هونگچی H5 جدیدترین سدان چینی است که قصد ورود به بازار کشور ما را دارد. این سدان سایز متوسط در رده خودروهای نسبتا لاکچری قرار میگیرد و در صورت حضور در ایران میتواند رقیبی مناسب برای نمونههای دست دوم هیوندای سوناتا ال اف و کیا اپتیما jf باشد.
برند هونگچی یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان اتومبیل لوکس در کشور چین است که نقطه آغاز فعالیت آن به سال ۱۹۵۸ بازمیگردد. این خودروساز که زیرمجموعه هولدینگ بزرگ فاو به شمار میرود، عمدتا به ساخت خودروهای لوکس برای مقامات رسمی دولت چین
مشغول بوده است. از سال ۲۰۱۳ برند هونگچی تصمیم گرفت زبان طراحی جدیدی را به خدمت بگیرد تا بتواند محصولاتی مدرن و عامهپسندتر را روانه بازار کرده و سهم بیشتری از فروش خودرو در چین و سایر کشورها به دست آورد.
نسخه نهایی هونگچی اچ ۵ اولین بار در نمایشگاه گوانگجو ۲۰۱۷ رونمایی شد و گفته میشود که بر اساس پلتفرم نسل سوم مزدا ۶ توسعه یافته است. این سدان لوکس با طراحی ظاهری سیال و مواج خود توانسته نظرات مثبت زیادی را جلب کند و جذابیت آن به حدی بوده که مسئولان شرکت «مانیان خودرو» وابسته به «پرشیا خودرو» تصمیم گرفتند تا H5 را به صورت مونتاژ داخل روانه بازار کشور کنند. البته این موضوع تا لحظه نگارش این مطلب هنوز به طور رسمی تایید نشده اما شنیدههای موثق، این مساله را تایید میکند.
با توجه به حضور احتمالی هونگچی H5 در ایران، در ادامه به بررسی ویژگیهای ظاهری، مشخصات فنی و امکانات هونگچی H5 پرداختهایم.
طراحی ظاهری هونگچی H5 شکیل مانند یک جنتلمن
طراحان این سدان لوکس تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا از تلفیق المانهای بصری مجلل با معیارهای اسپرت جوانپسند، خودرویی زیبا، خوشایند و چشمنواز در نظر تمامی مشتریان پدید آورند. شیب زیبای سقف بهویژه در انتهای عقب، جلوهای بسیار دلنواز و آیرودینامیک پدید آورده که در کنار طول نسبتا کوتاه درب صندوق، علاقهمندان را به یاد سدانهای فستبک میاندازد. همچنین دماغه کشیده این خودرو، هیبت و جسارت باطنی آن را بیشازپیش در نظر همگان برجسته میسازد.
نمای روبرو از جلو پنجره لوکس بزرگ با خطوط عمودی و تزئینات کرومی برخوردار است که سعی در هرچه لوکستر جلوه دادن ظاهر هونگچی اچ ۵ دارد و پیش از این مشابه آن در محصولات بورگوارد دیده شده است.
از طرف دیگر چراغهای طویل جلو با سگرمههای درهم رفته، حالتی خشن و هجومی در چهره این خودرو رقم زده و به همراه سایر جزئیات سپر، جنبههای اسپرت نمای ظاهری اچ ۵ را به حداکثر رسانده است.
استفاده مناسب از خطوط حجمی در نواحی مختلف بدنه به نحوی است که چربیهای زائد این خودرو تا حد امکان زدوده شده و ظاهری ورزیده برای آن ترسیم شده است. همچنین المانهایی نظیر طرح زیبای چراغهای دوتکه، نمای دلربای درب صندوق با لبه برآمده و تزیینات روی سپر، نوعی زیبندگی چشمنواز را در نمای پشت این خودرو به نمایش گذاشتهاند.
درمجموع باید گفت، طراحی ظاهری هونگچی H5 یکی از نقاط قوت شاخص آن به شمار میرود و در صورت حضور در ایران، قطعا این محصول چینی به عنوان یک سدان لوکس زیبا مورد توجه قرار خواهد گرفت.
طراحی کابین هونگچی H5
درون کابین هونگچی H5 نیز به واسطه نمایشگر بالای داشبورد و پنل لمسی سیستم تهویه جلوی یک اهرم تعویض دنده جذاب، طرحی نسبتا مدرن شکل گرفته است. کیلومترشمار دیجیتال و غربیلک فرمان خوشدست از دیگر شاخصههای مثبت طراحی کابین این خودرو به شمار میروند.
در اینجا از خطوط سیال کمتر استفاده شده اما اشکال هندسی مدرن و امروزی زیادی در آن مشاهده میشود که در عین سادگی نسبی، شمایلی کاملا مجلل و دلپسند را به نمایش میگذارند.
اصول ارگونومی در طراحی ادوات داشبورد کاملا رعایت شده و همه چیز به راحتی در دسترس کاربر قرار دارد. ابعاد مناسب خودرو و فاصله محوری آن نیز کابینی جادار برای حضور چهار یا پنج سرنشین بزرگسال فراهم آورده و محدودیتی از نظر فضای پا و زانوها برای سرنشینان ردیف عقب احساس نمیشود. با این حال شاید افراد بلندقد به دلیل شیب قسمت انتهایی سقف تا حدی از نظر فضای سر دچار معذوریت باشند.
نوع متریال استفاده شده در ساخت کابین نیز از سایر تولیدات چینی موجود در ایران بهتر به نظر رسیده و سطح کیفی آن بالاتر از رقبایی همچون چری آریزو ۶ برآورد میشود. البته باید دید که در نهایت شرکت عرضهکننده این خودرو به ایران، چه سطحی از متریال با چه کیفیتی را در کابین محصول خود به کار خواهد گرفت.
امکانات و آپشن های هونگچی اچ ۵
این سدان چینی در قالب چند تیپ مختلف روانه بازار کشور مادر و سایر کشورها نظیر روسیه شده است. با این وجود، گرچه در حال حاضر مشخص نیست که H5 در قالب چه تریمها و با چه امکاناتی به دست مشتریان ایرانی برسد اما حدس میزنیم که امکانات زیر در نسخه وارداتی هونگچی H5 ویژه بازار ایران یافت خواهد شد:
نمایشگر لمسی به قطر ۱۰ اینچ برای داشبورد، نمایشگر ۷ اینچی پنل کیلومتر شمار پشت فرمان، سیستم تهویه مطبوع خودکار دوگانه با پنل کنترل لمسی، صندلی راننده با تنظیمات ۶ یا ۸ جهته برقی، صندلی سرنشین جلو چهار حالته برقی، سقف پانوراما و سانروف، دوربین دید عقب و ۳۶۰ درجه و دوربین جانبی، آینههای جانبی تاشونده برقی، ورود بدون کلید، استارت دکمهای، حسگرهای پارک، کروز کنترل تطبیقپذیر و… .
از نظر تجهیزات ایمنی هم بهتر است بدانید که این سدان زیبا موفق به کسب پنج ستاره از موسسه C-NCAP شده و احتمالا با تجهیزاتی نظیر: کیسههای هوای جلو و جانبی جلو، ترمزهای ABS و ebd، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل کشش و پایداری، رادار هشدار نقطه کور و تصادف از جلو، ۶ یا چهار کیسه هوا و… به دست مشتری ایرانی خواهد رسید.
مشخصات فنی هونگچی اچ ۵
هونگچی H5 تاکنون با سه نوع قوای محرکه بنزینی و هیبریدی به خریداران چینی و غیرچینی تحویل داده شده است. یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به همراه موتور ۱.۸ لیتری توربو، جزو قوای بنزینی این خودرو محسوب میشوند و سامانه ۴۸ ولت هیبریدی در کنار موتور ۱.۸ لیتری نیز بهعنوان نیرومحرکه هیبریدی هونگچی H5 در نظر گرفته شده است.
در این بین احتمال حضور موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ بیشتر از بقیه به نظر میرسد، هر چند که پیشرانه ۱.۵ لیتری نیز شانس زیادی برای حضور در بازار کشورمان دارد .
پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۸ نیوتن متر، با یک گیربکس هفت دنده دو کلاچه کوپل شده و سیستم انتقال قدرت آن به صورت دیفرانسیل جلو طراحی شده است.
پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو با قدرت ۱۷۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر نیز توان خود را به یک گیربکس شش دنده اتوماتیک تحویل میدهد.
شتاب صفر تا ۱۰۰ هونگچی اچ۵ مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربو و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه معادل ۹.۲ ثانیه برآورد شده اما مدل ۱.۸ لیتری به دلیل عملکرد خانوادگی جعبهدنده ۶ سرعته اتوماتیک، دارای شتابی کندتر در حدود ۹.۷ ثانیه است. متوسط مصرف سوخت پیشرانه ۱.۵ لیتری برابر ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده و پیشرانه ۱.۸ لیتری هم حدود ۷.۱ لیتر در صد کیلومتر سوخت مصرف میکند.
نقاط ضعف و قوت هونگچی H5
از آنجا که این خودرو هنوز وارد بازار کشور نشده است، نمیتوان به طور دقیق نسبت به نقاط قوت و معایب آن اظهارنظر کرد؛ اما با این حال، طراحی ظاهری زیبا، کابین نسبتا خوشساخت و جذاب، فضای جادار کابین و قوای فنی متعادل از جمله مزیتهای H5 هستند.
از سوی دیگر پاشنه آشیل این خودرو را میتوان به خدمات پس از فروش آن معطوف کرد؛ چرا که معمولا اینگونه سدانهای چینی با تیراژ نهچندان بالا وارد بازار کشور میشوند و پس از مدتی احتمال قطع حضور آنها در ایران وجود دارد. بنابراین اگر نقطهضعف مذکور از سوی شرکت ارائهدهنده رفع شود، شاید نتوان به این راحتیها از این سدان لوکس چینی انتقاد کرد.
وضعیت فروش احتمالی هونگچی در ایران
وضعیت فروش محصولات برند هونگچی در بازار کشور به سطح ارائه خدمات پس از فروش و همچنین قیمت آنها بازمیگردد. اگر شرکت عرضهکننده داخلی این مسئله را به خوبی پوشش دهد و قیمتی منطقی به همراه خدمات پس از فروش نسبتا گسترده به مشتری عرضه کند، باید منتظر حضور پرقدرت محصولات هونگچی، به ویژه سدان H5 در بازار کشور باشیم و حتی آنها را رقیبی نسبتا قدر برای تولیدات کرهای بدانیم.
نویسنده: حسین باباپور