بررسی مشخصات داچیا داستر ۲۰۲۲

۱۴ شهریور ۱۴۰۰ بررسی مشخصات داچیا داستر ۲۰۲۲

کراس اوور سایز کوچک داستر با معرفی در سال ۲۰۱۰ از سوی زیرمجموعه بلوک شرقی اقتصادی رنو، یعنی شرکت داچیا (Dacia) کشور رومانی، به شکل غیر قابل باوری بازار کراس اوورهای اقتصادی جهان را با تغییر مواجه کرد.

داستر یک کراس اوور شهری کم مصرف، نسبتا توانمند (در نسخه‌های دو دیفرانسیل) و هم قیمت یک خودرو سواری سایز کوچک شهری است. این ترکیب توانست به عنوان یک نسخه موفق برای بازار کشورهای در حال توسعه ایفای نقش کند. با ارائه در بازار اروپا البته تحت نشان تجاری برتر رنو با ویژگی‌های رفاهی بیشتر، داستر به یکی از پرفروش‌تریرن محصولات اقتصادی دسته کراس اوورهای کوچک شهری بدل شد.

نسخه فیس لیفت شده نسل دوم این خودرو ویژه مدل ۲۰۲۲ به زودی روانه بازار خواهد شد.

مشخصات فنی داستر ۲۰۲۲

مشخصات

حجم / میزان / تعداد

محور محرک

دو دیفرانسیل

حجم موتور

۱.۳ لیتر

نوع موتور

چهار سیلندر خطی

تنفس موتور

توربوشارژر

حداکثر قدرت

۱۵۰ اسب بخار

حداکثر گشتاور

۲۵۰ نیوتون.متر

شتاب

حداکثر سرعت

تعداد سیلندر

۴

تعداد سوپاپ

۱۶

انتقال قدرت

۶ سرعت دستی

مصرف سوخت ترکیبی

۵.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۶

سیستم فرمان

سیستم تعلیق جلو

مکفرسون استرات

سیستم تعلیق عقب

مولتی لینک

نوع بدنه

کراس اوور کامپکت

نوع رینگ

آلیاژ آلومینیومی

نوع شاسی

یکپارچه

ترمز جلو

دیسکی دوجداره هواخنک

ترمز عقب

دیسکی هواخنک

 

مشخصات

ابعاد و اندازه‌ها

طول

۴۳۴۱ میلی‌متر

عرض

۱۸۰۴ میلی‌متر

ارتفاع

۱۶۹۳ میلی‌متر

فاصله بین محور جلو و عقب

۲۶۷۳ میلی‌متر

وزن خالص

۱۵۱۵ کیلوگرم

حجم مخزن سوخت

۵۰ لیتر

قطر رینگ

۱۷ اینچ

چرخ جلو و عقب

۶۰/۲۱۵

حجم صندوق عقب

۴۴۵ لیتر

تعداد سرنشین

۵ نفر

طراحی داستر ۲۰۲۲

نمای پشتی داچیا داستر 2022

داستر نسل دوم بر پلتفرم به روز شده B0+ رنو-نیسان شکل گرفته است. در نتیجه داچیا از دیدگاه پلتفرم با بسیاری دیگر از خودروها از جمله ساندرو، لوگان (L90 و سیمبل)، کپچر و نیسان کیکس مشترک است. با این وجود مدل ۲۰۲۲ نسخه فیس لیفت شده میان دوره نسل دوم با کد شناسایی HM به حساب می‌آید. پس دور از انتظار نیست که همچنان بتوان شباهت‌های ظاهری بسیار زیادی را با مدل‌های قبلی و حتی نسل پیشین در آن رویت کرد.

بارز‌ترین تغییرات خارجی در مدل ۲۰۲۲ داستر، تغییر در گرافیک و طراحی چراغ‌های عقب و جلو مجهز به سیستم روشنایی در روز به طراحی حرف Y انگلیسی است که از زبان طراحی مشترک و المان‌های به کار رفته در مدل‌های جدید لوگان و ساندرو الهام گرفته است. البته نباید تغییر در طراحی جلوپنجره، کاپوت، خطوط اصلی سپرهای جلو و عقب و طراحی تریم پلاستیکی دور دامن خودرو با امتداد عمودی درپشت گلگیرهای جلو را از یاد برد.

داچیا تغییرات ریز و درشت زیادی را در نمای خارجی داستر جدید به کار گرفته است تا این نمونه فیس لیفت شده کاملا متمایز و نوین جلوه کند، اما در هر صورت در تغییرات جزئی ظاهری که در چنین فیس لیفت‌هایی اجرا می‌شود، هرگز المان‌های اصلی طراحی را با تغییرات اساسی مواجه نمی‌کند.

نمای داخلی داستر جدید همانند نمای خارجی آن اندکی تمایز به خود دیده است. غربیلک فرمان با طراحی زیباتر از نوع چهار نقطه اتصال است. نشانگرهای پشت فرمان همچنان از نوع سنتی آنالوگ اما با حروف و نوشته‌های بسیار خوانا است که با یک نمایشگر LCD کوچک پشتیبانی می‌شود. این چیدمان و طراحی در مجموعه نشانگرهای یک خودرو بسیار اقتصادی از بلوک اروپای شرقی چندان جای تعجب ندارد.

طراحی ساده داشبرد به کمک پنج خروجی دایره‌ای جدید سیستم تهویه مطبوع و البته نمایشگر تمام لمسی هشت اینچی، جلوه‌ای بسیار نوین و متفاوت پیدا کرده است که بر پیچیدگی سبک طراحی همواره ساده داستر جدید می‌افزاید. متریال به کار گرفته شده در نمای داخلی نیز هرچند از نوع ارزان قیمت اما با اندکی تغییر، حالا جلوه بهتر و دلپذیرتری به همراه دارد. کنسول میانی در این مدل ضمن اتصال به میانه داشبرد، اندکی به سوی راننده زاویه گرفته است تا حس راننده محور بودن در نمای داخلی این خودرو را اندکی افزایش دهد.

آپشن‌هایی چون قابلیت اتصال تلفن هوشمند اپل و اندروید به سیستم مولتی مدیا مجهز به سیستم تشخیص صدا و شش بلندگو، سیستم مسیریابی ماهواره‌ای (آپشنال)، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، گرم‌کن صندلی‌های جلو و قابلیت نمایش زوایای آفرود بر نمایشگر مولتی مدیا در نسخه‌های دو دیفرانسیل از مهم‌ترین آپشن‌های در دسترس نسخه جدید داستر است.

مزایا و معایب داستر ۲۰۲۲

نمای داخلی داچیا داستر 2022

به موازات پیشرفت روزمره در فرایند تولید محصولات صنعت خودرو جهانی، رنو نیز در داچیا داستر جدید از پیشرانه‌های کوچک‌تر اما مجهز به سیستم توربوشارژر بهره گرفته است. در نتیجه نمونه ۱.۳ لیتری بزر‌گ‌ترین پیشرانه قابل سفارش برای داستر ۲۰۲۲ است. البته پیشرانه‌ بسیار اقتصادی‌تر ۱.۰ لیتری سه سیلندر نیز برای این خودرو قابل سفارش است.

در کنار این پیشرانه‌های جدید با سیستم پرخوران توربو، استفاده رنو از گیربکس جدید دو کلاچ شش سرعت (6DCT) قدم بزرگ دیگر این برند در راستای نیل به مصرف پایین‌تر سوخت و انتقال دقیق‌تر نیرو است. اما متاسفانه این گیربکس در نسخه دو دیفرانسیل عرضه نخواهد شد. در نتیجه افرادی که تمایل به خرید نسخه دو دیفرانسیل این خودرو را دارند تنها می‌توانند قدرتمندترین پیشرانه (۱.۳ لیتری توربو) را با گیربکس شش سرعت دستی سفارش دهند.

با وجود تعلق به دسته خودروهای اقتصادی تولیدی بلوک شرقی اروپا، داستر در زمینه انتقال قدرت سواری آفرود بسیار قوی‌تر از رقبای خود عمل کرده است. ارتفاع کف از سطح زمین برابر با ۲۱۴ میلی‌متر، زاویه حمله و فرار ۳۰ و ۳۳ درجه و زاویه شکست میانی ۲۱ درجه باعث می‌شود رقبای یک کلاس بزرگ‌تر داستر از برندهای کره‌ای نیز نتوانند به خوبی این مدل جدید در مسیرهای بیراهه ایفای نقش کنند.

نتیجه گیری

از آغاز عرضه داستر به بازار جهان در سال ۲۰۱۰ تا کنون رقم قابل توجه ۱.۹ میلیون دستگاه از این کراس اوور کوچک به فروش رسیده است که جایگاه اول فروش در میان رقبای هم کلاس در بازار قاره اروپا از سال ۲۰۱۹ به بعد را برای آن به همراه داشته است.

شکی در آن نیست که نمونه تولیدی این خودرو با نام و نشان تجاری رنو دارای اندکی تفاوت بیشتر و جلوه‌ لوکس‌تر (در مقایسه با نسخه اقتصادی داچیا) خواهد بود اما برگ برنده این کراس اوور از برند داچیا، ارائه مجموعه‌ای قابل قبول و نسبتا توانمند از نظر آفرودی در بازه قیمتی بسیار پایین و اقتصادی مناسب برای کشورهای در حال توسعه است.

فروش فوری خودرو

نویسنده شهاب انیسی