بررسی مشخصات مرسدس بنز E200 مدل 2017

۱۹ تیر ۱۴۰۰ بررسی مشخصات مرسدس بنز E200 مدل 2017

مرسدس بنز در میان سه راس مثلث خودروسازی آلمانی، یعنی مرسدس بنز، آئودی و بی ام و، بدون شک محبوب‌ترین برند برای ایرانیان به شمار می‌آید. داستان شهرت و محبوبیت این برند در بازار ایران به دهه ۱۹۷۰ میلادی و دوران تغییر نگرش اساسی و به اصطلاح، رنسانس مرسدس بنز (و البته بی ام و) باز می‌گردد. دورانی که این خودروساز مشهور آلمانی، طیف جدید از محصولات خود را با سبک نام‌گذاری نوین روانه بازار کرد.

در نتیجه از این دهه به بعد اسامی حروفی به عنوان نام رسمی کلاس‌‌های مختلف بنز شکل گرفت که اقتصادی‌ترین آن‌ها با نام کلاس E، در حقیقت از سال 1993 و با تولد W124 شکل گرفت. امروز مرسدس بنز پنجمین نسل خوش فروش کلاس E را بر خط تولید دارد که از قضا در بازار ایران نیز یافت می‌شود.

مشخصات فنی مرسدس بنز E200

مدت زمان زیادی از معرفی رسمی نسل پنجم کلاس E با کد شناسایی W213 در بازار جهان نگذشته بود که نماینده رسمی واردات برند مرسدس بنز در ایران، یعنی شرکت ستاره ایران، تعدادی از نسخه‌‌های پایه این مرسدس پریمیوم/لوکس را روانه بازار ایران کرد.

شرکت ستاره ایران با داشتن اتصال سیاسی و اقتصادی به گروه خودروسازی ایران خودرو که به دوران همکاری برادران خیامی با مرسدس در زمان تاسیس ایران ناسیونال باز‌می‌گردد، متاسفانه از ثبات و پایداری بسیار ضعیفی رنج می‌برد. از این رو این شرکت مخصوصا در دهه اخیر هیچ‌گاه به صورت منطقی و حرفه‌ای اقدام به واردات محصولات برند مرسدس بنز نکرده است و به همین دلیل شرکت‌های جانبی و خصوصی دیگری نسبت به واردات کلاس E (و سایر مدل‌های مرسدس بنز) اقدام کرده‌‌اند.

در نتیجه نباید متعجب باشید که چرا پرشیا خودرو با برند بی ام و همواره در بازار وارداتی‌های لوکس ایران موفق‌تر بوده است.

 

مشخصات فنی مرسدس بنز E200 (W213/ نسل پنجم)

تعداد سیلندر/تعداد سوپاپ/حجم (L)

۴/۱۶/۲.۰

نوع تنفس

توربوشارژر

قدرت (HP)

۱۸۱

گشتاور (N.M)

۳۰۰

گیربکس

۹ سرعت اتوماتیک

انتقال نیرو

محور عقب (RWD)

وزن (Kg)

۱۶۵۵

شتاب 0-100 (S)

۷.۷

مصرف سوخت ترکیبی (L/100Km)

۶.۷

حداکثر سرعت (Km/H)

۲۴۰

 

مرسدس بنز‌های E200 نسل پنجم وارداتی ایران با وجود تعلق به پایین‌ترین رده آپشنی باز هم ضعیف‌ترین نمونه ارائه شده در بازار جهانی نبودند. رکورد ضعیف‌ترین کلاس E نسل پنجم بدون شک در دستان نمونه ۱.۶ لیتری توربو ۱۵۵ اسب بخاری ۲۵۰ نیوتون.متری است که با وجود داشتن وزن نسبتا قابل توجه و قدرت نه چندان زیاد، همچنان توان حرکتی خوبی اراپه می‌دهد که این توان حرکتی را مدیون سیستم انتقال نیرو با تعداد ضرایب دنده بسیار متنوع است.

طراحی مرسدس بنز E200

نسل پنجم کلاس E با طراحی بر پلتفرم ماژولار MRA، برای اولین بار در تاریخ این شرکت، شباهت ظاهری و ساختاری این کلاس را تا جای ممکن به کلاس لوکس S نزدیک‌ کرد. در نتیجه جدا از تفاوت ابعادی و اندک تفاوت‌های جزئی ظاهری، تقریبا 90 درصد افراد نمی‌توانند تفاوت میان کلاس‌های جدید C، E و S ساخته شده بر اساس سبک طراحی نوین مرسدس بنز را از یکدیگر تشخیص دهند.

به همین دلیل کلاس E در بخش‌های حیاتی نظیر چراغ‌ها، جلوپنجره و سپرها، از طراحی نسبتا یکسان و مشترک با کلاس S بهره می‌گیرند و تایز میان آن‌ها در راستای شناسایی هر مدل بسیار جزئی و مینیمال است. انتقاد به این سبک طراحی به هیچ عنوان محدود به نشریات تخصصی ایرانی نیست. اگرچه در طراحی نمای خارجی در برخی نقاط مانند سپر جلو از المان‌ها مشترک با کلاس E نسل چهارم (W212 الهام گرفه شده است اما تقریبا تمامی منتقدان حوزه خودرو از این میزان شباهت میان مدل‌ها به شدت انتقاد کردند و به نوعی اعلام داشتند که این نوع طراحی، تنوع و تمایز اختصاصی میان مدل‌های مرسدس بنز را از بین برده و به نوعی بن‌بست پیش روی طراحان مرسدس بنز را به نمایش گذاشته است، همان بن‌بستی که طراحان بی ام و را به رادیکال‌گرایی بیش از حد و فضاحت در طراحی جلوپنجره مدل‌های جدید کشانده است.

متاسفانه روایت نمای داخلی نیز با نمای خارجی مشترک است. در نتیجه آن سبک طراحی افقی داشبرد با قوس و بیرون زدگی نرم میانه داشبرد که تنها در انحصار کلاس لوکس S بود، حالا در نمای داخلی کلاس E نیز خودنمایی می‌کند. داشتن نمای داخلی به لوکسی و پرستیژ کلاس S به تنهایی نکته منفی به شمار نمی‌آید اما نه این خودرو کلاس S است و نه این نمای داخلی معرف کلاس E است.

با این وجود از ترکیب بسیار زیبای چوب واقعی بر مرکز داشبرد، رودری‌ها و فرمان در ترکیب با تریم دو رنگ نمای داخلی، استفاده بسیار معقول و منطقی از تریم آلومینیومی مات و مشکی پیانویی و نورپردازی محیطی با قابلیت تنظیم رنگ نمی‌توان گذشت.

هرچند به طراحی نمای داخلی و خارجی محصولات جدید مرسدس بنز ایراد بگیریم و انتقاد کنیم، نباید از حق بگذریم که وقتی پای لوکس گرایی و کیفیت ساخت در میان محصولات آلمانی به میان می‌آید، مرسدس بنز با استفاده از نمایشگر بسیار بزرگ یکپارچه پشت فرمان در ترکیب با نمایشگر مولتی مدیا در کنار استفاده از ساعت آنالوگ سنتی در میانه داشبرد، همواره سعی دارد فاکتور مدرنیته را به عنوان بخشی از تاریخ دور و دراز و پرتجربه خود به نمایش بگذارد، و نه به عنوان تمام آن.

مزایا و معایب مرسدس بنز E200

مرسدس بنز حداقل برای مردم ایران مساوی و برابر با برترین کیفیت و میزان لوکس گرایی ممکن است. نام مرسدس بنز برای ایرانیان حتی برتر از بنتلی و رولز رویس است و یک ایرانی بنز باز هرگز نمی‌پذیرد که مرسدس بنز از ابتدا یک خودروساز پریمیوم/لاکچری بوده و هست و نه تنها یک خودروساز لوکس‌ساز انحصاری همچون بنتلی.

در نتیجه زمانی که در بازار ایران پای بنز به میان می‌‌‌آید، سطح آپشن‌های رفاهی و پرستیژ و اعتبار این نام، استقبال مشتریان را تضمین می‌کند. E200 به عنوان نسخه پایه و کم آپشن کلاس E نسل پنجم روانه بازار ایران شد.

با این حال آپشن‌های رفاهی و ایمنی عرضه شده در این مدل شامل پیشرانه دارای استاندارد آلایندگی یورو ۶، صفحه نمایشگر لمسی ۱۲.۳ اینچی یکپارچه با مجموعه نشانگرهای پشت فرمان، نمایشگر هفت اینچی برای سرنشینان عقب، مودم داخلی برای استفاده از اینترنت، گیرنده آنتن تلوزیون، طیف کامل مجموعه سیستم‌های کنترلی خودرو است.

در این خودرو سیستم روشنایی تمام LED پیشرفته هوشمند متشکل از ممجموع ۸۴ دیود نوری با قابلیت کنترل کامپیوتری برای تنظیم نورپایین و نور بالا (۲۴ عدد در مدل‌های پیش از ۲۰۱۷)، سیستم روشنایی در روز، سنسور نور و تنظیم ارتفاع زاویه نور، نوربالا اتوماتیک، سنسور باران، سیستم نظارت بر میزان باد تایرها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقه‌ در جلو، سانروف، صندلی‌های تمام چرم با قابلیت تنظیم برقی و حافظه، دوربین چشم عقاب (۳۶۰ درجه)، ورود و استارت بدون کلید و ده‌ها آپشن دیگر می‌شود.

اما کلاس E با تعلق به برند مرسدس بنز با چند ایراد اساسی در بازار ایران همراه شد. این خودرو از نظر سگمنت و رقابت در بازار جهانی همتا و همرزم سری ۵ بی ام و است اما قیمت گذاری آن در بازار ایران به اندازه‌ای غیر منطقی بود که این خودرو از تریم بیس و کم آپشن از دیدگاه قیمت نهایی در نزدیکی بی ام و 730Li پرشیا خودرو قرار می‌گرفت.

این قیمت گذاری به هیچ عنوان منطقی نبود و البته این اولین باری نبود که برند مرسدس بنز با چنین قیمت‌ غیر عقلانی روانه بازار ایران می‌شد. جدا از حساسیت بسیار زیاد پیشرانه ۲.۰ لیتری چهار سیلندر این خودرو که در برابر بنزین بی‌کیفیت ایران بسیار حساس است، این سبک قیمت گذاری برای E200 باعث شده است که امروز یعنی بیش از پنج سال از عرضه این نسل در بازار ایران هنوز بتوان نسخه‌های صفر کیومتر این خودرو را با قیمت گزاف و غیر منطقی چندین میلیارد تومانی در بازار پیدا کرد که هنوز هم کسی حاضر نیست برای خرید آن دست به جیب شود، مخصوصا حالا که مدت زمان زیادی از انبار بودن و عدم تردد این خودروها گذشته و احتمالا آسیب‌های غیر قابل جبرانی به آن‌ها وارد شده است.

نتیجه گیری

مرسدس بنز E200 با وجود همه اعتبار جهانی و کیفیت ساخت بالایی که دارد، به شکل بسیار بد به ایران وارد و به بدترین شکل ممکن قیمت گذاری شد. نزدیک شدن قیمت نهایی این خودرو به 730Li پرشیا خودرو یکی از خنده‌دارترین اقداماتی بود که زمین خوردن این خودرو در بازر کشور را باعث شد. همچنین نباید فراموش کنیم که تیراژ واردات این خودرو به بازار ایران بسیار محدود و عرضه خدمات آن بسیار گران قیمت و ضعیف بود.

همچنین در این بازه قیمت می‌توان در بازار کشور به مراتب خودروهای مناسب‌تری (حتی از نسخه‌های قدیمی‌تر کلاس S) خریداری کرد که هم از نظر پرستیژ و هم از نظر کاربرد و سطح آپشن‌های رفاهی و ایمنی عرضه شده به مراتب بالاتر از نسخه پایه کلاس E مدرن باشد.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: شهاب انیسی