خودروسازان آمریکایی؛ از گذشته تا آینده

۲۱ تیر ۱۴۰۲ خودروسازان آمریکایی؛ از گذشته تا آینده

شاید بیسبال سرگرمی مورد علاقه آمریکایی‌ها باشد، اما در واقع خودرو ریشه در فرهنگ این کشور دوانده است. آمریکا منزلگاه برخی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان است که نام آن‌ها هیجان خاصی را در دل خودرودوستان به وجود می‌آورد. تعداد انگشت‌شماری از خودروسازان آمریکایی توانسته‌اند از رکودها و تغییرات بازار جان سالم به در برند و برخی دیگر علیرغم تلاش‌های شجاعانه با مرگ خود مواجه شدند. اما اسامی مشهوری به سمت پیشرفت سوق پیدا کرده و به طور پیوسته از جدیدترین فناوری‌ها و نوآوری‌های روز برای تحول محصولات خود استفاده می‌کنند و محبوبیت خود را در سطح جهانی افزایش می‌دهند.

خودروهای جهان اولی

در کنار برندهای ماندگار و خوش‌نامی همچون جنرال موتورز، کادیلاک، فورد و شورولت، شرکت‌های تازه‌کاری همچون تسلا و ریویان نیز به دلیل تلاش‌های پیشگامانه در فناوری‌های خودرویی، به بازیگران اصلی این صنعت بدل شده‌اند. برخی بر این باورند که چینی‌ها با کپی‌کاری از روی خودروهای آمریکایی و عرضه نسخه‌های ارزان‌قیمت توانسته‌اند بخشی از سهم فروش خودروسازان آمریکایی را در اختیار گیرند. اما به عقیده بسیاری از ریش‌سفیدان دنیای خودرو، هیچ‌چیز بهتر از نشستن در یک ماشین عضلانی آمریکایی و فشردن پدال گاز و شنیدن صدای موتور آن نیست.

جنرال موتورز

شورلت کامارو

یکی از بزرگان و صنعتگران مطرح آمریکایی، جنرال موتورز است که در سال ۱۹۰۸ در ایالت میشیگان آمریکا پایه‌گذاری شد. این خودروساز مالک برندهای متعددی از جمله کادیلاک، بیوک، GMC و شورولت بوده و طبق آخرین آمار، حدود ۱۶۷ هزار کارمند و کارگر دارد. جنرال موتورز به مدت ۷۷ سال لقب بزرگ‌ترین خودروساز جهان را در اختیار داشت، هرچند که در سال ۲۰۰۸ این جایگاه را به تویوتا ژاپن واگذار کرد.

شورولت با تلفظ صحیح شورولِیْ در سال ۱۹۱۰ توسط لوئیس شوروله سوئیسی و ویلیام سی. دورانت با هدف تولید خودروهای شیک و رویایی در دیترویت تاسیس شد. البته دورانت حدود ۷ سال بعد، شورولت را خرید و آن را زیرمجموعه GM کرد.

شرکت کادیلاک در سال ۱۹۰۲ توسط هنری ام. لیلند، یکی از مهندسان شرکت فورد تاسیس شد. این شرکت در سال ۱۹۰۹ با معرفی نخستین محصول بی‌نظیر خود به نام کادیلاک ۳۰ نظر جنرال موتورز را جلب کرد و پس از چندی توسط شرکت بزرگ آمریکایی خریداری شد.

بیوک، با تلفظ صحیح بیوئیک یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان آمریکایی به حساب می‌آید که سال ۱۸۹۹ پایه‌گذاری شد. بیوک در ابتدا به تولید موتور خودرو می‌پرداخت و در سال ۱۹۰۴ توسط ویلیام سی. دورانت، بنیان‌گذار معروف جنرال موتورز خریداری شد. البته جنرال موتورز چهار سال پس از خرید بیوک تاسیس شده است.

محبوب‌ترین خودروهای جنرال موتورز در واقع پرطرفدارترین محصولات شرکت‌های تابعه مثل کادیلاک، شورولت و… هستند. شوی کامارو، کوروت، ایمپالا، بیوک رگال، پونتیاک GTO، کادیلاک اسکالید و… همگی جزو افتخارات GM به حساب می‌آیند.

فورد

فورد ماستنگ

شرکت چندملیتی فورد قدمت بیشتری نسبت به جنرال موتورز داشته و در سال ۱۹۰۳ توسط هنری فورد بزرگ پایه‌گذاری شد. فورد بدون شک یکی از بزرگ‌ترین و سرشناس‌ترین خودروسازان آمریکایی به حساب می‌آید که خودروهای تجاری را تحت نام فورد و خودروهای لوکس و مجلل خود را تحت نام لینکلن به بازار عرضه می‌کند.

فورد محبوبیت بسیاری در نقاط مختلف جهان داشته و تاکنون با پستی و بلندی‌های متعددی مواجه شده است. بسیاری از خودروهای فورد، الگوی تولید خودروهای جدید دیگر کمپانی‌های است و به طور خاص، چینی‌ها علاقه فراوانی به پیکاپ‌های این شرکت دارند. خودروهای سری F، مدل T، اسکورت، تاندربرد، موستانگ و تاروس، محبوب‌ترین محصولات کمپانی آمریکایی به حساب می‌آیند.

تسلا

تسلا رودستر

شرکت تسلا در سال ۲۰۰۳ توسط دو مهندس جوان به نام‌های ابرهارد و تارپنینگ تاسیس شد و هدف اصلی آن، تولید خودروهای برقی و باتری‌دار بود. در راستای این هدف، پیشرانه سری A توسط ایلان ماسک به تسلا پیشنهاد شد و توانست بودجه کلانی برای شرکت فراهم آورد. ایلان ماسک به واسطه این دستاورد توانست رئیس هیات مدیره شرکت تسلا شود. پس از معرفی موتور سری A، نخستین خودروی ماسک، ابرهارد و تارپنینگ به نام تسلا رودستر به بازار معرفی شد و توجه فعالان حوزه را به خود جلب کرد.

از آن پس، شرکت تسلا تمرکز خود را روی تولید خودروهای برقی، اعم از خودروهای اسپرت، سدان و حتی کامپکت ارزان‌قیمت معطوف ساخت. در حال حاضر تسلا مدل Y، تسلا مدل ۳، تسلا مدل X و تسلا مدل S جزو خودروهای الکتریکی پرفروش در بازار است. تسلا همچنین در حوزه ساخت باتری‌های لیتیوم یونی فعالیت می‌کند و تامین‌کننده باتری برای شرکت‌هایی همچون تویوتا و دایملر آگ است.

کرایسلر

کرایسلر

شرکت کرایسلر در سال ۱۹۲۵ توسط والتر کرایسلر پایه‌گذاری شد، ولی بد نیست بدانید آشنایی با جنرال موتورز باعث شد والتر جوان وارد عرصه خودروسازی شود. والتر در سال ۱۹۱۹ به استخدام شرکت ویلیس درآمد و سپس با خرید عمده سهام شرکت خودروسازی مکسول، مالکیت آن را در دست گرفت. حدود شش سال طول کشید تا والتر بتواند شرکت مکسول را به کرایسلر تغییر نام دهد و بدین ترتیب برند آمریکایی Chrysler در سال ۱۹۲۵ تاسیس و در سال ۱۹۲۸ با عرضه پلیموث ولیانت به شهرت رسید.

کرایسلر هم‌اینک یکی از شرکت‌های تابعه گروه بزرگ استلانتیس است، ولی در کنار فورد و جنرال موتورز، جزو سه خودروساز بزرگ آمریکایی به حساب می‌آید. مینی‌ون دو دیفرانسیل پسیفیکا به عنوان جدیدترین، و دوج چارجر، دوج گرند کاروان، جیپ چروکی و رم ۱۵۰۰ به عنوان پرفروش‌ترین محصولات این برند شمرده می‌شوند.

آمریکایی های پرافتخار

خودروسازان آمریکایی ید طولایی در صنعت اتومبیل‌سازی داشته و برخی برندهای آن توانسته‌اند با موفقیت از پس شرایط مختلف برآمده و به معروف‌ترین و محبوب‌ترین برندهای جهان تبدیل شوند. با توجه به استفاده از فناوری‌های روز توسط شرکت‌های آمریکایی و پیش‌قدم شدن در ابداع فناوری‌های جدید، به نظر می‌رسد آمریکا تا سال‌ها خانه اصلی برخی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان باقی بماند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو۴۵