بررسی مشخصات فنی جک e-JS1، هاچ بک برقی

۱۴ بهمن ۱۴۰۰ بررسی مشخصات فنی جک e-JS1، هاچ بک برقی

کشور چین که چند سالی به عنوان بزرگ‌ترین بازار خودرویی دنیا شناخته می‌شود، حرکت سریعی به سمت خودروهای برقی و هیبریدی دارد. در این میان، شرکت‌های مختلف خودروسازی این کشور، محصولات مختلفی به بازار عرضه می‌کنند که هاچ‌بک برقی e-JS1 یکی از آنهاست. به تازگی اخباری از حضور این خودرو شنیده می‌شود که حضور آن در کشورمان در حال حاضر به منظور بررسی آن برای عرضه در کشورمان است.

شرکت‌های چینی که اکثریت آنها عمر کوتاهی در مقایسه با تاریخ صنعت خودروسازی دارند، در حال رسیدن به بلوغ زودرس بوده و در این راه اقدام به توسعه زیرمجموعه‌های خود می‌کنند. این کار معمولا برای داشتن برندی لوکس و یا مدرن‌تر از محصولات معمولی آنهاست که جک نیز، زیرمجموعه جدیدی به نام سول را به تازگی معرفی کرده است که یکی از محصولات آن هم به نام کی ‌ام ‌سی K7 در کشورمان عرضه می‌شود.

از این برند نوظهور، محصول دیگری در راه کشورمان است که در برخی از بازارها به نام سول E10X شناخته می‌شود و نام آن در بعضی از بازارها نیز جک e-JS1 است و احتمالا در کشورمان نیز با همین اسم، بازاریابی و فروخته خواهد شد. این خودرو البته چندان هم جدید نیست و هرچند که از سال جاری وارد شبکه فروش جک شده است اما ریشه در محصول قدیمی آن یعنی iEV6E دارد.

به نحوی که در واقع فیس‌لیفتی از این خودرو اما با برندی جدید است و به همین علت از همان پلت‌فرم و مشخصات فنی نیز بهره می‌برد. این خودرو البته نسخه‌ای بنزین‌سوز نیز دارد که Yueyue نام داشته و با موتورهای یک لیتری و ۱.۳ لیتری بنزینی عرضه می‌شود. قابل ذکر است که سول به معنی آفتاب در زبان اسپانیایی است که به خاطر حرکت این مجموعه نوظهور برای استفاده از انرژی‌های پاک، این نام برای محصولات این زیر مجموعه جدید انتخاب شده است. در آغاز تاسیس این برند، شرکت اسپانیایی سئات نیز همکاری داشته است.

مزایا و معایب

+ پیشرانه با قدرت مناسب

+ ابعاد کوچک مناسب برای تردد در معابر شهری

+ طراحی زیبا

+ آلایندگی صفر

+ قیمت کاملا رقابتی

+ امکانات رفاهی و ایمنی قابل قبول

مشخصات فنی

این خودرو فقط یک موتور برقی دارد که در دو قدرت ۴۰ و ۶۰ اسب‌ بخاری هستند و معلوم نیست که برای بازار کشورمان از کدام استفاده خواهد شد.

مشخصات کلی

نوع موتور

موتور برقی

تعداد موتور

یک عدد

حداکثر قدرت

۶۰ اسب بخار

حداکثر گشتاور

۱۵۰ نیوتن متر

گیربکس

تک سرعته

محور محرک

دیفرانسیل جلو

حداکثر سرعت

۱۰۲ کیلومتر در ساعت

شعاع حرکتی در حالت برقی

حداکثر ۳۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۶

سیستم فرمان

برقی

نوع بدنه

هاچ‌بک ۴ نفره

نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۳۶۵۰ میلیمتر

عرض

۱۶۷۰ میلیمتر

ارتفاع

۱۴۹۵ میلیمتر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۳۹۰ میلیمتر

وزن خالص

۱۰۰۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۴ نفر

قطر رینگ

۱۴ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد ( فقط یک سرعت مشخص)

کروز کنترل هوشمند

ندارد

کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد

کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد

اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

دارد

سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد

رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد

رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد

تقسیم الکترونیکی نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد

ترمز اضطراری

ندارد

ترمز پارک برقی

دارد

اتولایت

ندارد

چراغ روز

دارد

تنظیم ارتفاع چراغ‌ها

دارد

چراغ بدرقه

ندارد

دکمه‌های کنترلی فرمان

دارد

گرم‌کن فرمان

ندارد

نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد

نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

ندارد

دوربین جانبی

ندارد

دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد

ورود بدون کلید

ندارد

استارت بدون کلید

ندارد

استارت از راه دور

ندارد

تهویه اتوماتیک

ندارد

تهویه سرنشینان عقب

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد

صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی عقب

ندارد

سردکن صندلی جلو

ندارد

نگهدارنده صندلی کودک

دارد

آینه بغل برقی

دارد

گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

دارد

سانروف

ندارد

درب صندوق برقی

ندارد

نمایشگر فشار باد تایرها

دارد

سیستم استارت/ استاپ

ندارد

تابلو خوان مسیر

ندارد

سنسور باران

ندارد

سنسور نور

ندارد

انتخاب حالت‌های رانندگی

ندارد

شیفتر دنده پشت فرمان

ندارد

شارژ وایرلس گوشی

دارد

پورت شارژ USB

دارد

کول باکس

ندارد

بلوتوث

دارد

طراحی ظاهری

همان‌طور که گفته شد، می‌توان گفت که جک e-JS1 فیس‌لیفتی از جک iEV6E است که با تغییراتی در دماغه خودرو و داخل اتاق همراه شده است. نمای بیرونی، ما را یاد محصولات فولکس واگن و خصوصا هاچ‌بک برقی UP می‌اندازد که البته بی‌دلیل هم نیست. چرا که برند سول در واقع، حاصل یک همکاری مشترک بین فولکس واگن و جک برای عرضه خودروهای جدید و خصوصا الکتریکی است. نمای جلو خودرو و خصوصا طراحی و ترکیب چراغ‌ها و سپر، کاملا شبیه به فولکس واگن UP است که حس الکتریکی بودن این خودرو را به خوبی منتقل می‌کند. ابعاد بدنه کاملا جمع و جور و مناسب برای یک هاچ‌بک برقی شهری است. چراغ‌های عقب نیز با یک طرح زیبا که بازهم یادآور طراحی‌های فولکس‌واگن است، با رنگ مشکی بالای بدنه به خوبی همراه شده و طرحی زیبا به این هاچ‌بک کوچک می‌دهد. اما در این میان می‌توان گفت طراحی رینگ‌ها نه تنها با دیگر بخش‌های خودرو هماهنگی ندارد، بلکه چندان زیبا هم نیست.
طراحی داخلی

داخل کابین این خودرو مثل محصولات جدید کمپانی‌های خودروسازی، تشکیل شده از صفحات نمایشگر دیجیتالی در قسمت‌هایی مثل پشت فرمان و وسط داشبورد است. داخل اتاق در نهایت سادگی طراحی شده است که ترکیب رنگ سفید و با رنگ‌هایی مثل زیتونی و قهوه ای روشن، روی پوسته مشکی داشبورد، حس خوبی به سرنشینان منتقل خواهد کرد. این ترکیب رنگ را می‌توان در دیگر قسمت‌های اتاق مثل صندلی‌ها و رودری‌ها نیز دید.

فرمان به صورت سه شاخ با تعداد کمی دکمه روی آن طراحی شده است که حرف S در وسط آن، برگرفته از نام این کمپانی است. صفحه نمایش بزرگتر که در وسط داشبورد قرار دارد، برای سیستم تهویه مطبوع و بخش مالتی مدیا و ناوبری کارایی دارد و اطلاعات مورد نیاز برای راننده نیز توسط صفحه دیجیتال پشت فرمان نمایش داده می‌شود.

وضعیت بازار هاچ بک برقی جک

خودروهای هیبریدی و برقی مثل خودروهای دیزلی از بزرگ‌ترین غایبان بازار و صنعت خودرویی کشورمان هستند. در بین تولیدات داخلی که هنوز اثر و ردی از محصولات برقی و هیبریدی دیده نمی شود و با اینکه در گذشته نیز، محصولاتی چینی قصد حضور در این بخش از بازار را داشتند اما این حضور هیچ وقت عملی نشده است.

هاچ بک برقی جک e-JS1 می‌تواند با یک قیمت عادلانه، بخش بزرگی از خریداران این خودروها را به خود اختصاص دهد و از طرفی در صورت عرضه انبوه، در کاهش آلایندگی نیز سهمی داشته باشد. این خودرو در بازار چین با ضعیف‌ترین موتور که ۴۰ اسب بخاری است، قیمتی در حدود ۶۲۶۰ دلار دارد و در فول‌ترین حالت با قوی‌ترین موتور، ۱۲۳۹۰ دلار قیمت‌گذاری شده است.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: علیرضا داودی