ولوو P1800 سایِن معرفی شد!

۳۰ شهریور ۱۳۹۹  ولوو P1800 سایِن معرفی شد!

یکی از بزرگ‌ترین خبرهای دنیای خودروسازی به تازگی منتشر شد و آن هم معرفی مدل ولوو P1800 سایِن (Volvo P1800 Cyan) بود. این مدل که از لحاظ ظاهری، شباهت بسیار چشمگیری به ماشین‌های مسابقه‌ای کلاسیک دارد، یادآور و عبارتی دیگر از خودروهای مسابقه‌ای دهه 60 میلادی کمپانی محبوب ولوو (Volvo) دارد. تیم مهندسی این محصول زیبا، همان تیم سازنده اولین ولوو مسابقه و برنده عنوان جهانی است. این تیم همچنین بر روی مدل مفهومی نمونه اولیه ولوو C30 پل‌استار (Volvo C30 Polestar) کار کرده است. پیش از آن که در جزئیات خیره کننده این ولوو دوست داشتی غرق شویم، اجازه دهید کمی از تاریخچه سایِن و این پروژه بگوییم.

سایِن (Cyan Racing) که اصالت سوئدی دارد، یکی از شرکای رسمی گروه جیلی (Geely Group Motorsport) است. این گروه که در سال 1996 پایه گذاری شد، پیش‌تر با نام پل‌استار شناخته می‌شد. در سال 2015، ولوو این گروه را خریداری کرد. در حال حاضر، این گروه به صورت خصوصی اداره می‌شود. این تیم، سه عنوان جهانی اخیر تورینگ دنیا را از آن خود کرده و موفقیت‌های زیادی به دست آورده است. از فعالیت‌های اخیر این گروه، می‌توان به همکاری آن با لینک اند کو (Lynk & co) در سال 2019 و همکاری در توسعه مدل‌های پرسرعت ولوو، یعنی S60 و V60، با همراهی پل استار در سال‌های 2013 تا 2015 اشاره کرد.

برگردیم سر اصل مطلب! این ماشین جذاب و قوی که بدنه آن از فیبر کربنی ساخته شده و شاسی قابل تنظیم، 420 اسب بخار نیرو و 990 کیلوگرم وزن دارد، رقیب سرسختی برای بسیاری از ماشین‌های مسابقه‌ای هم سن و سال خودش محسوب می‌شود. البته منظورمان از خودروهای هم سن و سال، ماشین‌های دهه 60 نیست، زیرا این مدل بر خلاف ظاهر کلاسیک خود، روحی جوان و سرزنده دارد.

کریستین دال، مدیرعامل و بنیان گذار ساین می‌گوید:« شرکت ما در سال 1996 برای رقابت با ماشین‌های ولوو در سوئد تاسیس شد و ولوو P1800 ساین، این چرخه را برای ما تکمیل‌ می‌کند. ما اولین عنوان جهانی خود را با ولوو در سال 2017 کسب کردیم و از آن زمان تا به امروز، دو عنوان جهانی دیگر با دو خودروساز دیگر به دست آورده‌ایم. اولین عنوان جهانی که کسب کردیم، یک نقطه عطف مهم برای ما بود. بنابراین احساس کردیم که زمان خوبی برای ارتباط مجدد با گذشته و کسانی که پیش از ما با ماشین‌های ولوو مسابقه داده‌اند است. اولین ولوو P1800 ساین، رنگ آبی و زرد مسابقه‌ای ما را خواهد داشت تا وارث ما باشد.»

در واقع ولوو P1800 اصلی، در سال 1960 رونمایی شد، درست یک سال پیش از رونمایی از جگوار تیپ E (Jaguar Type-E)، دو سال پیش از رونمایی از فراری 250 GTO (Ferrari 250 GTO) و سه سال قبل از معرفی پورشه 911 (Porsche 911).

همانطور که مشاهده می‌کنید، تمامی مدل‌های عنوان شده رقبای قدری برای یک ماشین مسابقه‌ای هستند، بنابراین این مدل در برهه زمانی مهمی از تاریخ صنعت خودروسازی متولد شده است.

دال می‌گوید:«جگوار، فراری و پورشه، هر سه محصولاتی دنباله دار و به نام بودند. همین موضوع باعث شد که ما ماشینی بسازیم که اگر در دهه 60 میلادی حضور داشت، با آن‌ها مسابقه می‌داد. بنابراین نسخه جاده‌ای این مدل مسابقه‌ای به یادماندنی را طراحی کردیم. البته در گذشته هم با چند محصول مسابقه‌ای دیگر خود این کار را کردیم که خودروهایی نظیر ولوو C30 و ولوو S60 بودند. در آن زمان با نام پل‌استار شناخته می‌شدیم که سال گذشته با لینک اند کو، ساین 03 را طراحی کردیم؛ P1800، تعبیر ما از «آنچه می‌توانست باشد» است.

 

نگاهی به تغییر الگوهای گذشته

نمای کناری ولوو ساین جدید

حالا که در دنیای تکنولوژی‌های روز دنیا، خودران‌ها و خودروهای الکتریکی به سر می‌بریم، ساین تصمیم گرفت که یکی از یادگاران گذشته را انتخاب کرده و آن را به محصولی نامحدود تبدیل کند. کریستین دال گفت: « البته که می‌توانستیم یک P1800 الکتریکی بسازیم که درون آن انواع و اقسام تکنولوژی‌های روز تعبیه شده و محصولی بسیار لوکس تحویل بازار دهیم، اما این چیزی نیست که با به دنبالش هستیم. در میان این تغییرات سریع، تصمیم گرفتیم بخشی از زمان را انتخاب کرده و آن را در کپسول زمان خودمان نگه داریم. یک اِلِمان از دوران طلایی دهه 60 میلادی برداشته و آن را با قابلیت‌های روز خودمان پُر کنیم و تجربه‌ای خالص و در عین حال جدید ارائه کنیم.»

رانندگی روی مرز خلاقیت در طراحی

تیم مهندسی تصمیم گرفت این المان‌های کلاسیک را با اعمال کمترین دخالت تغییر داده و پیش ببرد. ماتیاس ایونسون، مدیر پروژه و سرگروه تیم مهندسی ساین می‌گوید:« ما تصمیم گرفتیم از تخصص خود در زمینه طراحی موتور و شاسی برای اتومبیلی استفاده کنیم که از نظر قابل پیش بینی بودن و کنترل بصری راننده، فلسفه مهندسی ساین را به همراه داشته باشد. می‌خواستیم که با این وجود، این محصول سبک بوده و آنالوگ دهه 60 را حفظ کند.» از آنجایی که هیچ سیستم کمک راننده، کنترل ثبات، ABS و… تعبیه نشده است، هیچ چیزی مزاحم تجربه ناب رانندگی با این ماشین نمی‌شود. اینوسون ادامه داد:« P1800 هیچ چیزی ندارد که رابطه بین راننده و ماشین را تحت تاثیر قرار دهد. چرخ روی سطح جاده، همین. تمامی تلاشمان را کردیم که با استفاده از تکنولوژی امروزی، تجربه رانندگی با خودروهای قدیمی را مجددا خلق کنیم.»

بدنه‌ای از فیبر کربنی سبک و استیل مقاوم

بدنه ولوو P1800 به شکلی تغییر کرده است که بتواند یک مسیر گسترده‌تری را پیموده، چرخ‌های بزرگتری داشته و گلخانه‌ای را در خود جا دهد. این‌ها فقط بخشی از لیست طویل تغییرات آن است.

اولا گرانلاند، مسئول تیم طراحی می‌گوید:

« سر هم کردن معنایی دیگر از یک مدل تاریخی بسیار چالش برانگیر است. فکر می‌کنم موفق شدیم که بدون آسیب زدن به شخصیت P1800 اصلی، از تکنولوژی کمک بگیریم.»

اینوسون می‌گوید:« زمینه داشتن تجربه رانندگی دقیق و نوآورانه، ساخت یک بدنه محکم است. ماشین‌های دهه 60 به دلیل نقاط ضعف و کیفیت فولاد آن زمان، از وضعیت ایده‌آل به دور هستند. ما بدنه را مجددا به همان شکل طراحی کرده و با استفاده از استیل مقاوم و فیبر کربنی نقاط ضعف شاسی را برطرف کردیم. فیبر کربن فقط یک پوسته ظریف نیست که از دیگر قطعات و نقاط جدا باشد، بلکه اجزای ساختاری به شکل و مقاومی به یک دیگر متصل هستند. تمامی قسمت‌هایی که فیبر کربنی دارند، به مقاومت ساختار می‌افزایند.» این پروسه، کلید طلایی وزن سبک این مدل است. همانطور که در ابتدا گفتیم، این مدل تنها 990 کیلوگرم وزن دارد و از بسیاری از مدل‌های موجود در بازار سبک‌تر است.

طراحی موتور و سیستم انتقال قدرت

موتور 2 لیتری توربوشارژ و چهار سیلندر P1800، بر اساس موتور تعبیه شده در مدل مسابقه‌ای ولوو S60 TC1 است. قدرت آن 420 اسب بخار بوده و گشتاوری معادل 455 نیوتون.متر دارد. با این که این موتور توربوشارژ است، اما به گونه‌ای طراحی شده که قدرتی خطی داشته باشد و مانند یک پیشرانه معمولی عمل کند.

هدف اصلی این موتور، داشتن ویژگی‌های شخصیتی موتوری از دهه 60 است، اما با قدرت و دقت بیشتر ایونسون می‌گوید:« برای انتخاب موتور P1800، موتورهای زیادی را بررسی کردیم، مثل B18، رد بلاک B230، وایت بلاک پنج سیلندر و… . وزن سبک و کارایی VEA (موتور طراحی شده توسط ولوو یا Volvo Engine Architecture) همان چیزی بود که دنبالش بودیم.»

این موتور در سال 2011 و با رونمایی از ولوو C30 رونمایی شد و یکی از مهم‌ترین دلایل به دست آوردن عنوان نخست این مدل در سال 2017 بود.

یک گیربکس پنج سرعته هولینگر برای ولوو P1800 اصلی انتخاب شده است، البته که این گیربکس در تعویض دنده، دقت بیشتری داشته و افزایش گشتاور را به خوبی مدیریت می‌کند.

این محصول، تجربه بیش از دو دهه طراحی ماشین‌های مسابقه‌ای است و توسط یک تیم خبره، دوباره بازسازی شده است تا حس رانندگی را با ماشین‌های دهه 60 به راننده القا کند.

 

نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان