از هر بعد که نگاه کنیم کیا کارنیوال اسم برازندهای برای این اتومبیل است. البته نام دیگر این خود کیا سدونا (KIA SEDONA) نیز هست که در بازار جهان او را با این اسم میشناسند. این خودرو محصول کیا موتورز است و از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی علاوه بر دیگر کشورها وارد ایران نیز شده است. سال ۲۰۱۴ شاهد نسل سوم و البته پیشرفته نسبت به نسلهای قبل این خودرو بودهایم. این که میگوییم ماشینی جادار است و به درد سفرهای دسته جمعی یا خانوادگی میخورد به خاطر گنجایشی است که دارد و با سه ردیف صندلی و البته فضایی راحت هر آن چه که نیاز یک سفر جمعیتی است را تامین میکند. در ادامه این بحث به بررسی کیا کارنیوال خواهیم پرداخت و ابعاد مختلف این خودرو را با هم بررسی میکنیم.
آخرین تغییرات ون لوکس کیا کارنیوال (۲۰۲۲)
ون کیا کارنیوال با ۵۱۱۵ میلیمتر طول آنقدر بزرگ است که گنجایش ۱۱ سرنشین را داشته باشد. اما خودروساز کرهای ۸۵ میلیمتر به طول مدل جدید این ون اضافه کرده اما گنجایش آن را به ۴ نفر کاهش داده است. همچنین ارتفاع سقف این خودرو ۲۰۴۵ میلیمتر شده و ۳۰۵ میلمتر بلندتر از مدل معمولی است.
با انجام این تغییرات، کیا کارنیوال از یک خودرو ون معمولی به یک لیموزین قدبلند لوکس تبدیل شده است. امکانات و آپشنهای کارنیوال های لیموزین هم لوکستر شده و میتوان به ماساژور پا و نمایشگر لمسی ۲۱.۵ اینچی در سقف خودرو اشاره کرد. جالیوانیهای دارای گرمکن و سردکن و پردههای چیندار از دیگر آپشنهایی است که در این ون لوکس میبینید. سقف بلند خودرو این امکان را در اختیار طراحان قرار داده که با سیستم نورپردازی خاص، فضای راحتی را برای سرنشینان ایجاد کنند.
کیا کارنیوال های لیموزین با دو پیشرانه بنزینی با حجم ۳.۵ لیتر، قدرت ۲۹۰ اسب بخار و گشتاور ۳۵۵ نیوتن متر و پیشرانه دیزلی با حجم ۲.۲ لیتر، قدرت ۱۹۹ اسب بخار و گشتاور ۴۴۱ نیوتن متر عرضه میشود.
نکته جالب در مورد کیا کارنیوال قیمت آن است که با کم شدن تعداد صندلیها، قیمتش افزایش پیدا میکند. کارنیوال با گنجایش ۹ نفر سرنشین ۵۳ هزار دلار است و مدل ۷ نفره ۵۶ هزار دلار قیمت دارد. مدل لوکس و ۴ نفره این ون کرهای با قیمت ۷۷ هزار دلار به فروش میرسد که اختلاف قیمتی زیادی با کارنیوال معمولی به قیمت ۳۲ هزار دلار دارد.
مشخصات فنی کیا کارنیوال
۵۱۱۵ میلی متر طول کیا کارنیوال است و با این که عدهای فکر میکنند بلند بودن اتومبیل باعث کم شدن تمرکز بدنه میشود اما با دیفرانسیلهای خارق العادهای که این خودرو دارد، شما هیچ گونه انحرافی در مسیر از این اتومبیل نخواهی دید. در مسیر حتی با سرعت ۱۴۰ کیلومتر در ساعت، حتی در هوای بارانی، نیازی به فعال کردن سیستم پایداری خودرو ندارید. پیشرانه دیزلی این خودرو با۲۰۰ اسب بخار و گشتاور ۴۴۱ نیوتون متر یکی از امکانات فنی قدرتمندترین اتومبیلهای SUV در جهان است. گیربکس ۶ سرعته کیا کارنیوال به صورت اتوماتیک عمل میکند. برخلاف هیبتی که این خودرو دارد مصرف سوخت ترکیبی آن در هر صد کیلومتر به ۹ لیتر میرسد که بسیار مقرون به صرفه است. کیا کارنیوال از لحاظ ضریب ایمنی مقام ۵ ستاره را کسب کرده است و از نسلهای قبلی خود بسیار قدرتمندتر ظاهر شده است. در زیرساخت این خودرو، شگفتی دیگری نیز نهفته است که دانستنش بسیار جالب است؛ نوعی فولاد در این خودرو به کار رفته است که از خاصیت ارتجاعی برخوردار است و وجود این امر باعث میشود ایمنی و پایداری خودرو به صورت طبیعی بالا رود. باری، اگر میخواهید سفری راحت داشته باشید و در اتومبیلی مطمئن سفر کنید میتوانید کیا کارنیوال را جز گزینههای اصلی خود قرار دهید.
کیا کارنیوال در ظاهر
شکیل است و تمام خطوط جداکننده اجزای کیا کانیوال با دقت طراحی و تعبیه شدهاند. حس اطمینان در نمای کلی این خودرو اولین شاخصهای است که به چشم میآید. چراغهای کشیده این خودرو کمی متفاوتتر از چراغهای طرح کشیدهای است که تا به حال دیدهایم؛ گوشههای چراغهای جلو این کارنیوال طرحی شمشیری دارند. دو چراغ مه شکن نیز همتراز با سپر تعبیه شدهاند که در مسیر جادههای مه گرفته و هوای گرگ و میش بسیار کارآمد هستند. یکی از نکات جالب در طراحی ظاهری این خودرو این است که دستگیرههای براق فلزی آن در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. جلو پنجره پهن و زیبای کیا کارنیوال یکی دیگر از قسمتهای چشمگیر این خودرو محسوب میشود. طراحی این خودرو به دست طراح ارشد کمپانی کیا موتورز انجام شده است و پلتفرم ماشین شکلی اروپایی دارد. رینگهای این خودرو اسپرت محسوب میشوند و با طراحی موازی در پرههای آلومینیومی زیبا تناسب خوبی را با اجزای دیگر ماشین برقرار کرده است. گرچه این اتومبیل بزرگ است، هیچ دلزدگی و بی تناسبی در آن دیده نمیشود. از پوشش کروم برای سپرهای این خودور استفاده شده است که این خود یکی از نقاط قوت در شیک بودن آن به حساب میآید.
طراحی داخلی کیا کارنیوال
به محض سوار شدن بر کیا کارنیوال، لبخند رضایتی پهنای صورتمان را میگیرد؛ چرا که همه چیز آماده است تا به دل جاده بزنیم. ترکیب امکانات و جادار بودن اتومبیل، یکی از ویژگیهایی است که کمتر ماشینی هر دو را با هم دارد. در حالی که سه ردیف صندلی پشت سرمان است، سر میچرخانیم و اعلام میکنیم اگر همه آماده هستند، حرکت کنیم. از آن جایی که همه ما در حال حاضر سرنشینان این خودرو هستیم پس بدون نیاز به استفاده از کلید، تنها با اشاره به دکمه استارت، خودرو را روشن میکنیم به دل جاده میزنیم. طراحی داخلیاش از هر نظری در مقایسه با خودروهایی مانند فولکس واگن، مرسدس بنز و مالتیوان یک سر و گردن بالاتر است. حوصلهمان هم که سر برود میتوانیم از نمایشگر ۷ اینچی آن استفاده کنیم و علاوه بر اطلاع از حال و اوضاع ماشین و استفاده از آن در زمان دنده عقب میتوانیم با تماشای فیلم و حتی بازیهای طراحی شده برای این مانیتور در طول سفر سرگرم شویم. سفرمان ممکن است از پیچ و خم جادههای کوهستانی انجام شود و تکانها اذیتمان کند اما در کیا کارنیوال خبری از حول و تکان نیست. با فناوری تشخیص نقطه کور هم دیگر سفررفتن آب خوردن میشود.
حتی پیچهای تند هم نمیتواند ما را از صندلیهای با کیفیت این خودرو جدا کند؛ تمام صندلیها روکش چرم تریم هستند و ارگونومی صندلیها با ابعاد کمر و ستون فقرات استاندارد طراحی شدهاند و به حالت ننو ما را در خود جا میدهند و نگه میدارند. سان روف خودرو نیز کاملا اتومات است و میتوان با اشارهای، البته اگر همه همسفران موافق باشند، بازش کنیم و از هوای مطبوع جاده لذت ببریم. فرمان اتومبیل هم بسیار خوش دست است و با ترکیب پلاستیک و چرم، تسلط در رانندگی را به ما هدیه میدهد. دو رنگ نسکافهای پر رنگ و کم رنگ در این طراحی داخلی این اتومبیل حکم فرما هستند و خاصیت این دو رنگ این است که بیش از امکانات این خودرو حس دلگرمی را به ما القا میکنند.
کارنیوال در یک نگاه
همین طور که به سفرمان ادامه میدهیم نظرمان به امکانات و آپشنهای کیا کارنیوال جلب میشود. اشارهای به فناوری تشخیص نقطه کور در این اتومبیل کردیم اما تنها رانندگان میدانند که این امکان چه فایدهای برای راننده دارد. این که دور هم جمع هستیم دلمان میخواهد چای و نوشیدنی گرم و یا سرد بنوشیم. اما در بیشتر اتومبیلها یکی از مشکلاتی که برای لیوان و ظرف نوشیدنیمان پیش میآید این است که به اندازه کافی جالیوانی وجود ندارد. در کارنیوال این مشکل با وجود ۱۴ جالیوانی حل شده است. البته جدا از جا لیوانی، فضاهای بزرگی هم برای هر سرنشین در نظر گرفته شده است که بتوانند جدا از باربند و صندوق عقب جادار، وسایل دم دستیتان را در این فضاهای تعبیه شده قرار دهند. زمانی که حواسمان را به جاده میدهیم و ممکن است از خطوط جاده عبور کنیم بلافاصله هشدار عبور از خط به صدا در میآید. البته این خودرو به سیستم هشدار تصادف و کروز کنترل نیز مجهز است.
دربهای این خودرو طوری طراحی شدهاند که بعد از سفر میتوانید به راحتی با باز کردن آنها اتومبیل را رفت و روب کنید و این نیز از شگفتیهای طراحی داخلی این خودرو به حساب میآید. سیستم تهویه این خودرو هم اتومات است و هم از دکمههای نصب شده روی فرمان میتوان سیستم تهویه را کنترل کرد. در دو طرف فرمان کارنیوال تعدادی کلید قرار دارد که با آنها میتوان سیستم تهویه و سیستم صوتی خودرو را تنظیم کرد. کیسه هوای سرنشینان جلو محیا است و با در نظر گرفتن دیگر سرنشینان خودرو، 10 کیسه هوا در قسمتهای مختلف خودرو تعبیه شده است. برای پارک کردن علاوه نمایشگر برای نشان دادن وضعیت عقب خودرو، سنسور پارک نیز قرار دارد. صندلیهای ماشین مجهز به گرمکن نیز هستند.
در ضمن ۴ دوربین در زوایای مختلف این خودرو به کار رفته است که دید بسیار خوبی را به راننده میدهد. برای فضاسازی بیشتر میتوانید صندلی میانی را بردارید تا جای بیشتری را برای خود محیا کنید.
نام نویسنده: احسان والیان