بررسی مشخصات بی ام و x1 سال 2017

۸ مرداد ۱۴۰۰ بررسی مشخصات بی ام و x1 سال 2017

بی ام و x1 کوچک‌ترین شاسی بلند تولید شده توسط کمپانی خودروسازی BMW آلمان است که در سال ۲۰۰۹ چشم به روی جهانیان گشود. در آن دوران کراس اوورهای جمع‌وجور به‌تدریج قابلیت‌های خود در جذب هرچه بیشتر مشتریان را اثبات کرده بودند و همین امر سبب شد تا کمپانی خودروسازی آلمانی نیز سعی در جذب بخشی از این بازار داشته باشد. BMW X1 به‌عنوان یک کراس اوور لوکس ساب‌کامپکت تاکنون در قالب دو نسل به مشتریان ارائه سرویس کرده که نمونه‌هایی از هر دو مدل آن در کشور ما نیز موجود هستند.

شرکت پرشیا خودرو به‌عنوان نماینده کمپانی خودروسازی بی ام و در ایران، واردات نسل اول بی ام و  X1را از سال ۲۰۱۲ کلید زد و آن را در قالب سه نسخه Sdrive 18i وXdrive20i  و Xdrive 28i به خریداران داخلی ارائه داد. نسل دوم بی ام و ایکس وان نیز با مدل‌های ۲۰۱۶ – ۲۰۱۷ و صرفا در نسخه XDrive 25i چشم مشتریان ایرانی را به جمال خود روشن ساخت. البته به دلیل واردات محدود و همچنین وجود رقبایی همچون لکسوس NX در این رده قیمتی به علاوه بیشتر بودن هزینه نگهداری آن نسبت به رقیب ژاپنی، ایکس۱ نتوانست به جایگاه‌ فروش بالا در بخش کراس اوورهای لوکس بازار ایران دست پیدا کند. در این مطلب BMW X1 نسل دوم موجود در ایران را مد نظر قرار داده و به بررسی ویژگی‌های فنی، ظاهری، نقاط قوت و ضعف و وضعیت فروش آن در کشور خواهیم پرداخت.

مشخصات فنی بی ام وX1

مشخصات

حجم/ میزان/ تعداد

کد پیشرانه

B48A20

تعداد سیلندر/تعداد سوپاپ/حجم (L)

۴/۱۶/۲.۰

ضریب تراکم

۱۱:۱

نوع تنفس

توربوشارژر

قدرت (HP)

۲۳۱

گشتاور (N.M)

۳۵۰

گیربکس

۸ سرعت اتوماتیک

انتقال نیرو

دو دیفرانسیل (AWD)

وزن (Kg)

۱۶۱۵

شتاب 0-100 (S)

۶.۵

مصرف سوخت ترکیبی (L/100Km)

۶.۶

طراحی ظاهری X1

طراحی ظاهری بی ام و X1

خودروهای بی ام و چه در کشور ما و چه در بسیاری بازارهای دیگر لقب لوکس و مجلل را برای خود رزرو کرده‌اند؛ بدین ترتیب ما از شمایل آن‌ها انتظار ارائه نمایی زیبا و باشکوه را داریم که پس از حضور در هر جمعی بتواند چشم‌ها را به سمت خود برگرداند. بی ام و X1 نسل اول از چنین شاخصه‌ای برخوردار نبود و به همین دلیل نیز نتوانست توجهات زیادی را به سمت خود جلب کند. اما نسل دوم بی ام و ایکس وان طراحی ظاهری به‌مراتب هماهنگ، مجلل، عضلانی و خوش‌فرم را به معرض دید قرار داد تا دیگر بهانه‌ای برای عیب‌جویی از ظاهر این خودرو باقی نماند. بخش‌هایی همچون چراغ‌ها و سپر جلو نسبت به مدل پیشین حالتی اسپرت و جوان‌پسندتر پیدا کرد تا افراد بیشتری تمایل به خرید این خودرو داشته باشند.

همچنین طراحی سپرها و پروفیل جانبی به همراه درپوش موتور به نحوی صورت پذیرفت که استایل کلی بدنه و نمای چهره این خودرو حالتی ورزشکارانه به خود گرفته و حس و هیجانی دوچندان را در ذهن پدید آورد. نمای عقب نیز به واسطه بازطراحی چراغ‌های دوتکه بعلاوه طرح زیبای سپر، دیفیوزر و بالچه روی شیشه، نسبت به نسل اول به ویژه در بخش طراحی چراغ‌ها کاملا متمایز شد و جلوه‌ای به‌مراتب منطقی به همراه المان‌های مجلل بیشتر را از خود به نمایش گذاشت. در مجموع باید گفت که طراحی ظاهری بی ام و X1 نسل دوم به طرزی خوشایند کلیه ناهماهنگی‌ها و نکات منفی موجود در ظاهر نسل اول را از خود دور ساخته و موفق به ارائه یک شمایل جذاب و در عین حال لوکس و همه‌پسند شده است تا دیگر به ‌عنوان یک محصول نازیبا از کوچک‌ترین شاسی بلند کمپانی بی ام و یاد نشود.

طراحی داخلی مجلل

طراحی داخلی بی ام و X1

طراحی کابین بی ام و ایکس وان نسل دوم ۲۰۱۶-۲۰۱۷ موجود در ایران دقیقا همان چیزی است که از یک خودروی لوکس آلمانی انتظار داریم؛ طرح زیبا و متناسب داشبورد، شیوه مرسوم اکثر محصولات BMW در طراحی داخلی را به نحو احسن ارائه داده و از لحاظ پیشبرد اصول ارگونومیک نیز استانداردهای سطح بالا در آن رعایت شده است. ادوات مورد نیاز به‌راحتی در دسترس راننده قرار دارند و میزان خوانایی صفحه نمایشگر داشبورد هم مورد رضایت کاربران خواهد بود. همچنین استفاده از تریم دو رنگ کرم طوسی به همراه قطعات پلاستیکی پیانو بلک ترکیبی جالب از رنگ‌ها را درون کابین ایکس1 ارائه می‌دهد.

سطح کیفی متریال داشبورد و روکش صندلی‌ها کاملا مرغوب بوده و به‌ سهولت می‌تواند لبخند رضایت بر لبان مالک خودرو بنشاند. راحتی صندلی‌ها نیز از دیگر نکات مثبت کابین این کراس اوور جمع‌وجور به شمار می‌رود که نشان از رعایت اصول ارگونومیک در طراحی صندلی‌های بی ام و ایکس وان نسل دو دارد. کابین جادار BMW X1 25i کاملا آن را متناسب نیاز خانواده‌ها از آب درآورده و پنج فرد بزرگسال به‌راحتی می‌توانند از حضور در آن لذت ببرند.

صندوق عقب وسیع بی ام و ایکس وان نیز نوید یک مسافرت بی‌دردسر را به خانواده‌ها می‌دهد. درمجموع گریزی از اعطای نمره بالا به سطح کیفی و شیوه طراحی کابین بی ام و ایکس وان ۲۰۱۶ نیست و باید آن را یکی از زیباترین خودروهای کراس اوور موجود در کشور از نظر طراحی و کیفیت فضای داخلی دانست.

امکانات رفاهی و ایمنی نسبتا کامل در نسخه فول آپشن

نمایی از بی ام و X1

همین ابتدای کار باید به اطلاع شما برسانیم که مدل‌های مختلفی از بی ام و x1 25 با تنوع آپشن گوناگون در بازار حضور دارند و لازم است پیش از خرید نسبت به وجود تمامی آپشن‌های مورد نیازتان در نمونه مورد نظر اطمینان حاصل کنید. در ادامه مهم‌ترین امکانات موجود در مدل‌های فول آپشن بی ام و ایکس1 مدل ۲۰۱۶ نسل دوم را ذکر خواهیم کرد:

کروز کنترل هوشمند، کنترل کشش و پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرپایینی، پارک خودکار، سه حالت رانندگی، حسگرهای پارک و باران و فشار باد تایر، رادارهای نقطه کور و تغییر لاین و تصادف از جلو، رادار تابلوخوان، ترمز پارک برقی، ترمز اضطراری، بازیابی انرژی ترمز، نوربالا اتوماتیک، چراغ چرخشی، فرمان برقی حساس به سرعت با پدال شیفتر به علاوه گرم‌کن فرمان، سیستم صوتی هارمن کاردون ۱۲ اسپیکر ۳۶۰ وات، نمایشگر لمسی ۸.۸ اینچی، دوربین‌های عقب و جانبی و ۳۶۰ درجه، هشت کیسه هوا، استارت دکمه‌ای و ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات ۸ حالته برقی و مموری، گرمکن صندلی جلو، روکش چرمی داکوتا، صندوق برقی هوشمند، آینه‌های جانبی تاشونده با تنظیم برقی، سقف پانوراما و سانروف.

وضعیت فروش بی ام و x1 در بازار

بی ام و ایکس وان نسل اول با عرضه نسبتا گسترده خود توانست علی‌رغم ظاهر نه‌چندان مناسب، فروشی متقاعدکننده را برای پرشیا خودرو به ارمغان بیاورد؛ هرچند که این میزان فروش هرگز به پای کراس اوورهای پرطرفداری همچون بی ام و x3 نرسید. بی ام و ایکس1 نسل دوم هم علی‌رغم طراحی ظاهری زیباتر از گذشته به اضافه عملکرد فنی بسیار مناسب، به علت واردات محدود و همین‌طور علاقه بیشتر مشتریان ثروتمند به خودروهای بزرگتر نظیر بی ام و ایکس3 و یا کراس اوور کوپه بی ام و X4 نتوانست جایگاه بالایی در بازار ایران به دست آورد. بنابراین رونق و فروش x1 25 به میزان رقبایی همچون لکسوس nx نبوده و نتوانسته بازاری پرحرارت برای خود فراهم کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور