فهرست مطالب
یکی از استراتژیکترین و محبوبترین خودروهای ساخت مرسدس بنز که عمر نسبتا بالایی نیز در بین محصولاتش دارد، بنز سی کلاس است که میتوان آن را اصلیترین رقیب یکی از محبوبترین خودروهای BMW، یعنی بی ام و سری ۳ دانست. مرسدس بنز کلاس C تا امروز در پنج نسل، ساخته و معرفی و همیشه در طول دوران حضورش، به عنوان یک خودرو محبوب و پرفروش شناخته شده است.
تولد بنز سی کلاس با بنز 190
در سال ۱۹۸۲، مرسدس بنز W201 که آن را اولین نسل از مرسدس بنز C کلاس میدانند، معرفی شد. خودرویی که کد اتاق W201 داشت، اما بیشتر افراد آن را به نام بنز 190E میشناسند. بنز C کلاس یک خودرو سدان سایز متوسط است و به همین خاطر باید اولین نسل از این کلاس خودرویی را در خانواده مرسدس بنز به اسم W201 بشناسیم.
آغاز به کار برنامه ساخت W201 به سال ۱۹۷۴ باز می گردد. یعنی روزهایی که آلمانیها بنز W123 را معرفی کردند، استارت کار روی نسل بعدی را نیز زدند تا در نهایت در سال ۱۹۸۲ این خودرو معرفی شد و روی خط تولید رفت.
تحول طرحی در W201 هم در داخل اتاق و هم در بیرون اتاق به حدی متفاوت از دیگر محصولات مرسدس بنز بود که تا آن زمان سابقه نداشت. استفاده گسترده از قطعات پلاستیکی در بدنه تا آن زمان در تولیدات مرسدس بنز بیسابقه بود. آئرودینامیک خودرو به وضوح با دیگر محصولات قبلی بنز تفاوت داشت و زیبایی این خودرو در عین طرح سادهاش، بسیار چشمنواز بود.
طراح مرسدس بنز کلاس C، برونو ساکو معروف بود که میتوان او را یکی از شناختهشدهترینن طراحان مرسدس بنز و حتی دنیای خودرو دانست. او ماندگارترین اتاقهای این کمپانی آلمانی از جمله سه نسل از مرسدس بنز S کلاس، کوپه اس کلاس W126، نسل اول مرسدس بنز CLK و SLK را طراحی کرده است. برونو ساکو با طراحی مرسدس بنزهای آن دوران، پایهگذار زبان طراحی یکسان و مشابه بین محصولات مرسدس بنز شد که این روزها با شدت بیشتری در بسیاری از شرکتهای خودروسازی نیز دنبال میشود.
مرسدس بنز W201 از نظر تکنولوژی نیز حرفهای زیادی در آن زمان داشت. اولین خودرو تولید انبوهی بود که به ترمز ضد قفل مجهز شد. برای این خودرو همچنین از کمربندهای ایمنی پیشکشنده، تعلیق ۵ تکه در عقب، رول بار در محور عقب و جلو استفاده شد. همچنین برای اولین بار در دنیا روی مرسدس بنز 190E بود که سیستم آنتی دایو برای جلوگیری از پایین رفتن جلو خودرو در زمان ترمزگیری شدید و آنتی اسکات برای جلوگیری از بالاآمدن سر خودرو در زمان شتابگیری نصب شد.
بدنه این خودرو در عین طراحی بسیار زیبایی که داشت، از لحاظ ایمنی نیز استانداردهای جدیدی را در دنیا معرفی کرد و به همین دلیل در آن زمان به عنوان یک خودرو ایمن شناخته شد. بنز W201 با نام 190E با موتورهای ۴ سیلندر و ۶ سیلندر بنزینی و همچنین موتورهای ۴ و ۵ سیلندر دیزلی عرضه شد و در کنار گیربکسهای ۴ و ۵ سرعته دستی، یک گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته نیز قابل سفارش بود.
نسخه پرقدرت این خودرو با نام بنز 190 E 2.3-16V شناخته میشود که از یک موتور ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ با ۱۸۳ اسب بخار قدرت و ۲۳۶ نیوتن متر گشتاور استفاده میکرد. نسخه AMG این خودرو نیز که رقیب بی ام و M3 شناخته میشد از یک موتور ۲.۵ لیتری با ۲۲۴ اسب بخار قدرت و ۲۴۵ نیوتن.متر گشتاور بهره میبرد. این موتور قابلیت رسیدن به قدرت ۳۵۰ اسب بخار را به صورت تقویتشده داشت که برای یک موتور ۲.۵ لیتری در آن روزها، عدد بسیار عجیب و خارقالعاده ای محسوب میشود. بعدها نسخههای قویتری از مرسدس بنز 190 به نامهای Evolution I و Evolution II نیز معرفی شدند که قدرت تولیدی پیشرانه ۲.۵ لیتری آنها به ترتیب برابر با ۱۹۱ و ۲۳۲ اسب بخار بود.
از این خودرو در طی سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۳ به تعداد ۱،۸۷۴،۶۸۸ دستگاه تولید شد که فقط به صورت سدان هستند و در این سری، خبری از دیگر اتاقها مثل استیشن، کروک و کوپه نیست.
نسل اول بنز سی کلاس با کد W202
همانطور که گفته شد، هرچند که از نظر ابعاد و اندازه و جایگاه اتاق W201، باید آن را آغازگر نسل بنز سی کلاس بدانیم، اما اولین نامگذاری رسمی مرسدس بنز کلاس C در دنیا در سال ۱۹۹۲ با اتاق W202 انجام شد. طراحی این نسل از سی کلاس به اولیویه بولای فرانسوی محول شد که سابقه خوبی در طراحی خودرو داشت. شخصی که بعدها دو خودرو فوق لوکس مرسدس بنز یعنی میباخ ۵۷ و ۶۲ را نیز طراحی کرد.
در سال ۱۹۹۰، اولین نمونههای پیشتولید از بنز سی کلاس W202 ساخته شدند تا در تستهای مختلف شرکت کنند. یکی از نکات خاص طراحی این خودرو، طرح چراغهای عقب بود که در زمان معرفی، انتقاد بسیاری از مردم و کارشناسان را به همراه داشت. اما گذشت زمان نشان داد که چراغهای مثلثی عقب مرسدس بنز w202 نهتنها مورد قبول خریداران قرار گرفت، بلکه برای دههها به عنوان یک طرح بهروز و زیبا با شکلهای مختلف توسط بسیاری از خودروسازان برای محصولاتشان استفاده شد.
طراحی این خودرو از خطوط زاویهدار مورد استفاده در W201 فاصله گرفته بود و سعی شده بود تا قوسهای بیشتری در طراحی کابین ایجاد شود و آیرودینامیک محصول را افزایش دهد. سه تریم مختلف برای این خودرو قابل سفارش بود که این رویه بهتازگی در مرسدس بنز اجرایی شده بود و خریدار میتوانست بر اساس خواست خودش از بین سه تریم اسپرت، الگانس و اسپیریت، یکی را انتخاب کند. الگانس از فاصله بیشتری با زمین داشت و از سیستم تعلیق نرمتری استفاده میکرد. اسپریت، به زمین نزدیکتر بود و از الگانس، اسپرتتر نشان میداد. تیپ اسپرت نهتنها فاصله کمی با زمین داشت، بلکه سیستم تعلیق سفتتر و لاستیکهای پهنتری نیز برای آن در نظر گرفته شده بود.
در داخل کابین نیز با توجه به نوع تریم، طرحهای رنگی متفاوتی با طرح شطرنجی روی صندلیها و رودریها استفاده شده بود. همچنین بسته به نوع تریم، این نسل از بنز سی کلاس دارای تهویه مطبوع و شیشههای برقی برای دربهای جلو و یا همه دربها بود. ضمن اینکه امکان سفارش سانروف به عنوان یک آپشن نیز وجود داشت.
این نسل از بنز کلاس C با موتورهای مختلفی عرضه شد که شامل موتورهای ۱.۸ لیتری ۴ سیلندر تا ۲.۸ لیتری ۶ سیلندر بود. همچنین سه نسخه AMG نیز برای این نسل آماده شد که شامل نسخههای ۳.۶ لیتری ۶ سیلندر و ۴.۳ لیتری ۸ سیلندر و ۵.۴ لیتری ۸ سیلندر بود. در کنار گیربکسهای دستی ۵ و ۶ سرعته، دو گیربکس اتوماتیک ۴ و ۵ سرعته نیز در دسترس خریداران قرار گرفت. همچنین مثل همیشه، موتورهای دیزلی نیز برای خریدارانی که دنبال این نوع پیشرانه بودند، قابل سفارش و انتخاب بود.
مرسدس بنز کلاس C نسل W202 در دو اتاق سدان و استیشن واگن به تولید رسید و در طول سالهای تولیدش از ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۱ به تعداد ۱،۸۴۷،۳۸۲ دستگاه از آن ساخته شد.
نسل دوم بنز سی کلاس با کد W203
مرسدس بنز سی کلاس W203 در سال ۱۹۹۹ رونمایی شد و از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ روی خط تولید بود. این خودرو برای جذب بیشتر نسل جوان نسبت به مرسدس بنز کلاس C قبلی، طراحی بسیار متفاوتی داشت. در آن روزها، زبان و سبک طراحی محصولات مرسدس بنز به صورتی بود که در نمای جلو از چراغهای دوگانه یا بادامی شکل استفاده میشد.
در این نسل از مرسدس بنز کلاس C، در کنار نسخه سدان و استیشن، یک نسخه خاص به صورت کامپکت کوپه نیز طراحی و ساخته شد که طرفداران خاص خود را داشت. البته این اتاق را که قبلا بی ام و نیز با سری E46 تجربه کرده بود، تاریخ نشان داده که چندان مورد پسند مشتریان نیست. این اتاق به نام بنز CLC نامیده شد.
طراحی این نسل از مرسدس بنز سی کلاس کمی خاصتر از دیگر برادران روی خط تولیدش بود. در حالی که بنز A کلاس W210 ظاهری آرام و کشیده داشت، سی کلاس W203 حالتی گوهایشکل به خود گرفته بود که باعث میشد تا صندوق عقب آن تا حد زیادی بالاتر از حالت معمولی دیده شود.
این خودرو همچنین در مقایسه با رقبایش از بی ام و و آئودی، امکانات بیشتری را به صورت استاندارد به مشتریانش ارائه میکرد. امکاناتی مثل سیستم تهویه مطبوع استاندارد، کروز کنترل، چراغهای جلو و برف پاککنهای اتوماتیک شیشه جلو و کنترل الکترونیکی پایداری که برخی از آنها در رقبا، به صورت آپشن پولی بود.
چراغهای جلو به صورت فابریک از نوع هالوژنی بودند که امکان سفارش زنون نیز برای آنها امکانپذیر بود. همچنین وجود راهنما روی آینههای جانبی در آن دوران جذابیت و تازگی داشت. فضای داخل کابین بنز سی کلاس W203 از سری ۳ بی ام و بیشتر بود، اما از این نظر پشت سر آئودی قرار میگرفت. این کمبود فضا خصوصا در صندلی عقب بیشتر به چشم میآمد.
در این نسل از موتورهای جدیدی رونمایی شد که از بین آنها استفاده از موتورهای ۴ سیلندر مجهز به سوپرشارژ، جالب و جذاب بود. ضعیفترین نسخه، مرسدس بنز C180 با ۱۲۹ اسب بخار بود و البته نسخههای پرقدرت C32 AMG و C43 AMG و نسخه قویتر C55 AMG نیز در بالای جدول موتورهای این اتاق قرار داشتند.
در سال ۲۰۰۴ و در میانه عمر این خودرو، مرسدس بنز تغییراتی را به عنوان فیس لیفت برای بهروزرسانی این خودرو انجام داد. تغییرات در ظاهر و داخل کابین صورت گرفت و البته پیشرانهها نیز قویتر و پاکتر شدند و به استاندارد آلایندگی یورو ۴ رسیدند. در همین دوران بود که نسخه چهارچرخ محرک این خودرو با تکنولوژی دودیفرانسیل مرسدس بنز یعنی 4Matic نیز عرضه شد.
نسل سوم بنز کلاس C با کد W204
مرسدس بنز در این نسل از کلاس C با چراغهای چهارگوش، بازگشتی به چراغهای مستطیلی خودش داشت که سالها در طراحی محصولاتش استفاده میکرد. زیبایی نسل سوم بنز سی کلاس به قدری بود که تحسین طراحان بزرگ دنیا را به همراه داشت. این نسل بیش از پیش به سمت طراحی اسپرت کشیده شده بود و حالا جذابیت زیادی به خصوص در نسخههای AMG خود داشت. نسل سوم بنز کلاس C با کد اتاق W204 در سال ۲۰۰۷ رونمایی شد.
در این نسل، فاصله محوری بیشتر شده بود تا فضای پای بیشتری برای سرنشینان عقب فراهم شود که مشکل اصلی نسل قبل بود. حتی برای هماهنگی داخل خودرو با ظاهر اسپرت، از نمایشگرهایی در پشت فرمان استفاده شد که شمایلی جذابتر داشته باشند. همچنین یک صفحهنمایش بزرگ نیز در قسمت بالای داشبورد قرار گرفت که البته بعدها در نسخه فیس لیفت، با تغییر در داشبورد، جای این نمایشگر نیز تغییر کرد. بلوتوث و برنامه ناوبری به طور استاندارد در تمام مدلها وجود داشت.
در سال ۲۰۱۱ این نسل از بنز سی کلاس فیس لیفت شد که مهمترین تغییر آن در نمای ظاهری، بهروزرسانی چراغهای جلو بود که به سبک دیگر برادرانش، به سمت بالا کشیده شد. البته تغییرات صورتگرفته در نسخه فیس لیفت در حدود ص هزار مورد بود که شامل تمام قسمتهای ظاهری و فنی میشد.
داشبورد کاملا تغییر کرد و به سبک مرسدس بنز S کلاس، صفحهنمایش در بالای داشبورد و در فضای مختص به خود قرار گرفت. این در حالی بود که در مدلهای قبل فیس لیفت، صفحهنمایش به صورت یک صفحه متحرک از داخل داشبورد بیرون میآمد. فرمان نیز تغییر کرد و ظاهری زیباتر و اسپرتتر به خود گرفت. ظاهر نمایشگرهای پشت فرمان نیز کاملا عوض شد.
همچنین تولید کمتعداد نسخه کوپه با همان اتاق سری قبل اما با چراغ جلو نسل سوم یعنی W204 و البته چراغ عقب متفاوت، ادامه پیدا کرد که اصلا روند موفقی نبود.
در این نسل از مرسدس بنز کلاس C، از گیربکس دستی ۶ سرعته و ۵ سرعته اتوماتیک به همراه گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک مرسدس بنز به نام 7G-tronic استفاده شد. پیشرانهها نیز از نسخههای کمحجم ۱.۶ لیتری مجهز به سوپرشارژر یا توربوشارژر شروع میشد و در نسخههای ۸ سیلندر پرقدرت AMG به ۶.۲ لیتر حجم با قدرت ۴۵۱ و ۴۸۰ اسب بخار میرسید. همچنین دو موتور دیزل ۲.۲ و ۴ لیتری نیز برای این نسل در دسترس خریداران بود که با قدرتهای مختلفی عرضه میشد.
از این نسل مرسدس بنز سی کلاس با کد اتاق w204 بیش از ۲.۴ میلیون دستگاه فروخته شد تا آن را به یکی از موفقترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز تبدیل کند.
نسل چهارم بنز کلاس C با کد W205
نسل چهارم سی کلاس مرسدس بنز در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و با طرحی که شباهت زیادی به بنز کلاس A و بنز کلاس S داشت، از همان ابتدا مورد توجه و نقد علاقهمندان و کارشناسان قرار گرفت. هرچند که در مجموع، عملکرد این نسل از بنز سی کلاس به قدری خوب بود که توانست سود زیادی نصیب مرسدس بنز کند. ظاهر لوکس و اسپرت خودرو باعث شد تا خریدارانش از خرید خودرو که شباهت ظاهری زیادی به اس کلاس داشت، احساس رضایت داشته باشند.
با اینکه از نظر تکنولوژی نسل چهارم بهتر از نسل قبلی بود، اما به لطف استفاده از آلیاژهای سبک وزن، حدود ۱۰۰ کیلوگرم از نسل قبلی خودش وزن کمتری داشت. صندلیها از چرم مصنوعی ساخته شده بودند که در عین نرمی و راحتی بالا، سرنشینان را به نیز به خوبی در خود میگرفتند. فضای پا در صندلی عقب از نسل قبلی نیز بهتر شده بود اما تونل گاردان کمی مورد انتقاد قرار داشت.
اما نسل چهارم بنز سی کلاس، نوآوریهای دیگری از نظر تنوع اتاقها نیز داشت. در کنار نسخه سدان و استیشن واگن، دو مدل سقف روباز یا همان کانورتیبل و همچنین کوپه این نسل نیز ساخته شد. نسخه سقف روباز برای اولین بار در تاریخ بنز سی کلاس اتفاق افتاد و نسخه کوپه نیز کاملا از حالت کوپههای قبلی بنز کلاس C، دور و به یک کوپه اسپرت زیبا تبدیل شده بود که برای رقابت با بی ام و سری ۴ کوپه به میدان آمد.
تمام مدلها یا به صورت دیفرانسیل عقب یا دو دیفرانسیل بودند که این تکنولوژی در مرسدس بنز به نام 4matic شناخته میشود. گیربکسها نیز از نوع ۶ سرعته دستی، ۷ سرعته و ۹ سرعته اتوماتیک قابل انتخاب بودند.
همچنین در کنار پیشرانههای توربوبنزینی و توربودیزلی، تکنولوژی هیبرید نیز در این خودرو پیادهسازی شد تا نسل چهارم مرسدس کلاس C با کد W205 در راستای نیاز بازار به کاهش مصرف سوخت و آلایندهها، باشد.
کمترین قدرت موتور در این نسل مربوط به موتور ۱.۶ لیتری با ۱۲۹ اسب بخار قدرت بود و قویترین نسخه بنزینی غیر از AMG نیز مربوط به موتور ۳ لیتری تویین توربو با ۳۲۸ اسب بخار میشد. قدرت موتورهای دیزلی نیز از مدل C180d با موتور ۱.۶ لیتری توربو با قدرت ۱۱۴ اسب بخار شروع میشد و در قویترین نسخه به ۲۰۱ اسب بخار در مدل C250d میرسید.
مدلهای پرقدرت AMG نیز شامل C 450 4MATIC AMG Sport و C43 AMG با موتور ۳ لیتری دوتوربوشارژ با ۳۶۲ اسب بخار قدرت و C63 با ۴۶۹ اسب بخار و C63S با ۵۰۰ اسب بخار میشد. همچنین مدلهای هیبریدی این خودرو نیز شامل دو مدل ۲۰۱+۲۷ اسب بخاری و ۲۰۸+۸۱ اسبی بود.
نسل چهار مرسدس بنز کلاس C از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۱ روی خط تولید بود که نسخه کانورتیبل آن نیز تا ۲۰۲۳ روی خط تولید ماند.
نسل پنجم بنز کلاس C با کد W206
نسل پنجم بنز سی کلاس با کد اتاق W206 در سال ۲۰۲۱ معرفی شده و از سال ۲۰۲۲ نیز روی خط تولید رفته است. این خودرو فقط در دو نوع سدان و استیشن تولید میشود. بنز C کلاس W206 تنوع بالایی از موتورها را دارد که همگی به صورت هیبریدی هستند.
همچنین در این خودرو از فناوریهای پیشرفتهای استفاده شده است که تا قبل از آن در مرسدس سی کلاس سابقه نداشت. برای مثال فرمان چرخ های عقب که در عین رانندگی راحتتر در شهر، پایداری بیشتری برای این خودرو در سرعتهای بالا به همراه دارد، یکی از شاخصترین این تکنولوژی هاست.
ظاهر این نسل از بنز کلاس C، اسپرتتر و لوکستر از قبل شده و در کنار شباهتی که به اس کلاس دارد، در داخل اتاق نیز طراحی آن شبیه به برادران بزرگترش هست. داشبورد به سبک محصولات جدید مرسدس بنز دارای سه دایره گرد برای سیستم تهویه مطبوع است و یک نمایشگر مولتی مدیا بزرگ نیز در پایین آن برای کار با قسمتهای مختلف در نظر گرفته شده است. در پشت فرمان نیز یک نمایشگر دیجیتالی دیگر قرار دارد که برای نمایش مجموعه آمپرها و نمایشگرهای سرعت و دور موتور و دیگر اطلاعات مربوط به خودرو است.
این خودرو همچنین دارای نسخهای خاص به نام بنز سی کلاس All-terrain اس که همانطور که از نامش پیداست برای تردد در مسیرهای غیرآسفالته نیز کارایی دارد. بنز C کلاس All Terrain که در واقع یک نسخه کراس از استیشن واگن بنز سی کلاس W206 است، در دو نوع C200 All-terrain 4matic و C220d All-terrain 4matic در سال ۲۰۲۲ ساخته شد که نسخه بنزینی آن از یک موتور ۲۰۴ اسب بخاری بهره میبرد و موتور C220d آن هم دارای توان ۲۰۰ اسب بخار است.
ضعیفترین نسخه از سی کلاس W206، مرسدس بنز C180 است که یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ با یک موتور برقی دارد و قدرت آن در مجموع به ۱۸۸ اسب بخار میرسد.
نسخه AMG نسل ششم مرسدس بنز کلاس C با نام AMG C 43 4MATIC از یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ و یک موتور برقی استفاده میکند که در مجموع قدرت آن به ۴۲۹ اسب بخار میرسد. اما قویترین نسخه AMG این خودرو با نام AMG C 63 S E Performance همان موتور ۲ لیتری توربوشارژ با یک موتور برقی دارد که قدرت آن در مجموع ۶۷۱ اسب بخار اس و میتواند در ۳.۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.
نتیجه گیری
مرسدس بنز سی کلاس یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین خودروهای تاریخ مرسدس بنز است که حجم فروش بالایی از محصولات این شرکت آلمانی را در اختیار دارد. وقتی به تاریخ تولید نسلهای مختلف این خودرو نگاهی میاندازیم، متوجه میشویم که بعد از رونمایی از هر نسل جدید، کار روی نسل بعدی همزمان آغاز شده است و در حالی که تیم تولید مشغول ساخت نسل جدید هستند، تیم تحقیق و توسعه برای تولید نسل بعدی برای تحقیق، توسعه، طراحی و رسیدن به مرحله ساخت پیشنمونه فعالیت میکنند.
در واقع رمز موفقیت این محصول و دیگر محصولات مرسدس بنز در بازارهای جهانی و حفظ جایگاه این برند لوکس، هزینههای زیادی است که روی مسائل مختلف یک خودرو از بخش قوای فنی تا طراحی داخلی، خارجی و ایمنی آن میشود تا بالاترین نوآوریها، با معرفی هر خودرو جدید این شرکت به دنیای خودرویی بیاید.
سوال های متداول
قیمت روز بنز کلاس C چگونه محاسبه میشود؟
با توجه به وضعیت بازار، تقاضا، تمیزی و سلامت خودرو در بخشهایی مثل بدنه و فنی، امکانات و تریم و… قیمت روز این خودرو در بازار محاسبه میشود.
قیمت بنز کلاس C برای چه مدلهایی در بازار موجود است؟
بنز سی کلاس از اولین نسل آن تا مدل ۲۰۱۶ در بازار کشورمان موجود است که قیمت آنها با توجه به سلامت بدنه، وضعیت فنی، سطح امکانات رفاهی و ایمنی، رنگ، تریم و… تعیین میشود. البته شرکت ستاره ایران به عنوان نماینده مرسدس بنز در کشورمان نیز مدل بنزC180 ۲۰۲۴ این خودرو را قرار است وارد کند و بهزودی شرایط فروش آن در کشورمان با مجوز واردات خودرو جانبازان اعلام میشود.
تفاوت قیمت کارشناسیشده بنز کلاس C با قیمت روز چیست؟
برای فروش خودرو دست دوم قیمت کارشناسیشده نسبت به قیمت روز خودرو دقیقتر است که با توجه به همه جوانب و همه شرایط بازار و خریدار تعیین میشود و به همین دلیل هم همیشه قیمت واقعیتری نسبت به اظهارات مالکان است.
نویسنده: علیرضا داودی