شرایط فروش بی ام کارز

۳ شهریور ۱۴۰۳ شرایط فروش بی ام کارز

با ازسرگیری واردات خودرو، شرکت‌های تولیدکننده، مونتاژکار و واردکننده متعددی برای فعالیت در این حوزه اعلام آمادگی کردند که یکی از آن‌ها گروه بهمن است. بهمن موتور یکی از پرسابقه‌ترین شرکت‌های عرضه‌کننده خودرو به حساب می‌آید که در بخش خصوصی مشغول به کار است و بخش قابل‌توجهی از نیاز متقاضیان خودرو را برطرف می‌کند. با لغو قانون ممنوعیت واردات خودرو در سال ۱۴۰۱، بهمن موتور برند BM Cars را به وجود آورد تا ماشین‌های وارداتی خود را تحت این نام تجاری در دسترس مشتریان قرار دهد.

تاریخچه بی ام کارز

هم‌زمان با تصویب ازسرگیری واردات و ورود این فرایند به مرحله اجرا، بهمن موتور برند بی ام کارز را برای فعالیت در این حوزه تاسیس کرد. به بیان دیگر، گروه بهمن تصمیم گرفت محصولات وارداتی را در زیرمجموعه خود، BM Cars به بازار بفرستد. بنابراین برند بی ام کارز تاریخچه پر فراز و نشیبی ندارد، اما بد نیست با سابقه شرکت مادر، یعنی گروه بهمن آشنا شوید.

قبل از اینکه سایپا و ایران‌خودرو با اسامی متفاوت سایپاک و ایران ناسیونال مشغول به فعالیت شوند، گروه بهمن در سال ۱۳۳۱ وارد عرصه صنعت شد. بهمن موتور در ابتدا با نام «سهامی ایران خلیج کو» و با هدف شرکت در ترابری دریایی به میدان آمد، اما پس از گذشت حدودا ۷ سال توانست مجوز ساخت و مونتاژ موتورسیکلت را از وزارت صنایع و معادن دریافت کند.

زمان گذشت و سرمایه شرکت بیشتر و بیشتر شد، تا جایی که از سال ۱۳۵۰ و پس از جمع‌آوری ۴۰۰ میلیون تومان، سهامی ایران خلیج کو به عرصه وانت سازی ورود کرد. در ابتدا وانت سه‌چرخه وسپا و مزدا با ظرفیت باربری ۲۰۰ کیلوگرم و سپس وانت‌های مزدا ۱۰۰۰ با ظرفیت باربری ۵۰۰ و مزدا ۱۶۰۰ با ظرفیت باربری ۱ تن به لیست محصولات ایران خلیج کو افزوده شد. وانت‌های مزدا به سبب کیفیت بالا در مدت‌زمان کوتاهی نه تنها سهم قابل‌توجهی از بازار را در اختیار گرفتند، بلکه نام ایران خلیج کو را بر سر زبان‌ها انداختند.

این‌گونه شد که در سال ۱۳۵۰، نام سهامی ایران خلیج کو با موافقت سهامداران به «شرکت سهامی خاص اتومبیل‌سازی مزدا» تغییر یافت. فعالیت مونتاژکار ایرانی همانند سایر خودروسازان آن زمان تحت تاثیر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و آغاز جنگ تحمیلی قرار گرفت. تا سال ۱۳۶۳ ماشین‌های دیگری نیز وارد خط مونتاژ شرکت سهامی خاص اتومبیل‌سازی مزدا شدند که البته همه آن‌ها به برند مزدا تعلق نداشتند. به همین خاطر نام شرکت در آن سال به «ایران وانت» تغییر پیدا کرد و نسل جدید مزدا ۱۶۰۰ تحت این نام به تولید رسید و وارد بازار شد.

پس از گذشت حدود ۷ سال و با اضافه شدن زیرمجموعه‌های متعدد، ایران وانت نیز به «گروه بهمن» تغییر نام داد. بهمن در سال ۱۳۷۱ پروانه بهره‌برداری برای تولید وانت‌بار و سواری را به دست آورد، هرچند ترجیح داد ابتدا تولید، بهره‌وری، خدمات پس از فروش و میزان رضایت خریداران خود را افزایش دهد. اواخر دهه ۱۳۷۹، نخستین خودرو سواری بهمن به نام مزدا ۳۲۳ وارد خیابان‌ها شد.

بهمن موتور در سال ۱۳۸۱ شراکت خود را با میتسوبیشی آغاز کرد و مونتاژ شاسی‌بلند معروف پاجرو را بر عهده گرفت. در همان زمان، مزدا ۳۲۳ با کابین سری F و نسل بعدی آن با کابین GLX و در ادامه فیس‌لیفت خودرو با پسوند FL روی خط تولید رفتند. گروه بهمن در سال ۱۳۸۱ همچنین ۱۶ درصد از مالکین سهام شرکت سایپا را در دست گرفت.

با ورود به دهه ۱۳۹۰ و با هدف تنوع‌بخشی به سبد محصولات و بهبود تعاملات تجاری، همکاری بهمن موتور با شرکت‌های چینی نیز آغاز شد. بدین ترتیب در سال ۱۳۹۲ سواری بسترن B50 فاو روی خط تولید قرار گرفت. یک سال بعد، فیس لیفت این ماشین با نام B50F نیز به مونتاژ رسید. البته ماشین‌های چینی در آن زمان محبوبیت خاصی نداشتند و همین موضوع باعث شد B50F تنها پس از گذشت سه سال از خط تولید خارج شود. بهمن تلاش کرد تا با جایگزینی خودروی کوچک‌تری به نام بسترن B30 نظر مشتریان را به خود جلب کند، ولی تولید این ماشین نیز پس از دو سال متوقف شد.

البته همکاری بهمن با شرکت‌های چینی تنها محدود به خودروهای فاو نبود. در دهه ۱۳۹۰ محصولاتی همچون مزدا ۲، مزدا ۳، وانت کاپرا ۲، هاوال H2، هاوال H3، وانت کارا، ایسوزو دی مکس، استیشن لندمارک وی۷، دیگنیتی، فیدلیتی و ون سیبا وارد سبد کالاهای بهمن موتور شدند و این شرکت تا حدودی توانست به تنوع مطلوب در محصولات دست یابد.

با شروع تحریم‌های سخت‌گیرانه و وضع قانون ممنوعیت واردات خودرو در سال ۱۳۹۷، بهمن موتور همکاری خود با شرکت‌های چینی را ادامه داد و با عرضه نسخه‌های به‌روز دیگنیتی، فیدلیتی، ریسپکت و ون اینرودز توانست نقش بسزایی را در تنوع‌بخشی به بازار خودرو کشور ایفا کند.

با انقضای قانون منع واردات خودرو و ازسرگیری این فرایند در سال ۱۴۰۱، بهمن موتور برند بی ام کارز را به وجود آورد تا محصولات وارداتی خود را با این نشان خاص در دسترس متقاضیان قرار دهد. محصولات بی ام کارز متعلق به شرکت‌های هونگچی، هاوال، بی وای دی، بستیون (فاو)، کی جی موبیلیتی (سانگ یانگ) و DFSK (دانگ فنگ فنگون) هستند که در ادامه به بررسی محبوب‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

محصولات بی ام کارز

با ازسرگیری واردات خودرو، بهمن موتور به سمت شرکای قدیمی خود بازگشت و با چند شرکت دیگر نیز دست همکاری فشرد. خودروهای وارداتی بهمن موتور با نام BM Cars روانه بازار کشور می‌شوند و جزو جدیدترین و جذاب‌ترین مدل‌های وارداتی به حساب می‌آیند.

هونگچی H5

هونگچی H5

سدان لوکس هونگچی H5 ماحصل تجربه درازمدت چینی‌ها در صنعت خودروسازی است. این ماشین با کیفیت بسیار بالایی ساخته شده و موتور قدرتمند و امکانات متنوعی دارد. این خودرو نخستین بار در سال ۲۰۱۸ رونمایی شد و به سبب داشتن اشتراک فنی با مزدا ۶ فروش موفقیت‌آمیزی را در منطقه تجربه کرده است. هونگچی H5 بی ام کارز از موتور ۲ لیتری توربوشارژ استفاده می‌کند که قادر به تولید ۲۲۲ اسب بخار قدرت و ۳۴۰ نیوتن متر گشتاور است و قوای محرکه خود را از طریق گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. این ماشین می‌تواند به سرعت ۷.۸ کیلومتر بر سرعت دست یابد و در ازای پیمایش صد کیلومتر جاده ترکیبی حدود ۶.۶ لیتر بنزین مصرف کند.

بستیون T77

بستیون T77

برند بسترن فاو در سال ۲۰۱۸ به «بستیون» تغییر نام داد. بسترن، ماحصل همکاری مشترک میان فاو و مزدا است و در بازار خودرو جهان، لقب مزدای چینی را بر دوش می‌کشد. این برند سه کراس اوور T55، T77 و T99‌را در سبد محصولات خود دارد که بهمن موتور نسخه میان‌رده آن‌ها را برای بازار کشور در نظر گرفته است.

کراس اوور کامپکت و جمع و جور بستیون T77 ظاهری بسیار جذاب و امروزی دارد و رقبایی همچون کیا اسپورتیج و هیوندای توسان را به رقابت می‌طلبد. این خودرو به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ ۴ سیلندر با ۱۶۹ اسب بخار قدرت و ۲۵۸ نیوتن متر گشتاور بوده و با گیربکس اتوماتیک دوکلاچه ۷ سرعته تر جفت شده است. پیشرانه خودرو تحت لیسانس فولکس واگن ساخته شده و با اعمال نیروی خود به چرخ‌های جلو، سرعت خودرو را به ۱۹۲ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. مصرف سوخت بستیون T77‌ بی ام کارز حدود ۷.۱ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است.

فنگون E5

فنگون E5

شاسی‌بلند DFSK E5 که در چین با نام فنگون E5 نیز شناخته می‌شود، محصولی از شرکت دانگ‌فنگ است که در دو تیپ ۵ و ۷ نفره روانه بازار کشور می‌شود. این ماشین پلاگین هیبریدی به سبب برخورداری از ویژگی‌های ایمنی و رفاهی فراوان، حس آسایش و رضایت کامل را در سرنشینان به وجود آورده و شتاب عالی و مصرف سوخت بهینه‌ای دارد. قوای محرکه DFSK E5 توسط پیشرانه نیمه برقی با ۱۷۶ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تامین می‌شود و چرخ‌های جلو را به حرکت می‌اندازد. بد نیست بدانید بُرد الکتریکی این خودرو حدود ۸۷ کیلومتر است و باتری ۱۷.۵ کیلووات ساعتی آن در مدت‌زمان تقریبی ۴ ساعت به طور کامل شارژ می‌شود.

هونگچی E-QM5

هونگچی E-QM5

هونگچی E-QM5 در حال حاضر تنها خودرو برقی در سبد محصولات بی ام کارز است که جلوه‌ای بسیار جذاب و آینده‌نگرانه را از خود به نمایش می‌گذارد. این ماشین همچنین با امکانات کنترلی، ایمنی و رفاهی متنوع عرضه شده تا هر آنچه را که نیاز کاربر است، پاسخ دهد. سدان وارداتی بهمن موتور تنها از یک موتور الکتریکی استفاده می‌کند که روی محور جلو نصب شده و ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این موتور به گیربکس تک‌سرعته و باتری ۵۴ کیلووات ساعتی متصل است که در صورت شارژ کامل، امکان پیمایش مسافت ۴۰۰ کیلومتر را فراهم می‌آورد. این باتری از فناوری شارژ سریع پشتیبانی کرده و در عرض ۳۰ دقیقه از ۲۰ به ۸۰ درصد شارژ می‌شود.

شرایط فروش بی ام کارز

  • امکان خرید تنها یک دستگاه خودرو برای هر کد ملی
  • عدم خرید خودرو از شرکت‌های سایپا و ایران خودرو طی ۴۸ ماه گذشته و سایر خودروسازان طی ۲۴ ماه گذشته (در اکثر طرح‌های فروش)
  • امکان خرید خودرو برای افراد بالای ۱۸ سال و دارای گواهینامه معتبر
  • نداشتن پلاک انتظامی فعال جهت ثبت نام متقاضی
  • امکان واریز وجه صرفا در صورت مطابقت کد ملی فرد متقاضی با شماره تلفن همراه و کارت بانکی متعلق به وی
  • لغو ثبت نام در صورت عدم تکمیل وجه خودرو در موعد مقرر
  • پرداخت جریمه معادل ۵ درصد قیمت نهایی خودرو در صورت انصراف از خرید پس از انعقاد قرارداد نهایی
  • عدم واگذاری حقوق قراردادی و خودرو به غیر (به هر شکل و صورت) و اعطای حق فسخ قرارداد به شرکت

مدارک لازم برای ثبت نام آنلاین بی ام کارز

  • مدارک شناسایی اعم از کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، کد پستی، آدرس دقیق و منطقه شهرداری محل سکونت، شماره تلفن ثابت و تلفن همراه متقاضی در زمان ثبت نام
  • ثبت شماره ۲۴ رقمی شبا و شماره حساب به همراه نام بانک و کد شعبه مربوط به نام متقاضی مطابق با اطلاعات مندرج در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی

مدارک لازم برای ثبت‌نام از طریق عاملیت ها

  • اصل و کپی مدارک شامل کارت ملی، گواهینامه، شناسنامه خریدار، صفحه توضیحات (در صورت وجود توضیحات)
  • مدارک احراز محل سکونت (گواهی سخا) مطابق با بخشنامه راهور فراجا و اطلاعیه‌های صادرشده از سوی شرکت
  • شماره شبا ۲۴ رقمی ثبت‌شده در هنگام ثبت‌نام آنلاین با تاییدیه بانک مربوطه

نتیجه گیری

خودروهای وارداتی بهمن موتور تحت نشان تجاری BM Cars روانه بازار کشور می‌شوند. تاکنون محصولات متعددی تحت برند بی ام کارز به بازار معرفی شده‌اند که از نوع بنزینی، نیمه برقی و برقی هستند. اگرچه اکثر محصولات بی ام کارز به شرکت‌های چینی تعلق دارند، ولی با مشاهده نامی همچون KG Mobility می‌توان انتظار داشت مدل‌های مختلف از برندهای غیرچینی نیز به زودی در سبد محصولات این زیرمجموعه واردکننده اضافه شوند. در حال حاضر هونگچی H5 و بستیون T77 به ترتیب جذاب‌ترین سدان و شاسی‌بلند بی ام کارز در بازار خودرو کشور به حساب می‌آیند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: تیم تولید محتوا خودرو45