بررسی مشخصات فنی نیو ET5 ۲۰۲۲

۵ دی ۱۴۰۰ بررسی مشخصات فنی نیو ET5 ۲۰۲۲

برند خودروساز چنی نیو (NEO) در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد و تنها دو سال بعد با معرفی خودرو سوپر اسپرت الکتریکی EP9، جهان را شوکه کرد. در آن دوران تولید نسخه EP9 که از قضا قیمتی درخور عملکرد فنی‌اش داشت، باعث شد بسیاری تصور کنند که این برند خودروساز نامی است که به زودی از یاد خواهد رفت، اما امروز این برند نزدیک به ۹ مدل خودرو تمام الکتریکی متفاوت به تولید رسانده است.

جدیدترین اقدام این شرکت مدل ET5 EV است که به نوعی در سگمنت تسلا مدل ۳ می‌گنجد و می‌تواند این خودرو محبوب آمریکایی را با جدیت به چالش بکشد.

مزایا و معایب

+ تولید در تیراژ انبوه

+ توان فنی درخور توجه

+ تکنولوژی ساخت بالا

+ قیمت نهایی مناسب

+ عرضه در بازارهای اروپایی

+ اعتبار و سابقه درخشان برند

– عدم عرضه در بازار آمریکای شمالی

– طراحی نه چندان جذاب

مشخصات فنی

از دیدگاه ابعادی، ET5 در انتهای رده سدان‌های کامپکت بازار قرار دارد و از دو موتور الکتریکی و سه آپشن باتری ۷۵، ۱۰۰ و ۱۵۰ کیلووات.ساعت بهره می‌گیرد. با توجه به نوع پک باتری به کار رفته در ET5، این خودرو می‌تواند برد مفیدی برابر با ۵۵۰، ۷۰۰ و ۱۰۰۰ کیلومتر داشته باشد که برد خیره کننده ۱۰۰۰ کیلومتری آن، از تکنولوژی پک باتری خشک نسخه ۱۵۰ کیلووات ساعتی نشات می‌گیرد.

بر اساس اطلاعات فنی نیو، ترکیب این دو موتور الکتریکی ضمن ارائه سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل، قدرتی برابر با ۴۸۳ اسب بخار قدرت تولید می‌کند که رقمی بسیار قابل توجه و احترام برانگیز است. اما مهم‌تر از توان و گشتاور ۷۰۰ نیوتون.متری این خودرو، ضریب درگ ۰.۲۴ آن است که نشان می‌دهد طراحان و مهندسان نیو برای دستیابی به بهترن ضریب ارودینامیک، تمامی تلاش خودر را به کار گرفته‌اند.

یکی از مهم‌ترین اقدامات برند نیو استفاده از قابلیت جایگزینی سریع باتری در خودروهای تولیدی است. اقدامی که تسلا آمریکا بارها بر آن مانور داده و برای عرضه آن تلاش کرده است اما هرگز این قابلیت را در نسخه انبوه پیاده‌سازی نکرده است. نیو در عوض با اجرای ۷۰۰ جایگاه تعویض سریع باتری در کشور چین، موفق شده است تا برد مفید محصولات خود را به شکل چشمگیری در این کشور پهناور گسترش دهد.

مشخصات کلی

نوع موتور

دو موتور الکتریکی

حجم موتور

سیلندر / سوپاپ

تنفس موتور

قدرت

۴۸۳ اسب بخار

گشتاور

۷۰۰ نیوتن.متر
گیربکس

تک سرعت

محور محرک

دو دیفرانسیل
شتاب

۴.۳ ثانیه

سرعت

مصرف سوخت

استاندارد آلایندگی

فرمان

برقی

نوع بدنه

سدان سایز کوچک
نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۷۹۰ میلی‌متر

عرض

۱۹۶۰ میلی‌متر
ارتفاع

۱۴۹۸ میلی‌متر

فاصله محورها

۲۸۸۸ میلی‌متر
وزن خالص

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق

برد مفید

۵۵۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر
قطر رینگ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد
کروز کنترل هوشمند

دارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد
کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد
کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد
رادار نقطه کور

دارد

رادار تغییر لاین

دارد
رادار تصادف جلو

دارد

رادار تصادف عقب

دارد
ترمز ضدقفل

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

دارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

دارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

دوربین عقب

دارد
دوربین جانبی

دارد

دوربین ۳۶۰ درجه

دارد
کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

دارد
استارت بدون کلید

دارد

تهویه اتوماتیک

دارد

صندلی برقی راننده

دارد

صندلی برقی سرنشین جلو

دارد

گرم‌کن صندلی جلو

دارد
سردکن صندلی جلو

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد
سانروف

طراحی ET5

نمای جلویی ET5

از دیدگاه طراحی نمای خارجی، ET5 شباهت بسیار زیادی به مدل بزرگ‌تر خود یعنی ET7 دارد. البته این موضوع جای تعجب ندارد چرا که هدف از طراحی ET5 دستیابی به ویژگی‌های ایرودینامیک و بازدهی مشابه به مدل ET7 بود. البته در نمای جلو و بخش مه‌شکن‌ها و در بخش انتهایی خودرو تفاوت‌هایی با مدل ET7 وجود دارد که این دو خودرو را از هم متمایز می‌کند.

در نگاهی مختصر به نمای خارجی ET5، الزاما نمی‌توان فاکتوری یافت که این خودر را زیبا و دلنشین جلوه دهد. این موضوع در خصوص تسلا مدل ۳ نیز صدق می‌کند. دلیل آن است که خودوهای الکتریکی به منظور دستیابی به بهترین ضریب درگ، برترین ایرودینامیک و بالاترین برد مفید، از سبک طراحی مینیمالی بهره می‌گیرند که معمولا بر اساس استانداردهای تونل باد تعیین می‌شود. از این رو این دست خودروها را نمی‌توان الزاما زیبا دانست، هرچند که چراغ بسیار باریک نمای عقب را می‌توان جاذبه بصری طراحی ET5 دانست.

خالی از لطف نیست که اشاره کنیم، برجستگی‌های عجیبی که در بالای شیشه جلو و ابتدای سقف خودرو قرار گرفته‌اند، در حقیقت محل قرارگیری سنسورهای سیستم کمک راننده نیو ET5 است. هرچند خودروسازان تا جای ممکن این سنسورها را از دید مخفی می کنند، اما گویا نیو از آن‌ها به عنوان یکی از المان‌های طراحی بهره گرفته است.

طراحی داخلی

نمای داخلی ET5

نمای داخلی ET5 بسیار مینیمال و ساده است، درست همان‌طور که از یک خودرو برقی انتظار می‌رود. نمایشگر لمسی وسط داشبرد بر خلاف سایر خودروها، ظاهری مربع دارد. وجود این نمایشگر در ET5 (همانند سایر خودروهای برقی مشابه) موجب حذف کلید‌ها و ادوات کنترلی از روی داشبرد شده است. نشانگر پشت فرمان نیز از نوع تمام دیجیتالی به ابعاد ۱۰.۲۵ اینچ است. سیستم نورپردازی انتزاعی داخل اتاق یکی از نقاط قوت ET5 است که می‌تواند بین ۲۵۶ رنگ تغییر کند. سیستم صوتی خودرو ۷.۱.۴ کانال دالبی از برند Dolby Atmos است.

اما ویژگی‌های بخصوص نیو ET5 به اینجا ختم نمی‌شود. این شرکت در ارتباط مستقیم و انحصاری با شرکت دیجیتال NREAL، فضای کابین خودرو را به تکنولوژی حقیقت مجازی مجهز کرده است. شرکت NREAL عینک‌های مخصوصی برای شرکت نیو تولید می‌کند که در هماهنگی با تکنولوژی نمای داخلی ET5 می‌تواند جلوه‌های مجازی را در زمان استفاده از این عینک‌ها در کابین ET5 به وجود آورد. شرکت نیو این قابلیت را پانو سینما (PanoCinema) می‌خواند چرا که با استفاده از این عینک‌های مخصوص در ET5، سرنشینان قادر به مشاهده انواع تصاویر سه بعدی در داخل کابین این خودرو خواهند بود.

تکنولوژی واقعیت مجازی (AR و VR) تکنولوژی جدیدی نیست و استفاده از آن سالیان دراز است که با صنعت خودرو عجین شده است. تا به امروز اما کمتر خودروسازی به صورت جدی و تولید انبوه به استفاده از این دست تکنولوژی روی آورده است.

محصولات نیو به سیستم هوش مصنوئی انحصاری با نام NOMI AI نیز مجهز هستند که بر اساس ادعا نیو، این اولین باری است که از چنین سطح از تکنولوژی هوش مصنوعی در یک خودرو تولید انبوه به کار گرفته می‌شود. این سیستم هوش مصنوعی می‌تواند سیستم مسیریابی ماهواره‌ای، سیستم صوتی، سیستم تهویه مطبوع و حرکت شیشه‌های جانبی برقی خودرو را کنترل کند. همچنین این قابلیت را دارد تا با دستور سرنشینان از آن‌ها عکس سلفی بگیرد.

نتیجه گیری

نمای پشتی ET5

کشور چین مخصوصا در زمینه طراحی و تولید خودروهای برقی، مسیر ترقی را با سرعت بسیار زیادی پیموده است. مجموعه این ویژگی‌های برتر در ترکیب با قابلیت‌های تکنولوژی روز طبیعتا ارزان نخواهد بود. شرکت نیو یک شرکت خودروساز تمام الکتریکی بسیار پیشرفته است که برند آمریکایی تسلا را نشانه گرفته است. بنابراین ET5 با چنین مجموعه‌ای از قابلیت‌ها، خریدار خودرو باید مبلغی برابر ۵۱ هزار دلار پرداخت کند که رقم قابل توجهی است، اما دولت چین با پرداخت یارانه به خودروهای برقی، این رقم را به ۴۰ هزار دلار رسانده است.

نیو قرار است ET5 را از سال ۲۰۲۲ در کشور چین، نروژ، آلمان، هلند، سوئد و دانمارک عرضه کند. این حجم از صادرات به اروپا نشان دهنده توان فنی و کیفیت قابل توجه برند نیو است، اما این خودروساز هیچ حرفی در رابطه با ورود احتمالی ET5 به بازار آمریکا نزده است.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی