برند رنو (Renault)، یکی از قابل اعتمادترین کمپانیهای خودروسازی دنیا است. این برند 121 ساله در طول عمر طولانی خود، مدلهای زیادی به بازار ارائه کرده است. به طور مثال، مدل رنو مگان (Megane) یکی از تاثیرگذارترین مدلهای این کمپانی مشهور محسوب میشود. اگر شما هم طرفدار این برند بوده و هستید، حتما تا امروز خبر رونمایی از مدل eVision الکتریکی را که از چند رو پیش غوغا به پا کرده است را شنیدهاید. بنابراین به شما توصیه میکنیم که با خواندن این مطلب، از هرچه تاکنون درباره این مدل جدید منتشر شده است باخبر شوید.
نگاهی کوتاه به تاریخچه مگان
مدل مگان، یکی از پرطرفدارترین محصولات برند رنو است. این مدل که یک ماشین خانوادگی نسبتا جمع و جور است از حدودا 25 سال پیش، یعنی سال 1995، در بازار و خط تولید این کمپانی فرانسوی، حضور پررنگی دارد. در واقع این مدل، به عنوان جانشین مدل رنو 19 (Renault 19) به بازار ارائه شد. مگان در طول عمرش، با شکلهای مختلفی از جمله هاچبک، سالن و کوپه ارائه شده است. مدل مفهومی این ماشین دوست داشتنی، نخستین بار در سال 1988 رونمایی شد. تاکنون چهار نسل از این خودرو طرفداران دنیای خود و دیگر مشتریان رنو را همراهی کرده است. حالا که به سال 2020 رسیدهایم، کمپانی رنو با رونمایی از مگان eVision که یک محصول تمام الکتریک و نمایی از آینده خودروهای الکتریکی این برند است، شور و هیجان خاصی بین طرفداران خود انداخته است.
مگان eVision، آینده ماشینهای الکتریکی رنو
حدودا چند روزی از اعلام ساخت رنو مگان eVision و رونمایی از آن توسط کمپانی موفق رنو میگذرد. این محصول یک هاچبک دینامیک با المانهایی الهام گرفته از طراحی خودروهای شهری، مدلهای کوپه و شاسی بلند است. این مدل قرار است به یکی از مهمترین محصولات این شرکت و البته به یکی از مهمترین دستاوردهای صنعت خودروهای الکتریکی تبدیل شود.
شاید یکی از مهمترین و بدیهیترین ویژگیهای این مدل جدید، زنده کردن طراحی اصیل این هاچبک پرطرفدار باشد. این هاچبک پنج در و کلاسیک، به شکلی طراحی شده است که در همان لحظه اول هوش از سر بیننده میبرد. شاید در نگاه اول، به دنبال یک جلوپنجره بزرگ (مانند محصولات دیگر برندهای بزرگ) باشید، اما از آن جایی که این محصول الکتریکی است، نیازی به یک جلوپنجره با آن شکل و مفهومی سنتی که ما میشناسیم، ندارد.
حالا که فضای جلوپنجره آزاد است، میتوانیم نبوغ طراحان را با هنرنمایی در خصوص قرار دادن چراغهای LED در این بخش مشاهده کنیم. به روایت دیگر، این چراغهای LED هستند که جلوپنجره مدرن این محصول را تشکیل میدهند. در عرض بخش پشتی، چراغهایی تعبیه شده است که خطوط عمودی شامل لامپهای LED دارد.
فرورفتگیهای که بر روی کاپوت جای گرفتهاند، از صاف جلوه دادن بینی eVision جلوگیری میکنند. همچنین یکی دیگر از نکات بسیار جالب این مدل، دستگیرههای در است که در حالت عادی دیده نشده و فقط زمانی که راننده یا مسافر به در نزیک شود نمایان میشوند. یکی دیگر از زیباییهای ظاهری این مدل، هاله طلایی رنگی است که از بخش پشتی شروع شده و تمام سقف را دربر میگیرد. چرخهای 20 اینچی، ظاهری آئرودینامیک به بدنه میبخشند.
موتور این مدل به همراه یک باتری 60 کیلو وات-ساعت، 215 اسب بخار نیرو و 300 نیوتون.متر گشتاور برای چرخهای جلو تولید میکند. همچنین سرعت آن در کمتر از هشت ثانیه، به 100 کلیومتر بر ساعت (62 مایل بر ساعت) میرسد. این کمپانی اطلاعات دقیقی از طیف جدیدترین محصولش در دست قرار نداده. در عوض میگوید که احتمالا eVision میتواند فاصله بین لندن تا نیوکاسل را که 451 کیلومتر است، مانند ماشینهای عادی (با موتور درون سوز) طی کند.
پلتفرمی که برای ساخت این محصول استفاده میشود CMF-EV نام دارد. در این پلتفرم، جایگاه موتور نسبت به دیگر خودروهای الکتریکی کوچکتر بوده و به طور کلی جمع و جورتر است. همچنین باتریها بسته به طراحی خودرو، میتوانند به صورت عمودی یا افقی در آن جای بگیرند. این پلتفرم برای نیسان آریا (Nissan Ariya) هم که یک شاسی بلند است، استفاده شده. به طور کلی، خیلیها معتقد هستند که این دو مدل، شباهتهای زیادی با یک دیگر دارند.
رئیس جدید کمپانی رنو میگوید:« شاید این مدل با نمایی از آینده طراحی شده باشد، اما مدل نهایی 95 درصد به آن شباهت خواهد داشت. ما از یک پلتفرم تمام الکتریک جدید استفاده کردیم تا مفهوم مگان هاچبک را مجددا زنده کنیم. یک نسل جدید از خودروهای الکتریکی در راه است. بیشتر خودروهای هم خانواده، بر روی همین پلتفرم سوار خواهند شد.»
ورود eVision به بازار به معنای از رده خارج شدن سریع رنو مگان موجود در بازار فعلی نیست. مگان فعلی تا مدتی پس از ارائه eVision، در بازار خواهد ماند. البته که این مدل هم به این زودیها وارد مرحله تولید نشده و باید تا اواخر سال 2021 صبر کنیم.
متاسفانه کمپانی رنو هنوز اطلاعات دقیقی از طراحی داخلی این مدل مرموز منتشر نکرده است.
نویسنده و مترجم: پرستو مهدی قلیخان