی با قابلیت نمایش ویژگی‌های سه بعدی بر روی نمایشگر دیجیتال پشت فرمان، سیستم نظارت بر فشار و دمای تایرها، پذیرش و اجرای دستورات صوتی، انتخاب حالت‌های مختلف رانندگی، کروز کنترل هوشمند با قابلیت تابلوخوانی و سنسور پارک جلو و عقب روانه بازار خواهد شد.

البته با توجه به ذات آفرود طلبی برخی از شاسی بلندهای برند میتسوبیشی، انتظار می‌رود ویژگی‌های دیگری نظیر کنترل سرعت در سرازیری، کنترل حرکت در سربالایی، گرم‌کن و سرد‌کن صندلی‌ها، گرم‌کن فرمان، آینه‌های جانبی برقی دارای گرم‌کن نیز در ارترک به کار گرفته شده باشد.

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد
کنترل سرعت در سرازیری

ندارد

کنترل کشش

دارد
کنترل پایداری

دارد

کنترل دینامیکی

دارد
اتو پارک

سنسور جلو

دارد
سنسور عقب

دارد

سنسور فشار باد تایر

دارد
رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

رادار تصادف جلو

رادار تصادف عقب

هشدار توجه راننده

ترمز ضدقفل

دارد
توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
نور بالا خودکار

دارد

چراغ بدرقه

دارد
روشنایی کابین

دارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد
گرم‌کن فرمان

نمایشگر

دارد
بلوتوث

دارد

وای فای

دارد
شارژ USB موبایل

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک

دارد
صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد
گرم‌کن صندلی جلو

سردکن صندلی جلو

ماساژور صندلی

مموری صندلی

صندلی برقی عقب

ندارد

درب برقی صندوق

دارد
خروجی ۱۲ ولت

دارد

ایزوفیکس

دارد
کامپیوتر سفری

دارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد
سانروف

دارد

نتیجه گیری

با توجه به نام‌گذاری ارترک (نام مشترک برای اوتلندر در بازار داخلی ژاپن) و تولید آن از سوی زیرمجموعه چینی-ژاپنی میتسوبیشی، اینطور برداشت می‌شود که این کراس‌اوور تمام الکتریکی به احتمال بسیار قوی تنها ویژه بازار کشور چین تولید شده و در بازار جهانی عرضه نخواهد شد. با این وجود ارترک در بازار کشور چین هم بدون رقیب باقی نخواهد ماند چرا که این کشور بسیار پهناور و بازار خودرو در آن بسیار داغ است.

تا زمان انتشار رسمی و دقیق اطلاعات فنی این خودرو در سال آینده باید منتظر ماند و دید که ارترک در برابر سایر رقبای تمام الکتریکی خود چه در چنته دارد.

فروش فوری خودرو

نویسنده: شهاب انیسی