شرکت کارمانیا از زیرمجموعههای شرکت کرمان موتور، با ارائه محصولات شرکت بی وای دی چین در ایران کار خود را آغاز کرد. سه خودرو کراس اوور S6، سدان F3 و MPV تمام الکتریکی e6 محصولاتی بودند که از سوی کارمانیا برای خریداران بازار ایران در نظر گرفته شد.
اگرچه کارمانیا برای مدت بسیار طولانی از مونتاژ داخلی و عرضه دو محصول دیگر کراس اوور اس ۷ و کراس اوور سانگ صحبت میکرد اما با بروز بدشانسیهایی نظیر ناپایداری اقتصادی و تحریمهای سنگین بر صنایع کشور از جمله صنعت خودروسازی، ورود این دو محصول جدید به بازار ایران ممکن نشد.
اخیرا صحبت هایی پیرامون بازگشت برند بی وای دی با مدل تانگ ۲ (Tang II) به ایران شنیده میشود که سر منشا این موضوع درخواست رسمی واردات دو دستگاه تانگ ۲ از سوی شرکت کارمانیا برای اجرای آزمایشهای فنی است.
مشخصات فنی بی وای دی تانگ ۲
مشخصات فنی BYD Tang II | |
تعداد سیلندر/سوپاپ |
۱۶/۴ |
حجم (سیسی) |
۱۹۹۹ |
نوع تنفس/ نوع پاشش سوخت |
تربوشارژر/انژکتوری تزریق مستقیم |
قدرت (HP) در دور (RPM) |
۵۵۰۰/۲۰۵ |
گشتاور (N.M) در دور (RPM) |
۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰/۳۲۰ |
گیربکس |
۶ سرعت اتوماتیک دو کلاچ (6 DCT) |
محور متحرک |
جلو |
تانگ ۲ در ترکیب هیبرید
بی وای دی تانگ ۲، شهرت خود را به سیستم انتقال نیرو هیبرید خود مدیون است. شرکت کارمانیا با تلاش برای ارائه مدلهای الکتریکی چون e6 و eK1 ثابت کرد که در عرضه خودرو برقی (یا هیبرید) چینی در ایران پیشگام است و اولین شرکت خودروسازی کشور به شمار میآید که در ارائه این دست خودروها ریسک قابل توجهی را متوجه شده است.
محصولات برقی کارمانیا به دلیل مشکلات رایجی که همه خودروهای برقی در جهان دارند، تا کنون با استقبال مواجه نشدهاند اما تانگ ۲ با ارائه ترکیب منحصر به فردی از یک پیشرانه قدرتمند بنزینی با ترکیب قابل قبولی از سیستم انتقال نیرو برقی میتواند به یکی از محبوبترین و البته قدرتمندترین خودروهای هیبرید بازار ایران بدل شود.
سیستم هیبرید مورد انتخاب شرکت کارمانیا در صورت عرضه تانگ ۲ در ایران هنوز مشخص نیست اما این خودرو با ستاپ از پیش تعیین شدهای روانه بازار میشود که پیشرانه کوچکتر ۱.۵ لیتری توربوشارژر بنزینی و دو موتور برقی ۱۵۰ و ۲۴۰ اسب بخاری (به ترتیب برای محور جلو و عقب) را شامل خواهد شد.
این خودرو در دو نسخه پلاگین هیبرید (Plug-In Hybrid / قابلیت شارژ باتری با برق خانگی و صنعتی) و نسخه تمام الکتریکی (EV) روانه بازار چین شد و از دو پک باتری متفاوت بهره میبرد که نتیجه آن برد مفیدی است که با توجه به مدل ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشند.
نسخه پلاگین هیبرید تانگ ۲ وابسته به نوع باتری و نوع پیشرانه که در دو تریم DM و DM-i شناسایی میشود، به صورت ترکیبی بین ۵۲ تا حدود ۱۱۲ کیلومتر شعاع حرکت تمام برقی برای خودرو به ارمغان میآورد که میتواند تاثیر قابل توجهی بر میزان مصرف سوخت درون شهری آن بگذارد. نسخه تمام الکتریکی این خودرو در دو مدل دیفرانسیل جلو (FWD) و چهارچرخ متحرک (AWD) به تولد میرسد که برد مفید آنها به ترتیب برابر با حدود ۵۶۵ و ۵۰۵ کیلومتر خواهد بود.
بازگشت دوباره BYD به ایران
برند بی وای دی و شرکت کارمانیا در ایران با کم لطفی مشتریان و بدشانسی مواجه شد و نتوانست به سطح محبوبیت کافی برای کسب سهم بزرگتری از بازار فروش داخلی ایران دست یابد. مشکلات و معضلات متعدد شرکت در زمینه عرضه ناپیوسته محصولات و شبکه نه چندان گسترده خدمات پس از فروش باعث شد مشتریان احتمالی این برند ریسک خرید را به جان نخرند.
با این وجود باید آگاه بود که برند بی وای دی یکی از برندهای موفق چینی در زمینه همکاری با سایر خودروسازان بینالمللی و قدرتمندترین شرکت خودروسازی در این کشور پهناور آسیای شرق است که در زمینه طراحی و تولید خودروهای برقی سابقه بسیار درخشانی دارد. ارائه محصولات تمام الکتریکی چون e6 در بازار ایران از سوی کارمانیا نیز در حقیقت ریشه در توان مهندسی برند بی وای دی در تولید خودروهای برقی دارد.
حال شرکت بی وای دی با درخواست رسمی که از صنایع خودرو نیرو محرکه به منظور کسب مجوز تست فنی دو دستگاه بی وای دی تانگ ۲ داشته است، اینطور برداشت میشود که شرکت کارمانیا در گفت و گو با شریک چینی خود به تفاهمهایی دست یافته که میتواند در گذر زمان به حضور دوباره این برند چینی در بازار ایران منجر شود. با وجود تمامی مشکلات اقتصادی و سیاسی موجود، از تحریمها گرفته تا بهم خوردن توافقات جهانی، هنوز امید به بهبود وضعیت دیده میشود.
تانگ ۲ را بیشتر بشناسید
نسل اول مدل تانگ (Tang I) در سال ۲۰۱۵ بر پلتفرم مشترک با مدل اس ۶ اما از کلاس کراس اوورهای سایز کوچک به بازار جهانی معرفی شد و تا سال ۲۰۱۸ برخط تولید شرکت بی وای دی قرار داشت. یکی از بارزترین ویژگیهای تانگ ۱، استفاده این خودرو از خط انتقال نیرو هیبرید (بنزینی/برقی) است که از آن یک کراس اوور قابل میسازد.
نسل دوم تانگ با نام تانگ ۲ (Tang II) در سال ۲۰۱۸ و این بار از کلاس کراس اوورهای سایز متوسط با ابعادی بزرگتر، روانه بازار چین شد. تغییرات طراحی خارجی و داخلی اعمال شده بر تانگ ۲ به اندازهای بزرگ و چشمگیر است که دیگر هیچ شباهتی به نسل اول خود و سایر محصولات موجود بی وای دی در بازار ایران ندارد.
این خودرو کاملا دگرگون شده و انقلابی با داشتن ابعادی برابر با ۴۸۷۰×۱۹۵۰×۱۷۲۵ میلیمتری و فاصله محورهای ۲۸۲۰ میلیمتری، اندکی بزرگتر از مدل اس ۶ و خودرویی نسبتا بزرگ و پهن به شمار میآید. همانند نسل پیشین آن، این خودرو نیز با ترکیبهای مختلفی از سیستمهای انتقال نیرو بنزینی و هیبرید روانه بازار شده است که توان تولیدی این مجموعه فنی، تانگ ۲ را به یکی از بهترین خودروهای چینی حال حاضر بازارهای هدف تبدیل میکند.
نامه درخواست مجوز تست جادهای کارمانیا از واردات دو دستگاه Tang 2 اتوماتیک به قدرت ۲۰۵ اسب بخار یکی از تریم سوپریم و دیگری از تریم کامفورت سخن میگوید. با این حال نمیتوان به صورت دقیق حدس زد که تانگهایی که به منظور تست جادهای روانه ایران میشوند تنها از نوع بنزینی هستند یا از سیستم انتقال نیرو هیبرید بهره خواهند برد.
تانگ در ایران
ورود تانگ ۲ به بازار مونتاژیهای ایران فعلا در حد یک شایعه است، اما اقدام کارمانیا برای واردات دو نسخه از این خودرو به منظور انجام آزمایش فنی، خود بر احتمال بالای این داستان میافزاید. مشخص نیست که دقیقا کدام نمونه از گزینههای قابل انتخاب تانگ ۲ برای بازار ایران برگزیده خواهد شد اما با توجه به عدم استقبال چشمگیر مشتریان ایرانی از خودروهای تمام برقی و هیبرید، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که کارمانیا تنها نمونه بنزینی را برای بازار مونتاژی ایران سفارش دهد.
پیشرانه ۲.۰ لیتری تانگ ۲ به تنهایی قدرت قابل توجهی به تولید میرساند که میتواند به گزینه تغییر دهنده بازار حال حاضر ایران بدل شده و مشتریان ایرانی را کاملا راضی و بینیاز از مجموعه هیبرید کند اما باید دید آیا این خودرو با سیستم هیبرید به بازار ایران خواهد رسید یا فقط در نسخه معقولتر بنزینی عرضه میشود.
نویسنده: شهاب انیسی
با سلام وتشکر از اطلاع رسانیتون وگله ای بابت جمله عدم استقبال مشتریان از بی وای دی.چون من ۳ ساله که اس ۶ رابصورت خرید نقدی وتحویل حداکثر ۳ماهه ثبت نام کردم وماشینی تحویل نگرفتم. وشرکت حتی بخودش زحمت نداده که پیگیر بشه!!هیچ جوابی نمیده وحتی در فکر جایگزین در طول این مدت نبوده!!پس کم لطفی از کارمانیا است نه مشتریان.چون فروشنده خوش حساب شریک جیب مشتری است.
با سلام — با اضافه شدن ek1 , keyton بزرگترین توهین به شعور مشتریانی که زمانی به کارمانیا و برند بی وای دی اعتماد و افتخار داشتند وارد شده است.!!!!!!! وجود هر برندی به جز بی وای دی در سبد محصولات کارمانیا حتی پورشه و بنز باعث سلب اعتماد مشتریان از خدمات پس از فروش و آینده فعالیت کارمانیا و سقوط اعتبار گذشته کارمانیا در حوضه خودرو خواهد شد. مگر اینکه کارمانیا قصد پیچوندن حواله های مشتریان قدیمی و تغییر نوع فعالیت صنعتی خود را داشته باشد/ بزرگترین ضربه ای که استعمار نوین توانست بر پیکره ملت ما طی دهه های گذشته بزند از بین بردن نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی است. به طوری که اکنون افرادی با کمترین ضریب هوشی در بالاترین رده های تصمیم گیری جا خوش کرده اند. کارمانیا نیز با این سیاست های کوته بینانه روز به روز به افول خود نزدیک می شود. کارمانیا فقط با فعالیت با بی وای دی و ورود و تولید خودروهای برقی و هیبریدی جدید آن می تواند همانند هیوندا و کیا و تویوتا جای پا و اعتبار خود را در کشور حفظ کند و کل صنعت خودرو کشور و آلودگی های شهرها را به اجبار متحول کند وگرنه ek1 و کیتون و حتی بهترین برندهای دنیا نمی توانند به داد کارمانیا برسند. کار با برند های مختلف باعث عدم اعتماد مشتریان به خدمات پس از فروش و از بین رفتن کل اعتبار گذشته کارمانیا و بی وای دی در کشور خواهد شد. اگر مدیران کارمانیا مشکلات تعهدات قبلی خود را با مدیران بی وای دی چین در میان بگذارند حتما آنها پیشنهاد خواهند داد تعهدات قبلی با جدیدترین محصولات هیبریدی و برقی بی وای دی جبران شود و طبق قرارداد ها عمل شود و فقط مابه تفاوت قیمت دلاری با توجه به قیمت دلاری آن تعهدات در ۳ سال پیش و قیمت دلاری آنها هم اکنون از مشتری به دلار با قیمت روز گرفته شود. مثلا اگر s6 را به قیمت قطعی پیش فروش کرده و در قرار داد قرار بوده ۲ الی۳ ماهه تحویل دهند و در ۳ سال پیش قیمت دلاری آن ۱۸۰۰۰ دلار در بازار چین بوده است کارمانیا موظف است اکنون خودرو جایگزین با قیمت ۱۸۰۰۰ دلاری و یا لااقل همان s6 قبلی بدون گرفتن هزینه اضافه با توجه به قرارداد به مشتری تحویل دهد و اگر خودرو ۲۱۰۰۰ دلاری به جایش تحویل داد باید ۳۰۰۰ دلار مابه تفاوت آن را مشتری به قیمت دلار آزاد پرداخت کند. و یا اگر s7 را به قیمت غیر قطعی پیش فروش کرده اند لااقل تخفیف و یا تسهیلاتی برای آن نگون بخت هایی که ۳ سال پیش ۷۰ میلیون نصف هزینه خودرو آن زمان را پرداخت کرده اند در نظر بگیرند. غیر از این اگر کارمانیا باعث ناراضی نگه داشتن مشتری هایی باشد که ۳ سال پیش از میان تمام گزینه ها و انتخابها به کارمانیا اعتماد کردند. در آینده با هیچ سیاستی مردم دیگر به کارمانیا و برندهای رنگارنگ جدید آن اعتماد نخواهند کرد. .
حرف دل بنده ودیگران رازدی واینرا اضافه کنم آقای محسن برازوان بارانت دولت روحانی این بدبختی رابسرمامشتریان کرد.پس جبران مافات باهمان هزینه ها نه هزینه های امروزی
ما دران زمان می توانستیم بهترین گزینه خرید بازارراداشته باشیم همچنین تایکسال ونیم بعداز ثبت نام درکارمانیا بازمیشد مثلا جک اس۵رابین ۱۷۰تا۱۹۰م خریداری وجایگزین کرد.اما کارمانیا هیچحرکتط نکرد حال امروز باید مشکل حواله داران راباسیاست اولیه برطرف کند نه سیاست امروی یا بهتر بگویم باارزجهانگیری
سلام، بنده هم بعنوان کسی که ۳ سال است ثبت نام کرده ام به جهت داشتن ۴ نفرمعلول که باید با ماشین ۷نفره تردد داشته باشم وهرروز وعده های سرخرمنی میشنوم خسته شده ام وامیدوارم حالاکه ۷نفره تانگ اتومات رسیده ، کارمانیا جبران مافات کند ومشکل ما را حل نماید. امیدوارم هرچه زودتر باقیمت منصفانه تحویل نماید.
باسلام کارمانیابی وای دی سایت نداری.خردادسال ۹۷کجاامروز۲۵آبان۱۴۰۱هست هنوزخ ودروی بی وای دی s6فروش قطعی که۶۰میلیون به حساب شرکت واریزکردیم تحویل نداده.کارمانیانداره عنوان کردندازخودروهای جک وسیف خودرودربازارآزادخریداری شده شمااکریکی ازاین خودروهارادیدی توشرکت کارمانیاکیلومتر۲۱فقط دروغ دروغ.فقطدنبال این هستندشماانصراف بدیدچک دوماهی بعدصادرمی کنندشماره موبایل مدیربه شمامیدن که بعددوماه چک پاس نمیشی حالا زنگ بزن کسی جوابکونیست.ازسال ۹۷این همه خودروواردکشورشددولت بااینهاکاری نداشت بعدکارمانیامظلوم نمایی می کنی