برلیانس h320 یک هاچبک جمع و جور از سری h300 محصولات شرکت چینی «برلیانس اتو» است که نخستین مرتبه در نمایشگاه اتومبیل چنگدو ۲۰۱۲ رونمایی شد.
برلیانس H230 مدل جدیدتر برلیانس FRV محسوب شده و در کنار سدان برلیانس h330 به بازار راه پیدا کرده است. شرکت خودروسازی سایپا از سال 13۹۳ شراکت خود را با کمپانی چینی برلیانس اتو پایهگذاری کرد؛ نتیجه این مشارکت به مونتاژ محصولات برلیانس در ایران منجر شد. در این راستا برلیانس h320 از اواسط سال ۱۳۹۴ ابتدا از سوی سایپا و سپس توسط پارس خودرو وارد بازار شد که با توجه به قیمت رقابتی و برخورداری از ظاهر نسبتا مدرنتر در مقایسه با محصولات همرده داخلی، توانست استقبال نسبتا مناسب مشتریان را در پی داشته باشد.
محصولات سری اچ ۳۰۰ ابتدا همراه با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری عرضه شدند که به دلیل عدم توانایی فنی مطلوب با نمونه ۱.۶۵ لیتری و جعبهدنده اصلاحشده جایگزین شدند.
در ادامه مشخصات ظاهری، فنی، امکانات، مزایا و معایب و وضعیت فروش برلیانس h320 در بازار ایران بیشتر آشنا خواهیم کرد.
طراحی ظاهری
ظاهر برلیانس h320 به برخی محصولات قدیمیتر بی ام و شباهت داشته و از همین رو توانسته بعضی توجهات را به سوی خود جلب سازد. نمای جلو برلیانس h320 به ویژه نوع طراحی جلوپنجره آن به طور واضح از طرح گریل کلیوی ب ام و الگوبرداری شده است. طراحی سپر و چراغها نیز به گونهای صورت پذیرفته که هماهنگی مناسبی را در چهره این هاچبک جمع و جور شهری چینی رقم بزنند و حالتی نسبتا مصمم و تا حدی اسپرت را برای خودرو پدید بیاورند. استفاده از گلگیرهای برجسته و خط شانهای در نمای جانبی همراه برخی حجم پردازیهای روی درپوش موتور سبب شده تا پروفیلهای بدنه این خودرو از سادگی بیرون آمده و حالتی نسبتا عضلانی به خود بگیرند.
در نمای عقب شاهد قرارگیری چراغهای یک تکه با طرح نسبتا زیبا در دو طرف درب صندوق و چسبیده به شیشه پشت هستیم که تا حدی خشونت و اسپرت بودن را به ذهن بیننده متبادر میکند. سپر به صورت یکپارچه و نسبتا حجیم طراحی شده و برخی جزئیات نظیر چشمیهای سنسور دنده عقب، شبرنگهای هشدار خطر و غیره روی آن قابل مشاهده هستند. به طور کلی طراحی بدنه برلیانس h320 تا حدودی مدرن، زیبا و جذابتر از محصولات همقیمت موجود در بازار داخل به نظر رسیده و از همین حیث توانسته مشتریان مختلفی را به سوی خود بکشاند.
طراحی داخلی
فضای درونی کابین برلیانس h320 آنچنان مدرن و اسپرت به نظر نمیرسد؛ به ویژه طراحی کنسول میانی و دریچههای تهویه مستطیل مانند روی آن نمای چندان مدرنی برای این هاچبک چینی به وجود نیاورده است. با این حال طراحی غربیلک فرمان، حالت سیلندری پنل کیلومترشمار و چینش منظم دکمههای مختلف روی کنسول میانی به همراه طراحی زیبای اهرم تعویض دنده، جلوههای دلنشینی برای سرنشینان برلیانس h320 به نمایش گذاشتهاند. متریال به خدمت گرفته شده در فرآیند ساخت داشبورد و رودریها گرچه از نوع مرغوب نیست اما در این رنج قیمت میتوان تقریبا آن را قابل قبول ارزیابی کرد.
کابین برلیانس h320 قادر است تا پنج سرنشین بزرگسال با قد متوسط را بدون محدودیت قابل توجه درون خود جای دهد. همچنین صندوق عقب برلیانس h320 حدود ۳۱۴ لیتر فضا در اختیار اسباب و وسایل سرنشینان قرار میدهد که چندان چشمگیر نبوده و در مسافرتهای خانوادگی میتواند موجب ایجاد محدودیت و نارضایتی کاربران شود. به طور کل طراحی داخلی برلیانس h320 از لحاظ طراحی، نمایی تقریبا دلنشین و متناسب را از خود به نمایش گذاشته و میتوان نمره قابل قبولی در این بخش به آن اعطا کرد.
آپشنها و امکانات برلیانس h320 دنده ای و اتوماتیک
برلیانس h320 در دو مدل دندهای و اتومات وارد بازار شده که نسخه اتوماتیک آن به عنوان مدل فول آپشن از امکانات ایمنی رفاهی زیر بهره میبرد:
سنسور فاصلهسنج عقب، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، چراغ مه شکن جلو، فرمانبرقی دو حالته با روکش چرم و دکمههای کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر ۷ اینچی مرکزی، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، USB، دو عدد کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، تهویه مطبوع دستی، صندلی راننده ۸ حالته دستی با تنظیم گودی کمر، صندلی سرنشین جلو چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده دوتکه، روکش صندلی پارچهای، ایزوفیکس صندلی، آینههای جانبی با تنظیم برقی، سانروف، ریموت شیشه بالابر.
مشخصات فنی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم برلیانس h320 ابتدا با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری وارد بازار کشورمان شد. این موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی قادر به تولید ۱۰۳ اسب بخار قدرت و 1۳۸ نیوتن متر گشتاور است که نیروی آن توسط یک جعبه دنده پنج سرعته دستی یا چهار سرعته اتوماتیک به سوی محور جلو روانه میشود. این مجموعه فنی باعث شده تا برلیانس h320 دندهای طی مدت زمان ۱۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. حداکثر سرعت این خودرو معادل ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت بوده و ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند.
از طرف دیگر پیشرانه ۱.6۵ لیتری تنفس طبیعی برلیانس حدود ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن متر گشتاور را به وسیله یک جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک و یا ۵ سرعته دستی به سوی چرخهای جلو روانه میکند. شتاب برلیانس h320 با موتور ۱.۶۵ لیتری در نسخه اتوماتیک برابر با ۱۳.۱ ثانیه بوده و در مدل دندهای به ۱۲ ثانیه کاهش یافته است. حداکثر سرعت و میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز به ترتیب برابر با ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت و 6.3 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.
مزایا و معایب
از جمله مهمترین نقاط قوت برلیانس h320 میتوان به عملکرد فنی بهبود یافته در مدل ۱.۶۵ لیتری، بهبود عملکرد جعبه دنده اتوماتیک نسبت به گیربکس پژو ۲۰۶، طراحی ظاهری جذاب و بهروزتر در مقایسه با محصولات همرده داخلی همچون رنو ساندرو و طراحی داخلی قابل قبول آن اشاره کرد. از سوی دیگر چالاکی نهچندان چشمگیر در مقایسه با رنو ساندرو و کمبود امکانات در مدل دندهای را میتوان جزو نقاط ضعف و انتقاد برانگیز برلیانس h۳۲۰ در نظر گرفت.
وضعیت فروش
برلیانس h320 از همان ابتدای عرضه با توجه به قیمت نسبتا متعادلش و خدمات پس از فروش گسترده سایپا برای این مدل، با استقبال نسبتا خوب مشتریان ایرانی مواجه شد؛ به ویژه آن دسته از افرادی که نسبت به ظاهر محصولات اقتصادی بازار ایران دلزده شده بودند به سوی این خودرو قدم برداشتند. ارائه مدل اتوماتیک و پیشرانه قویتر نیز سبب شد تا مشتریان با تمایل هرچه بیشتری به سوی خرید برلیانس h320 حرکت کنند. بدین ترتیب میتوان بازار خریدوفروش نسبتا مناسب و پررونقی را برای هاچبک برلیانس h320 در کشورمان ارزیابی کرد.
نویسنده: حسین باباپور