نقد و بررسی نیسان تیانا، سدان ژاپنی ایمن و آرام

۱۸ مرداد ۱۳۹۹ نقد و بررسی نیسان تیانا، سدان ژاپنی ایمن و آرام

نیسان تیانا یک سدان میان سایز شهری است که کمپانی خودروسازی نیسان آن را از سال ۲۰۰۳ به عنوان جانشین نیسان ماکسیما در برخی بازارها به مشتریان عرضه کرد.

نیسان تیانا تاکنون در قالب سه نسل به دست خریداران بین‌المللی رسیده که نسل دوم آن توانست ابتدا به صورت وارداتی و سپس از سال ۱۳۸۹ با مدل‌های مونتاژ شده توسط شرکت پارس خودرو در اختیار مشتریان ایرانی نیز قرار بگیرد. این خودرو در قالب دو مدل نیمه فول و فول آپشن وارد بازار ایران شد و شرکت پارس خودرو قصد داشت با عرضه آن موفقیت ماکسیما را تکرار کند که البته به دلایل مختلف به این مهم دست نیافت.

با این حال نیسان تیانا با تکیه بر نام پرآوازه برند ژاپنی نیسان و همچنین عملکرد فنی و کیفی بسیار مناسب خود توانست فروش نسبتا قابل قبولی را در کشورمان تجربه کرده و به محبوبیت قابل توجهی در میان ایرانیان دست پیدا کند. در ادامه این مطلب می‌توانید جزئیات بیشتری پیرامون شاخصه‌های ظاهری، فنی، امکانات، مزایا و معایب و وضعیت فروش نیسان تیانا در بازار ایران دست پیدا کنید.

طراحی ظاهری نیسان تیانا

شمایل ظاهری نیسان تیانا در ابتدای عرضه به بازار ایران توانست نظر مساعد عمده مشتریان و کارشناسان را نسبت به خود جلب سازد؛ چرا که در آن دوران تیانا حریفان قابل‌توجهی به جز یکی دو مدل کره‌ای نظیر هیوندای سوناتا و کیا اپتیما در مقابل خود نمی‌دید و با ارائه یک سبک از طراحی نسبتا لوکس و متقاعدکننده توانست مشتریان را به سوی خود جلب سازد. به ویژه فرم کشیده و حالت شبه تشریفاتی بدنه این خودرو تاثیر به سزایی در جلب مشتریان داشت.

در قسمت چهره و نمای روبه روی این خودرو از چراغ‌های نسبتا بزرگ با طراحی ساده اما زیبا استفاده شده که  از زاویه جانبی نیز به خوبی قابل رویت هستند و دو طرف یک جلو پنجره ذوزنقه مانند کرومی حاوی نوارهای کرومی و لوگوی نیسان را به تسخیر خود در آورده‌اند. شباهت‌هایی نیز میان چراغ‌های جلو نیسان تیانا با یکی از مدل‌های پیشین مرسدس میباخ قابل مشاهده است. طراحی سپر جلو هم گرچه حاوی جزئیات زیادی نیست اما ضمن ارائه یک سبک ساده، شمایلی زیبا و هماهنگ برای چهره نیسان تیانا پدید آورده است. در نمای جانبی یک خط شانه‌ای برجسته انتهای چراغ عقب را به گوشه همنوع جلویی خود پیوند داده و شمایل عضلانی تری به ناحیه جانبی خودرو بخشیده است. قوس زیبای خط سقفی که به انتهای درب صندوق با طول نه‌چندان زیاد منتهی می‌شود نیز سبب پدید آمدن حالتی شبیه به خودروهای لیفتبک برای این سدان ژاپنی شده است.

در بخش عقب نیز شاهد چراغ‌های بزرگ یک تکه هستیم که در جوانب درب صندوق به خوبی جای گرفته و همراه با طرح نه چندان پیچیده سایر المان‌ها نظیر سپر و درب صندوق عقب، نمایی مناسب، بی‌آلایش و تقریبا مجلل را به قسمت پشت نیسان تیانا اعطا کرده‌اند.

در مجموع باید عنوان داشت که شاید طراحی ظاهری نیسان تیانا به عنوان یک سدان میان سایز خانوادگی در مقایسه با زبان‌های طراحی جدید نسبتا کلاسیک و قدیمی جلوه کند اما به خوبی می‌توان این حقیقت را درک کرد که در بازار کم تنوع ایران نیسان تیانا همچنان حرف‌های زیادی برای گفتن داشته و احتمالا مشتریانی پیدا خواهند شد که این شمایل دوست داشتنی را به ظواهر پر زرق‌وبرق و امروزی ترجیح دهند.

 

طراحی ظاهری نیسان تیانا

پس از ورود به کابین این سدان خانوادگی ژاپنی با نوعی از سبک طراحی دلنشین، بی‌آلایش متقارن و چشم‌نواز مواجه می‌شوید که گرچه نسبت به انواع داشبوردهای امروزی کمی ساده به نظر می‌رسد اما نوعی حس لوکس بودن درون آن نهفته بوده و به خوبی می‌تواند نیازهای بصری مشتریان ‌این گونه سدان‌های خانوادگی را برآورده سازد. طرح کنسول میانی داشبورد نظم و تقارن جذابی را ارائه داده و نمای دلنشینی به مجموعه کابین تیانا بخشیده است. غربیلک ‌فرمان حتی در مقایسه با مدل‌های جدیدتر همچنان جذاب و منحصر به فرد به نظر می‌رسد و حس خوشایندی از به دست گرفتن آن در ذهن راننده پدید خواهد آمد.

صندلی‌ها از نرمی و فرم مناسبی برخوردار بوده و طی مسافرت‌های طولانی مدت خستگی را از تن سرنشینان دور نگه خواهند داشت. متریال به خدمت گرفته شده در کابین نیسان تیانا از نوع با کیفیت بوده و به راحتی می‌تواند رضایت مشتریان را به دنبال خود داشته باشد. از سوی دیگر به دلیل فاصله محوری ۲۷۷۵ میلیمتری، کابین تیانا بسیار جادار بوده و به راحتی می‌تواند پنج سرنشین بزرگسال را بدون محدودیت و با آسایش فراوان درون خود جای دهد. البته به دلیل شیب سقف در بخش عقب احتمال دارد محدودیت‌هایی از ناحیه سر برای سرنشینان بلندقد در این قسمت وجود داشته باشد. وجود کنسول استراحت بازو با دو عدد جا لیوانی و دریچه دسترسی به صندوق نیز موجب آسایش بیشتر کاربران در ردیف عقب خواهد شد. گنجایش صندوق عقب نیسان تیانا ۵۰۶ لیتر است که در نوع خود کاملا وسیع بوده و به راحتی می‌تواند لوازم و

 طراحی داخلی نیسان تیانا

اسباب یک مسافرت خانوادگی پنج نفره را درون خود جای دهد. بنابراین از این حیث نگرانی خانواده‌ها تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

در یک جمع‌بندی می‌توان عنوان داشت که کابین نیسان تیانا از لحاظ کیفی، بصری و یا کاربردی یکی از بهترین‌ها در به زمان خودش بوده و در حال حاضر نیز می‌تواند لبخند رضایت را بر لبان مشتریان این‌گونه سدان‌های ژاپنی دست دوم بنشاند.

 

 طراحی داخلی نیسان تیانا

 آپشن‌ها و امکانات نیسان تیانا

همان‌طور که اشاره شد نیسان تیانا در قالب دو مدل نیمه فول XL و یا هایکلاس xv روانه بازار کشورمان شد که در این بین مدل XV به عنوان نمونه فول آپشن از تجهیزات زیر سود می‌برد: کروز کنترل، کنترل کشش و پایداری، توزیع نیروی ترمز EBD، توزیع ترمز ضد قفل، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، اتولایت، ارتفاع نور اتوماتیک، چراغ مه شکن جلو، چراغ مه شکن عقب، چراغ شوی، چراغ جلو زنون، نورپردازی داخلی، فرمان الکتروهیدرولیک حساس به سرعت با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر پنج اینچی مرکزی، نویگیشن، نمایشگر کنسول کیلومترشمار، شش عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و پرده‌ی و جانبی جلو، پشت سری اکتیو، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه به علاوه دریچه تهویه برای سرنشینان ردیف عقب، صندلی راننده با تنظیمات برقی و حافظه، صندلی سرنشین با تنظیمات برقی، گرمکن و سردکن صندلی جلو، روکش صندلی چرمی، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سقف پانوراما و سانروف.

مشخصات فنی نیسان تیانا

نیسان تیانا به یک پیشرانه ۶ سیلندر با حجم ۲.۵ لیتر مجهز شده است که نیرویی برابر با ۱۸۲ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن‌ متر گشتاور را تولید و توسط یک جعبه دنده سی وی تی ایکس ترونیک به سوی محور جلو ارسال می‌کند. شتاب صفر تا صد این سدان ۱۵۳۳ کیلوگرمی برابر با 9.6 ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف سوخت ترکیبی نیسان تیانا نیز در حدود ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود.

 

طراحی کابین نیسان تیانا

مزایا و معایب Nissan Teana

مواردی نظیر فضای جادار کابین، طراحی ظاهری زیبا و متشخصانه، ایمنی بسیار بالا، سیستم تعلیق کارآمد و سواری نرم، مصرف سوخت متعادل، فرمانپذیری مناسب، کیفیت ساخت بالا، و عملکرد فنی تقریبا مناسب از جمله مهمترین نقاط قوت نیسان تیانا به حساب می‌آیند. از سوی دیگر مشکلات پیرامون خدمات پس از فروش این خودرو و همچنین حساسیت جعبه‌دنده نسبت به روغن‌های غیرفابریک را می‌توان به عنوان نکات انتقاد برانگیز پیرامون نیسان ‌تیانا در نظر گرفت.

 

نمای عقب نیسان تیانا

 وضعیت فروش نیسان تیانا در بازار ایران

نیسان تیانا گرچه نتوانست همچون پدرش نیسان ماکسیما در بازار ایران کاملا پرفروغ و بسیار محبوب ظاهر شود اما با وجود مدت عرضه نسبتا کمتر موفق شد نظر مساعد و مثبت مشتریان نسبتا زیادی را به سوی خود جلب ساخته و کیفیتی مثال زدنی را به کاربران خود ارائه دهد. همین امر نیز موجب شد تا نیسان تیانا یکی از سدان‌های محبوب و معروف بازار ایران لقب بگیرد و از وضعیت خرید و فروش نسبتا مناسبی در کشورمان سود ببرد. بنابراین در مجموع می‌توان وضعیت فروش نیسان ‌تیانا کارکرده را در بازار ایران در حد متوسط رو به بالا ارزیابی کرد.

 

نویسنده: حسین باباپور