بررسی مشخصات فنی تویوتا راوفور ۲۰۱۸

۹ دی ۱۴۰۱ بررسی مشخصات فنی تویوتا راوفور ۲۰۱۸

تویوتا راوفور (RAV4) کراس اوور جمع و جوری است که تاکنون پنج نسل از آن راهی بازارهای جهانی شده، اما قسمت ایرانی‌ها از این خودرو فقط نسل‌های سوم و چهارم آن بوده است. تولید نسل چهارم از سال ۲۰۱۲ شروع شده و مدل‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ آن توسط ایرتویا وارد شد و سپس فیس‌لیفت راوفور، مدل‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ به بازار کشور رسید. کیفیت ساخت بالا، دوام فنی، صندوق عقب بزرگ، کابین جادار و قیمت مناسب از مزایای این خودرو است.

مزایا و معایب

+ سواری نرم

+ کابین جادار

+ صندوق عقب بزرگ

+ کیفیت ساخت بالا

+ دوام فنی

آپشن‌های کمتر از رقبا

مشخصات فنی

تویوتا راوفور با یک موتور ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر به قدرت ۱۷۷ اسب بخار و گشتاور ۲۳۳ نیوتن.متر به بازار ایران رسیده است. این کراس اوور ژاپنی در بازارهای جهانی با محور محرک دیفرانسیل جلو و دو دیفرانسیل عرضه می‌شود، اما ایرتویا فقط مدل‌های دو دیفرانسیل را به کشور وارد کرده است که با این سیستم بر رقبا، چه در ایران و چه در جهان برتری دارد.

موتور ۲.۵ لیتری تنفس طبیعی عملکردی مشابه پیشرانه‌های توربوشارژ ندارد و اگرچه راوفور در ۹.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، اما وزن ۱۷۸۰ کیلوگرمی جلوی حرکت سریع‌تر آن را می‌گیرد.

گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته به آرامی دنده‌ها را تعویض می‌کند و در حالت‌های Eco و Normal موتور و گیربکس طوری تنظیم می‌شود تا خودرو بنزین کمتری مصرف کند. در حالت اسپرت، گیربکس دنده‌ها را سریع‌تر تعویض می‌کند.

اگرچه موتور در حالت عادی بی سر و صدا و آرام است، اما با فشار دادن پا روی پدال گاز سر و صدای پیشرانه بلند می‌شود.

یکی از معایب تویوتا راوفور موجود در ایران، آپشن‌های محدود و سفارشی آن بوده و از این نظر قافیه را به رقبای کره‌ای واگذار کرده است.

 مشخصات کلی

نوع موتور خودرو

خطی بنزینی

حجم موتور

۲.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ

۴ / ۱۶

تنفس موتور

طبیعی
قدرت

۱۷۷ اسب بخار

گشتاور

۲۳۳ نیوتن.متر
گیربکس

اتوماتیک ۶ سرعته

محور محرک

دو دیفرانسیل
شتاب

۹.۷ ثانیه

سرعت

۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت

۸.۱ لیتر در صد کیلومتر

استاندارد آلایندگی

یورو ۵
فرمان

برقی

بدنه

کراس اوور
نوع رینگ

آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول

۴۶۰۰ میلیمتر

عرض

۱۸۴۵ میلیمتر
ارتفاع

۱۷۱۵ میلیمتر

فاصله محورها

۲۶۶۰ میلیمتر
وزن خالص

۱۷۸۰ کیلوگرم

تعداد سرنشین

۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب

۱۰۸۷ لیتر

حجم مخزن سوخت

۵۶ لیتر
قطر رینگ

۱۸ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترل

دارد

کروز کنترل هوشمند

ندارد
کنترل ایستایی در سربالایی

دارد

کنترل سرعت در سرازیری

دارد
کنترل کشش

دارد

کنترل پایداری

دارد
اتو پارک

ندارد

سنسور جلو

دارد
سنسور عقب

دارد

رادار نقطه کور

ندارد
رادار تغییر لاین

ندارد

رادار تصادف جلو

ندارد
رادار تصادف عقب

ندارد

ترمز ضدقفل

دارد
توزیع نیروی ترمز

دارد

ترمز کمکی

دارد
ترمز اضطراری

دارد

ترمز پارک برقی

ندارد
اتولایت

دارد

چراغ روز

دارد
دکمه‌های کنترلی فرمان

ندارد

گرم‌کن فرمان

ندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمی

دارد

ناوبری

دارد
نمایشگر هدآپ

ندارد

دوربین عقب

دارد
دوربین ۳۶۰ درجه

ندارد

کیسه هوا

دارد
ورود بدون کلید

دارد

استارت بدون کلید

دارد
تهویه اتوماتیک

ندارد

صندلی برقی راننده

ندارد
صندلی برقی سرنشین جلو

ندارد

گرم‌کن صندلی جلو

دارد
سردکن صندلی جلو

ندارد

آینه بغل برقی

دارد
گرم‌کن آینه بغل

دارد

پانوراما

ندارد
سانروف

دارد

طراحی ظاهری

نمای جلویی تویوتا راوفور ۲۰۱۸

نسل چهارم تویوتا RAV4 با طراحی متفاوت‌تر و اسپرت‌تری نسبت به نسل سوم در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. تویوتا در سال ۲۰۱۶ فیس‌لیفتی از این کراس‌اوور جمع و جور به بازار فرستاد که چهره‌ای متفاوت نسبت به سری اولیه نسل چهارم پیدا کرده است.

چراغ‌های کشیده در دو طرف جلوپنجره باریک، شمایلی تهاجمی و خشن به راوفور بخشیده است. دیگر المان‌ها، شامل سپر جدید و خطوط روی کاپوت، به اسپرت دیده شدن تویوتا راوفور کمک می‌کند.

در نمای جانبی، خطوط حجمی و برجستگی‌های اطراف گلگیرها، ظاهری نسبتا عضلانی و جذاب را برای این کراس اوور جمع و جور ژاپنی به وجود آورده‌ است.

طراحان با استفاده از چراغ‌های کشیده و متمایز در قسمت عقب، سعی در ایجاد نمایی هماهنگ با سایر بخش‌های خودرو داشته‌اند. طراحی سپر و دیفیوزر نیز ساده و هماهنگ با طراحی کلی راوفور است و نمایی خوشایند دارد.

طراحی داخلی

کابین تویوتا راوفور ۲۰۱۸

کابین تویوتا راوفور راحت و جادار است و فضای زیادی را در اختیار سرنشینان می‌گذارد. صندوق بزرگ و دو ردیف صندلی، از ویژگی‌های یک شاسی‌بلند کاربردی است.

فضای داخلی تویوتا راوفور طراحی متفاوت‌تری نسبت به آنچه در سایر خودروها دیده‌ایم، دارد. داشبرد با استفاده از خطوط صاف و زاویه‌دار به همراه اشکال هندسی ساده طراحی شده است. محفظه‌های ریز و درشت روی داشبرد و کنسول میانی از لحاظ کاربردی و برای قرار دادن اشیا و وسایل خُرد و کوچک مثل موبایل، کیف پول و… بسیار مناسب به نظر می‌رسد.

بخشی از داشبرد دارای پوشش چرمی است و در کنار رویه‌های چرمی صندلی‌ها، کابین خوش‌ساخت و باکیفیتی را پیش روی راننده و سرنشینان قرار می‌دهد. پنج سرنشین بزرگسال و قدبلند به راحتی داخل راوفور جا می‌شوند. دید و موقعیت عالی رانندگی و ارگونومی کابین از مشخصات محصولات تویوتا است.

تویوتا راوفور در کلاس خود یکی از بزرگ‌ترین صندوق‌ها را بین کراس‌اوورهای جمع و جور دارد و می‌توان ۱۰۷۸ لیتر بار را داخل جای داد.

قیمت تویوتا راوفور در بازار

نمای عقب تویوتا راوفور ۲۰۱۸

محصولات تویوتا به کیفیت ساخت بالا و دوام فنی معروف‌اند و راوفور نیز همین ویژگی‌ها را دارد. علاوه بر آن، کابین جادار و صندوق عقب بزرگ از دیگر مزایای این کراس اوور جمع و جور است. اگرچه مشتریان بازارهای جهانی برای خرید خودرو تویوتا راوفور به بودجه‌ای معمولی، حد ۲۷ هزار تا ۳۴ هزار دلار نیاز دارند، اما قیمت این خودرو در بازار ایران به شدت گران است و هر مشتری از عهده خرید آن بر نمی‌آید. حضور خودروهایی مثل هیوندای سانتافه که آپشن‌های بیشتری از کراس اوور ژاپنی دارد، عرصه را بر راوفور تنگ کرده است.

فروش آنلاین خودرو

نویسنده: میلاد قزللو

بررسی مشخصات تویوتا راوفور RAV4

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ بررسی مشخصات تویوتا راوفور RAV4

تویوتا راوفور یا تویوتا RAV4 یکی از محبوب‌ترین شاسی بلندها و یا بهتر بگوییم کراس اوورهای شهری در سطح بین‌المللی به شمار می‌آید که از سال ۱۹۹۴ وارد سبد تولیدات کمپانی ژاپنی تویوتا شده و تاکنون پنج نسل از آن به دست مشتریان سراسر جهان رسیده است.

نسل چهارم تویوتا راوفور XA40 از سال ۲۰۱۲ توسط بزرگ‌ترین خودروساز کشور ژاپن به معرض نمایش عمومی درآمد. این کراس اوور جمع‌وجور در قالب مدل‌های۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ در بازار کشورمان حضور یافته که استقبال نسبتا مناسبی نیز از آن توسط مشتریان داخلی به عمل آمده است. از جمله دلایل استقبال مشتریان از نسل چهارم تویوتا رافور علاوه بر کیفیت برتر و خوشنامی محضِ محصولات تویوتا در ایران، می‌توان به ممنوع شدن واردات خودروهای بالاتر از ۲۵۰۰ سی سی به کشور اشاره کرد؛ چرا که تحت چنین شرایطی بسیاری از شاسی بلندهای معروف تویوتا قادر به ورود به مرزهای کشور نبوده و گزینه‌های در دسترس طرفداران شاسی بلندهای تویوتا بسیار محدودتر شد.

 طراحی ظاهری تویوتا راوفور

 طراحی ظاهری تویوتا راوفور

طراحی ظاهری نسل چهارم تویوتا راو4 یا راوفور نسبت به گذشته کاملا تغییر کرده و شمایلی اسپرت با قابلیت‌های آیرودینامیکی بهتر را از خود به نمایش گذاشته است. در اینجا شاهد چهره‌ای نسبتا تهاجمی و خشن‌تر هستیم که حالت کشیده و تندوتیز چراغ‌ها در کنار جلوپنجره مزین به لوگوی تویوتا به این مهم شدت بخشیده است. در نمای جلو المان‌های اصلی به‌گونه‌ای کنار هم قرار گرفته‌اند که حالتی مصمم و ستیزه‎جویانه را در صورت این کشتی‌گیر میان‌وزن ژاپنی پدید آورده‌اند.

در نمای جانبی شاهد به‌کارگیری برخی خطوط حجمی و همچنین برجستگی‌های اطراف گلگیرها هستیم که باعث بهتر جلوه کردن فرم بدنه تویوتا راوفور نسل چهارم شده و ظاهری نسبتا عضلانی و جذاب را برای این کراس اوور جمع‌وجور ژاپنی به وجود آورده‌ است.

در قسمت پشت خودرو نیز طراحان با استفاده از چراغ‌های کشیده و متمایز، سعی در ایجاد چهره هماهنگ با سایر بخش‌ها در این ناحیه از خودرو داشته‌اند. طراحی سپر و دیفیوزر زیرین آن نیز به طرزی ساده اما مطابق با طراحی کلی راوفور صورت پذیرفته و نمایی خوشایند را از خود به نمایش گذاشته است.

به طور کل پیرامون سبک طراحی بدنه تویوتا راوفور ۲۰۱۳-۲۰۱۸ می‌توان چنین اظهار داشت که گرچه شمایل بیرونی این خودرو همانند انواع و اقسام خودروهای جدید کره‌ای و یا حتی چینی، پرزرق‌وبرق و زیبا و مدرن به نظر نمی‌رسد اما با این حال طراحی ظاهری تویوتا راوفور XA40 سرشار از شاخصه‌های اسپرت و مهیج بوده و می‌تواند اقشار مختلفی از مشتریان این‌گونه کراس اوورهای شهری را نسبت به خود راضی نگاه دارد؛ به ویژه در مدل‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ که نمونه فیس لیفت این خودرو به حساب می‌آیند، شاهد طراحی مدرن‌تر و جذاب‌تر چهره راوفور هستیم که نسبت به قبل ظاهر خوشایندتری را از خود را به معرض نمایش می‌گذارد.

طراحی داخلی تویوتا راوفور

 طراحی داخلی تویوتا راوفور

با ورود به فضای داخلی کابین تویوتا راوفور با نوعی طراحی نسبتا متفاوت مواجه خواهید شد که پیش از آن کمتر در سایر خودروها دیده شده است. طراحی داشبورد با استفاده از خطوط نسبتا صاف و زاویه‌دار به همراه اشکال هندسی ساده انجام پذیرفته که به طرزی متفاوت و آینده نگرانه ادوات مختلف را روی داشبورد جای داده است. اگرچه حضور محفظه‌های ریز و درشت در داشبورد و کنسول میانی از لحاظ کاربردی و به جهت قرار دادن اشیا و وسایل همراه همچون گوشی موبایل، کیف پول و… بسیار مناسب به نظر می‌رسد اما از لحاظ زیبایی‌شناختی چندان حس خوشایندی به بیننده انتقال نمی‌دهند.

غربیلک فرمان فرم خوشایندی داشته و پنل کیلومتر شمار پشت آن به صورت سیلندری کلاسیک طراحی شده است. بخشی از داشبورد با لایه‌ای چرمی پوشش داده شده که در کنار رویه‌های چرمی صندلی‌ها و برخی سطوح دیگر، به ارتقاء کیفیت متریال کابین کمک شایانی کرده‌اند. همچنین سطح مرغوبیت سایر بخش‌ها نیز کاملا رضایت بخش بوده و می‌تواند احساس خوبی در سرنشینان پدید آورد. ناگفته نماند که برخی نسخه‌های کم آپشن فاقد صندلی‌ با روکش چرمی هستند. به طور کل مواد و متریال استفاده شده در کابین از کیفیت نسبتا بالایی سود می‌برند و موجبات رضایت شما را جلب خواهد کرد.

از سوی دیگر به علت فاصله مناسب محورهای جلو و عقب،  کابین تویوتا راوفور از فضای کافی برای حضور پنج سرنشین بزرگسال برخوردار بوده و می‌شود گفت که هیچگونه محدودیت قابل ذکری را از ناحیه سر، پا، زانوها به سرنشینان هر دو ردیف تحمیل نمی‌کند. صندوق عقب نیز برابر ۱۰۸۷ لیتر فضا در اختیار کاربران قرار داده و آسودگی خیال مشتریان به ویژه خانواده‌ها را در هنگام مسافرت‌های طولانی تضمین کرده است. به طور کل فضای درونی کابین تویوتا راوفور دارای طراحی متمایز و نسبتا جالبی است که گرچه شاید به زیبایی بعضی محصولات موجود در بازار نباشد، اما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و محیط آرامش‌بخشی را به محضر سرنشینان پیشکش می‌کند.

آپشن‌ها و امکانات تویوتا راوفور

تویوتا راوفور نسل چهارم در نسخه‌های مختلف رسمی شرکتی و یا غیررسمی وارداتی به بازار کشور راه پیدا کرده که در بحث امکانات رفاهی اختلافات زیادی میان آنها قابل مشاهده است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین امکانات رفاهی نسخه‌ فول آپشن تویوتا راوفور xa40 اشاره می‌شود: کروز کنترل، کنترل سرعت در سرازیری، کنترل توقف در سربالایی، دیلایت، اتولایت، چراغ شوی، نمایشگر ۶ و یا ۷ اینچی، نویگیشن، بلوتوث، دوربین عقب، درگاه USB، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده با تنظیمات برقی ۸ جهته و گودی‌کمر، گرمکن صندلی جلو، روکش چرمی صندلی‌ها، درب صندوق عقب برقی، تنظیم ارتفاع نور اتوماتیک، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، سانروف.

همچنین تویوتا راوفور مورد نظر ما موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از موسسه اروپایی یورو انکپ شده و سطح امنیت مناسبی را به کاربران خود ارائه می‌دهد. در ادامه به مهمترین تجهیزات ایمنی نسخه فول آپشن تویوتا راوفور نسل چهارم  اشاره شده است: کیسه هوای جلو و جانبی و پرده‌ای، کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، سامانه‌های کنترل کشش و پایداری. فرمان حساس به سرعت، ترمز ABS، نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، حسگر پارک عقب، حسگر فشار باد تایر.

مشخصات فنی تویوتا راوفور

تویوتا راوفور XA40 از یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۲.۵ لیتر نیرو می‌گیرد. توان حاصل از پیشرانه مذکور معادل ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۲۳۳ نیوتن متر گشتاور است. این میزان نیرو توسط یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و دو عدد دیفرانسیل مجهز به قفل الکترونیکی به سوی تمامی چرخ‌ها قابل ارسال خواهد بود. شتاب صفر تا صد تویوتا راوفور حدود ۹.۷ ثانیه بوده و بیشینه سرعت آن به رقم ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۱۷۸۰ کیلوگرمی نیز ۸.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. با توجه به آمار و ارقام ارائه شده می‌توان دریافت عملکرد فنی پیشرانه تویوتا راوفور نسبتا قابل قبول بوده و شتاب و چالاکی مناسبی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

مزایا و معایب تویوتا راوفور

از جمله نکات مثبت تویوتا rav4 می‌توان به مواردی نظیر: عملکرد فنی مقبول، ظاهر خوشایند، سواری نرم و راحت، کابین جادار با متریال مرغوب، ایمنی بالا، دوام مناسب، بازار دست دوم تقریبا پررونق، خدمات پس از فروش گسترده و استهلاک نسبتا پایین اشاره کرد. از طرف دیگر میزان صدای پیشرانه و نفوذ آن به داخل کمی فراتر از حد انتظار احساس می‌شود؛ امکانات رفاهی این خودرو نیز تا حدودی کمتر از برخی رقبای کره‌ای و حتی چینی است.

وضعیت فروش تویوتا راوفور در ایران

محصولات برند تویوتا همواره در ایران و جهان بسیار محبوب بوده و مشتریان زیادی را به سوی خود جلب می‌کنند. تویوتا rav4 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و توانسته شمار نسبتا زیادی از خریداران را به سوی خود بکشاند. با این حال رونق بازار آن در مقایسه با محصولاتی نظیر سانتافه از حرارت کمتری سود می‎‌برد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که وضعیت فروش تویوتا راوفور در ایران نسبتا مساعد بوده و این کراس اوور ژاپنی یکی از محصولات تقریبا پرفروش بازار ایران به شمار می‌رود.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور