برترین‌ های تاریخ هیوندای

۲۶ دی ۱۴۰۱ برترین‌ های تاریخ هیوندای

تا همین دو دهه پیش به سختی می‌توانستیم محصولات قدیمی هیوندای را در بازار کشورمان تحمل کنیم. محصولاتی نسبتا قدیمی از دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی که در سایه محصولات مدرن-کلاسیک ژاپنی هم دوران، نظیر میتسوبیشی لنسر و هوندا آکورد از نظرها دور می‌ماند. اما با ورود به دهه ۱۳۸۰ شمسی و واردات سری جدید محصولات هیوندای به بازار کشور از مدل‌های پس از ۲۰۰۰، هیوندای موتورز جایگاه جدیدی در دل ایرانیان باز کرد که حاصل اعتبار جهانی آن در بازار خودروسازی جهان بود.

هیوندای پونی از ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۲

هیوندای پونی

مدل پونی (Pony) نه زیبا بود، نه پرتوان و نه پرآپشن، اما در عوض به عنوان اولین خودرو کره‌ای تولید انبوه تاریخ، دارای احترام بسیار زیادی در جامعه خودروسازان جهان به شمار می‌آید. نسل اول این خودرو در سال ۱۹۷۵ و نسل دوم آن در سال ۱۹۸۲ روانه بازار جهان شد و از آنجایی که اولین محصول صنعت خودروسازی کره بود که پایش به بازار صادرات باز شد، توانست نماینده خوبی برای جایگاه جهانی صنعت خودروسازی این کشور باشد.

این محصول ساب کامپکت کاملا اقتصادی از سوی جورجتو جوجارو و در موسسه طراحی بسیار مشهور ایتالیایی ایتال‌دیزاین (Italdesign) طراحی شده بود. سبک طراحی خارجی و داخلی آن مستقیما از محصولات دهه ۱۹۷۰ میلادی خودروسازان ژاپنی نظیر تویوتا و میتسوبیشی الهام گرفه بود و از سری پیشرانه‌های بسیار ضعیف و کم‌مصرف ۱.۲ تا ۱.۶ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی سری 4G شرکت میتسوبیشی بهره می‌گرفت و در نسخه‌های مختلف سدان، استیشن‌واگن پنج درب، لیفت‌بک سه و پنج درب و وانت به تولید رسید.

با داشتن وزن کمتر از یک تن با توان نهایی ۷۵ اسب بخار و ۱۲۵ نیوتون.متر گشتاور، هیوندای پونی توانست در جایگاه یک خودرو بسیار کوچک شهری و کاملا اقتصادی، تیراژ تولید جهانی برابر با حدود ۳۰۰ هزار دستگاه را تجربه کند و اولین جرقه‌های موفقیت جهانی برای هیوندای موتورز را بزند. هیوندای پونی اولین خودرو تولید انبوه کره جنوبی و جایگزین نسخه‌های مونتاژی فورد کورتینا (Cortina) بود که در سال ۱۹۹۵ با هیوندای اِکسِل (Excel) جایگزین شد.

هیوندای اِکسِل از ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۹

هیوندای اِکسِل

هیوندای با حفظ رویه خودروسازی در سگمنت محصولات اقتصادی، در سال ۱۹۸۵ مدل اِکسِل (Excel) را روانه بازار کرد. خودرویی که به دلیل شباهت‌های بسیار زیاد به مدل پونی، اکسل پونی نیز خطاب می‌شد. صنعت خودروسازی ژاپن و به صورت دقیق‌تر، شرکت میتسوبیشی، کمک‌های شایانی در زمینه تامین مجموعه فنی نظیر پیشرانه و گیربکس و البته سبک طراحی به خودروسازی کره جنوبی کرد. درست همان‌طور که در دو دهه پیش موجب راه‌اندازی صنعت خودروسازی کشور چین و ورود آن به بازار جهان شد. در نتیجه اکسل جانشین رسمی مدل پونی بود که بر اساس میتسوبیشی میراژ نسل دوم شکل گرفته بود، اما سبک طراحی آن مستقیما از سوی موسسه طراحی ایتال‌دیزاین و شخص جورجتو جوجارو افسانه‌ای قلم خورد.

دلیل اهمیت اکسل پس از مدل پونی در آن بود که این خودرو اولین محصول تولید انبوه محور جلو (FF-پیشرانه جلو-متحرک جلو) کره جنوبی به حساب می‌آمد. نسل اول در سال ۱۹۸۵ و نسل دوم در سال ۱۹۸۹ روانه بازار شد و همچنان از سری پیشرانه‌های 4G شرکت میتسوبیشی به حجم ۱.۳ تا ۱.۵ لیتر بهره می‌گرفت.

هیوندای سوناتا (NF) از ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹

هیوندای سوناتا (NF)

سوناتا (Sonata) سدان سایز متوسط شرکت هیوندای بود که نسل اول آن در سال ۱۹۸۵ به عنوان جانشین مدل استلار (Stellar) روانه بازار شد و نسل دوم و سوم آن در تیراژ بسیار انگشت شمار به بازار کشورمان راه یافت. اما رسمی‌ترین و انبوه‌ترین واردات سوناتا با نسخه نسل پنجم و با کد شناسایی NF از سوی نماینده رسمی وقت هیوندای در ایران (آسان موتور) ممکن شد.

سوناتا در سه نسل NF، YF و LF و در تریم‌ها و فیس‌های مختلف بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ روانه بازار کشور شد، اما نسخه NF آن برای ایرانیان آغاز‌گر تعریف جدیدی از برند هیوندای و کسب جایگاه بسیار قابل احترام در ایران بود.

سوناتا NF نیز با تکیه بر طراحی معقول، میانه‌رو و بدون تاریخ انقضا در کنار پیشرانه و سیستم انتقال نیرو چهار و شش سیلندر نسبتا قدرتمند (۲۳۵ اسب بخار ۳۰۵ نیوتون.متر V6-اتوماتیک) و البته طیف قابل توجهی از امکانات رفاهی در بازه قیمتی بسیار معقول، به یکی از پرفروش‌ترین محصولات نوین هیوندای در بازار وارداتی‌های ایران بدل شد و جای پای این خودروساز را برای همیشه در کشور محکم کرد.

هیوندای سانتافه (DM) از ۲۰۱۲تا ۲۰۱۷

هیوندای سانتافه (DM)

کراس‌اوور سانتافه (Santa Fe) هیوندای از سال ۲۰۰۰ بر خط تولید این شرکت قرار گرفت. این خودرو در نسل دوم (سانتافه CM) از کلاس کراس‌اوور سایز کوچک به کلاس کراس‌اوور سایز متوسط تغییر ماهیت داد و روانه بازار ایران شد.

استقبال از سانتافه نسل دوم در بازار جهان و مخصوصا ایران، بسیار قابل توجه بود و عنوان پرفروش‌ترین کراس‌اوور بازار کشورمان را برای این خودرو به ارمغان آورد. نسل سوم این خودرو اما با کد شناسایی DM توانست موفقیت نسل دوم را با قدرت بیشتری ادامه دهد. با وجود اعمال بسیاری از قوانین محدودکننده واردات در آن دوران، از جمله منع واردات خودروهای دارای پیشرانه‌های حجیم‌تر از ۲.۵ لیتر، سانتافه DM با پیشرانه ۲.۴ لیتری چهار سیلندر ۱۸۸ اسب بخاری ۲۴۵ نیوتون.متری با گیربکس اتوماتیک شش سرعت، سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل دائمی (AWD)، آپشن‌های رفاهی قابل توجه، سبک طراحی بسیار نوین و زیبا و قیمت نهایی بسیار معقول در برابر رقبای ژاپنی، استقبال خیره‌کننده‌ای را شاهد بود.

سانتافه DM پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین کراس‌اوور بازار بسیار از کشورهای جهان از جمله ایران بود که در بازار دست دوم امروز کشور همچنان در اوج قرار دارد.

هیوندای کوپه (GK F/L2) از ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸

هیوندای کوپه (GK F/L2)

هیوندای کوپه با نام اصلی تیبوران (Tiburan/در زبان اسپانیایی به معنای کوسه)، خودرو اسپرت کوپه هیوندای بود که در نسل اول در سال ۱۹۹۶ به عنوان جانشین هیوندای اسکوپ (Scoupe) روانه بازار جهان شد. این خودرو که با نام‌های دیگر تاسکانی و توربولانس نیز شناخته می‌شود، تلاش مدرن شرکت خودروسازی هیوندای برای ارائه یک خودرو اسپرت اقتصادی از کلاس کوپه‌های ۲+۲ بود.

نسل دوم کوپه در سال ۲۰۰۱ روانه بازار جهان شد اما نسخه وارداتی بازار ایران دومین فیس‌لیفت این خودرو با کد شناسایی GK F/L2 بود که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ به بازر جهان عرضه شد. این خودرو اقتصادی با پیشرانه ۲.۷ لیتری V6 سری دلتا هیوندای در ساختار پیشرانه جلو/متحرک جلو (FF) به بازار ایران راه یافت و از گیربکس چهار سرعت اتوماتیک بهره می‌گرفت.

توان خروجی پیشرانه این محصول هیوندای برابر با ۱۶۷ اسب بخار و گشتاور آن معادل ۲۴۵ نیوتون.متر بود که در ترکیب با گیربکس اتوماتیک با ضرایب محدود، شتاب اولیه‌ای فراتر از ۹.۰ ثانیه داشت. در نتیجه هیوندای کوپه آن خودرو تند و تیزی که انتظار می‌رفت، نبود.

هیوندای پالیسِید از ۲۰۱۸

هیوندای پالیسِید از ۲۰۱۸

مدل پالیسِید (Palisade-بخوانید: پالی‌سِید) کراس‌اوور سایز متوسط جدید هیوندای است که با زبان طراحی جدید این برند از سال ۲۰۱۸ و به عنوان جانشین سانتافه XL (مکس‌کروز-نسخه محور بلند سانتافه) به بازار معرفی شد و در حقیقت بزرگ‌ترین شاسی‌بلند این خودروساز کره‌ای به حساب می‌آید. نام پالیسید همانند بیشتر نام‌های به کار رفته در خانواده محصولات هیوندای، اسمی آمریکایی است. مجموعه صخره‌هایی که در منطقه پسیفیک پالیسید لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا آمریکا قرار دارد، الهام‌بخش نام‌گذاری این محصول بوده است.

پالیسید با سه ردیف صندلی (با ظرفیت هفت تا هشت سرنشین) و ۵۹۵ لیتر فضای صندوق در پشت ردیف سوم صندلی، بزرگ‌ترین شاسی بلند تولیدی هیوندای تا به امروز به حساب می‌آید. با وجود داشتن ابعاد خارجی قابل توجه، پالیسید به دلیل استفاده از پنل‌های پوششی زیربندی، بادشکن‌های جلو و عقب و بادشکن‌های سیستم تعلیق موفق به دستیابی به ضریب درگ (ضریب سنجش میزان اصطکاک با هوا) برابر با ۰.۳۳ شد که برای یک شاسی بلند قابل توجه است.

پالیسید از پیشرانه‌های V6 سری لامبدا ۲ (Lambda II) به حجم‌های ۳.۵ و ۳.۸ لیتر به قدرت ۲۹۰ اسب بخار و ۳۵۵ نیوتون.متر (در قدرتمندترین نسخه) بهره می‌گیرد که به گیربکس اتوماتیک هشت سرعت و سیستم انتقال نیرو دو دیفرانسیل و شتاب اولیه ۸.۱ ثانیه‌ای مجهز است که با در نظر گرفتن وزن خالص حدود ۲ تنی آن، رقم خیره‌کننده‌ای است.

هیوندای جنسیس از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴

هیوندای جنسیس

اولین اقدام جدی هیوندای برای ورود به بازار خودروهای پریمیوم/لوکس در سال ۲۰۰۹ و با معرفی اولین نسل از مدل جنسیس (Genesis-به معنای تولد) محقق شد. خودرویی که از نظر کیفیت متریال و مونتاژ، توان فنی و پرستیژ طراحی هیچ شباهتی به نام هیوندای نداشت. این خودروساز کره‌ای با عرضه جنسیس، بازار هدف برندهایی چون بی ام و، مرسدس بنز، آئودی و لوکس‌های آمریکایی را در بازار آمریکای شمالی نشانه گرفت که قدمی بسیار سنگین و نیازمند جسارت بسیار زیاد بود.

نسل اول جنسیس از سوی آسان موتور به بازار ایران راه یافت که به صورت مشترک از پیشرانه ۳.۸ لیتری لامبدا ۲ به کار رفته در وراکروز (ix55) و جنسیس کوپه استفاده می‌کرد. اگرچه این پیشرانه قادر به رویارویی با پیشرانه‌های شش سیلندر رقبای آلمانی نبود اما اختلاف قیمتی ارائه شده میان جنسیس و رقبای لوکس آلمانی در بازار ایران به اندازه‌ای فاحش بود که ارزش خریدن را داشته باشد.

جنسیس در بازار آمریکای شمالی در قدرتمندترین نسخه با پیشرانه ۵.۰ لیتری V8 سری Tau به قدرت ۴۲۰ اسب بخار و گشتاور ۵۱۰ نیوتون.متر با شتاب اولیه کمتر از ۶.۰ ثانیه عرضه شد که زنگ خطر را برای رقبای آن در بازار آمریکای شمالی به صدا درآورد.

هیوندای جنسیس کوپه از ۲۰۰۹ تا۲۰۱۶

هیوندای جنسیس کوپه

به موازات عرضه نسخه سدان مدل جنسیس، هیوندای از یک محصول منحصر به فرد به نام جنسیس کوپه رونمایی کرد. اهمیت این محصول در آن بود که جنسیس کوپه اولین خودرو اسپرت کوپه متحرک عقب (FR/پیشرانه جلو-متحرک عقب) تاریخ این برند و اولین قدم جدی هیوندای در راستای عرضه یک خودرو اسپرت واقعی بود.

این خودرو با پیشرانه مشترک ۳.۸ لیتری V6 لامبدا ۲ به کار رفته در جنسیس سدان و وراکروز در سال ۲۰۱۰ به بازار ایران راه یافت و نسخه فیس لیفت ۲۰۱۱ آن (در مدل ۲۰۱۳ وارداتی ایران) به سیستم پاشش سوخت مستقیم (GDi) مجهز شد تا قدرتمندترین مدل جنسیس را با توان ۳۴۸ اسب بخار و ۴۰۰ نیوتون.متر با گیربکس هشت سرعت اتوماتیک و شتاب اولیه ۵.۹ ثانیه، به عنوان سریع‌ترین خودرو وارداتی بازار کشور معرفی کند.

در نهایت، جنسیس به رقیب سرسخت کوپه‌های وارداتی آلمانی و ژاپنی بازار وقت ایران بدل شد که به دلیل داشتن قیمت نهایی بسیار معقول، به سرعت مورد پسند و توجه قشر جوان جامعه قرار گرفت.

جنسیس G80 (RG3) از ۲۰۲۰

جنسیس G80 (RG3)

با معرفی زیرمجموعه لوکس‌ساز انحصاری هیوندای موتورز به نام جنسیس موتورز در اواخر سال ۲۰۱۵، هیوندای جنسیس نسل دوم (DH) به عنوان اولین محصول از این برند مستقل به جنسیس G80 تغییر نام داد. به منظور حفظ نوآوری و انحصار طلبی برند این برند نوظهور، نسل دوم G80 به سرعت و در سال ۲۰۲۰ با زبان طراحی کاملا جدید و کاملا مختص به برند جنسیس روانه بازار شد.

قدرتمندترین نسخه G80 با پیشرانه ۳.۵ لیتری توربو V6 سری اسمارت استریم (Smartstream) هیوندای با قدرت قابل توجه ۳۷۵ اسب بخار و گشتاور ۵۳۰ نیوتون.متر با گیربکس هشت سرعت اتوماتیک به بازار آمد که شتاب اولیه خیره کننده ۴.۹ ثانیه‌ای برای این سدان باوتار وزن ۲ تنی به همراه داشت.

جنسیس G80 نسل دوم نه تنها از دیدگاه ویژگی‌های فنی، توان حرکتی و سبک طراحی به یک محصول قدرتمند و یک رقیب جدی برای پریمیوم/لوکس‌های آمریکایی و اروپایی شناخته شد، بلکه به دلیل داشتن قیمت نهایی بسیار منطقی در مقایسه با کیفیت نهایی قابل توجه آن، به یک رقیب بسیار خطرناک و یک تهدید بسیار جدی در بازار جهان بدل شد.

جنسیس GV80 (JK1) از ۲۰۲۰

جنسیس GV80 (JK1)

از میانه سه گانه کراس‌اوورهای برند جنسیس یعنی مدل‌های GV60، GV70 و GV80، شاید مدل GV70 (کراس‌اوور سایز کوچک) محبوب‌ترین نسخه و پرفروش‌ترین باشد، اما مدل GV80 (کراس‌اوور سایز متوسط) با داشتن فاصله محورهای بلندتر نسبت به هیوندای پالیسید و ظرفیت شش سرنشین در سه ردیف صندلی با ساختار بسیار لوکس، یکی از اصلی‌ترین محصولات جنسیس برای رقابت با شاسی بلندهای لوکس‌ بازار آمریکای شمالی است.

GV80 اولین شاسی بلند برند جنسیس به حساب می‌آید که طراحی آن به صورت مشترک با حضور هر سه بخش طراحی این برند از کره جنوبی، اروپا و آمریکا و سوار بر پلتفرم پیشرانه جلو/متحرک عقب (FR) کاملا جدید انجام گرفت که از این نظر با جنسیس G80 مشترک است. ویژگی‌های رفاهی چون سیستم کروز کنترل هوشمند تطبیق‌پذیر، پارک هوشمند نیمه اتوماتیک، ریم‌های ۲۲ اینچی آلیاژی، روکش چرم ناپا در تریم داخلی، نمایشگر مولتی مدیا لمسی بزرگ ۱۴.۵ اینچی و ده‌ها ویژگی ایمنی و رفاهی دیگر، GV80 را مستقیما در رقابت با محصولات لوکس مطرح بازار قرار می‌دهد.

این خودرو در قدرتمندترین نسخه از پیشرانه ۳.۵ لیتری توربو مشترک با G80 (و سایر محصولات جنسیس) بهره می‌گیرد که با داشتن وزن نهایی در حدود ۲.۲ تن، شتاب اولیه برابر با ۵.۵ ثانیه به همراه دارد که برای این خودرو لوکس با ابعاد قابل توجه، بسیار خیره‌کننده است.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو45